Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
19 Mart 2012 Pazartesi - 12:32

Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkan faturası

Aralarında Antalya’nın da bulunduğu bazı kentlerde kredi kartlarını kopyalayıp haksız kazanç elde etmekle suçlanan hacker Mustafa Aydın’a verilen 89 yıl hapis cesazının 57 yılını Yargıtay onadı.

Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkan faturası
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

KIRMIZI bültenle aranırken, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde çalıştırdığı barda yakalanıp tutuklanan hacker Mustafa Aydın'a, İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından toplam 89 yıl hapis ile 176 bin TL’de para cezası verildi. Aydın’ın 57 yıl hapis ile 116 bin TL tutan para cezası Yargıtay tarafından onandı. Kalan 32 yıl hapis ile 60 bin TL para cezasıyla ilgili karar ise usülden bozuldu.

İnternette ilgi gören arkadaşlık sitelerinin aynısını yaparak kredi kartlarını kopyalayan çeteye yönelik 2008 yılında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri teknik takip ve istihbarat çalışması başlattı. Şebekenin elebaşılığını Mustafa Aydın’ın yaptığı belirlendi. Mustafa Aydın ve suç ortaklarının Ukranya’daki hacker’larla internetten bağlantıya geçtiği, yabancı uyruklu kişilerin kredi kartı bilgilerini satın aldığı, bunlarla hazırladıkları sahte kredi kartlarıyla da harcama yaptıkları belirlendi. Kanıtların toplanması ardından 'Gezgin 35' adı verilen operasyonu başlatan ekipler, İzmir başta olmak üzere Kütahya, Muğla ve Antalya’daki, önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenledi. Baskınlarda elebaşı Mustafa Aydın, izini kaybetirirken, çete içinde yönetici pozisyonundaki F.B., çete üyeleri U.E., O.H., C.A., S.Ö. ve M.U. yakalandı. Tümü benzer suçlardan sabıkalı 6 kişinin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, yaklaşık 180 bin TL’lik işlem yapılan yüzlerce yurtiçi ve yurtdışı kredi kartlarının slip bilgileri, bilgiler yüklenmiş 50 kredi ve mağaza kartı, 5 dizüstü bilgisayar, hacker’lara gönderilen paraların dekontları ele geçirildi. Polisin elinden kaçan suç örgütünün elebaşı Mustafa Aydın’ın, bankadaki bir hesabından sadece bir ay içerisinde 500 bin TL’ik işlem yaptığı saptandı. Adliyeye sevk edilen bu kişiler tutuklandı. Mustafa Aydın da kırmızı bültenle aranırken, Kuşadası İlçesi’nde işlettiği barda yakalanıp tutuklandı. Aralarında tutuksuz olan ve yakalanamayanların da bulunduğu 13 sanık hakkında dava açıldı.

İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2010 yılında sonuçlanan, 7’si tutuklu, 3’ü tutuksuz, 3’ü yakalanamayan toplam 13 sanıklı davada hakcer Mustafa Aydın’a toplam 89 yıl hapis ve 176 bin TL para cezası verildi. Mahkeme heyeti M.K.’yi 65 yıl hapis ve 271 bin TL para, M.U.'yu 41 yıl hapis, 123 bin TL para, F.B.'yi 23 yıl hapis, 69 bin TL para, S.Ş'yü 12 yıl 3 ay hapis, 211 bin TL para, TL’yi 12.5 yıl hapis, 20 bin TL para, tutuksuz sanık O.H.’yi 10 yıl 8 ay hapis, 32 bin TL para cezasına çarptırdı. Haklarında iddianame hazırlanan ancak, oparasyonun yapıldığı günden itibaren yakalanamayan H.İ.S.’ye 17 yıl hapis, 51 bin TL para, U.E.’ye 6 yıl yıl hapis, 18 bin TL para, M.Y. ise, 5 yıl hapis, 10 bin TL para cezası verildi. Mahkeme heyeti ayrıca, şebekenin sahte olarak yaptığı kredi kartlarını kullandırma olanağı sağlayan işyeri sahipleri Ü.Ç., Z.K. ve D.Ç.’ye ise 9’ar yıl hapis, 30’ar bin TL para cezası verdi. Mahkeme heyeti, ceza alan ve duruşma salonunda bulunan tutuksuz O.H.’yi tutukladı. Diğer tutuksuz sanıklar hakkında da tutuklama kararı verdi.

Ceza alan sanık avukatları kararı temyiz etti. Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi, Mustafa Aydın'ın aldığı 89 yıl hapis cezasının 57 yılını ve 116 bin TL’lik para cezasını onarken, 32 yıl hapis cezası ile 60 bin TL’lik para cezasını usulden bozdu. Yargıtay bozma gerekçesinde, kullanılan kredi kartları üzerindeki iki banka adının aynı kurum olup olmadığının araştırılmasını, aynı bankanın şubeleri niteliğinde olduklarının anlaşılması halinde veya ayrı bankalar olduğunun kabulüyle ayrı ayrı uygulama yapılmak suretiyle sanıklara ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme bozma kararına göre, Merkez Bankası’na yazı yazıp, bankanın tek mi yoksa iki tane mi olduğunun tespit edilmesinin ardından, sanık Mustafa Aydın’a verilen diğer hapis cezalarını da tekrar uygulayacak. Diğer sanıklara verilen cezaların bir kısmı da bu yüzden bozuldu. (DHA)

 

 
Çaya düşen otomobilde boğuldu
 
Bir kişinin Gülen Cemaati'nden olup olmadığını nasıl anlarsınız?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ajdar Şahdamarımsın'ı şarkı yaptı
Ajdar"ın Gülben Ergen"in adını sır gibi gizlediği kişiye çektiği mesajdaki ...
Antalya'da tatil hayali ameliyat masasında bitti
Tüm hayali iyileşip ailesiyle bilikte Antalya'da tatil yapmak olan 16 ...
Barda bıçaklı kavga; 1 ölü, 1 yaralı
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde dün oynanan Fenerbahçe- Galatasaray maçını ...
 
Nevruz kovalamacası
İZİN verilmemesine rağmen Nevruz'u Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Meydanı'nda ...
Tekne alabora oldu; 1 ölü
ISPARTA’nın Eğirdir İlçesi’nde balık tutmak için göle açılan 3 kişinin ...
Baransu: Komutanlar darbe yapsaydı öldürülecekti
Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu, "Generaller 2003 yılında darbe yapsaydı, ...
 
"Sakın bir çılgınlık yapmayın"
CHP'li Emine Ülker Tarhan, Afganistan'dan gelen şehit haberlerini hatırlatarak, ...
Cinayetin ardındaki dram
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, oto tamircisi 52 yaşındaki Vahdet A.'nın, ...
Mehmet Ali Ağca Umre'ye gitti
Abdi İpekçi cinayetinden hüküm giyen ve Papa 2. Jean Poul'e suikast girişimi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva