Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Antalya'da çalıştay eserleri sergilendi
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Bürokraside görevden almalar ve atamalar
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Antalyalı esnaftan öğrenciye bedava döner
Egeli genç modacıların tasarımları
Egeli genç modacıların tasarımları
18 Kasım 2015 Çarşamba - 10:08

Taze kabine kulisleri

Dün hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan alan Başbakan Davutoğlu'nun yeni kabineyi cuma gününe kadar açıklaması bekleniyor.

Taze kabine kulisleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milliyet'e yansıyan bilgilere göre, üzerinde tahminlerin yürütüldüğü yeni kabinede, ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı için ismi geçen Nihat Zeybekci ile Ali Babacan'ın yerine sürpriz bir isim geleceği beklentisi hakim.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı. Kabinenin bugün ya da en geç yarın açıklanması bekleniyordu. Ancak dünkü Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından yeni bir görüşmeye de ihtiyaç olabileceği bu nedenle kabinenin de açıklanmasının cuma gününe sarkabileceği ifade edildi.

Ekonominin başına sürpriz isim

Kabinede en fazla merak edilen soru makam ekonominin patronunun kim olacağı... Dört olan başbakan yardımcılığı sayısının beş olacağı ifade edilirken Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş'in görevlerine devam etmesi bekleniyor. Milliyet'in haberine göre, ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı için Nihat Zeybekci ve Ali Babacan isimleri geçmesine karşın kulislerde sürpriz bir isim olacağı beklentisi hakim.

Babacan'ın Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesinin gündemde olduğu da kulislerde konuşuluyor. Oluşturulacak, ''reformlardan sorumlu'' başbakan yardımcılığına ise Lütfi Elvan'ın getirilebileceği ifade ediliyor.


Yeni kabinede sürpriz isim

"Eski-yeni" dengesi

Davutoğlu'nun kabineyi yaparken il dengesinin yanı sıra ''eski-yeni'' dengesini de koruyacağı ifade ediliyor. Bekir Bozdağ'ı Adalet Bakanlığı'na getirmesi beklenen Davutoğlu'nun aynı ilden iki bakana yer vermeyeceği kaydediliyor.
Müezzinoğlu, Recep Akdağ'a bırakabilir

Bursa'dan Efkan Ala'nın kabineye girmesi durumunda Mehmet Müüezzinoğlu'nun sağlık Bakanlığı'nı Recep Akdağ'a bırakabileceği de konuşuluyor.

Cevdet Yılmaz'ın Kalkınma Bakanlığı'na, Faruk Çelik'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, Taner Yıldız'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na, Mehdi Eker'in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, Fikri Işık'ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, Nabi Avcı'nın Milli eğitim Bakanlığı'na, Akif Çağatay Kılıç'ın Gençlik ve spor Bakanlığı'na, Veysel Eroğlu'nun Orman ve Su İçişleri Bakanlığı'na getirilmesi bekleniyor. Binali Yıldırım'ın yeniden Ulaştırma Bakanlığı'na getirilebileceği kaydediliyor. Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın da kabineye girebileceği ifade edilliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı için de Hayati Yazıcı, Erol Kaya gibi isimler konuşuluyor.

AK Parti'nin Meclis Başkan adayının İsmet Yılmaz yerine AK Parti hareketinin önde gelen isimlerinden İsmail Kahraman olabileceği konuşuluyor.

Kabineye iki kadın

Uzun dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında kadın bakanın kabinede yer almadığı AK Parti'nin kabinede ikinci bir kadın bakana yer verebileceği belirtiliyor. Kabineye girecek kadınlar arasında Öznur Çalık, Ayşe Keşir gibi isimler gösteriliyor.


‘ÜÇ İSMİ GETİRME’

Bu arada Sözcü'ye yansıyan bilgiye göre Erdoğan, AKP’li 3 ismi çizdi. Hatta Davutoğlu’na “Bu üç ismi önerme” diye uyarıda bulundu. Bu isimlerden bazılarının geçmişte Gül’e yakın olması ayrıca Gülen cemaatine ‘duyarsız’ kalması gerekçe olarak gösteriliyor.
Kabinedeki kadın bakan sayısının ikiye çıkacağı konuşuluyor. Aile Bakanı dışında bir kadın daha kabineye girecek. Bu isimlerden birinin başörtülü olabileceği kaydedildi. Nükhet Hotar (İzmir), Fatma Betül Kaya (İstanbul), Öznur Çalık (Malatya) bakanlık beklentisi olan kadın vekiller arasında.

ÜÇ YÖNETİCİ GİDECEK?

AKP’nin mevcut yönetiminden üç ismin kabineye gireceği belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Naci Ağbal ve Bekir Bozdağ’ın bakan olacağına dikkat çekiliyor.

Tarım Bakanlığı’ndan ayrılan Mehdi Eker’in liste dışında kalacağı, Recep Akdağ ve Süleyman Soylu’nun ise bakanlık beklediği bildirildi. Ali Babacan’ın durumu ise netleşmedi. Kulislerde ‘Babacan liste dışında’ yorumları da var. Ulaştırma Bakanlığı için Binali Yıldırım ve Lütfi Elvan’ın adı geçiyor. Yıldırım bu göreve gelirse ‘Erdoğan damgasını vurdu’, Elvan olursa ‘Davutoğlu gücünü korudu’ yorumları yapılacak.

 

 
Teşhir mi unutkanlık mı?
 
Adaylık tarihi belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yemin etmezse ne olur, TBMM iç tüzüğü ne diyor?
Leyla Zana, TBMM’deki yeminini "Türk milleti" yerine "Türkiye milleti ...
Valiliklere gece yarısı atamaları
Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığa ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kaynak Holding'e de kayyum atandı!
Bünyesinde 20 şirket, 1 vakıf, 1 dernek barındıran Kaynak Holding'e kayyum ataması yapıldı.
 
Yemin töreninde Kürtçe krizi
Zana yemine Kürtçe başladı! İtiraz edildi
Vekillere para pul uyarısı: 'Zenginleşirseniz hesap sorarım'
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir araya geldiği milletvekillerine basına ...
Tavuk etiyle ilgili korkutan iddia
Tavuk etiyle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi.
 
Yeni bir gazete
Mahkemenin Kayyum atadığı Bugün gazetesi ekibi Özgür Bugün gazetesinden ...
Bir tekne faciası daha: 9 ölü
MUĞLA'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy (Kos) adasına geçmek ...
Gazeteci Ahmet Çitilci vefat etti
TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Üyesi, Basın Şeref Kartı ve 2006 Burhan ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva