TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
26 Ekim 2017 Perşembe - 10:58

Tazelenme Üniversitesi İstanbul'da

TÜRKİYE'de ilk kez Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan tarafından hayata geçirilen 'Yaşlı Üniversitesi' ile Nişantaşı Üniversitesi arasında protokol imzalandı ve üniversitesinin ikinci kampüsü İstanbul'da açıldı.

Tazelenme Üniversitesi İstanbul da
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"ÇOK HEYECANLIYIM, PROJENİN HEPİMİZE BÜYÜK KATKISI OLACAK"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Projenin herkese büyük katkısı olacağını söyleyen Prof. Dr. Hatipoğlu kendisinin de ders verebileceğini ve bundan da büyük mutluluk duyacağını belirtti. Prof. Dr. Hatipoğlu, "Aslında biz 60 yaş üstüne genç ve orta yaş olarak bakmaya başladık. O yüzden de bir sonraki adımı görmeye başladığımızı düşünüyorum. Dolayısıyla orta yaşa hitap eden 'Tazelenme Üniversitesi' oluşturduğumuzu düşünüyorum" dedi.

"35 ÖĞRENCİ İLE BAŞLAYACAĞIZ, İLERLEYEN ZAMANDA SAYIYI ARTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Proje ile 60 yaş üstü vatandaşları yeniden sosyal hayata bağlayacaklarını söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Çolak da şunları söyledi:

"İmzaladığımız protokolle, 60 yaş ve üzeri insanlarımızın üniversitemize gelerek 4 yıl boyunca belirli konularda dersleri alıp; 4 yıl sonunda bir belge ile buradan mezun olmalarını temin edeceğiz. 60 yaş üzerindeki insanlarımızı yeniden sosyal hayata bağlamış oluyoruz. Onlara yeni heyecan verip, 60 yaşına kadar edinmiş oldukları kazanımları da paylaşmalarını sağlayacağız. 60 yaş üstündeki bütün vatandaşlarımız müracaat edebilirler tabii ki sayı sınırlamamız olacak. Alacakları dersler genelde sosyal hayatta kendilerine lazım olacak dersler. Herhangi bir mühendislik veya sosyal disiplin dalında değil genel anlamda 60 yaş üzeri insanlarımızın ihtiyacı olan sosyal içerikli dersler olacak. 35 öğrenci ile başlayacağız, ilerleyen zamanda artırmayı düşünüyoruz."

"GEROATLAS ARAŞTIRMASININ MEYVESİ"

Türkiye Gerontoloji Atlası (GeroAtlas) araştırmasının bir ürünü olarak Prof. Dr. İsmail Tufan'ın girişimiyle gerçekleşen 'Yaşlı Üniversitesi', ilk örnek olarak gösteriliyor. 60 yaş üstü herkese açık ve ücretsiz üniversitede eğitimler 4 yıl sürüyor. Yaşlılarla birlikte gençler de derslere katılıyor. Prof. Dr. Tufan, 'Yaşlı Üniversitesi'nin topluma yeni mesajlar ileterek, yaşlanmada ömür boyu gelişme olabileceğini belirterek, "60+ Tazelenme Üniversitesi, ülkemiz ve gerontoloji açısından bir dönüm noktasıdır. 15 yıldan uzun süredir yürüttüğümüz GeroAtlas araştırmasının meyvelerini toplamaya başlıyoruz" açıklamalarında bulundu. Üniversitede not ve rekabet olmadığını aktaran Prof. Dr. Tufan, amacın sadece öğrenmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tufan, "Gençler üniversiteye ender hallerde öğrenmek amacıyla gelir. Onlar, daha ziyade meslek, kazanç ve kariyer kavramlarına odaklıdır. Yaşlılar üniversiteye geliyorsa, o zaman bunun yegane sebebi öğrenmektir. İhtiyaçlarına ve ilgi alanlarına odaklı, özel olarak hazırladığımız öğretim programıyla, yaşlılarımızın öğrenme merakı ve isteği sadece teşvik edilmeyecek, aynı zamanda kendisine ve topluma hala faydalı olabilen, bağımsız ve katılımcı 'yeni yaşlılar', bu yeni girişimin katma değeri olacaktır" diye konuştu.

"KARŞILIKLI ÖĞRENME VE EĞİTİM PROGRAMI İÇERİSİNDE OLACAK"

60+ Tazelenme Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk projesi olup ilk kez Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucu Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan, Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde eğitimlerin devam edeceğini dile getirdi. Prof. Dr. Tufan, "Yaşam boyu öğrenmenin en önemli özelliği rezervlerinizi korumak ve geliştirmek, yeterliliklerinizi artırmak. Yeni bilgi ve deneyimler edinmek, tecrübe transfer etmek ve tecrübeler kazanmak. Kriz durumunda bunu sevk ve idare edebilmek. Bunları öğrencilerimiz 4 yıl boyunca yeniden öğrenecekler, kampüs içerisindeki genç arkadaşlarımızla paylaşacaklar. Bu karşılıklı öğrenme ve karşılık eğitim programı içerisinde gerçekleşecek olan çok güzel bir model" dedi.

60+ Tazelenme Üniversitesi'nde '21'inci yüzyılda yaşlanmaya kaleydoskoptan bakmak: Zorluklar, olasılıklar, yansımalar' başlıklı ilk dersi Avustralya Melbourne Victoria Üniversitesi'nden Emeritus  Prof. Dr. Terence Seedsman verdi. Etkinlik sonunda Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Prof. Dr. Terence Seedsman ve Prof. Dr. İsmail Tufan'a teşekkür plaketi takdim etti.

İSTANBUL, (DHA)

 
Kasımda güzeller Antalya'ya geliyor
 
AÜ'de Kamu Denetçiliği ve Arabuluculuk Topluluğu kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye ile üniversiteden iki protokol
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) arasında, ...
Üniversiteli Selin ağlattı
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) öğrencisi 21 yaşındaki Selin Coşkun, Antalya'da ...
Rektörle öğrencisi arasında esprili 'vize' diyaloğu
AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın, bir öğrencisinin ...
 
Akdeniz Üniversitesi'nde aşure günü
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi.
Üniversite öğrencilerine aşure
MURATPAŞA Belediyesi, dayanışmanın ve bereketin simgesi aşureyi bu kez ...
Nişandan önce alkol ve uyuşturucu alan üniversiteli öldü
ANTALYA'da dün yapılacak nişanına hazırlanan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki ...
 
Akdeniz Üniversitesi en iyi 1000 arasında
MERKEZİ İngiltere'deki olan ve 14 yıldır dünyanın en iyi üniversitelerini ...
Akdeniz Üniversitesi öğrencisi uyuşturucu kurbanı
ANTALYA'da, üniversite öğrencisi 22 yaşındaki S.B., iddiaya göre kullandığı ...
Üniversitede bahar şenliği
AKDENİZ Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Bahar Şenlikleri' görkemli kortej yürüyüşüyle başladı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva