Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
8 Haziran 2022 Çarşamba - 13:56

Tekel bayi sahibinin kardeşini öldüren sanığa müebbet istemi

ESENYURT’ta geçen yıl kavga ettiği iş yeri sahibinin kardeşi Ferdi Özekinci'yi öldüren Hüseyin Yaşatan hakkında savcı "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep etti.

Tekel bayi sahibinin kardeşini öldüren sanığa müebbet istemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakırköy 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Yaşatan cezaevinden duruşmaya getirilirken maktül Ferdi Özekinci’nin ailesi ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.  

Tanık olarak dinlenen Seyedpezhman Hosseınırahımı, "Olay tarihlerinde ben tekel bayinde çalışıyordum. Sanık bizim müşterimizdi. Bizim bayiden buz siparişi vermişti.  Gittiğimde çok sinirliydi, agresifti, sanırım alkollüydü. Zaten benim paramı da vermedi. Yanağımdan makas aldı. 'Otur paranı vereceğim' dedi. Ben elini çek dedim bunun üzerine sanık bana bir yumruk attı. Ben bunu pek önemsemedim. Tekel bayine geri döndüm. Patronum Ramazan'a sanığın bana yumruk attığını ve parayı da vermediğini söyledim. Ferdi bu esnada yanımızda değildi. Bir süre sonra dükkâna geldi. Ramazan sanığı telefonla aradı ve sanığa niçin bana vurduğunu sordu, tartıştılar. Ben Türkçe bilmediğim için ne konuştuklarını tam anlamadım. Telefon görüşmesinden yaklaşık yarım saat sonra Ferdi dükkâna geldi. Ramazan Bey bu olanları Ferdi’ye anlattı" diye konuştu. 

"KANLAR İÇERİSİNDE YERDE YATIYORDU"

Hosseınırahımı, "Silah seslerini duyduktan sonra bayiye geri döndüm. Ferdi Bey kanlar içerisinde yerde yatıyordu. Vurulmuştu. Kendisini taksiye bindirip hastaneye götürmeye çalışıyorlardı. Biz olay yerinde 4-5 kişiydik, vuran kişiyi kaçmasın diye peşinden gittik. Asansörün yanında elinde silah olduğu vaziyette şahsı yakaladık. Olay yerinde bulunanlar ile elindeki silahı almaya çalıştık. Sanık elindeki silah ile bir kaç el ateş etti. Silahı almaya çalıştık ancak ateş edilince ben korktum ve oradan uzaklaştım" dedi.  

"ÇALIŞAN FAZLA PARA İSTEDİ"

Tanık olarak dinlenen sanığın kız arkadaşı Salıkha Umurkulova ise, "Olay tarihinde kendisi ile aynı evde yaşıyorduk. Olay günü arkadaşım Hüseyin, buz siparişi verdi. Siparişi eve tekel bayinde çalışan getirdi. Sanık siparişin parasını tekel bayi çalışanına verdi ancak çalışan fazla para istedi. Türkçe konuşamadığı için sanık ile anlaşamadılar. Sanığın çocuğa para verdiğini bizzat görmedim içeride koltukta oturuyordum. Yanlarına gittiğimde çocuğun fazla para istediğini ve anlaşamadıklarını anladım. Hüseyin buna sinirlenip çocuğa benim yanımda istediği fazla parayı vermedi. Çocuk ile anlaşamadılar. Çocuk aşağıya indi. 10 dakika sonra Hüseyin'e bir telefon geldi. Telefondaki şahıs bağıra çağıra konuşuyordu. Telefondaki Hüseyin'i aşağı çağırmış Hüseyin de buna tamam diyerek aşağı indi. Hüseyin'in üzerinde silah yoktu. Ben evde silah görmedim. Hüseyin yaklaşık 1 saat sonra eve geri döndü. Eve geldiğinde ağzı burnu kan içerisindeydi" dedi. 

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI 

Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın "Kasten öldürme" suçunu işlediğini belirterek müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mütalaada ayrıca sanığın "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve 30 günden 100 güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması talep edildi. 

Sanık Hüseyin Yaşatan esasa ilişkin savunmasında siteden çıktıktan sonra katılan tarafın kendisini darbettiğini belirterek mahkemeden telefon sinyallerinin incelenmesini istedi. 

Mahkeme heyeti maktulün kardeşi olan katılan Ramazan Özekinci ve maktule ait telefonların HTS kayıtlarının incelenmesi için BTK’ya yazı yazılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN 

Bakırköy cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Ferdi Özekinci ile müşteki Ramazan Özekinci’nin kardeş oldukları ve Esenyurt’ta tekel bayi işlettikleri kaydediliyor. Olay tarihi 24 Ekim 2021’de sanık Hüseyin Yaşatan’ın maktulün tekelinden sipariş verdiği, sonrasında eksik sipariş nedeniyle sanık ile maktulün arasında tartışma çıktığı ve bu tartışma sonrasında sanığın silahıyla maktule ateş ederek öldürdüğü belirtiliyor. İddianamede, sanık Hüseyin Yaşatan hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ile "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. 

ESENYURT'TA GECEN YIL KAVGA ETTIGI IS YERI SAHIBININ KARDESI FERDI OZEKINCI'YI OLDUREN HUSEYIN YASATAN HAKKINDA SAVCI "KASTEN OLDURME" SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI TALEP ETTI. FOTO: ISTANBUL-DHA

ESENYURT'TA GECEN YIL KAVGA ETTIGI IS YERI SAHIBININ KARDESI FERDI OZEKINCI'YI OLDUREN HUSEYIN YASATAN HAKKINDA SAVCI "KASTEN OLDURME" SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI TALEP ETTI. FOTO: ISTANBUL-DHA

ESENYURT'TA GECEN YIL KAVGA ETTIGI IS YERI SAHIBININ KARDESI FERDI OZEKINCI'YI OLDUREN HUSEYIN YASATAN HAKKINDA SAVCI "KASTEN OLDURME" SUCUNDAN MUEBBET HAPIS CEZASI TALEP ETTI. FOTO: ISTANBUL-DHA

Sevda SARIKAYA-İSTANBUL (DHA)

 
Furkan, kadına şiddeti önlemeye çalışırken vurulmuş
 
Fabrikadaki patlamada ölü sayısı 3'e çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Furkan, kadına şiddeti önlemeye çalışırken vurulmuş
ESKİŞEHİR’de boşandığı eşi avukat Merve Gül Durmaz (34) ile Furkan Sarıkaya’yı ...
Sevgili tuzağıyla cinayet
BEYOĞLU'nda bir kafeteryada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ...
'Usulsüz engelli raporu' operasyonu: 24 gözaltı
BİNGÖL'de usulsüz engelli raporu düzenleyerek 'kamu kurum ve kuruluşlarının ...
 
Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına hapis cezası
FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına ilişkin davada, Yargıtay'ıın ...
Evinin kapısında ölü bulundu
GAZİANTEP’te Murat B. (50), yalnız yaşadığı evinin kapısının önünde ölü bulundu.
Düğünde ateş açarak 2 kişinin ölümüne neden olan sanığa hapis
ÇORUM'da, düğünde ruhsatsız tabancayla rastgele ateş edip, arkadaşı Murat ...
 
Otomobil satışında akılalmaz dolandırıcılık
HAYALİ otomobil satışıyla dolandırıldıklarını iddia eden 6 kişi, Anadolu ...
Savcı Özlem'in ölümünde astsubaya 2,5 yıl hapis
YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde, cumhuriyet savcısı Özlem Salkım'ın (28) doğum ...
34 bin kaçak göçmen ülkesine geri gönderildi
İÇİŞLERİ Bakanlığı, ocak ayından itibaren ülkelerine gönderilen kaçak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva