AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
7 Haziran 2017 Çarşamba - 10:41

Telsizcilerin 30'uncu yıl heyecanı

ACİL Afet Haberleşme İstasyonu'nu çalıştıran Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'nde 30'uncu yıl heyecanı yaşandı. Şubeye 29 yıl aralıksız başkanlık yapan Selim Şanlı görevini gençlere devretti, yeni başkan Sıtkı Atasoy oldu.

Telsizcilerin 30 uncu yıl heyecanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sahası içindeki Başbakanlık Kriz Merkezi Acil Afet Haberleşme İstasyonu'nda gerçekleşen genel kurula, TRAC Genel Merkez Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi üyesi 87 lisanslı telsiz operatöründen 38'i katıldı, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Divan başkanlığı görevini Tayyar Tekin'in, kâtip üyelikleri de Muhammet Soydal ile Mustafa Damar'ın üstlendiği genel kurulda, TRAC Antalya Şubesi'nin 29 yıllık başkanı Selim Şanlı son 3 yıllık faaliyet raporunu okudu, ardından görevini genç telsiz operatörlerine devretme isteğini ilan etti.

GÖREVİNİ BIRAKMA ISARI

TRAC üyeleri, her genel kurulda oy birliğiyle başkan seçilen ve 29 yılı geride bırakıp 30'uncu yıla giren Selim Şanlı'nın çok yorulduğunu, artık gençlerin önünü açmak istediğini ileri sürerek görevini bırakma isteğine "Henüz erken" diyerek itiraz etti, başkanlık görevini sürdürmesi için ısrarlı davrandı.

Üyelerin 'Başımızdan ayrılma' isteği karşısında duygulu anlar yaşayan Selim Şanlı, sadece yönetim kurulu üyesi olarak kalmayı kabul edince genç üyelerden Sıtkı Atasoy başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Atasoy'un hazırladığı isim listesi oy birliğiyle kabul edildi.

TRAC'IN YENİ YÖNETİMİ

TRAC Antalya Şubesi'nin yeni yönetimi Sıtkı Atasoy (Başkan), Selim Şanlı (2. Başkan), Muhammet Soydal (Şube Sekreteri), Nedim Aymen (Şube Saymanı), İlyas Değirmenci'den (Üye) oluştu. Denetim Kurulu üyeliklerine de Yusuf Demir, Erdal Alpartun, Lütfullah Yıldız getirildi. Selim Şanlı ile Durali Atalmış, TRAC Genel Merkezi delegesi olarak belirlendi.

30'UNCU YIL PASTASI

Yeni yönetim ve denetim kurulları ile merkez delegelerinin belirlenmesinin ardından TRAC Antalya Şubesi'nin kuruluşunun 30'uncu yılı, kurucu üyelerin birlikte kestiği yaş pasta ile kutlandı. Yeni başkan Sıtkı Atasoy, Selim Şanlı ile el sıkışarak şube başkanlığı görevini üyelerin coşkulu alkışları eşliğinde devraldı.

TRAC Antalya Şubesi'nin yeni başkanı Sıtkı Atasoy, "Yönetim olarak, dile kolay 29 yıllık başkanımız Selim Şanlı'dan devraldığımız TRAC'ın bayrağını daha iyi yerlere taşımak için gayret göstereceğiz. Acil afet haberleşmesi hizmetini özünden kopmadan yeni teknolojileri de takip ederek aralıksız devam ettireceğiz. Bizleri doğal afet olaylarında, savaş durumunda hayati önem taşıyan bu göreve layık gören tüm telsiz operatörlerine teşekkür ediyorum" dedi. 

TRAC'IN GÖREVLERİ

Devletin açtığı sınavlarda başarılı olup 'Amatör Telsizcilik Belgesi'ni hak eden ve TRAC çatısı altında gönüllü olarak 'Acil Afet Haberleşmesi' çalışmaları yapan telsiz operatörleri, dünyanın en ücra köşelerine kadar ulaşabildikleri telsiz istasyonları sayesinde hayati önem taşıyan haberleşme hizmeti sunuyor.

TRAC üyesi amatör telsizciler, hiçbir maddi çıkar gözetmeksizin, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın, ulusal ve uluslararası yönetmeliklere bağlı kalmak şartıyla telsiz cihazları üzerinden haberleşme yapan kişilerdir.  

TRAC'ın kontrolünde telsizle haberleşme çalışmalarını sürdüren operatörlerin asıl görevleri deprem, yangın ve sel felaketleri gibi doğal afet olaylarında, savaş durumunda başlıyor, devletin haberleşme sistemlerinin susması halinde mobil telsiz istasyonlarını devreye sokarak devlet adına yurt içi ve yurt dışı haberleşmesini sağlıyor.

Mobil telsiz istasyonları aracılığıyla Başbakanlık Kriz Merkezi ile illerde oluşturulan kriz masaları arasındaki haberleşme koordinasyonunu da sağlayan telsiz operatörleri, enkazlar arasında canlı insan kurtarma çalışması yapan arama-kurtarma ekiplerine de haberleşme desteği veriyor, yardım konvoylarının bölgeye zamanında ulaşmasını sağlıyor.

Telsiz operatörleri, devletin susan haberleşme sistemleri normale dönene kadar telsiz üzerinden yurt içi ve yurt dışı haberleşmesini sürdürüyor.


ACIL AFET HABERLESME ISTASYONU'NU CALISTIRAN TURKIYE RADYO (TELSIZ) AMATORLERI CEMIYETI (TRAC) ANTALYA SUBESI'NDE 30'UNCU YIL HEYECANI YASANDI. SUBEYE 29 YIL ARALIKSIZ BASKANLIK YAPAN SELIM SANLI GOREVINI GENCLERE DEVRETTI, YENI BASKAN SITKI ATASOY OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ACIL AFET HABERLESME ISTASYONU'NU CALISTIRAN TURKIYE RADYO (TELSIZ) AMATORLERI CEMIYETI (TRAC) ANTALYA SUBESI'NDE 30'UNCU YIL HEYECANI YASANDI. SUBEYE 29 YIL ARALIKSIZ BASKANLIK YAPAN SELIM SANLI GOREVINI GENCLERE DEVRETTI, YENI BASKAN SITKI ATASOY OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

 
Eğlenmek için gittiği parkta bacakları kırıldı
 
Antalya'da su kesintisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğlenmek için gittiği parkta bacakları kırıldı
ANTALYA'da ailesi ile eğlenmek için macera oyunlarının yer aldığı parka ...
Tek kişi geldi
Antalya'da emniyet müdür yardımcısını çok kızdıran bir olay yaşandı.
Kaleiçi müzikle çınladı
ANTALYA Filarmoni Derneği'nin sezonun son 'Oda Müziği Dinletisi' tarihi Kaleiçi semtinde yapıldı.
 
Temel sanat eğitimi aldılar
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü'nde ...
Havuzdan canlı yayın
HAVA sıcaklığının 33 dereceye yükseldiği turizm kenti Antalya'da havuzlar ...
Avını böyle takip etti
MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, tekerlekli sandalyedeki 90 yaşındaki Sabahat ...
 
Serikli şehit babasından sitem var
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde oturan ve oğlu 26 yıl önce şehit olan Duran ...
Döşemealtı'nda yaz okulu
DÖŞEMEALTI Belediyesi'nin yaz okulu başlıyor. Sosyal ve sportif ağırlıklı ...
Ümit Uysal'ın minik konukları
Çağlayan Mahallesi'nde bulunan merkez kreşinden mezun olan Jüpiter sınıfı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva