Alanya'da otel lojmanında yangın
Alanya'da otel lojmanında yangın
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Antalya'da balıkçılardan tekneli kortej
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Aspendos'ta gençlik ve spor gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
Manavgat Irmağı'nda su gösterisi
23 Haziran 2013 Pazar - 20:16

Tencereli tavalı temel atma

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde inşa edilen Antalya Stadyumu'nun temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atıldı. Tören sırasında bölge sakinlerinden bazıları pencere ve balkonlardan tencere tavayla eylem yaptı.

Tencereli tavalı temel atma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakan Kılıç ise "İnşallah açılış merasiminde de pencere ve balkonlarında olurlar, coşkumuza tencere ve tavalarıyla katılırlar" dedi.

Antalya'nın merkez Muratpaşa İlçesi'nde bulunan 100. Yıl alanında gerçekleştirilen temel atma törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Antalya milletvekilleri Menderes Türel ile Mevlüt Çavuşoğlu, Kepez, Konyaaltı ve Döşemealtı belediye başkanları, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, FIFA Asbaşkanı Jim Boys, Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer ve davetliler katıldı.

BÖLGE HALKINDAN TENCERE TAVALI PROTESTO

Bakan Kılıç, tören alanına girişte çiçeklerle karşılanırken, engelli sporcularla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören başladığı sırada stadyumun yapıldığı Meltem Mahallesi'nde ikamet edenlerden bazıları pencere ve balkonlarda tencere tavayla eylem yaptı.

STADYUM 2014 SONUNDA BİTECEK

Törende konuşan Bakan Kılıç, Mersin'de başlayan Akdeniz Oyunları'nın dünyada olimpiyat provası olarak yansıtıldığını belirterek, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları'nın en büyük adayı olarak görüldüğünü ifade etti. Temeli atılan 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nun sadece dört duvardan ibaret olmadığını, Antalya'ya yeni bir marka değeri kazandıracağını anlatan Bakan Kılıç, turizm başkenti Antalya'yı başarıdan başarıya koşturacak yeni bir adım atıldığını dile getirdi. Antalya Stadyumu'nun maliyetinin 100 milyon liranın üzerinde olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, ihale şartnamesine göre 2015 yılı nisan ayında tamamlanması beklenen projenin 2014 yılı sonunda hizmete açılacağını kaydetti.

ANTALYA'YA 300 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Antalya'ya stadyumun yanında 46 milyon 500 bin lira bedelle 10 bin kişilik spor salonu, 3 bin 500 seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezleri olmak üzere 300 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacağını vurgulayan Bakan Kılıç, "Bunlar hayalden eyleme geçiyor. Kısa bir süre içinde bunların tamamını bitireceğiz" diye konuştu.

ENGELLERİ TEK TEK AŞACAĞIZ

El birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kuruluşunun 100. yılında dünyanın en kuvvetli 10 ülkesinden biri haline getirmeye gayret ettiklerini belirten Bakan Kılıç, "Elbette iddia bu kadar büyük olunca yola çıkan engeller de olacaktır. Ama taş atmadan, kafa göz yarmadan engelleri gerektiğinde aşarak, gerektiğinde kaldırıp bir kenara koyarak, gerektiğinde üzerinden atlayarak her bir engeli tek tek aşacağız" dedi.

TENCERE TAVA PROTESTOLARINA YANIT VERDİ

Bakan Kılıç, tören boyunca pencere ve balkonlarından tencere ve tavayla protesto yapanlara da seslenerek, "Biz burada konuşurken bu coşkuyu yaşarken, muhtemelen sıcağın altında kalmamak için buraya gelemeyen ama pencere ve balkonlarından tencere ve tavalarıyla coşkumuza ortak olan hemşerilerimize de yürekten teşekkür ediyorum. Kendilerini ben de buradan alkışlıyorum. Pencere ve balkondan tencere ve tavalarıyla yaptıkları bu sevgi gösterilerini bizler hiçbir zaman unutmayacağız. İnşallah açılış merasiminde de pencere ve balkonlarında olurlar, coşkumuza tencere ve tavalarıyla katılırlar" ifadelerini kullandı.

BAKAN KILIÇ'A ANTALYASPOR FORMASI

Konuşmasının ardından Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a üzerinde adı yazılı 07 numaralı Antalyaspor forması hediye etti. Daha sonra Bakan Kılıç ve protokol üyeleri hazırlanan butonlara basarak Antalya Stadyumu'nun temelini attı.

AKAYDIN'DAN BAKAN'A TEŞEKKÜR

Törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk ise turizmde ve tarımda pek çok ilden ileri olan Antalya'nın spor anlamında da daha iyiye gittiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da kentin çok önemli bir ihtiyacının karşılanacağını belirterek, Bakan Kılıç'ın 1.5 yıl önce verdiği sözleri birer birer tuttuğunu ve bu nedenle kendisine teşekkür ettiğini söyledi. Akaydın ayrıca, bölgede spor amaçlı tesisler dışında bir tesis yapılmasının kendisini ve bölge halkını üzeceğini kaydetti.

TARTIŞMALAR GERİDE BIRAKILMALI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise geçmişte yaşanan tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini dile getirerek, iktidar ve muhalefetiyle bu tesisin kente kazandırılması gerektiğini vurguladı. TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan müşterek çalışmalar sonunda 11 stadyumun inşaatının devam ettiğini söyledi.

İHALESİ 2012 YILINDA YAPILMIŞTI

Toplam 87 bin 330 metrekare inşaat alanına sahip 33 bin kişilik Antalya Stadyumu'nu, TOKİ'nin 2012 yılı aralık ayında düzenlediği ihaleyi kazanan AKAY İnşaat yapacak.

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN: BİZDE TARAFTAR, ÇOK SEYİRCİ AZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Antalya Stadyumu'nun temel atma töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye'de devam eden 2013 FIFA U20 Dünya Kupası maçlarına seyircilerin ilgi göstermemesini değerlendiren Demirören, "Bizler de seyrederken üzülüyoruz. Satılan biletle stada gelen seyirci arasında ciddi bir fark var. Ama futbol seyir oyunu. Bizde taraftar çok, ama seyirci az gibi görünüyor" dedi.

2020 İÇİN ÖNEMLİ

FIFA'nın bu konuda çok hassas olduğuna dikkati çeken TFF Başkanı Demirören, “Bu organizasyonun başarısı, seyircinin gelmesi 2020 Olimpiyatları'nı da almamızda en büyük etkenlerden biri olacaktır. Onun için hem Antalya'da hem diğer illerdeki seyircilerimizi tekrar statlara davet ediyoruz. Hem geleceğin yıldızlarını seyretmek büyük bir şans, hem de Türkiye'nin futbola verdiği önemi gösterme adına önemli bir şans" diye konuştu.

UEFA SORUSUNA YANIT VERMEDİ

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'nda savunma vermesiyle ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTAYA, (DHA) -

 
Konyaaltı'nda fuhuş operasyonu
 
Melih Gökçek'e twitter şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gültekin Gencer Antalyaspor'un yeni başkanı oldu
Antalyaspor'un Genel Kurulu'nda başkanlığa, işadamı Gültekin Gencer seçildi.
Aykut Kocaman istifa etti
Devre arasında Fenerbahçe'den istifa eden ancak istifası Aziz Yıldırım ...
Şifo Mehmet'te gitti
MEDİCAL Park Antalyaspor'da kulüp başkanı Hasan Akıncıoğlu'nun genel kurulda ...
 
Antalyaspor'u şoke eden karar
MEDİCAL Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, 14 Haziran'da görevi ...
'Fatih Terim istifa edecek'
Şampiyonlukla tamamlanan sezonun ardından tamamen önümüzdeki ay yapılacak ...
Şimşek 1 attı 3 puanı kaptı
Antalyaspor evindeki son maçta Orduspor’u 1-0 yendi.
 
Kadıköy'de tarihi gece
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz'in Benfica ...
Fatih Terim’e küfür davası
ANTALYALI futbolsever Mürüvvet Karaboğa'nın, geçen 21 Ekim günü Mardan ...
Antalyaspor: 0 Bursaspor: 1
SPOR Toto Süper Lig'de sahasında Bursaspor'u konuk eden Medical Park Antalyaspor, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva