Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Holding binasına ateş açıldı
Holding binasına ateş açıldı
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
İsrail, İran'a misilleme saldırısı gerçekleşirdi
31 Aralık 2021 Cuma - 12:59

Ticari Araç Kiralamanın En Ekonomik Yolu Carvento’dan Geçiyor

Farklı ölçeklerdeki işletmelerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlayan en karlı yöntemlerden biri ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetlerinden yararlanmaktır.

Ticari Araç Kiralamanın En Ekonomik Yolu Carvento’dan Geçiyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Carvento ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetlerinden yararlanan işletmeler ihtiyaçlarına en uygun araç modelleri arasından seçim yapmak imkanına sahiptirler.

Araç kiralama hizmetleri işletmelerin gelişen ve değişen ihtiyaçlarını araç alımı, satımı ve ek maliyetler karşılanması gibi gereklilikler ortaya çıkmadan kolay, hızlı ve ekonomik bir şekilde karşılama imkanı sağlar. Bu durum araç kiralama hizmetlerinin araç satın alma opsiyonundan ayrıldığı önemli noktalardan biridir. Araç kiralama sektöründe sahip olduğu deneyim, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı, geniş çeşitliliğe sahip araç filosu ve aksaksız operasyonel süreçleri nedeniyle Carvento sektörünün öncü isimlerinden biri olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Müşterilerine sunduğu ekonomik, kaliteli ve güvenilir hizmetler sayesinde işletmelerin hafif ticari araç ve ticari araç ihtiyaçlarını kiralama opsiyonu ile çözmesine ve büyük mali külfetlerden kurtulmasına imkan vermektedir.

Araç kiralama işlemleri tamamlandıktan sonra yani kiralama hizmeti süresince Carvento’nun uzman ekibi her zaman ulaşılabilirdir. Karşılaşılması olası tüm sorunlara en kısa sürede en etkili çözümler sunulması sağlanarak müşterilerin herhangi bir mağduriyet yaşamasının önüne geçilmesi hedeflenir. Benimsediği hizmet politikası nedeniyle araç kiralama sektöründeki rakiplerinden birkaç adım öndedir. Müşterilerine sunduğu birçok farklı destek sayesinde işletmelerin maliyetlerinin ve operasyonel takip süreçlerinin azalmasına katkıda bulunur. Türkiye genelindeki 360 adet servis noktası aracılığıyla müşterilerinin en küçük ihtiyaçlarının dahi mümkün olan en kısa süre içerisinde ve en yüksek kalitede hizmet ile giderilmesini sağlar.

Carvento araç kiralama alternatifleri sayesinde işletmeler hafif ticari araç kiralama ya da ticari araç kiralama hizmetinden  yararlanabilirler. Böylece yalnızca ticari araç ya da hafif ticari araç için sabit aylık kira bedelini ve araçlarının yakıt masrafını öderler. Bunun sonucunda tasarruf ettikleri sermayeyi ve zamanı işlerini büyütmede etkili birer kaynak olarak kullanabilirler.

Ticari Araç Nasıl Kiralanır?

Araç tescil belgesi kamyonet ya da minibüs olarak hazırlanmış olan araçlar kiralanacağı durumlarda hem araç hem sürücü için bazı yetki belgelerinin alınması gerekir. Ancak bu aşamada temin edilmesi gereken yetki belgelerinin faaliyet gösterilen iş koluna ve aracın kullanım amacına göre farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. Yetki belgeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlükleri tarafından sağlanır. İlgili kurumun görevi yapılan başvuruların söz konusu yetki belgelerinin alınabilmesi için aranan temel koşulları karşılayıp karşılamadığının belirlenmesidir. Yetki belgelerinin alınabilmesi için başvuru formları, taşıt sözleşmesi, başvuru sahibi firmaya ait imza sirküleri ve şirketin yapısına bağlı olarak talep edilen ek evraklar ibraz edilmeli ve başvuru süreci başlatılmalıdır.

Araç kiralama hizmeti alan şirketin ticari taşıma hizmeti gerçekleştirmediği durumlarda araç tescil belgesinde kamyonet yazan, N1 ve N1G sınıfında olan araçlar için yetki belgesine ihtiyaç olmaksızın operasyonel amaçlarla araç kiralama yapılabilir. Eğer araç kiralama ticari taşıma hizmeti verilmek üzere yapılıyorsa şirketin yapısına ve araçların kullanım amacına göre farklı yetki belgeleri istenmesi söz konusu olabilir.

Ticari araçlarla taşımacılık yapacak ancak bu nedenle herhangi bir kazanç sahibi olmayacak yalnızca kendi esas iştigal alanında ya da ticari hizmet olarak kullanım gerçekleştirecek olan şirketlerin K2 yetki belgesi alması gerekir.

L1 yetki belgesine sahip olan ve yurt içi lojistik işletmeciliği yapan şirketler, sahip oldukları aynı tip araç sayısının 10 katına kadar ticari aracı ya da hafif ticari aracı kiralayabilirler. İşletmeler en az 3 adet öz mal ticari araca sahip olmaları durumunda L1 yetki belgesini alabilirler.

En az 3 adet öz mal ticari araca sahip olan işletmelerin alabileceği diğer bir yetki belgesi M1’dir. M1 yetki belgesiyle aynı il içinde kargo taşımacılığı yapılabilir. Bu işletmelerin sahip oldukları öz mal ticari araç sayısının 2 katı kadar ticari araç kiralama hakkı vardır.

Ticari araç kiralama hizmeti almak isteyen işletmelerden talep edilen yetki belgelerinin yanı sıra sürücülerin de bazı belgelere sahip olması gerekir. Ticari kapsamda yer alan araçları kullanacak olan sürücüler ticari araç ehliyetine, SRC ve psikoteknik raporu almalıdır. Bu belgeler araç kiralanması ve kullanılması için zorunlu belgelerdir. Bu nedenle belgeler eksik olarak trafiğe çıkılması durumunda para cezası kesilmektedir.

İşletmeler ticari araç satın alımını tercih ettikleri takdirde satın alım işlemi sırasında ve sonrasında bazı vergileri ödeme yükümlülüğüne sahip olurlar. Ticari araç satın alım işlemi sırasında Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi ödenir. ÖTV oranı %45 ile %220 oranında, aracın vergisiz satış tutarına ve silindir hacmine göre değişiklik gösterebilir. ÖTV hesaplandıktan sonra ortaya çıkan bedelin %18’i olarak da KDV değeri hesaplanır.

Ticari araç satın alım işlemi tamamlandıktan sonra Motorlu Taşıtlar Vergisi yani MTV ödemeleri başlar. MTV aracın azami toptan ağırlığına ve yaşına göre belirlenir. İşletmeler ticari araç satın almak yerine kiraladıkları takdirde bu gider kalemlerini ödeme yükümlülüğünden kurtulmaktadır.

 
18 bin liralık telefon dolandırıcılığını jandarma önledi
 
‘Hava kirliliği akciğer kanserine neden oluyor'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 bin liralık telefon dolandırıcılığını jandarma önledi
MALATYA'nın Arapgir ilçesinde, cep telefonu ile Ayşe H.'yi (87) arayan ...
Yurtdışı Eğitim Hikayeleri
Öğrencilerin birçoğu yurtdışında eğitim almak istiyor. Üniversite, yüksek ...
Otel odasında ölü bulundu
KONYA'nın Karatay ilçesinde Murat Yurtseven, kaldığı otelin odasında ölü ...
 
Başıboş pitbull tedirginliğe neden oldu
KAYSERİ'de başıboş gezen pitbull cinsi köpek, tedirginliğe neden oldu. ...
'Futbolda şike' davasının firari şüphelisi adliyede
FETÖ/PDY'nin 'futbolda şike' sürecini başlattığı iddiasıyla yargılandığı ...
Kripto para mağdurlarından suç duyurusu
ANKARA'da, kripto para borsası 'Smart Trade Coin' tarafından dolandırıldığını ...
 
Prof. Dr. Devrim: 'Omicron' varyantıyla hastaneye yatışlar azaldı
İZMİR Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ...
Caretta Tuba 15 bin kilometre katetti, 6 milyon kişi izledi
MUĞLA'da yaralı halde bulunduktan sonra uydu takip cihazı takılıp 28 Ağustos ...
İmece usulü sokağı yenilediler
RİZE’nin Fındıklı ilçesinde, belediyenin imece çağrısına destek veren ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva