Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
13 Şubat 2016 Cumartesi - 13:52

Tiyatronun şampiyonlar ligindeyiz

ANTALYA Şehir Tiyatrosu (AŞT) Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, "Şehir tiyatrosuna kurulması bu kente verilmiş en büyük hediyedir. Artık tiyatronun şampiyonlar ligindeyiz" dedi.

Tiyatronun şampiyonlar ligindeyiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Antalya Belediye Tiyatrosu'na 1989 yılında katıldığını, o günden beri şehir tiyatrosu olmak için 12 yönetmelik hazırlandığını, bir sonuca ulaşılamadığını kaydetti. Artık kimsenin şehir tiyatrosu olmalarına ihtimal bile vermediğini ifade eden Özgür, "Bir buçuk yılda çok ciddi bir emek harcayarak, Türkiye'deki bütün tiyatrolara örnek olacak bir yönetmelik hazırladık. 13'üncü yönetmelikte bu işi nihayete erdirdik" dedi.

BAŞKAN TÜREL SAHİP ÇIKTI

Hasan Subaşı döneminden, bugüne kadar çok büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Mehmet Özgür, en çok Belediye Başkanı Menderes Türel'in bu işe sahip çıkması ve verdiği sonsuz destekle başarılı sonuca ulaştıklarını söyledi. İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bakırköy, Diyarbakır'da şehir tiyatrosu olduğunu hatırlatan Özgür, şöyle konuştu:

"Kültür ve turizmin başkenti olmamıza rağmen bizim şehir tiyatromuz yoktu. Başkan Türel, ilk döneminde bu tiyatroyu ilk defa resmi kadroyla tanıştırmıştı. Tekrar göreve gelince bu sefer de Şehir Tiyatrosu kurulması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını vererek bu işi hızlandırdı. Başkan Türel olmasaydı 15-20 sene daha kurulamazdı."

ŞİMDİ KÜLTÜR SANAT KENTİ OLDUK

Antalya'nın sürekli kültür sanat kenti olarak anıldığını hatırlatan Mehmet Özgür, "Film festivalimiz, piyano festivalimiz, opera balemiz, devlet tiyatromuz, senfonimiz var ama Şehir Tiyatromuz yoktu. Şehir Tiyatrosu'nun kurulmasıyla gerçek anlamda kültür sanat kenti olduk. Başkanımız Menderes Türel'in Antalya'ya çok önemli hizmetleri var ama bence bu kente bırakacağı eserlerin en önemlisi Şehir Tiyatrosu'dur" diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİNDEYİZ

ABT iken şimdi AŞT olarak bu alanın şampiyonlar ligine girdiklerini ifade eden Mehmet Özgür, "Bir harf değişti ama bir harf bazen çok şey değiştiriyor. Önceden tek sahnede 25 oyuncu kadrosu ile kente hizmet vermeye çalışan ve birçok oyuncusunun özlük hakları eksik bir tiyatroyduk. Artık, özlük hakları olan ve yeterli sayılara ulaşacak kadrosu ile birden fazla sahnede hizmet verebilecek bir tiyatroya dönüşüyoruz" dedi.

DÖRT MEVSİM OYUN OYNANACAK 

Bütün ilçeleri tiyatro ile buluşturacaklarını vurgulayan Genel Sanat Yönetmeni Özgür, "Kentin her köşesinde hem çocuklara hem büyüklere haftalık oyunlar sahneleyecek bir şehir tiyatrosu olacağız. Sahne yoksa yaz aylarında açık alanda perde diyen, antik tiyatrolarda sahneye çıkan, 4 mevsim oyun oynayabilen bir şehir tiyatrosu hayata geçiriyoruz" dedi. 

BİLİNÇLİ GENÇLİK YETİŞECEK

Mehmet Özgür, çevre ilçelerdeki çocukları şimdiden tiyatroyla eğitmeye başlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Daha öngörülü, daha bilinçli, vatanını milletini daha çok seven, üniversite çağına geldiğinde başka örgütler, ideolojiler tarafından kandırılmayacak iradeye sahip, manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek peşinde olduğumuz için bunu da tiyatroyla başaracağız. Tiyatro bu anlamda kimsenin göremediği aslında çok güçlü ve bir kentin olmazsa olmazıdır." 

ANTALYA'YA KÜLTÜR-SANAT KAMPUSU 

Türkiye'nin en güçlü tiyatrolarından biri olduklarını ifade eden Özgür, şu bilgileri verdi: "Belediye Başkanımız, Doğu Garajı'nda Şehir Tiyatrosu için biri 638 kişilik diğeri 200 kişilik olmak üzere iki tane son derece büyük ve modern sahne yaptırıyor. İçerisinde atölyeler, depolar ve yönetim birimleri de olacak. Yine buraya sinema platolarının da kültür sanat alt yapısı gibi çalışacak bir eğitim okulu açılacak. Oyuncu, görüntü yönetmeni, yönetmen, ışıkçı, makyöz gibi, sinemayla ilgili ne gerekiyorsa onun altyapısını oluşturacak özel bir eğitim birimi olacak. Antalya Devlet Konservatuarı ve İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı ile birlikte hareket edeceğiz. Buralardan mezun olan gençlerimizi bu kampusumuza alacağız. Ücretsiz burada da eğiteceğiz. Bu gençler bu kentteki kültür sanat altyapısını oluşturacak."

ÖNEMLİ YÖNETMENLER DERS VERECEK

Dünyanın dört bir tarafından ünlü yönetmenlerin ve oyunculuk hocalarının eğitim okulunda ders vereceğini anlatan Mehmet Özgür, dünyaca ünlü tüm oyuncuların eğitmenlerini, gençlere bildiklerini aktarmak için misafir edeceklerini söyledi. Özgür, böylelikle Antalya Şehir Tiyatrosu'nun daha başarılı olmasını sağlayacaklarını ifade etti.


BİR YILLIK PROGRAM YAPABİLEN BAŞKA TİYATRO YOK

Türkiye'de 1 yıllık program yapabilen tek tiyatro olduklarının altını çizen Mehmet Özgür, Devlet Tiyatrosu da dahil, uzun süreyi kapsayan oyun programını yapabilen başka bir tiyatro olmadığını kaydetti. Kasım sonunda aynı gün 3 noktada perde açtıklarını ifade eden Özgür, "Antalya'da, kendi sahnemizde Manavgat'ta ve İtalya'nın Sassari adasında oyun sergiledik. Müthiş bir başarı. Bunu Türkiye'de gerçekten başarabilen tiyatro yok diyebilirim" diye konuştu. 

TİYATRAL ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRIYORUZ

Antalya Şehir Tiyatrosu olarak şehir içerisindeki kültür sanat çeşitliliğini de artıracaklarını söyleyen Mehmet Özgür, Antalya izleyicisinin artık bir sezon boyunca 8 oyun değil Devlet Tiyatrosu'yla birlikte toplamda 30'un üzerinde oyun izleyeceğini müjdeledi. 

AVM'LERDE TİYATRO SALONU OLMALI

AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, bundan sonra yapılacak AVM'lerde mutlaka AŞT için bir salon yapılması şartı koşulması gerektiğini de söyledi. Özgür, "Bu önemli bir uygulama. Bunu Ankara ve İstanbul dışında kimse yapmadı. AVM planlarına tiyatro için salon koymazsa ruhsatı verilmemeli. Bizim derdimiz herkese hizmet götürmek. Belki ileriki bir süreçte yapılacak olan AVM'lerde bu hayata geçirilmeli" dedi.


ANTALYA SEHIR TIYATROSU (AST) GENEL SANAT YONETMENI MEHMET OZGUR, "SEHIR TIYATROSUNA KURULMASI BU KENTE VERILMIS EN BUYUK HEDIYEDIR. ARTIK TIYATRONUN SAMPIYONLAR LIGINDEYIZ" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) - 

 
Çiçekçilere, Sevgililer Günü'nde Rusya darbesi
 
Yerli tatilcinin yüzde 41'i Antalya'yı tercih etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiçekçilere, Sevgililer Günü'nde Rusya darbesi
ANTALYA'da 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle geçen yıl 1.5 milyon dolar ...
Uyuşturucudan öldü iddiası
ANTALYA'da 16 yaşındaki Kemal Elden, yatağında annesi Sultan Elden tarafından ölü olarak bulundu.
Antalya'ya 4 milyon çiçek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü peyzaj çalışmaları ...
 
Sevgiliye, LÖSEV hediyesi
LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı (LÖSEV) kuruluşu LSV Dükkan, 14 Şubat'a özel hediye ...
Alzheimere karşı nota eğitimi
ANTALYA'da Mesleki Eğitim ve Sanat Toplulukları Merkezi'ne (MEST) devam ...
Mutfak tüpünü açıp 3 çocuğuyla intihara kalkıştı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde tartıştığı eşi evden ayrıldıktan sonra mutfak ...
 
Bosna Hersek, EXPO 2016'ya katılacak
'ÇİÇEK ve Çocuk' temasıyla 23 Nisan'da açılacak EXPO 2016 Antalya'ya katılma ...
Dişçilik öğrencileri önlük giydi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Atatürk ...
Antalya'da sahte tapu operasyonu
DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Diyarbakır başta olmak ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva