Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
30 Eylül 2019 Pazartesi - 17:37

Tiyatroya sokakta başladılar, hayallerine kavuştular

EDİRNE sokaklarında sergiledikleri tiyatro oyunlarıyla tanınan Düşülke Atölyesi’nin sanatçıları, hayalleri olan yerleşik tiyatroya geçmek için adım attı.

Tiyatroya sokakta başladılar, hayallerine kavuştular
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kentteki bir kafenin alt katında kafe – tiyatro konseptiyle bir ilke imza atan tiyatro tutkunları, çocuk ve yetişkin oyunlarıyla Edirneliler’e hitap etmeye hazırlanıyor.

Edirne’de 3 sezondur sokak tiyatrosu ağırlıklı etkinliklerine devam eden Düşülke Atölyesi’nin genç sanatçıları, yerleşik tiyatroya geçmek için ilk adımlarını attı. Saraçlar Caddesi’ndeki kukla şovları, sokak tiyatroları ve canlı performans gösterileriyle adından söz ettiren grup, kentin ilk kafe – tiyatro konseptine imza atarak Edirneliler’le buluşmaya hazırlanıyor. Edirne’nin lavantası, ayçiçeği ve kırmızısı konseptiyle 3 farklı kombine kart hazırlayarak imece usulü tiyatro oyunu hazırlayacak atölye sakinleri, çocuk oyunlarıyla da farkındalık yaratmayı hedefliyor. Grup, Trakya Üniversitesi karşısında bulunan Cafe De Pause alt katında önümüzdeki Cuma günü ilk oyunla kapılarını açacak.

'ARTIK KÜÇÜK SAHNEMİZLE DEVAM EDİYORUZ'

Düşülke Atölyesi’nin Genel Sanat Yönetmeni Batuhan Öztürk, basın toplantısı düzenleyerek hem yeni mekanlarını tanıttı hem de sezon içerisindeki etkinliklerini paylaştı. Geride bırakılan 2 sezon boyunca Edirne sokaklarında hem vatandaşlara hitap ettiklerini, hem de çocuk kalplere dokunmaya çalıştıklarını söyleyen Öztürk,"Canlı heykel performanslarımızla tarihi karakterleri yaşatmaya çalıştık bir nebze de olsa. Üniversitede öğrencilere sahne aldık. Son olarak da Valilik desteği ile önce Edirne Kırmızısı'nın hikayesini taşıdık sahneye sonra Edirne'nin Kırmızı'sını-Edirne'nin ramazanını yaşatmaya çalıştık Saraçlar Caddesi'nde. Bizlerle paylaştığınız gülümsemenizle daha çok okuduk daha çok araştırdık daha çok çalıştık. Umut olduğunuz sözlerinizle daha çok sarıldık işimize. Daha yolun çok başında olduğumuzu biliyoruz. Şimdi ise sokakta beton yığınlarının arasına masal mayalamaya çalışarak başladığımız serüvenimize artık küçük sahnemizle devam etmekteyiz' dedi. 

Edirne’de yapımı devam eden ve yakında kapılarını açacak Devlet Tiyatroları’nın ardından kendilerinin de üzerlerine düşen görevi yapıp hayalleri olan yerleşik tiyatroya geçtiklerini söyleyen Öztürk, "Önümüzdeki sezonda yetişkinlerin yanı sıra çocuklara da hitap etmek istediğimizden dolayı ince eleyip sık dokuyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Edirne halkına geniş bir repertuar sunmanın dışında tiyatro eğitimi, yaratıcı drama ve masal atölyeleri de sezondaki çalışmalarımız arasında bulunmaktadır. Bütün bu süreçte daha başarılı olmamız adına kombine ve indirim kartı alacak seyircilerimizin desteklerini beklemekteyiz" diye konuştu. 

EDİRNE KONSEPTLİ 3 KOMBİNE BASTIRDILAR

Öte yandan, tiyatroya destek olmak için kombine kart da bastırdıklarını kaydeden Öztürk, Edirne Lavantası, ayçiçeği ve Edirne Kırmızısı konseptiyle 3 kategoride satışa sunduklarını dile getirdi. Öztürk,"3 farklı kombine kartı oluşturduk. Bu kartları Edirne’nin 3 farklı değeriyle isimlendirdik. Birisine Edirne Lavantasını koyduk. Bunda bütün sezon boyunca buradaki etkinliklere girebileceği bir kombine bu. İkinci olarak ayçiçeği kombinesi var. Bunda ise oyunlara çok fazla gelemeyecek ama destek olmak isteyen seyircilerimiz için hazırladığımız bir kart. Koltuklara da önemli tiyatro sanatçılarının isimlerini vereceğiz. Ferhan Şensoy, Levent Kırca, İsmail Dümbüllü gibi birçok önemli isimlerin koltukları olacak. Aynı zamanda bize destek olan Edirnelilerin isimlerini de sezon içerisinde koltuklarımızda paylaşmak istiyoruz. Bir de Edirne Kırmızısı kombine kartımız var" dedi.



EDIRNE'DE SOKAKTA SERGILEDIKLERI TIYATRO OYUNLARIYLA TANINAN DUSULKE ATOLYESI SANATCISI YERLESIK TIYATROYA GECMEK ICIN ILK ADIMI ATTI. (FOTO: OLGAY GULER/DHA, EDIRNE)



EDIRNE'DE SOKAKTA SERGILEDIKLERI TIYATRO OYUNLARIYLA TANINAN DUSULKE ATOLYESI SANATCISI YERLESIK TIYATROYA GECMEK ICIN ILK ADIMI ATTI. (FOTO: OLGAY GULER/DHA, EDIRNE)

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)

Etiketler:
 
Tazelenme Üniversitesi öğrencileri de staj yapacak
 
Edirne'de otostopla fuhuşa 153 lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaya kırmızıda geçti, köpek yeşil ışığı bekledi
MARMARİS'te, köpeğin kırmızı ışıkta beklerken, yayaların umursamadan karşıya ...
Mersin'de öğretmene şiddete tepki
MERSİN'de, cuma günü okulda velinin 30 yıllık öğretmen Nigar Özçelik'i ...
Otel odasında intihar etti
İZMİR'in Bornova ilçesinde, Önder E. (38), 2 gündür kaldığı otel odasında, ...
 
Fransa, eski Cumhurbaşkanı Chirac’ı uğurladı
Fransa’da 86 yaşında hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ...
Romalılar, 1800 yıl önce depreme karşı teknikler kullanmış
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Denizli'nin Pamukkale ilçesinde ...
THY görevlisinin deprem anında yolcuyu koruduğu anlar
Silivri açıklarında meydana gelen depremde İstanbul Havalimanı'nda bir ...
 
Terasta uyurken maganda kurşunu ile yaralandı
GAZİANTEP’in Nizip ilçesinde evinin terasında uyuyan Barış Çelen'in (18) sırtına, ...
Çadırda çıkan yangın gecekondulara sıçradı
Avcılar'da boş arazideki çadırda çıkan yangın iki gecekonduya sıçradı. ...
Milas'ta 25 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı
MUĞLA'nın Milas ilçesinde, polisin durdurduğu minibüsteki Pakistan uyruklu ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva