Ünlü oyuncu hayatını kaybetti
Ünlü oyuncu hayatını kaybetti
Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis
Sosyal medya fenomeni Pucca'ya 5 ay 18 gün hapis
AÜ'de 79 bin öğrenci 128 topluluğa kayıt yaptırdı
AÜ'de 79 bin öğrenci 128 topluluğa kayıt yaptırdı
Yol çalışmasına bakmaya gitti; kayıp olarak aranıyor
Yol çalışmasına bakmaya gitti; kayıp olarak aranıyor
11 Eylül 2020 Cuma - 09:37

Tokat'ın yeni lezzeti; kubbeli kebap

TOKAT'ta ilk kez bir restoran tarafından yapılan ve Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillenen kubbeli kebap, kentin yeni lezzeti oldu.

Tokat ın yeni lezzeti; kubbeli kebap
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kentte 1600'lü yıllarda Horozoğu Zaviyesi olarak yapılan tarihi handa hizmet veren restoran, müşterilerine farklı lezzetler sunabilmek için bir çalışma yaptı. Yapılan denemeler sonrasında güveç tabağı içinde yağsız dana eti, mantar, garnitürler hazırlandı. Yemeğin üzerini hamurla kaplayıp pişiren işletme ustaları, farklı bir tat elde etti. Taş fırında 15 dakika süresince pişirilen ve adına 'Kubbeli kebap' denilen yemek için işletme 2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak tescil aldı. 

Kubbeli kebabı 3 yıldır müşterilerine sunduklarını söyleyen restoranın işletme müdürü Ayşe Gür, "Tokat kuzu eti kültüründe çok baskın bir bölge. Kuzu etini tandır kebabında ve Tokat kebabında çok fazla kullanıyoruz. Ama dana eti tercih eden misafir kitlemiz var. 'Yağsız dana etini nasıl pişiririz, insanlara alternatif bir ürün olarak nasıl sunabiliriz?' dedik. Fırına güveci soktuk. Marinasını yaptık ve yanına garnitürlerini koyup, hamurla kapladık. En sağlıklı, en lezzetli dana etimiz oldu. Çok da beğenildi. Biz de bunun adının tesisimizle birlikte anılması adına bir hamle yaptık. Ürünümüzü tescilledik. Kubbeli kebabımız için şimdi il dışından gelen misafirlerimiz var" dedi. 

Yörenin meşhur yiyeceği olan Tokat kebabının mevsimsel olarak yapıldığını ifade eden Gür "Kubbeli kebabı biz yaz kış yapabiliyoruz. Misafirlerimiz sadece meraktan gelmiyor. Lezzeti beğenip misafir getirenler var. Bu da bizi mutlu ve memnun ediyor" diye konuştu. 

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

TOKAT'TA BIR RESTORAN TARAFINDAN YAPILAN VE TURK PATENT VE MARKA KURUMU (TURKPATENT) TARAFINDAN TESCILLENEN KUBBELI KEBAP, TOKAT'IN YENI LEZZETI OLDU.  (FOTO:FATIH YILMAZ/TOKAT-DHA)

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA)

Etiketler:
 
Ahşap fıçı ustası, 70 yıldır dede mesleğini sürdürüyor
 
Sagalassos'un gözdesi Antoninler Çeşmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nusret'in tek bir şubesinden dudak uçuklatan ciro
Yaptığı tuz serpme hareketiyle milyonlarca kişi tarafından tanınan sosyetik ...
Gaziantep'te yeni lezzet; midye katmer
GAZİANTEPLİ katmer ustası Coşkun Yaycı, midye baklavadan esinlenerek, ...
Fıstıkla eti buluşturdu, talebe yetişemiyor
GAZİANTEP'te kebapçılık yapan Necdet Kılıçoğlu, taze Antep fıstığını ete ...
 
7 Mehmet'te neler oluyor?
Sayısız defalar yılın restoranı seçilen, Türkiye’de ve dünyada Antalya'nın ...
Gazipaşa'da yapılıyor kilosu 40 liradan satılıyor
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde yaz sezonuyla birlikte fiyatı düşen kapya ...
Artık Türk sofralarında...
MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 3 yıl önce başladığı ejder meyvesi yetiştiriciliğinden ...
 
Bu restoranda mantarsız yemek yok
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesindeki restoranda, sadece mantar kullanılarak, ...
Sahte bal üretiminde yeni oyun...
Kamuoyunda sahte bal olarak bilinen ve nişasta bazlı şuruplara aroma katılarak ...
'Çavuş üzümü' tescillendi
ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada ilçesinde ...
 
Dursun Gündoğdu
Bazıları 'Cukka' işini azıttı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bugün daha yoksuluz
İsa Altun
İsa Altun
Bağımlı yakınları feryat ediyor
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer mi, Teksas mı?..
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
23 yıl sonra yeniden
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Yetki mi, sorumluluk mu?.. Hangisi önce gelir?
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Biz kadınlar
Prof. Dr. Duran Canatan
Prof. Dr. Duran Canatan
Eşitlik Projesi
K. Kemal Derin
K. Kemal Derin
TİARTİ
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm KAMPÜS Sağlık Ekonomi Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva