TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
11 Şubat 2022 Cuma - 11:35

Tolga: O kadında şiddete uğrayan annemi gördüm

ESKİŞEHİR’de, eşi ve kızını sokak ortasında bıçaklayan Afgan Abdulkadir Ahmadi'yi (62), engel olmaya çalışırken çıkan arbedede sırtından bıçakla yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan ve 3 gün sonra tahliye edilen Tolga Daşkıran (19), yaşadıklarını anlattı.

Tolga: O kadında şiddete uğrayan annemi gördüm
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kadını yerde bıçaklanırken gördüğünde daha önce şiddet gören annesinin gözünün önüne geldiğini anlatan Daşkıran, “Annem de zamanında şiddet görmüştü. Zaten o kadında da kendi annemi gördüm. Annem koşarken, gözümü önüne geldi” dedi. Shannaz Nazari ise ifadesinde Tolga Daşkıran’ın, kendisini ölümden kurtardığını belirtip, “Orada bulunan gençler eşimi tuttu. Tutmasalardı beni muhtemelen öldürecekti” diyerek eşinden şikayetçi oldu. 

Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde geçen 5 Şubat akşamı Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi sokakta ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi’yi bıçakla yaraladı. Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin (17) kadınların çığlıklarını duyarak olaya müdahale etti. Hüseyin Şahin, yere düşürdüğü Abdulkadir Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Abdulkadir Ahmadi'yi bıçakladı. Olayın ardından tutuklanan Tolga Daşkıran, önceki gün avukatının yaptığı itirazın kabul edilmesi üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, olayın meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde değerlendirildiği belirtilerek, “Başkasının hayatına yönelik vuku bulan haksız bir saldırıyı defetmek kastı ile işlediği hususunda ciddi deliller bulunduğundan meşru müdafaa hükümleri çerçevesinde bu aşamada yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verilmiş olup yargılamasının tutuksuz yapılacağına karar verilmiştir” denildi.

O GÜNÜ ANLATTI

Ailesine kavuşan Tolga Daşkıran, yaşadıklarını anlattı. Tramvaydan indikten sonra olay sırasında yanında olan arkadaşı Hüseyin Şahin ile kadın çığlığı duyduklarını belirten Daşkıran, “Bir kadının canının gittiğini gördüm, bir kadının çığlıklarını duydum. Kendi annem gözümün önüne geldi. Arkadaşımla olaya müdahale etmek istedik. Arkadaşım yaralandı. Arkadaşımın yaralandığını, bir kızın ve bir kadının yaralandığını gördüm. Biz çığlıkları duyduktan sonra olay yerine doğru giderken ‘Dur, yapma’ diye bağırdık ama karşı taraftaki kişi hiçbir şekilde dinlemedi. Adam kadının üzerine oturmuş şekildeydi. Hüseyin onu üzerinden almak isterken bacağından yaralandı sonra bıçağı bana doğrulttu, salladı. Ben bir adım geri attım. Bıçağı görünce ben de müdahale etmek zorunda kaldım. Cezaevine ilk girdiğim gün çok sıkıntılı bir süreçti. ‘Ben ne yaptım?’ dedim. O zamana kadar yaşadığım hayat film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Annemler acaba ne yapıyor? Babam ne yapıyor? Hüseyin’in bacağı nasıl oldu?’ O kadının durumu, kızının durumu nasıl? Adamın durumu nasıl? Hep bunları düşündüm. Hep dışarıdakileri düşündüm, hiçbir zaman kendimi düşünmedim. Benim sonum ne olacak? Bunu ikinci gün düşünmeye başladım” dedi.

‘KADINA ŞİDDETE KARŞIYIM’

Tahliye olmasının ardından cezaevi kapısında annesiyle yaşadığı duygusal anları da anlatan Daşkıran, “Cezaevi kapısından ilk çıktığım an annem ‘Oğlum’ diye bağırdı. Ağlıyordu zaten. Ben de ağlasam daha kötü olacaktı. Zaten bayılacak dereceye geldi bir ara. Tuttum annemi. Dedim, ‘Ağlama anne. Bitti, çıktım’. Annemi teselli etmeye çalıştım. Babam sarıldı, Hüseyin sarıldı. Ne kadar çok sevildiğimi anladım. Hiç tanımadığım insanlar paylaşmış. Bundan aşırı derece gurur duydum. Hiç tanımadığım insanların anneleri, kız kardeşleri çok güzel dileklerde bulunup dualar ettiler. Allah bunu kimseye yaşatmasın, kimseyi bu duruma düşürmesin. Kadınlara şiddete çok karşıyım. Küçüklükten gelen bir şey bu. Annem de zamanında şiddet görmüştü. Zaten o kadında da kendi annemi gördüm. Annem koşarken, gözümü önüne geldi. Hayatım gözümün önünden geçti. Bu zamana kadar kimseye ne bir şiddette bulundum, kadına kıza şiddet göstereni de uyardım. Kesinlikle karşıyım yani, kadına şiddete kesinlikle ve kesinlikle karşıyım. Sonuna kadar dik duracağıma da söz veriyorum” diye konuştu. 

HAYALİ ASKER OLMAK

Ailesiyle yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Tolga Daşkıran, asker olma hayali taşıdığını söyledi. Süreç tamamlandıktan hayali olan askerlik için elinden geleni yapacağını kaydeden Daşkıran, “Askerlik sürecinde sicil çok önemli. İnşallah Türk adaleti bunu benim sicilime işlemez. Vatanım ve milletime çok hayırlı bir asker olmak istiyorum. Bu benim küçüklük hayalim. Askeri üniformalı birini görünce kalbim çok hızlı atıyor. Çok değişik duygular yaşıyorum” dedi. 

EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLAN KADIN: ONLAR OLMASA BENİ ÖLDÜRECEKTİ

Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi’nin bıçakla ağır yaraladığı eşi Shannaz Nazari (47) de hastanedeki tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlattı. İlk ifadesine Tolda Daşkıran’ın kendisini ölümden kurtardığını anlatan Nazari, "Eşim Abdulkadir Ahmadi ile bu olaydan önce de zaman zaman aramızda maddi imkansızlıklardan dolayı tartışmalar oldu. Yine zaman zaman beni dövdüğü oldu. Ancak eşimin darbetmesinden dolayı resmi makamlara çocuklarımın huzuru kaçmasın, diye hiç başvurmadım. Olay günü sabahı eşimle birlikte daha önceden boşanmış olan ve aynı mahallede çocuklarıyla birlikte yaşayan eski eşimden olan kızımı evlendirmek için konuşmaya başladık. Ben kızımın artık yaşının ilerlediğini isteyenlerinin olduğunu belirterek evlendirmek istediğimi söyledim. Kendisi önce karşı çıktı ve çocuklarıyla birlikte güzel bir şekilde yaşadığımızı ve evlenmesine gerek olmadığını karşı çıktı” dedi.

Olay günü yaşadıklarını anlatan Nazari, kendisini öldürmek isteyen eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, “Olay günü tramvaydan kızım Nasimgül ile birlikte indiğimizde caddenin karşısına doğru yürüdüğümüz sırada eşim Abdulkadir Ahmadi’nin yaklaşık 10 metre karşıda elinde bıçakla bana doğru baktığını ve yürüdüğünü fark ettim. Direkt yanıma doğru koştu ve ittirerek yere düşürdü. Elindeki bıçakla sol elime vurdu. Bu sırada çevredeki 3-5 kişi eşimi tutmaya çalıştılar. Ancak ellerinden kurtuldu ve ben bu sırada ayağa kalkmıştım. Kaçmama fırsat vermeden üzerime gelince tekrar yere düştüm. Bu seferde elindeki bıçağı direk karın bölgeme doğru sapladı. Orada bulunan gençler eşimi tuttular. Eğer tutmasalardı beni muhtemelen öldürecekti. Can haliyle ayağa kalktım ve korku ile biraz yürümeye çalıştım. Bu sırada eşim kızımı da sırtından bıçakla yaraladı. Ben yaralandığımı ve kan kaybettiğimi anladığımda yere yığıldım ve ambulansla hastaneye götürüldüğümü hatırlıyorum" diye konuştu. 

‘BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI’

Eşi Abdulkadir Ahmadi’nin işitme engelli olduğunu ve plastik şişe toplayıp evi geçindirdiğini anlatan Shannaz Nazari, “Duyma engelli olduğu içinde eşim konuşmakta zorluk çeker. Türkçe de bilmez. Ben kendisiyle az da olsa işaret diliyle ve çok az duyma yetisi olduğu içinde bağırarak anlaşırım. Beni bıçakla yaralayıp öldürmeye çalışan eşim Abdulkadir Ahmadi’den davacı ve şikayetçiyim” dedi. 

Öte yandan eşini ve kızını sokak ortasında bıçaklayan Abdulkadir Ahmadi'nin arbedede bıçaklanmasının ardından markete girdiği anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Markete yaralı olarak giren Ahmadi’nin sedyeyle çıkarılarak ambulansa alındığı görüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

TABURCU OLDU, ADLİYEYE GETİRİLDİ

Eskişehir’de, eşini ve kızını sokak ortasında bıçaklarken, engel olmaya çalışan Tolga Daşkıran tarafından arbedede bıçaklanan Afgan Abdulkadir Ahmadi, tedavi gördüğü Şehir Hastanesi’nden taburcu edildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Ahmadi’nin, işitme engeli nedeniyle işaret dili uzmanı eşliğinde ifadesi alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ahmadi, eşini ve kızını bıçakla kasten yaraladığı suçlamasıyla Eskişehir Adliyesi’ne sevk edildi. Elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk edilen Ahmadi, savcılık sorgusuna alındı.

Öte yandan Abdulkadir Ahmadi’nin sokak ortasında karnından ve kolundan bıçakla yaraladığı eşi Shannaz Nazari’nin de hastanedeki tamamlandı. Hayati tehlikeyi atlatan ve sağlığına kavuşan Nazari, taburcu oldu. 

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI.
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI.
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI.
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), (FOTODAKI) ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI.
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI.
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), (SUPHELININ KULLANDIGI BICAK) ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI. 
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI.
(FOTO:ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI'YI (62), ENGEL OLMAYA CALISIRKEN CIKAN ARBEDEDE SIRTINDAN BICAKLA YARALADIGI IDDIASIYLA TUTUKLANAN VE 3 GUN SONRA TAHLIYE EDILEN TOLGA DASKIRAN (19), YASADIKLARINI ANLATTI.
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI (62), SEHIR HASTANESINDEKI TEDAVISININ ARDINDAN TABURCU EDILIRKEN, POLIS EKIPLERINEC GOZALTINA ALINARAK ISLEMLERININ ARDINDAN ADLIEYEYE SEVK EDILDI.
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI (62), SEHIR HASTANESINDEKI TEDAVISININ ARDINDAN TABURCU EDILIRKEN, POLIS EKIPLERINEC GOZALTINA ALINARAK ISLEMLERININ ARDINDAN ADLIEYEYE SEVK EDILDI.
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

ESKISEHIRDE, ESI VE KIZINI SOKAK ORTASINDA BICAKLAYAN AFGAN ABDULKADIR AHMADI (62), SEHIR HASTANESINDEKI TEDAVISININ ARDINDAN TABURCU EDILIRKEN, POLIS EKIPLERINEC GOZALTINA ALINARAK ISLEMLERININ ARDINDAN ADLIEYEYE SEVK EDILDI.
(FOTO:ENGIN OZMEN/ESKISEHIR-DHA)

Engin ÖZMEN- Caner AKSU/ ESKİŞEHİR, (DHA)

 
Sit alanını kepçeyle izinsiz kazıp, sütun ve sütun başı çıkardılar
 
Ahmet'e saldıran köpeğin sahibi hakkında işlem başlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evini sigara imalathanesine çeviren kişi yakalandı
KOCAELİ’nin Gölcük ilçesinde, evini kaçak sigara imalathanesine çeviren ...
Oscarlı oyuncu THY'nin ikinci kez reklam yüzü oldu
OSCARLI oyuncu Morgan Freeman, beş yıl aradan sonra Türk Hava Yolları ...
Balkondan düşen genç kadın, ağır yaralandı
DİYARBAKIR’da oturduğu 6’ncı kattaki dairenin balkonundan düşen Y.B. (23) ...
 
Gübre fiyatlarında yüzde 30'a varan indirim
TÜRKİYE Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nce, "14 Şubat 2022 ...
Polisten ruhsatsız tabanca operasyonu
KAYSERİ'de polisin bir iş yerine düzenlediği operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ...
Sahte içki operasyonu; 3 gözaltı
ADANA’da polisin düzenlediği operasyonda 573 litre sahte içki, 445 litre ...
 
Yılın ilk ayında trafik kazalarında 148 kişi hayatını kaybetti
EMNİYET Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre, yeni yılın ...
Binlerce eczaneye kötü haber!
Ülke genelindeki 26 bin eczaneye kötü haber. Danıştay, ‘E’ logosunun reklam ...
Denizde mahsur kalan 17 kaçak göçmen kurtarıldı
İZMİR'in Dikili ilçesi açıklarında, motor arızası nedeniyle denizde mahsur ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva