Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
13 Ocak 2021 Çarşamba - 10:03

Trafik cezası artık araç kiralayana yazılacak

KİRALIK araçlarla trafik kurallarını ihlal edenlere kesilen cezaların ruhsat sahibine değil, aracı kiralayanlara gönderilmesine yönelik yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Araç kiralama firmalarının yetkilileri, yönetmeliğin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Trafik cezası artık araç kiralayana yazılacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Araç kiralamada yeni dönem başladı. 'Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni yönetmeliğe göre, kiralık araçlarda trafik kural ve ihlalleri üzerine ruhsat sahibine gelen ceza tutanakları, artık doğrudan aracı kiralayanlara gönderilecek. Kararı yerinde bulunan araç kiralama firmalarının yetkilileri, plakalara gelen birçok cezayı tahsil edemediklerini, artık başkalarına yazılan cezaları ödemek zorunda kalmayacaklarını bildirdi.

Ege Kiralamacılar Derneği (EKDER) Başkanı Ercüment Çağlarhep, "Eski sistemde yenilen trafik cezaları doğrudan firmalara geliyordu ve firmalarda araç başına yıllık 10 ile 20 bin lira arasında trafik cezası ödemek zorunda kalıyordu. Çünkü bu cezaların çoğunluğu tahsil edilemiyordu. Bu sebeple de adli süreç başlatılıyordu ve icraya kadar gidiyordu. Hal böyle olunca da araç kiralama firmaları çok fazla zarar görüyordu. Biz de Kiralık Araç Bildirim Sistemi'ne (KABİS) kayıtlı olan araçlarda yenen trafik cezalarını, aracı kiralayanların ödemesi için birçok yere başvuruda bulunduk. Ankara Ticaret Odası'nın da girişimleriyle araç kiralamada artık yeni bir düzen oluştu" ifadelerini kullandı.

'SIRTIMIZDAN YÜK KALKTI'

Araç kiralayan sürücülere de uyarıda bulunan Çağlarhep, "Yeni sistemle birlikte trafik cezaları, sürücünün TC kimlik numarası üzerinden cezayı yiyen kişiye aktarılacak. Bu dönemde herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda da cezaların iptalini sağlayacağız. Ceza tutanakları, cezayı yiyen sürücülerin adreslerine tebliğ edilecek. Araç kiralayanlar, e-Devlet'e girdiklerinde üzerlerinde bir ceza görürlerse şaşırmasınlar" dedi.

Araç kirlama şirketi sahibi Uğur Alak ise üstlerinden büyük bir yükün kalktığını vurgulayarak,  "Sürekli ceza geliyor ve çoğunu da tahsil edemiyoruz. Daha dün beş ceza geldi. Bunlar gibi binlerce ceza tutanağı var. Gelen en ucuz ceza 288 lira. Günlük 150 liraya araç kiralıyoruz. Aracı 3 gün vermiş olsak, kira bedeli olan 450 liranın 288 lirasını ceza olarak ödüyoruz. Tahsil etmekte zorlandığımız için büyük sorun yaşıyorduk" diye konuştu.

TURKIYE'DE KIRALIK ARACLARLA TRAFIK KURALLARINI IHLAL EDENLERE KESILEN CEZALARIN RUHSAT SAHIBINE DEGIL, ARACI KIRALAYANLARA GONDERILMESINE YONELIK YONETMELIK RESMI GAZETEDE YAYINLANDI. ARAC KIRALAMA FIRMALARI, YENI YONETMELIGI MEMNUNIYETLE KARSILADI. EGE KIRALAMACILAR DERNEGI (EKDER) BASKANI ERCUMENT CAGLARHEP (SAGDA), "ESKI SISTEMDE YENILEN TRAFIK CEZALARI DOGRUDAN FIRMALARA GELIYORDU VE FIRMALARDA ARAC BASINA YILLIK 10 ILE 20 BIN LIRA ARASINDA TRAFIK CEZASI ODEMEK ZORUNDA KALIYORDU, DEDI. FIRMA SAHIPLERINDEN UGUR ALAK (SOLDA).(FOTO: TOLGA TAHCI IZMIR DHA)

TURKIYE'DE KIRALIK ARACLARLA TRAFIK KURALLARINI IHLAL EDENLERE KESILEN CEZALARIN RUHSAT SAHIBINE DEGIL, ARACI KIRALAYANLARA GONDERILMESINE YONELIK YONETMELIK RESMI GAZETEDE YAYINLANDI. ARAC KIRALAMA FIRMALARI, YENI YONETMELIGI MEMNUNIYETLE KARSILADI.(FOTO: TOLGA TAHCI IZMIR DHA)

TURKIYE'DE KIRALIK ARACLARLA TRAFIK KURALLARINI IHLAL EDENLERE KESILEN CEZALARIN RUHSAT SAHIBINE DEGIL, ARACI KIRALAYANLARA GONDERILMESINE YONELIK YONETMELIK RESMI GAZETEDE YAYINLANDI. ARAC KIRALAMA FIRMALARI, YENI YONETMELIGI MEMNUNIYETLE KARSILADI.(FOTO: TOLGA TAHCI IZMIR DHA)

TURKIYE'DE KIRALIK ARACLARLA TRAFIK KURALLARINI IHLAL EDENLERE KESILEN CEZALARIN RUHSAT SAHIBINE DEGIL, ARACI KIRALAYANLARA GONDERILMESINE YONELIK YONETMELIK RESMI GAZETEDE YAYINLANDI. ARAC KIRALAMA FIRMALARI, YENI YONETMELIGI MEMNUNIYETLE KARSILADI. FIRMA SAHIPLERINDEN UGUR ALAK (FOTOGRAFTA),ISE USTLERINDEN BUYUK BIR YUKUN KALKTIGINI SAVUNDU.(FOTO: TOLGA TAHCI IZMIR DHA)

Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Erzurum'da köylülerden 'kar' duası
 
Tekne çapaları, 'deniz çayırları'nı tehdit ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da köylülerden 'kar' duası
SON 30 yılın en sıcak kış mevsiminin geçtiği, kar yerine yağmurun yağdığı ...
Beyoğlu'nda otelde yangın paniği
BEYOĞLU'nda bulunan otelde çıkan yangın paniğe neden oldu.
Öğretmenlerden 'Türk Masalları Uyanıyor' projesi
ERZURUM İMKB İnönü İlkokulu sınıf öğretmeni Özlem Demir, 'Türk Masalları ...
 
Erdemli’de geliştirilen 2 mandalina türü tescile hazırlanıyor
MERSİN’in Erdemli ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ...
Van'da 'karga' istilası; mahalleli endişeli
VAN'ın Erciş ilçesinin Kasımbağı Mahallesi semalarını, son dönemde, gün ...
Motor Yatağı Üretimi
Motorlarda oluşabilecek sürtünme, aşınma, ses ve titreşim gibi olumsuz ...
 
40 yılda yüzlerce fidan dikti, her gün suluyor
KONYA'nın Karapınar ilçesinde, çocuk yaşta anne ve babasını kaybeden ve ...
Ayşegül’ün avukatı: Umarım Melek için de adalet tecelli eder
ZONGULDAK'ın Kozlu ilçesinde, 7 yıl önce eve alkollü gelip kendisine şiddet ...
Deniz çayırlarını korumak için harekete geçtiler
BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, deniz ve kıyı sistemleri için ekolojik ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva