Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
27 Ağustos 2011 Cumartesi - 11:22

Trafik kazalarında yeni yönetmelik

Trafik Kazaları Nedeniyle İlgililere Sunulan Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile trafik kazalarından kaynaklanan sağlık giderleri yeniden düzenleniyor. Yönetmeliğe göre, tüm sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak.

Trafik kazalarında yeni yönetmelik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile trafik kazaları nedeniyle ilgililere sunulan sağlık hizmet bedellerinin tahsiline ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amaçlanıyor. Türkiye’de meydana gelen trafik kazaları bu yönetmeliğin kapsamına girerken Zorunlu Trafik Sigortası, Zorunlu Taşımacılık Sigortası ve Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortasını da kapsıyor.

KAZAZEDENİN SOSYAL GÜVENCESİ OLUP OLMADIĞINA BAKILMAYACAK

Yönetmeliğin getirdiği düzenlemeler şöyle:
-Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmi ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları tedavinin gerektirdiği tüm sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Kurum (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yer alan hükümler doğrultusunda karşılanacak.
-Bu Yönetmelik kapsamındaki zorunlu sigortalara ilişkin mevzuat hükümleri dahilinde ilgili sigorta şirketlerine ve Güvence Hesabına düşen ödemeler bakımından Kurum, sigorta şirketleri ve Güvence Hesabı arasındaki paylaşım bu Yönetmelik hükümleri dahilinde gerçekleştirilecek.
-Kurum tarafından karşılanan sağlık hizmet bedelleri için bu Yönetmelik ile belirlenen usul ve esaslara göre ilgili sigorta şirketleri ve Güvence Hesabı tarafından Kuruma aktarım yapılacak.
-Zorunlu Trafik Sigortası poliçesi düzenleme yetkisi bulunan sigorta şirketleri, kısa süreliler dahil, yazdıkları sigorta priminin bu Yönetmelik ekinde yer alan hesaplama yöntemine göre belirlenen kısmını, primin tahakkuk ettiği ilgili ayı izleyen 3'üncü ay sonuna kadar defaten veya 3 eşit taksitte Kuruma aktaracak. Bu şirketler Kanunun yayımı tarihinden önce meydana gelen trafik kazaları bakımından bu Yönetmelik ekinde Zorunlu Trafik Sigortası için yer alan hesaplama yöntemine göre belirlenen tutarı Müsteşarlıkça belirlenen vadelerde Kanunun yayımı tarihinden itibaren 3 yıl boyunca ayrıca Kuruma aktaracak.
-Zorunlu Taşımacılık Sigortası ile Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası poliçesi düzenleme yetkisi bulunan sigorta şirketleri yazdıkları sigorta priminin bu Yönetmelik ekinde yer alan hesaplama yöntemine göre belirlenen kısmını, primin tahakkuk ettiği ilgili ayı izleyen 3'üncü ay sonuna kadar defaten veya 3 eşit taksitte Kuruma aktaracak.
-Güvence Hesabı, Güvence Hesabına ilişkin mevzuatta belirlenen usul ve esaslar dahilinde, Zorunlu Trafik Sigortası, Zorunlu Taşımacılık Sigortası ve Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası için ilgili sigorta şirketlerinden tahsil ettiği tüm katılım paylarının yüzde onbeşini tahsilatı izleyen ayın 10'uncu gününe kadar Kuruma aktaracak.

YEŞİL KART SİGORTASI KAPSAMINDAKİ KAZALAR

-Yabancı plakalı araçların karıştığı Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarından kaynaklanan sağlık hizmet bedelinden Yeşil Kart Sigortası çerçevesinde yabancı plakalı araç işleteninin sorumluluğuna isabet eden kısım Kurum tarafından Bürodan (Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu) talep edilecek. Büro tarafından ilgili mevzuat çerçevesinde tahsil edilen tutar Kuruma 3 iş günü içinde aktarılacak.
-Yurt dışında meydana gelen trafik kazalarında Yeşil Kart Sigortası çerçevesinde Büro tarafından ödenmesi gereken sağlık hizmet bedelleri hakkında genel hükümler çerçevesinde Büro tarafından ödeme yapılacak.
-Trafik kazaları sebebiyle sağlık hizmeti talebine konu olabilecek isteğe bağlı sigortaları düzenleyen sigorta şirketlerinin anılan poliçeler çerçevesindeki sorumlulukları saklı olacak.

AKTARIM

-Bu Yönetmelik hükümleri kapsamında Kuruma yapılan aktarım ile sigorta şirketlerinin ve Güvence Hesabının Zorunlu Trafik Sigortası, Zorunlu Taşımacılık Sigortası ve Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası poliçeleri kapsamında sigortalılara ve hak sahiplerine karşı sağlık/tedavi giderleri teminatı bakımından sorumlulukları sona erecek.
-Bu Yönetmelik çerçevesindeki sağlık hizmet bedelleri için Zorunlu Trafik Sigortası, Zorunlu Taşımacılık Sigortası ve Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası çerçevesinde sigortalı olan kişilerden ayrıca talepte bulunulamayacak.

KANUN YAYIMI TARİHİNDEN ÖNCEKİ TRAFİK KAZALARI

Kanunun yayımı tarihinden önce meydana gelen trafik kazalarından kaynaklanan ve anılan tarih itibariyle ödenmemiş tüm tedavi gideri bedelleri Kanunun Geçici 1'inci maddesi kapsamında Kurumca ödenecek. Bu tarihten önce meydana gelen trafik kazaları nedeniyle ilgili sigorta şirketlerinden ve Güvence Hesabından tahsil edilen tutarlar bakımından ilgili sigorta şirketlerine ve Güvence Hesabına herhangi bir iade yapılmayacak. Bu tutarlar Kuruma bu Yönetmelik uyarınca aktarılan tutarlardan mahsup edilemeyecek.(ANKA)

 
Destek geldi üretim ve kalite arttı
 
Örümcek ağları tıp alanında kullanılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milliyet ve Vatan'a kayyum atandı
Karacanlar’ın Milliyet ve Vatan için kayyum talebi kabul edildi. Demirören ...
Yeni imajıyla şaşırttı
Fahriye Evcen, InStyle dergisine poz verdi.
Öğrenci harçlarına bu yılda zam yok
Bakanlar Kurulu, üniversite öğrencilerinden alınacak harç miktarlarına, ...
 
Kamu işçilerinin ikramiyesinin yarısı bugün
Bakanlar Kurulu’nun 6772 sayılı kanun kapsamına giren işçilere 2011 yılının ...
Yurt, burs ve kredi başvuruları için son 3 gün
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurt, burs, öğrenim ve katkı kredilerine ...
Hangi gazeteci neden içeride ?
Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki 63 gazeteciden 59'unun mesleki faaliyet ...
 
AYİM'e iki üye atandı
Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne (AYİM) yapılan atamalar Resmi Gazete’nin ...
Kamu kurum ve kuruluşlarına atama
Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan atamalar Resmi Gazete’nin ...
Erol Köse yine sanat camiasını kızdıracak
Twitter’da ki açıklamaları ile gündem yaratan ünlü prodüktör Erol Köse ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva