'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
14 Mayıs 2020 Perşembe - 12:54

Trakya Üniversitesi'nde dezenfektan üretimi 8 tona çıktı

TRAKYA Üniversitesi, Covid-19 salgınına karşı mücadele çalışmaları kapsamında Edirne'de, salgını önlemek amacıyla dezenfektan üretimini 8 tona çıkardı.

Trakya Üniversitesi nde dezenfektan üretimi 8 tona çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim elemanları, kendi ürettikleri dezenfektanla Covid-19’a karşı alınan önlemlere katkı sağlamaya devam ediyor. Trakya Üniversitesi, dezenfektan üretiminde ciddi bir artış sağladı. Bu doğrultuda, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edine İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan’ın ve ekiplerinin destekleriyle, Trakya Üniversitesi’ne ait laboratuvarlarda, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan Kimya Bölümü öğretim üyeleri tarafından üretilen dezenfektanın kapasitesi günlük 8 tona çıkarmayı başardı. Edirne ve ilçeleri başta olmak üzere, kentin ve bölgenin dezenfektan ihtiyacını karşılamak için üretim yapan Kimya Bölümü akademisyenleri, salgının devam etmesiyle artan dezenfektan ihtiyacını karşılamak için üretim kapasitesini daha da artırarak günlük 8 tona yükseltti.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Zaim öncülüğünde, yerli ve milli imkânlarla bir üretim seferberliği başlatan Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Prof. Dr. Çiğdem Batıgöç, Prof. Dr. Dilek Bakırcıoğlu, Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Doç. Dr. Hakkı Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Kenan Sezer ve Araş. Gör. Dr. Ali Osman Karatavuk, kimya bölümündeki diğer öğretim elemanlarının da desteğini alarak, ilk etapta ulaşmayı başardıkları 500 litre dezenfektan üretimini, 3 hafta içerisinde 8 tona çıkardı.Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin gönüllü gayretleriyle üretilen günlük 8 ton dezenfektan, Edirne ve ilçeleri başta olmak üzere hastaneler, iş yerleri, karantinaya alınan bölgeler, belediyeler, gümrük kapıları, yurtlar, askeriye kışlaları, sağlık ocakları, cezaevleri gibi tüm kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılıyor.

Üniversitenin bir fabrika gibi çalışarak tüm Edirne'nin dezenfektan ihtiyacını karşıladığını söyleyen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Üniversite olarak Covid-19 salgınıyla ilgili neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde üniversitenin pek çok fakültesi seferber oldu. Değerli Hocalarımızın araştırmaları sonucunda, temizlikte kullanılan çamaşır suyundan 80 kat daha aktif, insan için güvenli, ucuz bir molekül tespit edildi ve hızla çalışmalara başlandı. 100, 200 ve ardından 500 litre ile başlayan üretim, bugün 8 tona ulaşmış durumda. İlin tamamına, sınır kapılarına, cezaevlerine, askeriyeye, okullara, belediyelere, hastanelere bu dezenfektan madde gönderiliyor ve güvenle kullanılıyor. Viral yük dediğimiz yükü azaltacak önlemler bu şekilde sağlanmış oluyor. İnsan sağlığı açısından böyle faydalı bir iş yapmak bizlere gurur veriyor. Bilim yuvalarının önemi de böyle durumlarda bir kez daha ortaya çıkıyor. Üniversitemiz bir eğitim kurumuydu, bir anda fabrikaya dönüştü. İnşallah ülkemiz bu krizden böyle güzel örneklerle çıkacak. Üretim aşamasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma, bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen Edirne Valiliği ve İl sağlık Müdürlüğü’ne gönülden teşekkür ediyorum" dedi. 

Trakya Üniversitesi Çevre ve Enstrümental Laboratuvarı’nda, Covid-19 salgınının ilk görüldüğü Mart ayından bu yana, dezenfektan üretimi devam ediyor.

TRAKYA UNIVERSITESI KIMYA BOLUMU LABORATUVARLARINDA GUNLUK OLARAK  DEZENFEKTAN URETIMI 8 TONA ULASTI. (FOTO: DHA,EDIRNE)

TRAKYA UNIVERSITESI KIMYA BOLUMU LABORATUVARLARINDA GUNLUK OLARAK  DEZENFEKTAN URETIMI 8 TONA ULASTI. (FOTO: DHA,EDIRNE)

TRAKYA UNIVERSITESI KIMYA BOLUMU LABORATUVARLARINDA GUNLUK OLARAK  DEZENFEKTAN URETIMI 8 TONA ULASTI. (FOTO: DHA,EDIRNE)

TRAKYA UNIVERSITESI KIMYA BOLUMU LABORATUVARLARINDA GUNLUK OLARAK  DEZENFEKTAN URETIMI 8 TONA ULASTI. (FOTO: DHA,EDIRNE)

Resul ORUÇOĞLU/EDİRNE,(DHA)

Etiketler:
 
Bünyamin Balcı, 15 maçta 1 mağlubiyet yaşadı
 
Hububat fiyatları çiftçiyi mutlu etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçurtmasını kurtarırken akıma kapılan Dilara, yaşama tutunamadı
ADANA’da yüksek gerilim hattına takılan uçurtmasını kurtarmak isterken ...
Silahlı kuyumcu soygunu zanlısı kamerada
İZMİR'in Konak ilçesindeki bir kuyumcuya elinde tabanca ile gelen maskeli ...
Karantinada kalan vatandaşlara moral konseri
SUUDİ Arabistan'dan Nevşehir'e getirilerek koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
 
Esnafın şüphelendiği kadının Covid-19 testi negatif çıktı
KONYA’nın Ereğli ilçesinde, N.D (42) adlı kadının öksürdüğünü fark eden ...
Kırklareli’de koronavirüsten etkilenenlere 17 milyon lira ödeme
KIRLARELİ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, koronavirüs salgınından ...
Sokak köpekleri işe giden kadına saldırdı
SULTANGAZi'de işe giden kadın başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Çevredekiler ...
 
Çekicilerin sürücüleri ehliyetsiz çıktı; 10 bin lira ceza yazıldı
DÜZCE’de, trafik ekiplerince durdurulan 2 çekicinin sürücüleri ehliyetsiz ...
Gümüşhane Valisi'nin 'gelmeyin' çağrısı karşılık buldu
GÜMÜŞHANE’de, Vali Kamuran Taşbilek'in, koronavirüs salgını tedbirleri ...
Pandemi döneminde kitap okuma azaldı
ANADOLU Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva