Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
24 Kasım 2021 Çarşamba - 11:12

Tuba'yı öldüren eşine indirimli cezaya itiraz

KONYA Barosu, eşi Tuba Erkol'u (37) 46 yerinden bıçaklayarak öldüren Bekir Erkol'un (42) yargılandığı davada yerel mahkemenin 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanarak, 18 yıl 4 hapis cezasına hükmetmesine itiraz etti.

Tuba yı öldüren eşine indirimli cezaya itiraz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 22 Ağustos 2019'da, Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Başak Caddesi'ndeki sitede meydana geldi. İddiaya göre, belediyenin çöp toplama araçlarında şoförlük yapan Bekir Erkol ile eşi Tuba Erkol arasında şiddetli geçimsizlik başladı. Tuba Erkol, 18 Ağustos'ta kendisine şiddet uygulayan eşinden şikayetçi olup, evden uzaklaştırma kararı aldırdı. Karardan 4 gün sonra eve gelen Bekir Erkol, eşiyle tartıştı ve çocuklarının gözü önünde bıçakla Tuba Erkol'a saldırdı.

YARALI HALDE EVDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Tuba Erkol, can havliyle kapıyı açıp, dışarı kaçmaya çalıştı. Bu anlara tanık olan çiftin, yaşları 9 ile 13 arasında değişen 3 çocuğu da babalarını engellemeye çalıştı. Çocukların tüm çabalarına rağmen eşinin peşinden giden Bekir Erkol, Tuba Erkol'u koridorda, 46 yerinden bıçakladı. Tuba Erkol hayatını kaybetti, Bekir Erkol da kızını evde bırakıp 2 oğluyla annesinin evine gitti. Polisi arayıp teslim olan Bekir Erkol, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erkol, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yürütülen soruşturma sonunda tutuklu Erkol hakkında, 'canavarca hisle eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET 18 YILA İNDİ

Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Bekir Erkol, 25 Mayıs 2021'de görülen karar duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katıldı. Tuba Erkol'un babası Mustafa, annesi Behiye, ağabeyleri Osman ve Derviş Ceran, salonda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Bekir Erkol'u 'eşi kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı ardından suçun 'haksız tahrik' altında işlendiği ve sanığın duruşmadaki 'iyi hali' göz önünde bulundurarak ceza 18 yıl 4 aya indirildi.

ÖLDÜRÜRKEN HAZ DUYMAMASI, İNDİRİM SEBEBİ

Mahkeme heyetinin açıkladığı gerekçeli kararda; olayın canavarca hisle gerçekleştirdiğini gösteren somut delilin olmadığına işaret edildi. Kararda, Bekir Erkol’un canavarca hisle hareket ettiğini gösterir somut delilin olmadığı, 46 bıçak darbesinin, bu bendin uygulanmasını gerektirmediği, canavarca histe sanığın eziyet ederek öldürme olayından haz ve mutluluk duyması gerektiği, somut olayda sanığın haz ve zevk duyduğunu gösterir delilin olmadığı anlatıldı. Olayın ani gerçekleştiği, sanığın şuurunu kaybedip, eşine defalarca vurduğu, canavarca hisle işlendiği yönünde somut delilin bulunmaması nedeniyle şüpheden sanığın yararlanacağı evrensel hukuk ilkesi dikkate alınarak canavarca hissin olmadığı belirtildi.

O HAKİM KARŞI OY VERDİ

Mahkemenin kadın üyesi, sanığa 'haksız tahrik' indirimi verilmemesini isteyip karşı oy kullandı. Kadın hakim, bunun gerekçesi olarak da Bekir Erkol'un olaydan 1 hafta öncesine kadar bile Tuba Erkol ile oğlunun spor hocası arasındaki ilişkiden kesin olarak haberdar olmadığının sabit olduğu, 'haksız tahrik' indiriminin uygulanması için bunun sanık tarafından kesin olarak bilinmesi gerektiğini belirtti. Aksi halde sanıkların daha sonradan öğrenecekleri sadakatsizlik oluşturabilecek davranışları kendi lehlerine kullanıp, haksız tahrik indiriminden faydalanmak isteyecekleri, Tuba Erkol ile spor hocası arasındaki 'WhatsApp' görüşmelerinin eşler arasında olsa bile özel hayatın gizliliği kapsamında değerlendirilmesi gerektiği, bunların öğrenilmesi durumunda ancak taraflar arasında boşanmanın geçerli sebebinin oluşturacağı, kişilerin birbirlerine karşı suç işlemesini meşru hale getirmeyeceği, cezaların indirilmesine yol açarak ceza adaletinin sanık lehine bozulmasının yolunun açılmaması gerektiği ifadelerine yer verdi.

KONYA BAROSU'NDAN İTİRAZ DİLEKÇESİ

Konya Barosu, olayın kadına yönelik şiddet olduğunu belirterek, hem davaya katılma talebini yeniledi hem de verilen hapis cezasına itirazda bulundu. Bölge İstinaf Mahkemesi'ne itiraz dilekçesinde, suçun planlı olarak gerçekleştiği, 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indiriminin uygulanmaması talep edildi. Dilekçede; toplanan deliller kapsamında varılan sonuçların eylemi gerçekleştirdiği anda sanık tarafından bilinmediği, maktulenin evlilik birliğine aykırı davranışının boşanma hukuku yönünden bağlayıcı olduğu, bu şekliyle haksız tahrik uygulanması halinde benzer olaylarda sanıkların daha sonradan öğrendikleri sadakatsizlik oluşturabilecek davranışları kendi lehlerine kullanarak 'haksız tahrik' indiriminden faydalanmak isteyecekleri bu sebeplerle 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indiriminin uygulanmaması gerektiği belirtildi. 

 KONYA'DA ESI TUBA ERKOL'U (37)(SAGDA), 46 YERINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN BEKIR ERKOL'UN (42)(SOLDA), YARGILANDIGI YEREL MAHKEMEDE 'ESI KASTEN OLDURMEK' SUCUNDAN ONCE AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS CEZASINA ARDINDAN DA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULANARAK 18 YIL 4 HAPIS CEZASI VERILMESINE KONYA BAROSU ITIRAZDA BULUNDU.(FOTO:KONYA, DHA)

   KONYA'DA ESI TUBA ERKOL'U (37), 46 YERINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN BEKIR ERKOL'UN (42), YARGILANDIGI YEREL MAHKEMEDE 'ESI KASTEN OLDURMEK' SUCUNDAN ONCE AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS CEZASINA ARDINDAN DA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULANARAK 18 YIL 4 HAPIS CEZASI VERILMESINE KONYA BAROSU ITIRAZDA BULUNDU.(FOTO:ARSIV-KONYA, DHA)

   KONYA'DA ESI TUBA ERKOL'U (37), 46 YERINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN BEKIR ERKOL'UN (42), YARGILANDIGI YEREL MAHKEMEDE 'ESI KASTEN OLDURMEK' SUCUNDAN ONCE AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS CEZASINA ARDINDAN DA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULANARAK 18 YIL 4 HAPIS CEZASI VERILMESINE KONYA BAROSU ITIRAZDA BULUNDU.(FOTO:ARSIV-KONYA, DHA)

   KONYA'DA ESI TUBA ERKOL'U (37)(FOTOGRAFTA), 46 YERINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN BEKIR ERKOL'UN (42), YARGILANDIGI YEREL MAHKEMEDE 'ESI KASTEN OLDURMEK' SUCUNDAN ONCE AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS CEZASINA ARDINDAN DA HAKSIZ TAHRIK VE IYI HAL INDIRIMI UYGULANARAK 18 YIL 4 HAPIS CEZASI VERILMESINE KONYA BAROSU ITIRAZDA BULUNDU.(FOTO: KONYA, DHA)

Salih BÜYÜKSAMANCI/ KONYA, (DHA)

 
Şükran öğretmen: Kızların okullu olması bize en büyük hediye
 
Anne ile bebeğini hayatta tutma seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şükran öğretmen: Kızların okullu olması bize en büyük hediye
Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF'in 2004 yılında ortaklaşa başlattığı ...
Engelli oğluna şiddet uygulayan eşini şikayet etti
ANTALYA'da Bekir U. (43), bedensel ve zihinsel engelli oğlu Mehmet U.'ya ...
Kur Artışından Etkilenmeden Yatak Odası Takımı Nasıl Alınır?
Bir birey olarak hepimizin ve evlerimizin belirli eşyalara ihtiyacı vardır. ...
 
Eşine kızıp damdan atladı, komşusunun üzerine düştü
ADANA’da eşi, çocuklarını da alıp evi terk edince intihar etmek için dama ...
Yalnız yaşadığı barakada ölü bulundu
ADANA’da Bebekli Kilise’nin yanında bulunan binanın damındaki barakada ...
Söndüremeyince hafif ticari aracının yanmasını izledi
KARTAL’da seyir halindeki hafif ticari araç henüz bilinmeyen nedenden ...
 
Saçını tarama bahanesiyle girdiği kuaförden tıraş makinesini çaldı
Esenler'de bir kişinin, saçını tarama bahanesiyle girdiği erkek kuaföründen ...
PKK'nın şehit ettiği Necmettin öğretmen anıldı
TUNCELİ'de PKK'lı teröristlerce kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin ...
Adana'da FETÖ operasyonu: 8 gözaltı
ADANA'da FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva