Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
14 Kasım 2019 Perşembe - 12:17

Tek isteği kızına her gün ''iyi geceler'' diyebilmek

ABD'de yaşayan Tarkan Özçelik'in (44), 2017 yılında boşandığı eşi S.B’nin, 5 yaşındaki kızları A.A.Ö ile internet ve telefon üzerinden konuşmasını engellediği iddiasıyla açtığı 'kişisel görüşme' ile 'velayetin yeniden düzenlenmesi' davası 14 aydır sürüyor.

Tek isteği kızına her gün  iyi geceler  diyebilmek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kızının doğum gününde bulunabilmek için İstanbul'a gelen Tarkan Özçelik,  ABD'de iken kızıyla tabletle, telefonla görüşebildiğini, resmen boşandıktan sonra buna eski eşi ve ailesinin  izin vermediğini ileri sürerek, eşine " Tek isteğim senelerdir, kızımı bir 5 dakika bana göster. Bir iyi geceler dileyeyim. Ne olur, ne kaybedersin? Kızını canından çok seven bir babayım ben” diyerek seslendi.

Özcelik, "Bu dava Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi'ne gidecek. Kızım Amerika doğumlu olduğu için, direkt Amerika üzerinden Avrupa İnsan Hakları ve Çocuk Mahkemesine başvuru hakkım da var. O yüzden elimdeki her şeyi kullanacağım. Sonuna kadar” diyor.

Kızından 8 bin 100 kilometre uzakta yaşayan Tarkan Özçelik’in tek isteği, Amerika ve Türkiye arasında bulunan saat farkı nedeniyle 5 yaşındaki kızının sesini duyabileceği birkaç saati değerlendirebilmek. 2017’de  boşandığı eşi S.B,  Tarkan Özçelik'in iddiasına göre  kızıyla her gün telefonda, internet ortamında  görüşmesine izin vermiyor. Özçelik daha önce Türkiye’ye geldiğinde okulunda 5-10 dakika görebiliyordu.

“BAZEN 2 AYDA BİR KONUŞABİLİYORUZ”

Kızının 5. yaş günü için hediyeler, pastalar alan Özçelik,  aldığı hediyeleri götürmek için gittiği okulun kapısından, eski eşinin kızını görmesine izin vermemesi nedeniyle geri döndüğünü söyledi.  Kızı ile telefon görüşmelerinin eski eşinin inisiyatifinde olduğunu, istediğinde kızı ile konuşamadığını anlatan Özçelik, şunları söyledi:

“2017 yazında biz resmi olarak boşandık. Ve ben bu kadar süre içinde, resmi boşanıncaya kadar, yani yaklaşık 2,5 sene boyunca kızımla, tablet üzerinden görüntülü olarak veya telefon üzerinden kişisel görüşmemizi yapıyorduk. Annesi izin veriyordu.  Boşanmadan itibaren annesi ve ailesi,  kızımla görüşmemi engellemeye başladılar. Kızımı internet üzerinden veya telefon üzerinden görememeye başladım. Kendi inisiyatiflerine bırakmaya başladılar. Bu da nedir, haftada 1, 10 günde 1, bazen 3 haftada bir, bazen ayda 1, bazen 2 ayda bir kere. Bu bende çok ciddi anlamda sağlık problemleri ve depresyon yarattı. Çok zor dönemler geçirdim Amerika’da.”

“TEK İSTEĞİM KIZIMA HER AKŞAM İYİ GECELER DİLEYEBİLMEK”

Özçelik, kızıyla görüşmesinin engellenmesi üzerine açtığı davayla ilgili olarak da şunları söyledi:

"2018 yılında, eski eşim bana 'iştirak nafakasını ödemiyor' diye bir dava açmış. Bunu öğrenince karşı dava açtık, mahkemeye bütün delilleri sundum. Hemen akabinde, 'Kişisel görüşmenin düzenlenmesi, velayetin yeniden düzenlenmesi, yüzde elliye çekilmesi,  bunun kötü niyeti devam ettiği takdirde, velayetin tekrar babaya verilmesi' diye bir dava açtım. 3 kademeli ve 'kişisel görüşmenin düzenlenmesi' diye. Türkiye’de bir emsal dava yok. Bu nedir? Bu, internet veya telefon üzerinden görüşmek. Ben 8 bin 100 kilometre mesafede oturan bir insanım. Kışın 8 saat, yazın 7 saat saat farkı var. Kızım anaokuluna gidiyor haftanın 5 günü. Türkiye’de akşam 6 olduğunda, Amerika’da saat 11 olur, yazın saat 10 olur kışın. Kızım yatağa yattığında, onu görme saatim 2 ile 3 saat. Gün içinde benim bu kadar  bir lüksüm var. Bu saat içerisinde kızımı yakalamak zorundayım ve bunu bana göstermiyorlar.  2 defa davaya bakan hakim heyeti, okumadan düşürdü ve biz buna karşı bir üst mahkemeye gittik. Üst  mahkeme bunu bozdu ve çok ciddi anlamda bu dava hakkımız.  Benim gibi birçok mağdur var. Benim derdim kızım. Kızımın bütün her şeyini ben karşılıyorum. İştirak nafakasını ödüyorum fazla fazla. Bütün giyim, kıyafet, sağlık, doktor, hastane, multivitamininden tutun, her şeyini  karşılayan bir insanım. Benim tek isteğim senelerdir, kızımı bir 5 dakika bana göster. Bir iyi geceler dileyeyim. Ne olur, ne kaybedersin? Kızını canından çok seven bir babayım ben”

“KIZIMIN 5. YAŞ DOĞUM GÜNÜNÜ YANINDA KUTLAYAMAYACAĞIM”

13 gündür Türkiye’de olmasına rağmen, eski eşinin kızının kendisinde kalmasına izin vermediğini söyleyen Özçelik, şöyle konuştu:

“Yazışmalarımız var, 'hafta sonu vereceğim', 'şu gün vereceğim, programımız var'.. Vermedi, kızım çok üzüldü çok ağladı. Ve kızı da kandırıyor, psikolojisi ile oynuyor. Kızımın gittiği okuldaki okul müdürü, öğretmenleri bütün olayın farkındalar. Hatta bir de okulda çocuk psikologu var . O bile annesi ile görüştü ama ne yazık ki, sebebini bilmiyoruz neden böyle bir hareket yapıyor. Ben geldiğimde sadece okula gidiyordum ve 5 dakika kızım kucağıma atlar. hayatta inmez. Sonra okuldan çıkıyor, gidiyorum. Bu kadar. Bugün (dün) kızımın doğum günü ve ben kızımın yanında değilim. Ve ne yazık ki, kızımın doğum gününü onunla yan yana kutlayamayacağım.”

KIZINA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ HAZIRLAMIŞTI

“Annesinin sipariş verdiği ve benim aldığım bu hediyeleri burada tutuyordum ki, buraya eve gelince verecektim" diyen Özçelik, "Hem okulda hem de dışarıda sürpriz bir doğum günü hazırlayacaktım. Okuldaki doğum gününün hazırlığını yaptım. Gittim, çok iyi bir pastaneden onun sevdiği bir karakterden doğum günü pastası hazırlattım. Gidecek. Bir de yine balonlarını, doğum günü yazılarını alıp okula teslim edeceğim. Hediyelerini de gidip okula bırakmak zorundayım. Ne yazık ki kızımın 5 yaşındaki doğum gününü ben kızım ile yanyana kutlayamayacağım. Bu dava Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesine gidecek, bu dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidecek, Avrupa Çocuk Mahkemesine gidecek, ayrıca da kızım Amerika doğumlu olduğu için, direkt Amerika üzerinden Avrupa İnsan Hakları ve Çocuk Mahkemesine başvuru hakkım da var. O yüzden elimdeki her şeyi kullanacağım. Sonuna kadar” dedi.

 ABD'DE YASAYAN TARKAN OZCELIK'IN (44),  2017 YILINDA BOSANDIGI ESI S.B’NIN,  5 YASINDAKI KIZLARI A.A.O ILE INTERNET VE TELEFON UZERINDEN KONUSMASINI ENGELLEDIGI IDDIASIYLA ACTIGI 'KISISEL GORUSME' ILE 'VELAYETIN YENIDEN DUZENLENMESI' DAVASI 14 AYDIR SURUYOR.  KIZININ DOGUM GUNUNDE BULUNABILMEK ICIN ISTANBUL'A GELEN TARKAN OZCELIK,  KIZIYLA GORUSMESINE ESKI ESININ IZIN VERMEDIGINI SOYLEDI. (ISTANBUL-DHA)

 ABD'DE YASAYAN TARKAN OZCELIK'IN (44),  2017 YILINDA BOSANDIGI ESI S.B’NIN,  5 YASINDAKI KIZLARI A.A.O ILE INTERNET VE TELEFON UZERINDEN KONUSMASINI ENGELLEDIGI IDDIASIYLA ACTIGI 'KISISEL GORUSME' ILE 'VELAYETIN YENIDEN DUZENLENMESI' DAVASI 14 AYDIR SURUYOR.  KIZININ DOGUM GUNUNDE BULUNABILMEK ICIN ISTANBUL'A GELEN TARKAN OZCELIK,  KIZIYLA GORUSMESINE ESKI ESININ IZIN VERMEDIGINI SOYLEDI. (ISTANBUL-DHA)

Beyza Nur GÜLER-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, (DHA)

Etiketler:
 
Palamut avlanamadı, fiyatlar yüksek
 
TIR'ın çarptığı traktör kanala devrildi: 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palamut avlanamadı, fiyatlar yüksek
ÇANAKKALE'de, 1 Eylül'de av yasağı sona erdi ancak balıkçıların büyük ...
Yaralı puhu eve girdi
SİVAS'ta bir eve, açık balkon kapısından giren yaralı puhu, itfaiye ekiplerince ...
Sobadan zehirlenen çift ve misafirleri tedaviye alındı
SİİRT'te, Adem- Elif Geniş çifti ile 2 misafirleri, yaktıkları sobadan ...
 
Kayıp nakliyecinin Kızılırmak'ta cesedi bulundu
KAYSERİ'nin Özvatan ilçesinde 4 gündür kayıp olan nakliye şoförü Tuğran ...
Didim'de 27 kaçak göçmen yakalandı
AYDIN'ın Didim ilçesi açıklarında, 27 kaçak göçmen yakalandı.
Asırlık anıt çınar ağacının dalları kesildi
MERSİN'in Mut ilçesi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda 5 anıt ağaçtan biri ...
 
Dipsiz Göl’de 15’inci Apollinaris lejyonunun altın küpü aranmış
GÜMÜŞHANE merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Taşköprü ...
Kıskançlık cinayetinin zanlısı rahip, yakalandı
İZMİR'in Bornova ilçesinde, eşi S.Y.'nin güzellik merkezine bakım yaptırmaya ...
Aydınlatma direğindeki klozet, görenleri şaşırttı
KARABÜK'te, bir aydınlatma direğine bağlanan, üzerinde 1 TL yazan klozet, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva