Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
19 Ocak 2011 Çarşamba - 16:28

“Tunus ders olsun”

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus'ta yaşanan olaylarda insanların ölmesini tasvip etmediklerini belirterek, "Tunus'taki olaylar özellikle o bölgedeki diğer ülkelere de inşallah ders olur" dedi.

“Tunus ders olsun”
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapımı tamamlanan olimpik yüzme havuzu inşaatını inceledi. Çavuşoğlu, temeli 1993 yılında atılan ve 20 milyon liraya mal olan tesisin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından geçici kabulünün yapıldığını söyledi. Tesisin 1000 kişi kapasiteli olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Tesis tamamlandı, ancak şu anda testler yapılıyor. Küçük detaylar da yapılan testler sonucunda tamamlanacak. Bu tesisin spor ve turizme çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Alanya Olimpik Yüzme Havuzu'nda ilk olarak 1- 10 Nisan 2011 tarihlerinde Dünya Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası yapılacak" diye konuştu.

Çavuşoğlu daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı'nda partililerle biraraya geldi. Bu ay sonunda AKPM'nin 2011 yılının ilk genel kurulunun yapılacağını belirten Çavuşoğlu, "Geçen yıl ilk kez bir Türk olarak AKPM başkanlığına seçilmiştim. Başkanlık süresi 1 yıl olduğu için 2'nci yıl için de oybirliği ile tekrar başkan seçileceğim. Oturuma aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de katılacak ve 25 Ocak Salı günü genel kurula hitap edecek" diye konuştu.

İNŞALLAH DERS OLUR

Tunus'taki olaylar patlak vermeden önce bu ülkeye 10-12 Ocak tarihleri arasında resmi bir ziyarette bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Tunus çok otokratik bir yapıya sahip. Tunus'u da bu komşu ülkeler için oluşturduğumuz demokrasi için ortaklık projesine dahil etmek istiyoruz. Ama bugün Tunus idare ediliş şekliyle benimsediğimiz bir rejime sahip değil. Sokak olaylarını ve insanların ölmesini tasvip etmiyoruz. Bu bölgelere demokrasiyi, parlamenter rejimi getirmek veya güçlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Tunus'taki olaylar özellikle o bölgedeki diğer ülkelere de inşallah ders olur. Halka yönelik açılma ve halkın ekonomik, sosyal ve hukuki haklarının verilmesi konusunda bir vesile olur. O bölgelerde demokrasinin güçlendirilmesi gereken ülkeler var. Demokrasi için ortaklık projesi altında sadece Akdeniz çevresindeki ülkeler için değil, Filistin, Ürdün, Lübnan da bizim projemiz içinde. Bu ülkeleri de Avrupa'ya entegre etmeye çalışıyoruz. Umarım, diğer ülkelerde bu olaylara gerek duyulmadan olumlu gelişmeler olur."

Bir gazetecinin, son günlerde konuşulan Türk hukuk sisteminde arabuluculuk sistemi konusundaki düşüncesini sorması üzerine Çavuşoğlu, şöyle dedi:

"Arabuluculuk, sorunların mahkemeye gidilmeden çözülmesi için çok önemli bir mekanizmadır. Bunun mutlaka devreye sokulması gerekiyor. Buna benzer çözüm mahkemelerinin de Türkiye'de kurulması gerekiyor. Bugün mahkemelerin yükünün ne kadar arttığını söylüyoruz. Yarın Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı uygulamaya başladığı zaman orada da aynısı olacak. Dolayısıyla önemli olan mahkemelere gitmeden bu arabuluculuk mekanizmalarının kurulması ve birçok sorunun orada çözülmesidir. Hatta bunun doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giden davalara bile etkisi olacaktır. Yani Türkiye aleyhine açılan dava sayısına bile olumlu etki yapacaktır."
 

 
OKULDA BALIK EKMEK
 
YÖK’te olaylı toplantı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süleymancılar’ın lideri de listede
Milletvekilliği seçimleri için geri sayım başlarken, mebus olmayı düşleyen ...
Fatura memura kesildi
CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün ...
Şandır’dan sert açıklama
MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Hizbullah ...
 
“Etek boyu” Meclis'e taşındı
Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde çalışan Psikolog Zeynep Akyüz'ün, ...
“AKP kazanırsa son demokratik seçim olur”
CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever, cumhuriyet tarihinin en karanlık ...
İnce çok sert çıktı
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
 
Bir başkan AKP’ye geçecek
Antalya’da son günlerde adı skandal bir haberle anılan Aksu Belediye Başkanı ...
AKP Antalya il başkanı istifa etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, ...
“İstanbul’u başkent yapacaklar”
MHP Antalya Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Günal, komisyonda ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva