7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
20 Şubat 2012 Pazartesi - 12:19

Tüp bebek tedavisinde başarı

Çocuk sahibi olmak isteyen, ancak bunun için tedavi olması gereken çiftler %50 başarı oranıyla öne çıkan Tüp Bebek yöntemini tercih ediyor. Bu tedavi yöntemini tercih ederken hangi faktörlerin başarılı sonuca götürdüğünün bilinmesi ise önem kazanıyor. Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Batu Aydınuraz, Tüp Bebek tedavisinde başarıyı etkileyen faktörleri anlattı

Tüp bebek tedavisinde başarı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yaş gençse başarı oranı artıyor

Tüp Bebek tedavisi olan çiftlerin %50’lik başarı diliminde olabilmeleri için tedavi öncesinde kadının yaşı, tiroid hastalığı, rahim bozuklukları, çikolata kisti (endometriosis ya da endometriyoma), tüp bebek merkezinin hizmet standardı gibi faktörlerin doğru değerlendirilmesi ve gerekli ön tedavilerin yapılması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Aydınuraz; “Tüpleri açık, yumurtalık fonksiyonları iyi olan, bir tiroid rahatsızlığı bulunmayan, herhangi bir batın ameliyatıgeçirmemiş ya da şeker hastalığı, böbrek üstü bezi gibi farklı dahili problemleri olmayan kadınlarda yaş; tek başına, tüp bebek yönteminin başarısında önemli bir faktör olmaktadır.” diyerek çocuk sahibi olma kararı ne kadar geç verilirse gebelik ihtimalinin o kadar düşük olduğunu vurguladı. Türkiye’de çok yaygın olarak görülen tiroid hastalığının ise tüp bebek tedavisinin başarısında önemli bir engel oluşturduğunu; bu nedenle tüp bebek işlemine başlamadan önce tiroid’in mutlaka tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 
Op. Dr. Aydınuraz; “Rahim şekil bozuklukları, rahim problemleri ya da tubal faktörler, tüpün aşırı derecede uzun olması ya da rahimde bir perdenin olması tüp bebek tedavisinin olumsuz sonuçlanmasında çok önemli bir neden olarak karşımıza çıkar.” dedi ve  çift boynuzlu bir rahmin, tüp bebekte gebeliği engelleyebildiği gibi gelişen gebeliklerin erken dönemde kaybedilmesine de neden olabileceğini söyledi.
 
Embriyoların rahimden atılmasına neden olan sıvı kesecikler
Op. Dr. Aydınuraz; “Bunun yanında ister enfeksiyonlar ister geçirilmiş ameliyatlar neticesinde hidrosalpinks adı verilen içi sıvı dolu keseciklerin oluşması tüp bebekle ilgili bir hamle yapıldığında gebelik gelişimini ciddi anlamda azaltmaktadır.” diyerek olumsuz sonuç elde edilmesine yol açan bu süreci “Tüpler embriyo transferinin yapıldığı ana rahmine bağlıdır. Embriyolar tüplerde oluşan bu sıvı keseciklerinden akan sıvı ile rahimden atıldığında tedavinin olumsuz olmasına neden olur. Tüplerin içine sıvı birikimi yol açtığı kimyasal etkiyle de rahim duvarının embriyoyu kabul etme gücünü olumsuz etkileyerek gebeliği engelleyebilir.” sözleriyle anlattı.
 
Çikolata kisti ameliyatlarına dikkat!
Bir kadının her ay kanayarak attığı rahim içi dokusunun bir şekilde rahim içinin dışında bir yerde olmasının çikolata kisti (Endometriosis ya da endometriyoma) oluşmasına neden olduğunu söyleyen Op. Dr. Aydınuraz; “Bu yer karın zarı, tüpler ya da yumurtalıklar olabilir. Bunun yumurtalıkta olup bir kist haline dönmüş kısmına çikolata kisti adı verilir. Bu durum adet sancılarına neden olabildiği gibi, çocuk sahibi olma konusunda da olumsuz etki yaratabilmektedir. Çikolata kisti karın içinde yol açtığı yapışıklıklar ile ya da yumurtalık içinde geliştirmiş olduğu kistlerle tüplerin tıkanmasına neden olarak doğal gebelik mekanizmasının bozulmasına yol açar. Çikolata kistinin alınmasına yönelik ameliyatlar nedeniyle de yapışıklık ortaya çıkabilmekte, tüplerin zarar görmesiyle doğal üreme mekanizması engellenebilmektedir.” dedi.
 
 
 
Laboratuvar dünya standartlarında olmalı
Tüp Bebek tedavisinin tıbbi bir gereklilik olduğunda yapılırsa başarılı olacağını vurgulayan Op. Dr. Aydınuraz; “Uygulamanın yapıldığı mekansal koşullar, personel eğitimi ve doktorun hastaya yaklaşımı gibi faktörler de başarıyı etkilemektedir. Laboratuvar şartlarının dünyada kabul edilen şartlara uygun olması gerekir. Hasta, durumuyla ilgili olarak direkt doktoruyla görüşebilmelidir. Eğer hasta kendine uygulanan tedavi hakkında yeterli bilgiyi hekiminden alamıyorsa tedavinin başarılı olmasını beklemek mümkün değildir.” diyerek diğer önemli başarı faktörlerini anlattı.
 

 
Dj Ersoy kardeşler
 
Çılgın paraşütçü Alanya’da nefes kesti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
26 gün sonra yoğun bakımdan çıktı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde aynı anda çift kol ve bacak nakli ...
Bebeğinizi beklerken bilinçlenin
Annelik, bir kadının yaşaması gereken en büyük mutluluk… Aynı zamanda ...
Ayağınızı şeker hastalığından koruyabilirisiniz
Ayağını kaybetmek zorunda olduğunu duymak her şeker hastasının en büyük ...
 
Antalya'da “Meme Hastalıkları Derneği” kuruldu
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi başta olmak üzere Antalya’daki kamu ...
İş hayatında doğru beslenmenin püf noktaları
Günümüz iş hayatı, masa başında, bilgisayar karşısında geçirilen uzun ...
İlk banyosunu ve traşını oldu
Türkiye’nin ilk tam yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar, dün ilk ...
 
Yeni hedefini açıkladı
Prof.DR. Ömer Özkan, 2012 yılı içinde ince bağırsak, akciğer ve gırtlak ...
Ünlü profesörü kızdıran soru
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz ve ikinci ...
Kol naklinde eller oynamaya başladı
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kadavradan aynı anda çift kol ve ayak ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva