'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
2 Ağustos 2016 Salı - 07:29

Türel 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, İstanbul’da darbe girişimine direnen vatandaşları gördüğünde yaşadıklarını anlatırken, duygu dolu anlar yaşadı. Türel, “Darbe gecesi komşularım, askerlerin evimi sardığını söyledi” dedi.

Türel 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Antalya İl Başkanlığı, DSİ Antalya dinlenme tesislerinde darbe girişiminin ardından yaşananları değerlendirmek amacıyla gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıya Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Tütüncü ve Ak Partili yöneticiler katıldı. 

TÜREL DUYGULANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, darbe gecesi yaşadıklarını anlatırken duygulu anlar yaşadı. Sesi titreyen ve gözleri yaşaran Türel, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini Vali Konağı’nda kentin yöneticileriyle buluşarak değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti. Türel, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gitmek için İstanbul’a hareket ettiğini söyledi. İstanbul’a vardıklarında Cumhurbaşkanı’nın yanına ulaşmak için yarım saatlik yolu 3,5 saatte tamamladıklarını belirten Türel, bu esnada yolda gördükleri vatandaşların durumunu anlatırken duygulu anlar yaşadı.



EVİNİN ETRAFINI ASKERLER SARMIŞ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türel, darbe girişimi gecesi, ailesini güvenli bir yere taşıdığını belirterek, “Sonrasında komşularımın anlattığına göre evimin etrafı askerler tarafından sarılmış. Beni almaya cesaret edemezlerdi ve ben buna izin vermezdim. Allah'a sığındık” dedi. Menderes Türel, darbe girişiminin işgal provası olduğunu söyledi. Başkan Türel, şöyle konuştu:

“Darbe girişimi Türkiye’yi dünya üzerindeki egemen güçlere teslim etmek amacıyla yapıldı. Ancak Türk milletinin yüce bir millet olduğunu unuttular. Türk milletinin destanlar yazabileceğini hiç düşünmediler. Yeni Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutan olduğunu hesaplayamadılar. Cumhurbaşkanımız, Türk milletini arkasına alarak bu güçlerin oyununu bozdular. Türk milletinin kalkınmasını istemeyen birçok güç var. Bu güçlerin ameliyat yapma hesapları olmuştur. Türkiye bu badireyi atlatmıştır.” 

“BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK”

Demokrasiye yapılan darbe girişiminin ardından batı dünyasının Türkiye’ye karşı tutumunun kendisini şaşırtmadığını anlatan Türel, “Darbe girişimi öncesi turizm için Avrupa’ya tura çıktığımda ülkelerin üzücü tutumuna şahit olmuştum. Mursi’ye sahip çıkmayan Avrupa, aynı tutumu Türkiye’ye karşı izledi. Ama Mısır’da başarılanı Türkiye’de başaramadılar. Aksi olsaydı batı Mısır’da darbecilere gösterilen ilgi, burada da farklı olmayacaktı. Bizim bizden başka dostumuz yok. Biz güçlü olursak başarılı olamayacaklar. Yeter ki nifak tohumları yeşertmeye çalışanlara müsaade etmeyelim" dedi.



“YANLIŞLIKLAR OLABİLİR”

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ PDY) karşı yeni bir mücadele dönemi başladığını söyledi. Bu örgütün tamamen temizlenene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Sümer, “Kurunun yanında yaşın yanmaması gerekir. Umarım hatalar yaşanmaz. İkinci bir emre kadar meydanları bırakmıyoruz. Sinsi bekleyen FETÖ var. Meydanlarda onlara korku salmaya devam edeceğiz“ diye konuştu.

AK PARTI ANTALYA IL BASKANLIGI,  DARBE SURECINI DEGERLENDIRMEK AMACIYLA BASIN TOPLANTISI DUZENLEDI.AK PARTI ANTALYA MILLETVEKILLERI GOKCEN OZDOGAN ENC VE MUSTAFA KOSE SUREC HAKKINDA BILGI VERDI. (FOTO: HASAN DEMIRBAS/ANTALYA, DHA)

MİLLETVEKİLLERİ KÖSE VE ENÇ

Ak Parti Antalya milletvekili Gökcen Özdoğan Enç ise 15 Temmuz gecesi belediye başkanlarının kışlaların önüne iş makinelerini göndererek önemli bir iş yaptığını söyledi. Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda her partiden insan gördüklerini ifade eden Enç, “O gece Cumhuriyet Meydanı’nda çok gururlandım. Ülkemizde çok umut verici gelişmeler yaşanıyor. İnşallah bu hava bozulmaz” dedi.

Milletvekili Mustafa Köse ise darbe girişiminin milletin iradesine yapılmaya çalışıldığını kaydetti. Meclisin tarihinde hiç bombalanmadığını dile getiren Köse, FETÖ’nün milletin iradesi olan meclisi bile bombalayacak kadar göz döndüğünü aktardı. Köse, “Millet darbe yapmaya çalışanlara karşı darbe yaptı” dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

 

 
5 polis şehit
 
Akdeniz Üniversitesi FİTÖ soruşturması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 polis şehit
BİNGÖL'de Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis midibüsüne teröristler ...
Antalya'da kaç firari var ?
Antalya'da FETÖ/PDY'den 134 kişinin tutaklandığı, 113 kişinin de firari olduğu bildirildi
Dokuma'da güçlendirme başladı
KEPEZ Belediyesi tarafından kent parkı olarak tahsis edilen Dokuma Fabrikası ...
 
Kaykay pisti yeniden açılıyor
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, tahsisini aldığı Atatürk Parkı'nda bakım ...
Türel meydanlarda 60 bin bayrak dağıttı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, darbeye karşı Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi ...
Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü hastanede öldü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otomobille motosikletin çarpıştığı kazada ...
 
Gecekondu alev alev yandı
ANTALYA'da bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında gecekondu alev alev yandı. ...
Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiiriyle topluma mesaj verdi
ANTALYA'nın Kaş ve Demre ilçelerinin ortasında çiftliği bulunan işadamı ...
Patara Plajı'nda 195 caretta yuvası korunuyor
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, dünyaca ünlü Patara Plajı'ndaki caretta caretta ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva