Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
Muratpaşa'da ilk sergi heyecanı
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
'Nuri Şahin'in Beşiktaş'a gitmesi bizi...'
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
18 Ağustos 2018 Cumartesi - 11:49

Türel 16 maddelik genelge yayınladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ABD'nin Türkiye'ye karşı yürüttüğü ekonomik savaşa karşı bir dizi önlemler aldı.

Türel 16 maddelik genelge yayınladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Menderes Türel imzasını taşıyan 16 maddelik genelgede belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerin TL cinsi üzerinden gerçekleştirilmesi başta olmak üzere, teknolojik cihazlarda yerli ve milli ürünlerin kullanımının desteklenmesine kadar pek çok husus yer alıyor. Başkanı Türel Belediye’nin iş ve işlemlerinde ABD Doları başta olmak üzere yabancı paranın kullanılmasına dur dedi.

16 maddelik genelgenin uygulanması noktasında kararlılıkla hareket edileceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bugüne kadar her türlü yolla ülkemize ve milletimize diz çöktürmeye çalışanlar, şimdi de ekonomik bir savaşla bunu denemektedir. Ülkemize ve milletimize karşı yeni bir saldırı ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde, milletimizin manevi hisleri ve taşıdığımız mesuliyetin bir gereğiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bir dizi önlem alma zorunluluğu doğdu. Her daim devletimizin yanında olduğumuzun bir göstergesi olan bu genelgede yer alan hususlara uyulması noktasında azami hassasiyet gösterileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Başkan Türel imzalı 16 maddelik genelgede yer alan maddeler şöyle;

  1. Büyükşehir Belediyemiz birimleri ve şirketlerince, yasal mevzuat hükümleri ile cevaz verilse dahi, hiçbir şekilde yabancı para cinsinden sözleşme yapılmayacaktır.
  2. Lisans ücreti ödenen yabancı menşeli yazılımlar yerine, lisans ücreti ödenmeyen yerli ve milli yazılımımız olan PARDUS’a ivedilikle geçiş hususunda gerekli işlemler yapılacaktır.
  3. Kamu İhale Kurumunun (KİK) ilgili tebliğleri doğrultusunda, elektronik cihazlar, cep telefonları, bilgisayar ve diğer teknolojik cihazlarda yerli üretim veya yerli marka tercihine özen gösterilecek ve yabancı ürün seçeneğinde, başta ABD olmak üzere ülkemize siyasi ve ekonomik tehdit uygulamaya çalışan ülkelerin ürünleri dışındakiler tercih edilecektir.
  4. Yapı, tesis, imalat, ikmal, tamir, bakım, asansör, havalandırma, ısıtma ve soğutma sistemlerinde, iş makineleri, temizlik ürünleri, robotları ve yükleyicilerde KİK ilgili tebliğleri doğrultusunda yerli ürün veya markalar tercih edilecek, yabancı ürün alım zaruretinde ise ABD ürünlerinden kaçınılacaktır.
  5. EFT, havale, kambiyo, kredi gibi işlemler tamamen TL cinsinden gerçekleştirilecek, Büyükşehir Belediyemiz birimleri ve iştirakleri hiçbir şekilde yabancı para cinsinden vadeli-vadesiz mevduat hesabı açmayacak, açılmış olanlar sonlandırılacaktır. Büyükşehir Belediyemiz şirketleri zorunlu olmadıkça dövizle işlem yapmayacaktır. Borç ödemeleri karşılığı tutulanlar dışında hiçbir belediye şirketinin döviz hesabı olmayacak, var olanlar derhal Türk Lirasına çevrilecektir.
  6. Belediye ve iştiraklerine ait sosyal tesis ve işletmelerde gıda-içecek ürünleri yerli olacaktır.
  7. 4734 sayılı kanunun 63 üncü maddesi ve 2017/22 sayılı Başbakanlık Genelgesinde, açık olarak ihale dokümanlarında ürünlerin niteliğine göre yüzde 15 oranına kadar yerli malı avantajı sağlanabileceği belirtilmekte, hatta bazı ürünlerde yüzde 15 oranında yerli malı teklif eden isteklilere fiyat avantajı sağlanması zorunlu tutulmaktadır. Yine, aynı şekilde bu dokümanlarda yerli ürün sunumunu engellemeye yönelik hiçbir ibare bulunmayacağı hüküm altına alınmıştır. Bu çerçevede satın alma süreçlerinde bu kural ve talimatlara göre doküman ve teknik şartnameler hazırlanacak ve buna göre işlem tesis edilecektir.
  8. Yerli olmayan ürün/cihaz/ekipmanların satın alınması ya da kiralanması, zaruret olmadıkça yapılmayacak, halen kiralama suretiyle kullanılanların da kira süreleri uzatılmayacaktır.
  9. Hiçbir gerekçe ile ilave binek aracı alım ve kiralaması yapılmayacak, mevcut hizmet araçlarının iş dışında kullanımı kesinlikle önlenecektir.
  10. İhaleli işler kapsamında yüklenici tarafından kullanılacak/tedarik edilecek araç/cihaz ve ekipmanların da yukarıda belirtilen şartlarda olması sağlanacaktır.
  11. Büyükşehir Belediyemiz birimlerince gerek STK ve gerekse farklı kurumlarla yürütülen ortak projelerde de bu hassasiyetlere dikkat edilecektir. Yeni hizmet binası yapım ve kiralaması ve var olan binaların zorunluluk içermeyen büyük tadilat/tamiratı yapılmayacaktır.
  12. Sosyal medya kullanımı, teşviki kapsamında herhangi bir bütçe tahsisi yapılmayacak, var olanlar dondurulacaktır.
  13. Acil ihtiyaç gerekmedikçe mobil cihazlarda yenilemeye gidilmeyecektir.
  14. Belediye çalışanları, meclis üyeleri ve diğer kişilerle yurt dışına gezi içerikli seyahat programları yapılmayacaktır.
  15. Büyükşehir Belediyemizce düzenlenen programlarda eğlence türü etkinliklerden kaçınarak yerine kültür-sanat içeren etkinlikler tercih edilecektir.
  16. Tasarruf tedbirlerine azami riayet edilecektir.

 

Etiketler:
 
'Yok artık' dedirtecek yılın şikayeti
 
Uysal, bir müjde de Kırcami'nin kuzeyi için verdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turgay ALP 19 Ağustos 2018 Pazar 15:34

Tespitler güzel ve mantıklı, eğer uygulanılırsa ve sürdürülebilirlikte başarılı olunursa çok katkılı bir proje olur. Tebrikler

Yorumu oyla      3      3  
AVM kıralarına dur deyın 18 Ağustos 2018 Cumartesi 16:04

AVM, Otel, Butık, Havalımanı ısletmelerı hala DOLAR EURO olarak kıra odemektedır. Sayın Baskanım Bır an once buna dur demelısınız? Sız ıstedıgınız kadar karar alın kendı beledıyenız ıcın onemlı olarak REEL dekı ısletmelerın odemelerıdır. sadece Kundu da 30 otel var ve her otel yıllık hıc yoksa 1.500.000 EURO kıra almaktadır x 30 otel 45.000.000 EURO kıra TL olarak sabıtmlenmelıdır. Bu konude gereklı adımlar atılmalıdır BELEk bolgesınde ıse bu rakam rahat 3 katına cıkmaktadır...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motosiklet minibüse arkadan çarptı; 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde minibüse arkadan çarpan motosikletin sürücüsü ...
Fuhuş pazarlığı yaparken balkondan düştü iddiası
ANTALYA'da, fuhuş pazarlığı yaptığı öne sürülen genç, 2 travestinin oturduğu 2'nci ...
Başkan Türel'den bayram kutlaması
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kurban Bayramı mesajında ...
 
Antalya'da sahte para ve içki operasyonu
ANTALYA'da, değeri 91 bin 480 TL olan toplam 991 sahte banknot ile 101 ...
Bayramda hava nasıl olacak?
KURBAN Bayramı tatilinde, Antalya'da yüksek nem etkili olacak.
Kepez-Santral tüm hızıyla sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ...
 
Antalya'da gören tatilciler şoke oldu!
ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Titreyengöl turizm merkezi sahiline inek ölüsü vurdu.
Polisten 'Huzurlu Bayram' uygulaması
ANTALYA'da polisin 'Huzurlu Bayramlar Türkiye' uygulamasında, araçlar ...
Koru Plajı'ndaki kirlilik alarmı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesi Koru Mahallesi'ndeki doğal havuzların bulunduğu ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva