12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
19 Mart 2016 Cumartesi - 15:10

Türel ATSO törenine katılmıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün saat 18.00'de ATSO'da düzenlenen vergi rekortmenleri ödül töreninin siyasi arenaya dönüştürüldüğünü ileri sürerek gitmeyeceğini açıkladı.

Türel ATSO törenine katılmıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın bugün yapılacak ödül töreni için yurt dışından gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, programda CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'a ödül verileceğini öğrenince törene katılmama kararı aldı. Türel, "Siyasi arenaya dönüştürdüğünüz ATSO vergi ödül töreniniz hayırlı olsun! Bugünden itibaren maalesef geçmişte çok mücadelesini verdiğim ATSO'nun siyasetüstü konumu yerlebir olmuştur. Hayrını görün!" diye açıklama yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada, ATSO'nun bugün yapılacak Geleneksel Ödül Töreni'ne katılmayacağını bildirdi. Törene katılmak için yurtdışı programını erken kesip Antalya'ya döndüğünü, ancak törenin taslak programını gördükten sonra katılmaktan vazgeçtiğini belirten Türel, şunları kaydetti:

"Antalya Ticaret ve Sanayi Odası gençlik yıllarımda Antalya ideallerim için onurla Başkanlığı’nı yaptığım bir kuruluş…Siyasetüstü kalması gereken, siyasetin arka bahçesi haline gelmemesi için her türlü mücadeleyi verdiğim ve mezun olmaktan gurur duyduğum eski yuvam…

Siyasete girme kararı verdiğim an, hiç bir kanuni zorunluluk olmamasına rağmen, siyasetten korumak adına, kapısından çıktığım ama en güçlü “Gönül Bağları” ile başarısı için desteklediğim bir kuruluş…

İlk kez Yönetim Kurulu Başkanvekili iken, “Bayramımız” diye rahmetli Başkanı’mız Akay Armağan döneminde Vergi Ödül Törenlerini başlattığımız günlerin heyecanı hala hafızamda tüm canlılığını koruyor. İşte bu bayramda olmak ve Vergi Ödül Töreninde bulunmak için koşarak Antalya’ya geldiğimde gördüğüm taslak program maalesef bazı gerçekleri tüm çıplaklığı ile ortaya çıkardı. Bunu kesinlikle CHP Genel Başkanı Sn. Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile ilgili söylemiyorum. Benim Başkanlığım zamanında da muhalefet liderleri iktidar temsilcileri programlarımıza katılırdı. 9. Cumhurbaşkanımız Sn. Süleyman Demirel törenlerimizin geleneksel Onur Konuğu olarak bizleri şereflendirirdi. Ancak o dönemde, tüm konuklarımıza rağmen bu törenleri siyasete alet etmez ve siyasetin gölgesinde bırakmazdık. Ama şimdi ne yazık ki böyle olmuyor. Bazı siyasetçiler, önemli önemsiz fark etmez, bazı projeler bahane edilerek ödüllendirme kisvesi altında adeta pozitif ayrımcılığa tabi tutuluyor. Böylesine siyasete alet edilmiş bir ödül törenine, çok istesemde, hatta katılmak için yurtdışı programımı erken kesip gelsem de, birilerine ATSO’yu siyasete alet ettiklerini hatırlatmak adına katılmıyorum. Projeler bahane edilerek ATSO Ödül Törenlerinde siyasilere ödül verme alışkanlığı yoktur. ATSO ödül törenlerinde 13 senelik siyasi yaşamımda hiç bir ödüle layık görülmemiş olmak benim için önemli değil. ATSO’yu siyasetten korumak adına. bunu siyasi yaşamım boyunca konu etmedim. Zira bir Siyasetçinin Ödülü’nü halk verir, benim için önemli olan budur. Bir kültür projesini büyütüp özel ödüle layık görenler, bugün tören yapılacak ATSO Hizmet Binasının, yaklaşık 10 sene önce CHP ve MHP’li meclis üyelerinin muhalefetine rağmen, Ak Parti’li Büyükşehir Meclis Üyelerinin “Evet” oyları ile Belediye Başkanlığım döneminde yapıldığını hatırlasaydı, bugün bize eleştirme hakkı doğmazdı. Bir kültür projesini bahane edip eski oda başkanı çiçeği burnunda siyasetçileri ödüllendirenlere, “Menderes Türel’in 13 senelik siyasi yaşamında hiç mi memlekete hayırlı bir hizmeti olmadı” diye sormuyorum. Çünkü hiç bir zaman ne ödül meraklısı oldum ne de şöhret budalası. Benim için önemli olan halkın gönlünde olmak ve halkın ödülleriyle taçlandırılmaktır. Bu bana fazlasıyla yeter. Siyasi arenaya dönüştürdüğünüz ATSO vergi ödül töreniniz hayırlı olsun! Bugünden itibaren maalesef geçmişte çok mücadelesini verdiğim ATSO’nun siyasetüstü konumu yerlebir olmuştur. Hayrını görün!"
 

 
Berlin'de havalimanı konuşuldu
 
Teröristin taziye çadırına polis baskını
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GELMEZSEN GELME 21 Mart 2016 Pazartesi 12:40

ATSO'DA SEN GELMIYORSUN DIYE ODÜL TÖRENİNİ İPTAL EDER. TÜREL HADİ BI GİT İŞİNE :)

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüketiciye gelirine göre kredi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun hazırlıklarını sürdürdüğü ...
Ocak ayı cari açık rakamları açıklandı
Cari işlemler dengesi ocak ayında 2,23 milyar dolar açık verdi. 12 aylık ...
Emekliye 381 TL nisan zammı
Bağ-Kur ve SSK'dan emekli olup kendi işini kuran emekliler, yeni zammına ...
 
ATSO'dan 'Benim İşim Benim Geleceğim' Projesi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), genç istihdamın, girişimciliğin ...
Ali Çandır ile sohbet
Annesinin küçükken kendisine söylediği “Güneşi üzerine doğurtma oğul" ...
Sedat Peker'in eşi Antalya'da avize mağazası açtı
ANTALYASPOR eski başkanı Sedat Peker'in eşi Filiz Arıkan Peker ve kardeşi ...
 
Antalya Hali'ndeki bu 3 tır korkuttu
ANTALYA Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, normal bir sezonda ...
OSB'de eğitim atağı
GEÇEN yıl bölge çalışanlarına 26 eğitimde 945 sertifikanın verildiği Antalya ...
CLK'ya soruşturma bombardımanı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva