Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
14 Temmuz 2015 Salı - 16:55

Türel: Altın Portakal güçlenerek devam edecek

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 52'nci kez sinemaseverle buluşacak Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin çok daha güçlenecek.

Türel: Altın Portakal güçlenerek devam edecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 52'nci kez sinemaseverle buluşacak Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin çok daha güçlenerek, yüksek bir itibara sahip olması suretiyle güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini belirterek, “Kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Türel'in başkanlığında toplanan mecliste Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın çalışma usul ve esaslarının düzenlendiği yönetmelik görüşmelerinde CHP'li meclis üyeleri bu yıl 52'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ilişkin ne gibi çalışmalar yapıldığını sordu. 

Bu yıl 18- 24 Ekim tarihleri arasında yapılacak festivale ilişkin hazırlıkların devam ettiğini, Ramazan Bayramı sonrası basın toplantısı düzenleneceğini aktaran Başkan Türel, “Festivale ilişkin telaffuz edilen rakamlar tamamen hayal ürünüdür" dedi. 

BÜTÇESİ BELLİ DEĞİL

İsim vermeden CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın festival bütçesinin 40 milyon lira olacağına yönelik iddialarına cevap veren Türel, “Öyle bir bütçe yok. Geçen yıl festivalin Büyükşehir Belediyesi'ne maliyeti 11- 12 milyon civarında olmuştur. Geçmişte yapılan festivallerle kıyaslandığında bu yıl daha düşük bir bedel olacağı açıktır" diye konuştu. Akaydın'ın belediye başkanlığı döneminde festival bütçesinin Antalya Kültür Sanat Vakfı'nın (AKSAV) da yaptığı harcamalarla 20 milyon lirayı aştığını savunan Türel, “Temsil ağırlama rakamlarıyla birlikte bu civardadır" dedi. 

İFTİRACILARI ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ

Türel, festival bütçesinin her yıl bir ihale sonucu ortaya çıktığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Film festivaliyle ilgili bir ihale yapılmakta. Bu ihale bedeli gayet net bir şekilde bütün resmi organlarda yayınlanıyor. Üstüne bir rakam harcanması mümkün değil. Uyduruk uyduruk, ortalık bulandırmak için geçmişte aynı tarz siyaseti sürdürenler aynı alışkanlıklarına devam ediyor. 30 Mart'ta cevabını almıştır diye düşünüyorum ama ders alınmadığı da ortada. İftira ve yalan beyanlar üzerine bir siyaset. İftiracıları Ramazan ayının mübarek gününde Allah'a havale ediyoruz."

ŞÜPHE OLMASIN

Başkan Türel, Altın Portakal'ın yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Altın Portakal Film festivali çok daha güçlenerek yüksek bir itibara sahip olması suretiyle güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın" dedi. 

TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ

Mecliste ayrıca Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı'nın kuruluşuna ilişkin görüşmeler sırasında Başkan Türel, Büyükşehir Belediye binasının gelecek yıl içinde yeni yerine taşınacağını belirterek, mevcut binanın etrafındaki Karaalioğlu Parkı'yla birlikte 'Kent Müzesi' olarak düzenleneceğini söyledi. Ayrıca Türk- İslam Eserleri Müzesi çalışması içinde olduklarını kaydeden Türel, “Kent müzesi ve çalışmaları devam eden Türk- İslam Eserleri Müzesi yerli ve yabancı turistler için cazibe noktası haline gelecek" dedi. 

ŞARAMPOL CADDESİ'NE YENİ DÜZENLEME

Başkan Türel, hafif raylı sistem hattının boydan boya katettiği Şarampol Caddesi'nde yeni bir trafik düzenlemesinin gündemde olduğunu açıkladı. Düzenlemenin caddenin yayalaştırmasını içerdiğini kaydeden Başkan Türel, "Bu konuda bir referandum yapacağız. Farklı projeler içinden hangisini istiyorsunuz diye soracağız. Bize göstereceği istikamet en doğru istikamettir diye düşünüyoruz. Burada vatandaşlarımıza bir proje sunacağız. Talep etmeleri halinde hayata geçireceğiz" diye konuştu. 

BAŞKAN'IN KOALİSYON GEZİSİ

Meclise CHP ve MHP grup üyelerinden önce gelen Başkan Türel, önce kendi siyasi parti grubuna yöneldi. Burada bir süre Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'le konuşan Türel, sonrasında MHP grubuna geçti, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan GökCe'yle hal hatır sohbeti yaptı. Ardından CHP sıralarına geçen Türel, burada CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş ve Meclis Üyesi Sıtkı Soydal arasında zaman zaman gülümsemelerin yaşandığı bir sohbet geçti. Türel, meclisi yönetmek için yerine geçmeden önce CHP'li belediye başkanları Ümit Uysal ve Şükrü Sözen'in de elini sıkmayı ihmal etmedi. Mecliste MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli'nin, 11 Temmuz'da 51'inci doğum gününü kutlayan Türel'i kutlaması dikkat çekti.


ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BU YIL 52'NCI KEZ SINEMASEVERLE BULUSACAK ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN COK DAHA GUCLENEREK, YUKSEK BIR ITIBARA SAHIP OLMASI SURETIYLE GUCLU BIR SEKILDE YOLUNA DEVAM EDECEGINI BELIRTEREK, "KIMSENIN ZERRE KADAR SUPHESI OLMASIN" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BU YIL 52'NCI KEZ SINEMASEVERLE BULUSACAK ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN COK DAHA GUCLENEREK, YUKSEK BIR ITIBARA SAHIP OLMASI SURETIYLE GUCLU BIR SEKILDE YOLUNA DEVAM EDECEGINI BELIRTEREK, "KIMSENIN ZERRE KADAR SUPHESI OLMASIN" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Nefis Yemek Tarifleri
 
Antalya'da zincirleme kaza: 7 yaralı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
biliyoruz 14 Temmuz 2015 Salı 17:13

hepiniz arkadaşsınız. ülkeniz için ortak birşeyler yapın

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜM-BEL-SEN: Görevi kötüye kullanma rutin hale geldi
TÜM Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM-BEL-SEN), ...
EXPO çalışanlarına Kadir Gecesi iftarı
EXPO 2016 Antalya Ajansı ve müşavir firma koordinasyonunda EXPO 2016 Antalya ...
Venlo tecrübesini EXPO 2016 ekibine anlattı
DÜNYA expo sergileri konusunda uluslararası çalışmaları ve deneyimleriyle ...
 
Lions'tan sağlığa destek
ANTALYA Konyaaltı Lions Kulübü tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma ...
Yardım melekleri sevindirdi
TÜRKİYE Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Antalya Şubesi tarafından 160 ihtiyaç ...
Büyükşehir bayrama hazır
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı rahat ...
 
Müftü Osman Artan'ın babası vefat etti
Antalya İl Müftüsü Osman Artan'ın babası Yusuf Artan yaşamını yitirdi.
Kaş'ta AKUT kurma çalışmasına hız verildi
ARAMA Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Antalya'nın Kaş İlçesi'nde açmayı planladığı ...
İkinci BİLSEM Alanya'ya
ANTALYA'da ilki 2009 yılında açılan Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva