Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
6 Ağustos 2014 Çarşamba - 20:49

Türel; Antalya'da Erdoğan fark atar

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da Ak Parti’nin bugüne kadar aldığı oyların üzerinde bir oy oranına ulaşacağını savundu, “Rakiplerine iyi bir fark atmak suretiyle netice alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Türel; Antalya da Erdoğan fark atar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Belediye Başkanı Türel, aynı zamanda üyesi olduğu Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyelerince karşılan Başkan Türel, 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden geçen 4 aylık sürede belediyenin çalışmalarını anlattı, cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

HUZUR VE BARIŞ

Antalya’da Gazi Bulvarı’nda başlayan kavşak çalışmalarından, uzun yıllardır geleceği tartışılan eski İl Özel İdare Binası’nın yıkımına, Antalya– Kemer arasında seferlere başlayan deniz otobüsleri hizmetlerini anlatan Başkan Türel, “En azından hizmete yönelik kurumlar arası çatışma bitmiş ve herkes işiyle meşgul. Bu, azim, gayret, birlik ve beraberlikle oluyor. El ele vermenin, huzurun, barışın, birlikteliğin neticesi olan bir belediye başkanı geldi, çok da zorlanmadan bu meseleleri çözdü. Demek ki bu işlerde kavga çözüm değildir. Çözüm hizmet. Bu da ancak gayretle olur. Biz bunu yapıyoruz” diye konuştu.

‘ALNIMIZ AK ÇIKMAK İSTERİZ’

Başkan Menderes Türel, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya son 12 yıl içinde, çok önemli destekleri bulunduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde de Antalya’ya çok önemli destekleri olacaktır. Bunu biliyorum, bundan eminim” dedi. Fakat Antalya’ya destek noktasında Başbakan Erdoğan’ın karşısına ‘göğsü gere gere alnı ak bir şekilde’ çıkmak istediklerini kaydeden Türel, şöyle konuştu:

“Böyle çıkmak farklı, boynumuz bükük çıkmak farklı. Çünkü bu konuda Antalyalılar, eksik olmasınlar, her zaman büyük destek gösterdiler. Bu şehirde yaşayan bütün vatandaşlarımıza, sivil toplum örgütlerine, derneklerimize teşekkür ediyorum. Bizim bugüne kadar boynumuzu bükmediler. İnşallah bundan sonra da bükmezler. Şimdi ‘Seçim kaybettiğinde bükmediler mi?’ diye soranlar olabilir. Türkiye’de üç tane oyunu artıran büyükşehir belediyesinden birisi olarak seçimleri kaybettik. O zaman da boynumuzu bükmediler.”

İSTİKRAR KORUNDUĞU MÜDDETÇE’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık sayılı gün kaldığını hatırlatan Menderes Türel, “İstikrar korunduğu müddetçe bu ülke 2023’te, dünyadaki 10 tane büyük ülke, Avrupa’nın da 3’üncü büyük ülkesi olacak bir noktasına bizi cumhuriyetimizin 100’üncü yılında taşıyacaktır. Yeter ki istikrarımız bozulmasın” dedi. Bu çerçevede Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığıyla eski Başbakan Yardımcısı Kemal Derviş’in Türkiye’ye gelişi arasında bağlantı kuran Türel, “Türkiye’ye paraşütle birisi gönderildi. Sipariş aday. Dert belli. Dert, Türkiye’de milletin adamı olarak milletin menfaatini yönetmek isteyenlerin direksiyon başına geçmemesi. Uzaktan kumandalı, istenildiği gibi yönlendirilebilecek ve bu ülkeyi kukla bir devlet haline getirerek ülke üzerinde ameliyat yapmak isteyenlerin bir çabasıdır” diye konuştu.

MİLLETİN ADAMI DİĞERLERİNİN ADAYLARIINA KARŞI

Fakat bu oyunların her zaman sandıkta milletçe bozulduğunu kaydeden Menderes Türel, İhsanoğlu’nun adaylığının bu çerçevede bir dayatma olduğunu savunarak “Millete adayımız bu diye dayatırsanız o milletin adayı olmaz, milletin adayı pazar günü güzel bir neticeyle çıkar” dedi. Cumhurbaşkanlığı yarışının ‘Milletin adamı Erdoğan’ ve birilerinin adayları arasında geçtiğini savunan Başkan Türel, seçimlerin sorunsuz tamamlanmasını ve sonuçlarının hayırlı olması dileğini iletti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Antalya’da Ak Parti’nin oyları Türkiye ortalamasının altında seyrediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir tahmininiz olacak mı?” sorusuna ise Türkiye ortalaması ve Antalya arasındaki oy farkının yıllar içinde eridiğini belirterek karşılık verdi. 2002 yılında yüzde 14 olan farkın yüzde 4’e kadar düştüğü seçimlerin yaşandığını kaydeden Türel, “Ben hiçbir zaman rakam telaffuz etmedim ama sayın Başbakanımızın bu seçimlerde Antalya’da cumhurbaşkanı adayı olarak en çok oy oranına, rakiplerine iyi bir fark atmak suretiyle netice alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Türel, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın Antalya’da Ak Parti’nin bugüne kadar aldığı oylarının üzerinde bir oy oranına ulaşacağını savundu.

AK PARTİ’DE KRİZ BİR HAYAL ÜRÜNÜ

Türel, eski bir genel başkan yardımcısı olarak ‘Erdoğansız Ak Parti’ değerlendirmelerine ise “Ak Parti’de başbakanlık çekişmesi olur mu arzusundakilerin sonu hüsran olacaktır” diyerek katıldı. Bu konuda soruları yanıtlayan Başkan Türel, “Ak Parti’de bu gibi meseleler krize dönüşmedi. Bundan sonra da dönüşmez. Muhalefet, içimize nifak tohumları sokmak suretiyle böyle bir beklenti içinde ama bunu bekleyenler, Ak Parti’de kriz çıkar mı hayaliyle yaşayanlar kısa zamanda uyanacaklar. Çünkü bu hayalleri kuranların siyasette var olma amaçları makam ve mevki beklentisi. AK Parti’de hiçbir arkadaşımız makam ve mevki beklentisi ile siyaset yapmaz” diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Haraç vermeyince eczanesi kundaklandı
 
Antalya uçağının pilotu; Kaçırıldık
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gerçekler 7 Ağustos 2014 Perşembe 11:28

antalyada fark olmaz ama akp birinci olur.chp zaten yok olmak üzere.yeri gelmişken milletvekilliği seçimi tahminimi yapmak istiyorum.chp antalyada 4 veya 5 vekil çıkaracaktır.listeyi antalyada deniz baykal ve kılıçdaroğlu ikilisi birlikte belirler.bu nedenle baykalın tercihleri önemli olacak.sadece genel merkez kontenjanından akaydın listeye girecektir.1-deniz baykal 2-arif bulut(mevcut vekil) 3-mustafa akaydın 4-yıldıray sapan 5-sevgi doğan 6-ömer melli veya özer ülken listenin geri kalanı seçilemeyeceği için önemli değil

Yorumu oyla      5      6  
düşmaezse yuh zaten 7 Ağustos 2014 Perşembe 07:57

chpli olmak istiyorum ama bu zihniyetle asla.

Yorumu oyla      5      6  
AYSUN 7 Ağustos 2014 Perşembe 00:58

SAYIN TÜREL KÜÇÜK ATTA KEDİLERDE YESİN

Yorumu oyla      8      6  
halil bolatan 6 Ağustos 2014 Çarşamba 21:10

chp türkiye genelinde oyu düşecektir

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li başkan AKP'li eski başkanın büstünü diktirdi
YALOVA Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, kendisinden önce görev yapan ...
Serikli Mesut Yılmaz Evrenpaşa'ya karşı
SERİK'in Evrenpaşa Mahallesi'nin adı, 30 yıl sonra 'Cumhuriyet' olarak değiştirildi.
Kılıçdaroğlu Antalya'da 'Sandığa gidin' dedi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'daki seçimlerde Süleyman Evcilmen ile ...
 
Kılıçdaroğlu Antalya'da
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feslikan Yayla Şenlikleri'ne katılmak ...
Yurtdışında oy kullanımı çok düşük
CUMHURBAŞKANLIĞI seçimini sandık başlarındaki gönüllü müşahitleriyle yakından ...
Demirtaş; Alevilere göğsümüzü siper ederiz
Cumhurbaşkanı adayı HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli'de ...
 
Kılıçdaroğlu'nun Antalya programı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Feslikan Yayla Şenlikleri’ne katılmak ...
Nerede oy kullanacağım ?
lk turu 10 Ağustos'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde nerede ...
CHP'nin 158 sandık görevlisi kayıp
1.3 milyon seçmenin bulunduğu Almanya’dan ilginç bir haber... CHP, 222 ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva