Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
25 Nisan 2018 Çarşamba - 23:36

Türel, Büyükşehir'de 10 yılda yaptıklarını anlattı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, başkanlık süresince yaptığı projeleri 2.5 saat süren sunumla vatandaşlarla paylaştı.

Türel, Büyükşehir de 10 yılda yaptıklarını anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ANFAŞ'ta düzenlediği geniş katılımlı toplantıyla hizmet süresince yaptığı projeleri vatandaşlarla paylaştı. Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte toplantıya katılanları kapıda karşıladı. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, İl Emniyet Müdürü Vekili Ramazan Ahmet Taşır, iş insanı Fettah Tamince, Büyükşehir'in eski başkanlarından CHP'li Bekir Kumbul, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Antalyaspor Başkanı Cihan Bulut ile eski başkanı Şafak Öztürk, Ak Parti'nin önceki İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe belediye başkanları, Ak Partili yöneticiler, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. 

'Antalya'nın Emrinde 10 Yıldır Birlikte' toplantısında konuşan Türel, "Bugün bizim hesap günümüz, bizim hesap verme, sizin hesap sorma gününüz. Belki de her yıl hesap verme toplantıları yapan ilk belediye biz olduk. 2005-2009 döneminde bu toplantıyı her sene yaptık ve işte belediyecilikte 10, siyaset yaşamımda 14 yıl sonra hesap vermeye devam ediyoruz. Bizim çalışmalarımızın, hizmetlerimizin asıl sahibi, mimarı,  mühendisi Antalya halkıdır, yani sizlersiniz. Biz bu yolu sizlerin kıymetli yol arkadaşlığınızla yürüdük, yürümeye devam ediyoruz. Sizlerle benim Antalyamı paylaşmak istedim. Antalyama hizmet etmek gençliğimin hayaliydi, çok şükür gerçek oldu. Bundan sonraki hayalim ise adımı Antalya tarihine şerefli bir şekilde yazdırmaktır. Bizden sonraki nesillerin ismimizi rahmetle anmasıdır" diye konuştu.

'BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR'

Antalya’nın, Antalyalının hakkını korumaya dikkat ettiğini belirten Türel, buna rağmen ilk günden itibaren iftira kampanyalarıyla, yıpratma çabalarıyla karşılaştığını söyledi.  Türel, şöyle devam etti:

"Eskiden Antalya siyasetinde rekabet olurdu, ama rekabet bir kaliteyle, bir asaletle yapılırdı. Biz de siyasi parti farkına bakmadan Antalya siyasetine katkı yapmış herkese saygılı olmaya gayret ettik. Biz her zaman Kumbul, Subaşı gibi başkanlarımızı farklı bir yerde tutmuşuzdur. Bugün halen hayatta olan Selahattin Tonguç, Deniz Baykal gibi isimler Antalya’nın değerleridir. Bugün her Antalyalı Türkiye’yi dünyada temsil eden Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu ile övünmelidir. Fakat özellikle 2009 seçimlerinden itibaren bu gelenekler bozuldu, şahsi ikbal mücadelesi Antalya’ya hizmetin önüne geçti. Antalya siyasetine iftira, yalan, aile özeline dil uzatma gibi yanlışlar girdi. FETÖ kumpasları Antalya siyasetini de zehirledi. Antalya’dan siyasi rant çıkarmak isteyenler, belediyeden ticari rant çıkarmak isteyenler devamlı olarak bizi engellemeye çalıştılar."

'BOĞAÇAYI PROJESİNİ YETERİNCE ANLATAMADIK'

Konuşmasında çocuklar, gençler, engelliler, yaşlılara ayrı başlıklar açan Türel, bu kesimlere yönelik projelerini anlattı. Türel, 19 ilçedeki projelerini anlatan Türel, devam eden projelerini şöyle anlattı:

"Antalya’da Boğaçayı’nda taşkın önleme çalışması gerekiyor. İç kısımda geçmiş zamanda açılmış olan taş ocakları sebebiyle dere yatağı ve çevresi çok bozulmuş durumda. Elimizdeki zenginlik ve değer bugün heba oluyor. Boğaçayı aslında İstanbul kanal projesinden sonraki en önemli proje olabilirdi. Doğal yaşam alanları, Antalya’nın sinema sektörü merkezi yapacak film platolarıyla bir Türkiye projesidir. Boğaçayı projesini halen yeterince anlatamadık. Şimdi etap etap kendi imkanlarımızla başladık."

KONYAALTI SAHİL PROJESİ

Konyaaltı sahil projesinin engellenmek istendiğini kaydeden Başkan Menderes Türel, "Oradan kendilerine rant çıkarmak isteyenler oldu, ama biz Antalya’nın hakkını koruduk ve şimdi projeyi belediye olarak kendimiz yapıyoruz. Konuşanlar konuştuklarıyla kalacaklar. Konyaaltı ve Minicity alanı eskisinden çok daha yeşil, çok güzel bir dünya projesi olacak ve Antalya’ya değer katacaktır. Konyaaltı ve Boğaçayı birleşik bir projedir ve inşallah tamamlandığında sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin ismini de daha fazla duyuracaktır" diye konuştu.

'BANA BÜYÜK PROJE YAPMA DİYORLAR'

Türel, kruvaziyer liman projesinin beş yıldızlı Antalya projesi olduğunu belirterek, dünyanın zengin turistini karşılayacak güzel bir liman ve rıhtıma sahip olmadıklarını dile getirdi. Türel, "Bizim Güzeloba projemizde limana 4 büyük yolcu gemisi yanaşabilecektir. Böylece serbest bölgemiz ve mevcut limanımız da rahatlayacaktır. Farklı bir turist gelecek, farklı bir turizm ve ticaret başlayacaktır. Böylece Kepez'de kültür yatırımları, kültür sarayı ve müzeler, Lara'da kruvaziyer liman, Muratpaşa'da kent müzesi ve tarih, Konyaaltı'nda ise spor, eğlence, dinlenme ve gezme. Bana ‘Büyük proje yapma, kaldırım yap, büyük proje oy getirmiyor, kaldırım daha fazla oy getiriyor’ diyen arkadaşlarımız var. Kaldırımla 2 sene rahat ederiz, peki sonra ne olacak? Antalya'nın gençlerinin, çocuklarının geleceği ne olacak" dedi.

‘ATOMU PARÇALADIM, AMA PEŞİN HÜKÜMLERİ KIRAMADIM'

Projelerinin rant projeleri değil, dünya markası projeler olduğuna dikkati çeken Türel, şöyle devam etti:

"Büyük inşaatlar olmasın, rahatımız bozulmasın, böyle iyiyiz deme hakkımız yoktur. Biz Antalya'yı daha yükseğe taşıyacağız, Antalya Türkiye'yi daha yükseğe taşıyacak. 2009'da Antalya'ya bedava elektrik ve ekmek vereceklerini söyleyerek göreve gelenler, az kalsın Antalya’nın ekmeğini de alacaklardı. Antalya'nın esnafı, çalışanı, işsizi şunu bilsin ki, ekmek liman projesinin, Boğaçayı projesinin içindedir. Projelerimize devamlı olarak karşı çıkan arkadaşlar da var. Elbette ki, muhalefet, muhalefet olma görevini yapacaktır. Fakat bu projelere karşı çıkan iki grup var, burada bunu ifade etmek istiyorum. Bir peşin hükümlü olduğu için karşı çıkan var. Projeyi bilmiyor, açtığımız ihaleyi bilmiyor, ama karşı çıkıyor. Burada belki bizim de bir eksiğimiz, sahada çalışmaktan reklama ve kendimizi anlatmaya zaman bulamamaktır. Bunun için de gayret ediyoruz, ama peşin hükmü değiştirmek, atomu parçalamaktan daha zordur, bu da Einstein'in söylediği bir sözdür. Atomu parçaladım, ama peşin hükümleri kıramadım."

KALPLERİ MÜHÜRLÜ OLANLAR BUNLARI GÖRMEZ

Bazılarının tek derdinin 'Projeler başarısız olsun, Menderes Türel başarısız olsun, Antalya kaybetsin' olduğunu iddia eden Türel, "Belki biz seçim kazanırız diye düşünenler var. Bu arkadaşların kalpleri mühürlenmiş, kulakları var işitmezler, gözleri var görmezler. ‘Yat limanı sahilde olmasın diyenler, Barselona’ya gidip bakmalıdır. Barselona’da şehrin tam orta kıyısında kruvaziyer liman, yat limanları vardır. Hangi ülkeye giderseniz gidin, Fransa, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan’da yat limanları şehrin önemli bir parçasıdır. Mersin Yat Limanı da Mersin’e değer katar. İstanbul aynı şekilde. Fakat kalpleri mühürlü olanlar bunları görmezler" dedi.

‘ANTALYA HALKINA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ’

Siyaset veya rant uğruna her projelerine engel çıkarıldığını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

"Bazıları biz başarısız görünelim diye projeleri engellemeye çalışıyor, bazıları ise rant peşinde koşup, rant bulamadığı için bu projeleri karalamak istiyorlar. Konyaaltı sahilinde ihale açarız, ihaleye girmez, torpille yer ister, istediğini alamayınca da çıkar 'rant' der, 'peşkeş' der. Konyaaltı sahilini kim yapıyor şu anda? Belediyenin şirketi yapıyor, Boğaçayı'nda kim çalışıyor? Belediye şirketi çalışıyor. Kime peşkeş çekildi? Antalya halkına peşkeş çekildi. Konyaaltı sahili işletmesini ihaleye açtık, ihale herkese açık, ihaleye girmiyor ve sonra çamur atıyor. Eskisi gibi olsun, eşe dosta birer büfe hediye edilsin istiyorlar. Biz rant dağıtmıyoruz, kim orayı dünya kalitesinde işletecekse, dünya çapında bir marka yapacaksa o işletsin, önce Antalya kazansın."

HEMEN BU MAKAMI BIRAKIRIM

Antalya'ya zararı olacak bir işe imza atmayacağını dile getiren Türel, "Ben belediyeyi, imar planını rant kapısı haline getirmem. Her gün Allah'a hesap veriyoruz. Her sene Antalyalıya hesap veriyoruz. Gelecekte Antalya'nın çocukları hesap soracak. Ben öleceğim, ama benim evladım burada yaşayacak. Ben bu kadar görev yapmışım, artık bu saatten sonra tek derdim, Antalya'nın gönlünde yer almak ve çocuklarıma şerefli bir hatıra bırakmaktır. Her zaman söylüyorum, tekrar söyleyeyim, gökten bir melek gelse, ‘Biz bu projeleri yapıyoruz, sen kendi işine bak’ dese, hemen bu makamı bırakırım, kendimi tamamen saha çalışmalarına, hayır işlerine, biraz gazeteciliğe, spora ve sanata veririm. Artık güzel Antalya'mızın tadını çıkarmaya bakarım. Fakat nasıl ki, sayın Cumhurbaşkanımız gece gündüz demeden koşturmaya devam ediyorsa, nasıl ki Dışişleri Bakanımız dünyaya söz anlatmaktan yorulmuyorsa, biz de böyle bir sevdanın içine düşmüşüz" diye konuştu.

Türel'in sunumu yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

 
Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına ceza yağdı
 
Isparta bölünüyor Burdur'un adı değişiyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
solomon61 26 Nisan 2018 Perşembe 16:01

menderes başkan aday olursa desteklememek antalyaya ihanet olur.

Yorumu oyla      3      3  
konyaalti sahili 26 Nisan 2018 Perşembe 09:54

Beklediğimiz üzerinden çok daha güzel olmuş 7 yıldızlı hotelin girişi gibi bu kadar güzel olacağını beklemiyordum tesekurler bu konuda eleştiri yapanların turelden Özür dilemek gerekir iyi iş kim yaparsa desteklemimiz gerekir

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 yaşındaki kızına cinsel istismardan yargılanıyor
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 5 yaşındaki kızına nitelikli cinsel istismarda ...
21 ton etil alkol ele geçirildi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, jandarma tarafından depoya düzenlenen ...
39 gün sonra yakalandı, ifadesi şoke etti
ANTALYA'da, kızı Melek'i (2) görmesine izin vermediği gerekçesiyle ayrıldığı ...
 
Finike'de Bilim Fuarı açıldı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde öğrencilerin hazırladığı projelerin sergilendiği Bilim Fuarı açıldı.
1 günlüğüne polis oldu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ...
Yakalanan 8 şüpheli adliyede
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik, ...
 
Antalya'daki o cinayete 3 müebbet
ANTALYA'da sırtına taşla vurulduktan sonra vücuduna elektroşok verilip ...
Antalya'dan Burdur'a arka koltukta böyle kaçırılmış
BURDUR'da, jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait, ...
Beklenen fuar Antalya'da başladı
TÜRKİYE'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow, Antalya'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva