TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
9 Ekim 2015 Cuma - 17:38

Türel: Kepezaltı ve Santral uçacak

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün toplandı

Türel: Kepezaltı ve Santral uçacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3 bin 100 hak sahibinin yer aldığı Kepezaltı ve Santral mahalleleri kentsel dönüşüm projesiyle bölgede evlerin metrekaresinin en az 3 bin lira olacağını belirterek, “Bölgeyi uçuracağız. Bugün buna karşı çıkan CHP ve MHP'den, şaka olarak ifade ediyorum, biriniz daire alırsa ilan ederim" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısında 24 Kasım 2014'te Bakanlar Kurulu kararıyla 'riskli alan' olarak belirlenerek kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Kepez ilçesinde Kepezaltı ve Santral mahallelerinin imar plan değişikliği CHP ve MHP grubunun ret oylarına karşı Ak Parti grubunun oylarıyla kabul edildi.

'RIZA OLURSA YAPABİLİRİZ'

Oylama öncesi muhalefet partilerinin eleştirilerini yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, 3 bin 100 hak sahibinin bulunduğu her iki mahallede halkın talebinin arsa tapusu olduğu iddialarının somut hiçbir geçerliliği olmadığını söyledi. İlgili yasa gereği projeye bölge halkının üçte 2'sinin rıza göstermesi gerektiğini kaydeden Türel, “Projeyi ancak bu rıza olursa yaparız. Antalya'da, Türkiye'de eşi görülmemiş bir şekilde, önemli bütün projelerimizi referanduma sunduk. Raylı sistem projesine böyle başladım. Şarampol Caddesi'nde ayın 18'inde bunu yapıyoruz" diye konuştu.

'GELİR ÜÇ KAT ARTACAK'

Söz konusu mahallelerde vatandaşa arsa tapusu dağıtılması halinde hak sahiplerinin yaklaşık 120 metrekarelik daire sahibi olabileceğini aktaran Başkan Türel, meclisten oy çokluğuyla geçen projeyle daire büyüklüklerinin 170 metrekareye çıkacağını savundu. Ayrıca dairelerin arsa tapusu verilmesi halinde 1000 lira olacak metrekare birim fiyatının projenin tamamlanmasıyla birlikte 3 bin liraya çıkacağını belirten Türel, “1500 lira taşınma yardımı, kira yardımını da eklediğimizde mahalle sakinlerinin elde edeceği gelirin 3 katından fazla olacak" dedi.

ANTALYA'NIN İLK SINAVI

Kepezaltı ve Santral mahallelerinin Büyükşehir'in aynı zamanda ilk kentsel yenileme projesi olacağını kaydeden Türel, şunları söyledi:

“Biz burada halkımıza en iyi hizmeti verirsek Antalya'da herkes gelecek 'Benim mahallemi de yenile' diyecek. Demre'de deprem yaşadık. Antalya'nın riskli yapı stoku yüzde 70. Kentsel yenilemeyle bu stoku eritemezsek nasıl bir facia yaşarız düşünmek bile istemiyorum. İlk adımı burada atıyoruz. Bu bizim berat belgemiz olacak. Çok iyi şekilde başaracağız. Şarampol ve Işıklar'dan zaten bu yönde talepler geliyor. Eğer bunu başarırsak Antalya'da çok farklı bir modern şehirleşmeye gideceğiz. Antalya'nın girişindeki fevkalade o kötü görüntülerden kurtaracağız. Bugün buna karşı çıkan CHP ve MHP'den, şaka olarak ifade ediyorum, biriniz daire alırsa ilan ederim. Biliyorum ki burası Antalya'nın imrenilecek mahallesi olacak."

ALTIN ŞEHİR ÖDÜLÜ

Mecliste gündem görüşmeleri öncesi Antalya'nın Kanada'da kazandığı 'Beş Çiçekli Altın Şehir Ödülü' gündeme geldi. Belediye Başkanı Türel, Antalya Valisi Muammer Türker'in de içinde olduğu bir heyetle Kanada'da aldıkları 'Beş Çiçekli Altın Şehir Ödülü'nün Antalya adına fevkalade prestijli bir ödül olduğunu söyledi. Antalya'nın gerçek anlamda bir altın şehir olduğunu, ancak içinde yaşarken bunun kent sakinleri tarafından çok da iyi görülmediğini aktaran Türel, ancak uluslararası platformların bu durumun son derece farkında olduğunu söyledi. Türel, “Bu ödül siyasi parti farkı gözetmeksizin bütün arkadaşlarımızın gururu olmuştur" dedi.

HALK PROJEYİ SAHİPLENDİ

Antalya'nın bu ödüle 1000 üzerinden 900 üzerinde puanla uzandığını aktaran Türel, Kaleiçi Hıdırlık Sokak'ta uygulanan projenin en özgün yanının ise halkın katılımını içermesi olduğunu aktardı. Sokaktaki bitkilerin bakımının ve korumasının Kaleiçi halkı ve esnafı tarafından yapıldığını belirten Türel, “Kaleiçi esnafımız, oradaki çiçekleri 'Evde dikeceğiz' diye sökmeye kalkışanlara müsaade etmeyecek kadar projeyi sahiplenmiş durumda. Bunu kendileri ifade ediyor. Antalya'nın dünya çapında bir ödüle layık görülmesini önemsiyorum. İnşallah meclisin gayretleri, belediyemizin çalışmalarıyla daha nice altın şehir ödülünü alırız" diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERİN GÖRÜŞLERİ

Ak Parti grup sözcüsü Bahattin Bayraktar, Antalya Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi'nce uygulaması gerçekleştirilen Kaleiçi Hıdırlık Sokak'taki çalışmayla kazanılan 'Beş Çiçekli Altın Şehir Ödülü' dolayısıyla Başkan Türel'i kutladı. Bayraktar, “Antalya çiçektir ve çiçek açmaya da devam ediyor. Bu çiçeklerin daha da çoğalması yolunda bu ödüller çiçeklerin sulanmasında etkili oluyor" dedi.

CHP sözcüsü Ruhi Beşiktaş, söz konusu ödülün kazanılmasında Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte Kaleiçi esnafının ve Kaleiçi sakinlerinin de önemli paya sahip olduğunu belirterek, “Antalya dünyanın gözbebeği yıldız bir şehir olarak ortadadır. Mustafa Kemal Atatürk 'Hiç şüphesiz ki, Antalya dünyanın en güzel kentidir' diyerek Antalya'nın yıllar öncesinden yıldız şehir olduğunu ortaya koymuştur. Bunun oluşmasında emeği geçmiş tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz" dedi. Beşiktaş, ödülün aynı zamanda EXPO 2106'ya katılan ülke sayısının artmasında da etkili olması temennisinde bulundu.

MHP sözcüsü Selçuk Senirli ise ödülün alınmasında emeği geçen herkesi kutladı, başarıların devamını diledi. Ancak Antalya için böyle ödüller söz konusuyken Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon uygulamasının çirkin bir görüntü ortaya çıkardığını savundu. Senirli, “Özrü kabahatinden büyük, akıl dışı açıklamalardan ziyade konunun uzmanlarının ivedi bir incelemeyle ülkemiz ve dünya kamuoyunu bilgilendirmelerini rica ediyoruz" dedi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Antalya'da terör örgütü operasyonunda 11 tutuklama
 
TIR otobüsle çarpıştı: 4 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da terör örgütü operasyonunda 11 tutuklama
ANTALYA'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda ...
Kepez varyant canavarı bulundu
ANTALYA'da kamyonetinden yola dökülen yağ yüzünden 20 aracın kaza yapmasına ...
YÖREX'te Anadolu lezzetleri ikramı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret ...
 
Polisten okul çevresinde denetim
ANTALYA polisi, öğrencilerin okullarda daha rahat ve huzurlu şekilde eğitim ...
Muratpaşa Belediyesi kız öğrenci yurtları açıldı
MURATPAŞA Belediyesi'nin yaptırdığı 2 kız öğrenci yurdu, törenle hizmete girdi.
Okul servisleri denetlendi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Alanya Ulaşım Denetleme Birimi, Alanya'da ...
 
Antalya'da kurumsal algı düşük
TÜRKİYE Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) Etik ve İtibar Derneği (TEİD), ...
İtfaiye ekiplerine kurtarma eğitimi
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kemer İtfaiye İstasyonu'nda eğitim gören ...
ASMEK ürünleri YÖREX'te
TÜRKİYE'nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından Büyükşehir Belediyesi ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva