Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
18 Şubat 2014 Salı - 11:44

Türel Konyaaltı Plajı için konuştu

AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği kahvaltıda konuştu.Türel Konyaaltı Plajı konusunda, ‘CHP’li iki başkan da bana verin diyor, aralarında anlaşamıyorlar. Bugün anlaşsınlar yarın tahsisi verelim’’ dedi.

Türel Konyaaltı Plajı için konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya'nın en çevreci belediye başkanının kendisi olduğunu belirterek, "1 milyonun üzerinde ağaç diktim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel, beraberinde Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut ve Konyaaltı Belediye Başkan adayı Remzi Sadi'yle birlikte Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Menderes Türel, kahvaltıda yaptığı konuşmada, kendisinin ikisinden galip ayrıldığı üç seçim dönemi yaşadığını söyleyerek, "Sandıktan çıkarttığımız derslerle yolumuza devam edeceğiz" dedi. Türel, 2009'da seçim kaybederek ayrıldığı belediye başkanlığından sonraki sürecin, kendisine özellikle tecrübeler noktasında katkı sağladığını kaydetti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı'na kadar uzanan sürenin gelişmiş, değişmiş ve tecrübelenmiş Menderes Türel ortaya çıkardığını kaydeden Büyükşehir Başkan adayı, şöyle konuştu:

"Fakat bu dönemde Antalya'ya taş üstüne taş konulmamış olması, bu memleketin yaşayanı olarak beni üzmüştür. Memleketimize iyi şeyler yapılsın istiyoruz. Bunların yapılmadığını görünce, Menderes Türel'den çok Menderes Türel'in hizmetlerinin arandığını görünce yeniden Antalya'mıza hizmet etmek için aday oldum. Bu Antalya'nın çok daha iyi hizmetlere kavuşması, Antalya'nın sorunlarının en iyi şekilde çözülmesi için fırsattır."

'AKAYDIN'IN BİR HİZMETİNİ SÖYLEYİN'

Antalya'nın 5 senede 15 sene kaybettiğini savunan Menderes Türel, "Antalya yerinde 5 sene sayar, rakiplerimiz koşarsa tabi ki kaybetmiş oluruz. Son 5 yıla baktığımızda, birkaç kaldırım peyzaj projesi dışında bir şey yapılmadığını görürsünüz" sözlerini dile getirdi. KONYSİAD üyelerine "Son 5 yıl içinde hatırladığınız bir hizmet söyler misiniz" sorusunu yönelterek konuşmasına devam eden Menderes Türel, son 5 yılda Antalya'ya ne yapıldığının cevabını bulmanın çok zor olacağını ifade etti.

NİHAYETİNDE YEREL SEÇİM

30 Mart seçimlerinin önemli ancak nihayetinde bir yerel seçim olduğunu, bu seçimle ne iktidarın ne de muhalefetin yer değiştireceğini belirten Türel, "Antalya'nın yararına, hayrınaysa Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı ve Muratpaşa belediyeleri değişecektir. Bunu kentin kazanımları için önemsememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

KONYAALTI SAHİLİ

Konyaaltı sahilinin durumunun da 5 sene öncesine oranla daha kötüye gittiğini, bunun nedeninin CHP'li iki belediye başkanı Mustafa Akaydın ve Muhittin Böcek'in arasında yaşanan tartışma olduğunu savunan Menderes Türel, "Hükümet bize vermiyor sözü uydurmadan ibarettir. Mazeret belediyeciliği birilerinin sığınacağı liman olabilir ama belediyecilik mazeret makamı değildir. Herkes 'En iyisini ben yapacağım' diye geliyor. Şimdi 'Niye mazeretin arkasına sığınıyorsun' diye birileri çıkıp sorar" şeklinde konuştu.

İktidarın Konyaaltı sahili konusundaki çağrısının net olduğunu, iki belediyeyi de anlaşmaya davet ettiklerini anlatan Menderes Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama birbirlerini yemekten, dırdır etmekten, kavga etmekten vazgeçip, biri adına feragat edip, şuna verin noktasında mutabakat sağlayamıyorlar. İki aynı partili belediyesiniz. Birbirinizle kavga etmenin faturası Antalya'ya ağır bedellere neden oluyor. Bunu yapmayın." Başkan adayı Türel, benzer sorunun Batı Çevreyolu konusunda da yaşandığını savunarak, "Bugünlerde Eyvah Eyvah'ın üçüncüsü, ama biz kaçıncısın Antalya'da yaşıyoruz bilmiyorum" dedi.

PLAN OLMAZSA KATLEDİLİR

KONYSİAD'ın Rixos Downtown Otel'de düzenlediği kahvaltıda soruları da yanıtlayan Türel, Batı Çevreyolu'na ilişkin bir soruya "Antalya'nın en çevreci belediye başkanı benim. 1 milyonun üzerinde ağaç diktim" yanıtını verdi. Bölgede 35 milyon TL'lik kamulaştırma yapmanın ve bölgeyi böylece plansız bırakmanın orayı katletmek anlamına geleceğini dile getiren Menderes Türel, "Eğer Kırcami planlamasını yapmazsanız, 'tarım kalsın' diyerek koruyorum zannederken ikinci bir Kepez haline, gecekondu yığını haline getirirsiniz. Benim vizyonum böyle, başkasının vizyonu da farklı olabilir. Ama Konyaaltı'na yeşil yoğunluklu bir imar planı yapılması gerekmektedir" dedi.

AKAYDIN'IN İŞLERİ TIKIRINDA

Menderes Türel, seçim kazanmasına rağmen iktidarda yaşanacak bir değişikliğin kendisini nasıl etkileyeceğine yönelik bir soruya ise espriyle "Antalya, Ankara'dan zengin. Ama biz bunu Antalya'nın coğrafi, tarihsel ve kültürel güzellikleri açısından söylemiyoruz" diyerek karşılık verdi. Ak Parti hükümetinin CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ni desteklemediği iddiasının Başkan Mustafa Akaydın'ın başarısızlıkları örtme girişimi olduğunu savunan Menderes Türel, "Ben kapısında yatarım. Farklı partiye ait Başbakan olsa kapısında yatarım. Hizmet etmek isterseniz çözüm üretmek zorundasınız. Akaydın, ne talep etti de biz vermedik. Demek ki işleri tıkırında, yolundaki ihtiyacı yok. Ben giderim ayağına problem yok. İhtiyacın ne onu söyle. Ben kapında da beklerim. Hizmetin kompleksi olmaz" diye konuştu.



Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Şimşek Aslan'ı ürküttü
 
Yonca Ayas yollara düştü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
niye 28 Mayıs 2014 Çarşamba 20:34

tüm partilerde inanç yerlerinde baktıgımız zaman yönetenler birbirine bogazlıyacaklarmış gibi bakıyorlar.eger izlerseniz görürsünüz. sanki dünyanın sahibi gibiler. hiç kimse dünyanın sahibi olmaz. geçici yaşamda sevgiyle bakalım her insanda mutlak bir güzellik var. ruhunu satmamışsa..

Yorumu oyla      3      3  
Chpli 18 Şubat 2014 Salı 16:41

Ya adamın vizyonu yok ki, hayatı boyunca iki tane kitap okumamış adam partinin oylarına yaslanarak ve onu oraya getiren denşz baykalla ihanet ederek 4. Dönem başkanlığı kaptı.gelgelelim sıfır vizyon,bugüne kadar yaptıgı sahildeki 3-5 büfe onu da elinden aldılar. Bir kent parkı yaptı park mi restoran zinciri mi belli değil..o da biat ettiği hocası gibi açtığı restoranları hizmet diye millete sokusturuyor..

Yorumu oyla      8      3  
haklı 18 Şubat 2014 Salı 14:21

böcek seçilince akp ye geçecek, ozaman verirsiniz konyaaltını

Yorumu oyla      11      3  
ÖZKAN 18 Şubat 2014 Salı 13:37

MENDERES TÜREL KENDİNİN TAPULU MALI SANIYOR PLAJI SANIRIM NE DEMEK VERELİM.

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 308 polis görevden alındı
Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 308 polis memurunun görev yerlerinin ...
Kadınlar otoparktan memnun
ANTALYA'da bir alışveriş merkezinin otoparkında kadın sürücüler için oluşturduğu ...
Gitar Festivali'ne Muhteşem Kapanış
Antalya Büyükşehir Belediyesi 3'üncü Uluslararası Antalya Gitar Festivali, ...
 
Ak Partili Akdeniz oy istedi
AK Parti Korkuteli Belediye Başkan adayı Mustafa Akdeniz, İmecik Köyü'nü ...
Alanya’ya 14. Kardeş şehir
ALANYA Belediyesi ile Rusya'nın liman kenti Murmansk Belediyesi arasında ...
Antalya’da imza gününe katıldı
GALATASARAY'ın ara transferin son günlerinde 2 milyon 500 bin bonservis ...
 
Bisikletçilerden ziyaret
MERSİN'de düzenlenen, Kulüplerarası Puanlı Sezon Açılışı yarışlarında ...
Demre’de gol sesi çıkmadı
ANTALYA Süper Amatör Lig, Bölgesel Lige Yükselme Grubu'nda oynanan maçta ...
Servis şoförlerine eğitim verildi
DEMRE'de, taşımalı eğitim yapılan okullara öğrenci taşıyan servis sürücülerine ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva