Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
15 Aralık 2018 Cumartesi - 08:20

Türel; Mirasyedi değiliz, proje üretiyoruz

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyenin Doğu Garajı Kültür Merkezi'nde 72 işyerinin satışına yönelik CHP'lilerin eleştirilerine, "Mirasyedi gibi harcamıyoruz. Proje ürettikten sonra satıyoruz. Doğu Garajı bizim ürettiğimiz bir projedir" dedi.

Türel; Mirasyedi değiliz, proje üretiyoruz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Meclisi, 2018 yılında son kez toplandı. Menderes Türel'in başkanlığındaki yılın son toplantısında Büyükşehir Belediyesi, Doğu Garajı Kültür Merkezi'ndeki 72 işyerinin satılması için encümene yetki verilmesi istedi. Maddede CHP Sözcüsü Cansel Çevikol Tuncer, belediyenin sürekli gayrimenkul satışı yaptığını belirterek, satılacak bu dükkanların yerine sermaye konulup konulmayacağını sordu. CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz de projeyle esnafın zarara uğratıldığını, projeyle Antalya'nın kalbine hançer sokulduğunu kaydetti.

PROJE CHP'Lİ KUMBUL DÖNEMİNİNDİ

Başkan Menderes Türel, Doğu Garajı projesi hakkında meclisi bilgilendirdi. 2004 yılında göreve gelmeden önce CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul döneminde burada yarışma projesi açıldığını belirten Türel, yarışma projesini iki genç mimarin kazandığını söyledi. Türel, "Bugün Antalya'nın kalbine hançer soktuğunuz dediğiniz proje CHP'li yönetimindi ki bana göre bir hançer değildi. Biz 2004'te göreve geldiğimizde sadece o projeyi uyguladık. Biz kurumsal aidiyet var dedik ve CHP'li belediyenin bıraktığı projeye başladık. Ancak tarihi bir nekropol çıktı. Petrol bulunmuş kadar sevindiğimi söyledim. Merkezde tarihi bir nekropol bizim için büyük bir şans dedik. O nekropolle birlikte çalışmalara ara verdik, kazı çalışmalara başladı. Biz görevden ayrıldıktan sonra gelen CHP'li yönetim, yok üniversite mi yok hastane mi yapalım mı dedi ve 5 sene geçti. Bir şey yapmadınız, biz gelir gelmez burayı Antalya'ya kazandırdık. Esnafı buraya yeniden taşıyacağız. Siz esnafı sarı zarflarla sokağa attınız. Biz vicdanlı insanlarız. Esnafın imdadına biz yetiştik" diye konuştu.

MİRASYEDİ GİBİ HARCAMIYORUZ

Belediyenin sürekli gayrimenkul satışı yaptığına yönelik algının doğru olmadığını kaydeden Türel, "Mirasyedi gibi harcamıyoruz. Proje ürettikten sonra satıyoruz. Doğu Garajı bizim ürettiğimiz bir projedir. Bu proje bizden önceki 5 senede bizim ürettiğimiz proje diye durduruldu. Antalya'nın 5 senesini kaybettirdiler. Bir çivi bile çakmadılar. Yine çivilerini biz çaktık. Biz üreten belediyeyiz. Burada proje yoktu. Biz ürettik, gayrimenkulleri gelir oluşturmak için satıyoruz. Keşke her belediye böyle proje üretse de gelir elde etse. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik performansı destan yazıyor, borç her belediyede olur. İller Bankası'ndan borç alıyorum ama proje karşılığında. İller Bankası, faizi en düşük bankadır. Proje üretirseniz kredi alabilirsiniz. İller Bankası'na en borçlu belediyeler arasında 5'inci sıradaymışız, keşke İller Bankası'ndan kredi kullanan birinci belediye olsaydık. İller Bankası proje ürettiği için kredi veriyor. İller Bankası'ndan kredi alabilmek marifettir" dedi.

TÜREL, MAAŞ ÖDEYEMEYEN CHP'Lİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ

Menderes Türel, isim vermeden de bazı CHP'li belediyeleri, personeline uzun süredir maaş veremediği gerekçesiyle eleştirdi. Hiçbir personeline borcu olmadığı vurgusunu yapan Türel'e, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek cevap verdi. Böcek, 1 Ocak 2018'den itibaren 2200 liranın üstünde maaş ödeyeceklerini kaydetti. CHP Sözcüsü Cansel Çevikol Tuncer de kararın diğer belediyelere örnek olmasını istedi.

SAAT KULESİ YANINDAKİ PARKIN SATIŞI İÇİN ENCÜMENE YETKİ

Meclis'te eskiden ANSAN'ın bulunduğu Saat Kulesi'nin yanındaki parkın satışı için Büyükşehir Belediyesi encümene yetki verilmesini istedi. CHP, MHP ve İYİ Parti, söz konusu alanın Antalya'nın tarihi için çok önemli bir yer olduğunu belirterek satılmamasını istedi. Ak Parti'nin 'evet' oyuyla madde oy çokluğuyla meclisten geçti. Menderes Türel, eleştirileri değerlendireceklerini söyledi. Konuyu yeniden ele alacaklarını belirten Türel, "Burayı kesin satacağız diye bir şey yok, sadece encümene yetki verdik" dedi.

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -


 

Etiketler:
 
Antalya'da yaşayan Melahat iki gündür kayıptı
 
Yılmaz Sevgül iki oğluyla dağda kutlama yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da yaşayan Melahat iki gündür kayıptı
ANTALYA'da ailesi tarafından 2 gündür kayıp olarak aranan Melahat Özen ...
Görevden alınan Antalyalı başkan; ‘Partimi rezil etmek istemiyorum’
Antalya'da görevden alınan CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Ayberk ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ...
 
Kaş'ta kaza: 5 yaralı
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde 2 otomobilin çarpıştığı kazada, 5 kişi yaralandı.
Antalyalı iş insanlarının 'İş'te Üye' buluşması
ANTALYA Genç İşadamları Derneği (ANTGİAD), 'İş'te Üye' adı altında kahvaltılı toplantı düzenledi.
Uyuşturucuyu ayakkabı tabanına saklamış
VAN'dan Antalya'ya ayakkabı tabanına gizleyerek, 2 gram toz esrar ve 43 ...
 
İki kuyumcudan ziynet eşyası çalan Suriyeli tutuklandı
ANTALYA'da iki ayrı kuyumcudan kendisini Bahreynli ve Dubaili işadamı ...
ANSİAD, 'Yılın Girişimcileri'ni ödüllendirdi
ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) bu yıl 16'ncısını ...
'Kapora' adı altında dolandırıldı
ANTALYA'da internet üzerinden satılan otomobili almak için 200 lira kapora ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva