'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
9 Mart 2015 Pazartesi - 16:59

Türel: Öğrenci yardımında benim bile tasarrufum olmayacak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir'in 50 liralık eğitim yardımından yararlanacak öğrencilerin özel kriterlere göre seçileceğini belirterek, “Hiçbir mazlumun ahını alamayız, en ufak adaletsizliğe izin veremeyiz. Benim bile bir başkan olarak tasarrufum olmayacak" dedi.

Türel: Öğrenci yardımında benim bile tasarrufum olmayacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinin ilk oturumu, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Meclis, milletvekili aday adaylığı istifalarının ardından 2 yeni üyesiyle toplandı. İstifa eden Ak Partili Mehmet Başaran ve MHP'li Ahmet Yaşar'ın yerine Ak Parti Kepez Belediye Meclis Üyesi İsmail Afşar ve CHP Aksu Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kumbul Büyükşehir'in yeni üyeleri olarak salonda yer aldı. Mecliste ayrıca iki üyeden boşalan encümen ve ihtisas komisyonu üyeliklerine de seçim yapıldı. Başaran'dan boşalan Büyükşehir Belediyesi Encümen üyeliğine yapılan gizli oylamada Afşar, Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine ise MHP'den İrfan Yılmaz seçildi. 

Mecliste Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik imkanlar nedeniyle eğitime ara vermek durumunda kalan öğrencilere 50 lira eğitim, muhtaç ailelere ekmek yardımı ve dar gelirli ailelerin denetlenebilir elektronik kart, kısa adıyla 'Sosyal Kart' ile temel ihtiyaç maddelerini karşılamasına olanak sağlayan projeler oy birliğiyle kabul edildi. Görüşmeler sırasında CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin öğrenci yurdunun maddi imkanlar gerekçe gösterilerek TÜRGEV'e devredildiğini hatırlatarak, “Şimdi öğrencilere 50 lira bir rakam koyuyorsunuz. Kendinizle çelişmiyor musunuz?" diye sordu ve eğitim yardımının 100 lira olarak düzenlenmesini önerdi. 

Başkan Türel, yurdun Büyükşehir Belediyesi'ne 1.8 milyon liralık ekonomik yük getirmesinin söz konusu olduğunu belirterek, "Çelişki biz buranın öğrenci yurdu olarak kullanılmasını ortadan kaldırsaydık doğardı" dedi. Eğitim yardımının 100 liraya çıkartılmasının ilerleyen günlerde gündeme geleceğini belirten Başkan Türel, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa bu kadar geniş çaplı bir sosyal belediyecilik uygulamasını hayata geçireceğiz. Önce sistemi oturtalım, ondan sonra 50 liralık yardımı artırmayı öngörüyoruz" dedi. Yapılacak yardımlarda kişilerin, ailelerin, öğrencilerin seçimi konusunda kriterlerin belli olduğunun altını çizen Türel, “'Alma mazlumun ahını çıkar aheste' diye bir söz vardır. Hiçbir mazlumun ahını alamayız, en ufak adaletsizliğe izin veremeyiz. Benim bile bir başkan olarak tasarrufum olmayacak şekilde kriterlerle yürüteceğiz. Özel bir çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

KOORDİNATÖR TARTIŞMASI
Mecliste İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı şube müdürlüklerinin kurulması için yapılan görüşmeler, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde uyguladığı koordinatörlük sistemi hakkında sert tartışmalara sahne oldu. Başkan Türel, ilçelerde koordinatörlerin başkanlığın yetkisi dahilinde görevlendirildiğini ve kendisini temsille yükümlü olduklarını söyledi. Türel, CHP'li meclis üyelerinin konuyla ilgili Alanya'da açtığı davada yerel mahkemenin davayı reddettiğini söyledi. 

Koordinatörlerin, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde görevli olduğunu belirten Türel, aylık ortalama maaşlarının 2 bin 500 lira civarında olduğunu söyledi. Bazı koordinatörlerin ise hiç maaş almadan gönüllülük esasına göre çalıştığını aktaran Türel, “Merkez ilçelerde Döşemealtı ve Konyaaltı hariç, koordinatör atamayı düşünmüyoruz. Bu ilçeler de coğrafyası çok zor olduğu için tercih edildi. Kaldı ki Döşemealtı Koordinatörlüğü benden önce kurulmuştu. Şimdi koordinatörlükler için 'Hukuki değildir.' CHP'nin o zaman bu konuda gösterdiği tasarrufu anlamakta nasıl güçlük çekmediğinizi ben anlamakta zorluk çekiyorum" diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “İşin hukuki boyutu ve sahada uygulama farklı. Manavgat'ta koordinatör gerekiyor" dedi. Yanlış uygulamalar, özellikle koordinatörlerin siyasi ölçekli hareket ettiği takdirde Antalya Büyükşehir ve ilçe belediyesinin kutuplaştırıldığını savunan Sözen, “Büyükşehirle ilçe belediye gardını alır pozisyona geliyor. Bundan da vatandaş zarar görüyor. Koordinatörlük, 'Manavgat'ta ilçe belediyesini nasıl pasifize edebiliriz, nasıl çalıştırmaz hale getirebiliriz'e gelmiş durumda" diye konuştu.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Sevindik Gizli: Sorunların çözümünde neşter olacağım
 
Hastanenin 3'üncü katından düşen hemşire öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rotary'den yeni üyeler için uyum kampı
ULUSLARARASI Rotary'nin 3 farklı bölgesinden 220 yeni üye, 'Yeni Üye Uyum ...
Alanya'da istihdam fuarı
AKDENİZ Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nin '7'nci Geleneksel İstihdam ...
Sabaha karşı evinden alıp öldürdüler
ANTALYA'da sık sık uyuşturucu operasyonlarının yapıldığı Zeytinköy Yeşildere ...
 
Zeytinköylü kadınlar 8 Mart'ı yat turunda kutladı
ANTALYA'da Zeytinköylü kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Büyükşehir ...
Başkan Uysal: Pazar yerlerini belediye yönetir
MURATPAŞA Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, 4 haftadır her cumartesi ...
Şiddete karşı fırça attılar
AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ), 'Bir Fırça da Sen At' adlı uluslararası sanat etkinliği düzenlendi.
 
Öğretmenlere kadına şiddetin önlenmesi semineri
AVRUPA Birliği ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) 'Kadına Yönelik ...
Antalya'daki Artvinliler buluştu
ANTALYA'nın 5 yıldızlı otellerinden Adonis'te düzenlenen 'Artvinliler ...
'Tangopera'dan veda gecesi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) her sahnelenişinde inlenme ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva