'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
24 Eylül 2018 Pazartesi - 14:29

Türel: Projelerimizin hiçbirinden vazgeçmedik

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya'nın hizmetkarı olmanın şerefini yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda yarın ölecekmiş gibi ibadet, ama hiç ölmeyecekmiş gibi hizmet anlayışını ortaya koyuyoruz. O yüzden yerel seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Türel: Projelerimizin hiçbirinden vazgeçmedik
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi aracılığıyla, Katar'da önemli yatırımlara imza atan Team Capital Doha ve Admares UK şirketleriyle bir araya gelen Türel, belediyenin hazırladığı projelere yatırım yapmaları için şirketlerin üst düzey yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Türel, "Sadece Katarlı yatırımcılarla görüşmüyoruz, ulusal ve uluslararası, Antalya'daki projelerimize ilgi gösteren bütün yatırımcılarla yoğun görüşme trafiğimiz var. Antalya'da birçok projeyi kentimize kazandırmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Kruvaziyer Liman, Sinema Stüdyoları, Yat Limanları, Üçüncü Etap Raylı Sistem ve 4'üncü etapta metro Antalya'nın gündeminde olacak. Bu projelerimiz için Çin'den Katar'a, Katar'dan Avrupa'ya kadar önemli yatırımcılarla görüşüyoruz. İlgi gösterdiklerini söylüyorlar. Bu görüşmeleri nihai bir aşamaya getirdiğimizi söyleyemem. Dünyanın dört bir yanında önemli faaliyetler gösteren firmalar ile projelerimize ilgi duyuyor" diye konuştu.



 

KRUVAZİYERDE YATIRIM DANIŞMANI TÜRKİYE SANAYİ KALKINMA BANKASI

Kruvaziyer Liman projesinde yatırım danışmanlığı ihalesinin tamamlandığını belirten Menderes Türel, Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası'nın bu ihaleyi kazandığını aktardı. İhale şartnamesi üzerinde çalışıldığını anlatan Türel, “Ulusal ve uluslararası firmalarla yoğun görüşme temposu içindeler. Taslak ihale şartnamesi de tamam. Görüşmeler tamamlandığında Kruvaziyer Liman için ihaleye çıkacağız. Yat Limanı projesinde de bakanlıklar arasındaki görüşmeleri sonuçlandırmaya çalışıyoruz. O da tamamlandığında elbette Yat Limanı projelerimiz de oluşmuş olacak" dedi.

SİNEMA STÜDYOLARI ANTALYA'YI TAÇLANDIRACAK

Türel, Sinema Stüdyoları projesinin Antalya'yı taçlandıracak bir proje olduğunu belirterek, dünyanın en önemli yıldızlarını ve sinema endüstrisinin Antalya'da film çekebilecekleri bir ortamın projelerini tamamladıklarını söyledi. Bu projede de uluslararası yatırımcılarla görüşmelerin sürdüğünü anlatan Türel, projelerin hiçbirinden vazgeçmediklerini aktardı. Tünektepe projesinin ihalesini 29 Mart 2019'dan sonra yapmayı planladıklarını kaydeden Türel, “Orada bir yatırımcı bulunması hususunda ihalemizi yaptık ancak projede küçük değişiklikler yaptığımız için ihaleyi iptal etmek durumunda kaldık. Tünektepe'de teleferik ve diğer hizmetleri belediye şirketi düzgün yürüttüğü için çok da acele etmeye gerek duymadık. Buradaki konaklama tesisi ihalesini de 2019 yılı Mart ayında tamamlamayı düşünüyoruz" diye konuşmasını sürdürdü.

TASARRUF TEDBİRLERİ SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

Büyükşehir Belediyesi'nin 18 Ağustos'ta yayımladığı 16 maddelik tasarruf tedbirlerinin meyvelerini vermeye başladığını belirten Menderes Türel, şöyle devam etti:

“Tasarruf bir yaşam biçimidir. Küçük önlemlerle belediyenin çok büyük meblağda tasarruf etmesini beklemek doğru olmaz. Ama damlaya damlaya göl olur düşüncesiyle ciddi neticelere ulaştık. Sadece araçlardan yaptığımız tasarruf ile 1 milyon liranın üzerinde tasarruf sağladık. Biz tasarrufu yaşam biçimi haline getirmeyi belediye çalışanlarımızla başaracağız."

ADAYLIK SORUSUNA CEVABI

Menderes Türel, yeni dönemde aday olup olmayacağı sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Genel merkezimiz adaylık konusunda bütün tetkiklerini yapar, ondan sonra da gereken kararı açıklar. Makam mevki için siyaset yapan bir anlayışa sahip olmadık. Antalya'nın hizmetkarı olmanın şerefini yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda yarın ölecekmiş gibi ibadet, ama hiç ölmeyecekmiş gibi hizmet anlayışını ortaya koyuyoruz. O yüzden yerel seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz."

Türel, yeni dönem projeleri için de 2 senedir yoğun bir çalışma içinde olduklarını, proje grubunun yeni dönem için hazırlıklarını sürdürdüğünü anlattı.

Boğaçayı Projesi başladı

Antalya’nın geleceğine yön verecek Boğaçay Projesi’nin ilk etabını başlatan Başkan Türel, taşıdığı afet riskiyle Konyaaltı’nı tehdit eden Boğaçayı’nı Antalya’ya büyük katma değer sağlayacak bir yaşam alanına dönüştürüyor. Proje kapsamında taşkın önlemeye yönelik alt yapı çalışmaları ve denizi içeri alınması sürüyor. Yıllardır sel ve taşkınlarla adı gündeme gelen Boğaçayı, proje tamamlandığında Antalyalılara hem sosyal hem de ekonomik anlamda destek sağlayacak. Yaklaşık 1 milyar liraya mal olması beklenen mega projenin diğer etaplarında safari parkı, film platosu gibi çekim merkezleri ile senelerdir Antalya’nın kanayan yarası olan Boğaçayı gelir kaynağına dönecek.

Konyaaltı Sahili dünyanın en güzeli oldu

Antalya’nın çehresini değiştiren en önemli projelerden birisi de Konyaaltı Sahil Antalya Yaşam Park projesi… Konyaaltı Sahilini tam bir pırlanta gerdanlığa kavuşturan proje sezon öncesi tamamlanarak hizmete açıldı. Dünyanın en güzel sahili haline gelen Konyaaltı Plajı, hem halkın hem de turistlerin büyük beğenisini topluyor. Yaya öncelikli hale getirilen Konyaaltı Sahili, yemyeşil görüntüsü, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, parkları, modern kent mobilyaları, meydanları ile muhteşem oldu. 30 bin metrekare beton alanın yeşil alana dönüştürüldüğü proje, turizme de büyük katkı sağlıyor.

Tünektepe şehir manzarasını güzelleştirecek

Teleferik projesinin hayata geçmesi ile ilk adımı atılan Tünektepe Projesi de Antalya’nın işaret fişeği olacak. Muhteşem mimarisiyle kartpostalları süsleyecek Tünektepe Projesi ile Antalya yeni bir çekim merkezine kavuşacak. Tünektepe’de Antalya’nın gelecekteki simgesi olabilecek 30 odalı bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak. Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek.

Nitelikli turist gelecek

Kentin vizyon sahibi olmasına vesile olacak projelerden birisi de Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi... Nitelikli ve zengin turisti Antalya’ya çekmek için hayata geçirilecek Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi ihale aşamasına geldi. Kruvaziyer Liman’ın günlük turist kapasitesi 20 binin üzerinde olacak. Antalya kruvaziyer turizminin en önemli limanlarından biri haline gelecek. Limana yanaşan gemilerden inen zengin turist, zamanını şehir içinde geçirecek, harcama yaparak ticareti canlandıracak. Kazanan Antalya ve esnaf olacak.

Antalya Cami Türk ve İslam Medeniyetleri Müzesi

Doğa ve deniz turizminin en büyük merkezlerinden olan Antalya’nın kültür turizminin de aranılan merkezlerinden biri haline getirecek olan Antalya Cami ve Türk İslam Medeniyetleri Müzesi’nin çalışmaları sürüyor. 10 bin kişilik kapalı ibadet alanı 20 bin kişilik açık mekandan oluşan Antalya Camii Külliyesi içinde yer alacak müzede Türk ve İslam Medeniyetlerine ait sanat eserler ve bilimsel çalışmalar, modern sergicilik anlayışı ile sunulacak. Yüzyıllarca Antalya'ya hizmet verecek Antalya Cami Projesi mimari özellikleriyle ve içerisindeki Türk İslam Sanatları Müzesi ile kentin kültür ve turizmine katkı sağlayacak.

Altınova Cemevi

Başkan Türel, Alevi vatandaşlara verdiği bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor. Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi’nin temeli törenle atıldı. Altınova Cemevi 4 bin 500 metrekarelik toplam inşaat alanı ve donatılarıyla önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Proje içerisinde 2 adet konferans salonu, ibadethane, kütüphane, kurban kesim merkezi, sergi alanı, kurs alanları ve kafeterya olacak. Cemevi kültür ve sosyal donatı alanları ile yaklaşık 40 bin alevi vatandaşın yaşadığı Altınova bölgesinde önemli bir eksiği giderecek.

 

 

 
Tırnak batmasını önlemek için 7 altın kural
 
Tarım Müdürü afetzedeleri ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 25 Eylül 2018 Salı 08:36

Soru şu Menderes TÜREL'in karşısında en fazla oyu hangisi alabilir.Çetin Osman BUDAK'mı,Ümit UYSAL'mı,Muhittin BÖCEK'mi veya bunların dışında kim.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaz Karması büyüledi
RESİM öğretmeni İbrahim Uyaroğlu'nın gözetiminde çalışmalarını sürdüren ...
Efsane sanatçı Antalya'da anıldı
ANTALYA'da Tiyatro Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TED-YAR ...
Delikli Dağ'da bayrak açtılar
ANTALYA'da 6 kişilik dağcı grup, Beydağlarının kuzeyden güneye uzanan ...
 
Antik tiyatroda film müzikleri konseri
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, Antik Kent Konserleri ...
Tuba Ünsal, Uluslararası Antalya Film Festivali jürisinde
YAPIMCILIĞINI ve başrolünü üstlendiği 'Kürk Mantolu Madonna' oyunu sezon ...
Antalya'da 4 kişiyi yaralayan 5 kişi gözaltında
ANTALYA'da cep telefonu hırsızlığının ardından çıkan kavgada 4 kişinin ...
 
Sosyal medyadan 'Geberin' yazan muhtar adliyede
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, kendisine trafik cezası yazdığı iddiasıyla ...
Otomobil traktör römorkuna çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde otomobilin traktör römorkuna çarptığı kazada ...
Neşet Ertaş heykeli açılıyor
MURATPAŞA Belediyesi, 'bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş heykelini vefatının ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva