Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
24 Kasım 2015 Salı - 17:14

Türel: Sivrisinek çiftlikleri kurdular

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın bu yıl sivrisinek istilasına uğradığına yönelik eleştiriler üzerine ilçe belediyelerinin lastik içindeki su birikintilerinde sivrisinek üretme çiftlikleri kurduğunu iddia etti.

Türel: Sivrisinek çiftlikleri kurdular
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın bu yıl sivrisinek istilasına uğradığına yönelik eleştiriler üzerine ilçe belediyelerinin lastik içindeki su birikintilerinde sivrisinek üretme çiftlikleri kurduğunu iddia etti, “Bunların fotoğrafları elimizde. Bunları kamuoyuyla paylaşmıyorum" dedi. 

Kasım ayında 3'üncü toplantısını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir'in 2016 yılına ait performans programı ve bütçesi oylandı. Muhalefet, performans programına yönelik eleştirileri arasında her ne kadar 2016 yılı için sivrisinek ve karasinekle mücadelede yüzde 100 hedef konmuş olsa da Antalya'nın bu yıl sinek istilasına uğradığını söyledi. 

SİVRİSİNEK UYDUDAN TAKİP EDİLECEK

Eleştirileri yanıtlayan Türel, Antalya'da 2016 yılında sivrisinekle mücadelede artık uydudan görüntü sistemine geçeceğini söyledi. Bu yeni sistemde su birikintilerinin uydudan görüntüleme sistemiyle izleneceğini ve el bilgisayarları yardımıyla sahada çalışan personelin o noktaya müdahale edeceğini belirten Türel, buna ilişkin altyapı ihalesinin de gerçekleştiğini aktardı. Türel, “Bundan sonra adrese teslim sinek mücadelesi dönemine geçiriyoruz. Bunu teknolojiyi kullanarak yapabileceğiz" derken, sivrisinekle mücadelede bu yıl sıkıntılar yaşandığını söyledi.

SİVRİSİNEK KOMPLOSU

Mağduriyetin nedeni olarak isim ve parti belirtmeden ilçe belediyelerini sorumlu tutan Türel, şunları söyledi: 

“Biz bu mücadeleyi verirken bazı belediyelerimizin 'Vatandaş mağdur olsun' diye sivrisinek yuvaları kurduğunu fotoğraflarla tespit ettik. Bunların fotoğrafları elimizde. Bunları kamuoyuyla paylaşmıyorum. Çünkü derdimiz üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Bunlardan habersiz olmadığımızı zannetmesinler. Lastiklerin içindeki su birikintileriyle sivrisinek üretme çiftlikleri kuran belediyelerimiz oldu. Bu arkadaşlar kendilerini biliyor. Onları afişe etmek gibi niyetim yok."

İSİM VERMEDİ

Türel'in ilçe belediyelerini hedef alan bu sözlerine CHP ve MHP grupları tepki gösterdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İsmi açıklamayacaksınız bunu paylaşmasaydınız" derken MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Türel'e bu belediyeler içinde MHP'li olup olmadığını sordu. Türel, ısrarlara rağmen isim vermezken “Kimseyi itham altında bırakmıyorum. Elimizde fotoğrafları var. Arkadaşlarımız tarafından tespit edildi. Biz bu mücadeleyi yapıyorken her şeyden haberdar olduğumuzu belirtmek için söyledim" diye konuştu. 

YENİ HÜKÜMETİ DEĞERLENDİRDİ

Yeni Bakanlar Kurulu'nu da değerlendiren Türel, yeni kabinenin mutluluk verici, gurur verici olduğunu söyledi. Türel, “Antalya'mızdan bir dostumuz, arkadaşımızın Dışişleri Bakanı olarak ülkeyi temsil ediyor ve Türk bayrağını dünyanın her köşesinde şerefle dalgalandırıyor olması, taraflı tarafsız herkesin takdirinde olmalıdır" dedi. Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeniden Dışişleri Bakanlığı'nda görevlendirilmesinin Antalya adına şans olduğunu kaydeden Türel, “Çavuşoğlu Antalya'nın medarı iftiharı olarak bu görevi layıkıyla yerine getirecektir" dedi. 

YENİ SİSTEM HAFTAYA

Türel, toplu ulaşımda elektronik ücret toplanmasına ilişkin son günlerde ciddi şikayetler olduğunu söyledi. Mevcut sistemin tasfiyesi sürecinde validatörlerin tamiratının yapılmadığını, düzgün çalışmasıyla ilgili tedbirin alınmadığını belirten Türel, "Bu nedenle çok hızlı, zamana karşı yenileme çalışması içindeyiz. Ümit ediyorum ki önümüzdeki hafta başında yeni validatörler, Büyükşehir şirketi Ulaşım AŞ tarafından kullanıma sunulacaktır" diye konuştu. 

Yeni kurulacak sistemde Büyükşehir Belediyesi ve şirketin toplu ulaşım cirosundan alacağı payın eski ihalenin devamı şeklinde olacağını aktaran Türel, Ulaşım AŞ'nin bu sistemin kurulumu ve sonrası için kar amacı gibi bir hedefi olmadığını söyledi. Ulaşım AŞ'nin kiralama ya da satın alma yöntemiyle yeni sistemi kurabileceğini dile getiren Türel, “Ancak sistem yeni olacak. Sorunsuz, geçmişteki aksaklıkların devam etmeyeceği bir sistem olarak kurgulanıyor" dedi. 

Türel, Sayıştay'ın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde firmanın ödenmediği yüzde 2'lik belediye payı nedeniyle 2 milyon 100 bin lira dolayında bir kamu zararı saptadığını söyledi. Kamu zararının Sayıştay müfettişlerince ilgililerinden tahsilinin istendiğine dikkat çeken Türel, “Sayıştay talimatları çerçevesinde hukuki bir zorunluluğu yerine getiriyoruz" dedi. Türel, Ulaşım AŞ'nin yeni kuracağı sistemde Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım cirosu üzerinden yüzde 2'lik pay almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. 

BÜTÇE 1 MİLYAR 460 MİLYON

Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılına ilişkin performans raporu oy çokluğuyla kabul edilirken 2016 yılı bütçesi 1 milyar 460 milyon lira olarak kabul edildi.


Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Felçli öğretmene anlamlı ziyaret
 
CHP'de yeterli imza toplanamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Felçli öğretmene anlamlı ziyaret
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde trafik kazası sonucu felçli duruma düşen ...
Elmalı'da Öğretmenler Günü kutlaması
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğretmene vefa borcu
KONYAALTI İlçesi'nde Joker Dil ve Sanat Merkezi'nde resim eğitimi veren ...
 
Kadınlar doyasıya eğlendi
GAZİANTEP Restoran'da düzenlenen 'kadınlar matinesi'nde kadınlar doyasıya eğlendi.
Korkuteli'de Öğretmenler Günü kutlaması
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Ağabey Çavuşoğlu: Onunla gurur duyuyoruz
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64'üncü Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı'na ...
 
Ruslar'dan Türkiye'ye satışları durdurma kararı
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un, Türkiye ziyaretini iptal etmesi ve vatandaşlarına ...
Dimçayı Tüneli aydınlatıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Alanya Dimçayı'nda 12 mahalleye ulaşım ...
75.Yıl Cumhuriyet Lisesi'ne spor salonu sözü
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ni ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva