Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
2 Ekim 2018 Salı - 16:27

Türel: Siyaset değil projeler yarışsın

Menderes Türel, “Antalya’da birileri iyi iş yapıyor iken öbürleri ‘aman ha siyasetten güçlenir diye engellemeye’ çalışıyorlar. Seçimlerin arifesindeyiz. Her seçimde projeler yarışsın, siyaset yarışmasın dedim. Çıksınlar Antalya’ya nasıl bir proje yapacaklar, bunları konuşalım” dedi.

Türel: Siyaset değil projeler yarışsın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu sabah bir iş adamları derneğinin sabah kahvaltısına katıldı. Gece gündüz Antalya’ya hizmet için gayret ettiklerini belirten Başkan Türel, bir taraftan vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yatırımları yönetiyorken diğer taraftan da şehrin kalkınmasını, refahını arttıracak çalışmaları ortaya koymaya çalıştıklarını anlattı. Antalya’nın geçmişten gelen karakterini daha da güçlendirmeye gayret ettiklerini belirten Türel, “Antalya’nın artık bir turizm şehri olarak dünyanın en önde gelen şehirleriyle yarıştığı aşikar. Tarım şehri olarak da çok önemli zenginlikleri olduğunu biliyoruz. Sanatsal ve kültürel faaliyetler şehirlerin ruhudur, kimliğidir. Bize düşen, turizmi, tarımı, ticareti, çevreye duyarlı sanayisiyle birlikte kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu unsurları güçlendirecek çalışmaları yürütmektir” dedi

New York’u geçeceğiz

Türel, bu yıl 13 milyon turist rakamını geçmesi beklenen Antalya’nın, dünyanın en çok konaklamalı turist giden üçüncü şehir olan New York’u geçeceğini kaydetti. Başkan Türel, Antalya’nın turizmi 12 aya yaydığında yılda 20 milyon turist ağırlayabilecek kapasitede olduğunu vurguladı.

Zengin turisti getirmemiz lazım

 “Gelir düzeyi daha yüksek turistleri Antalya’ya getirmemiz lazım” diyen Başkan Menderes Türel,  şunları söyledi: “Zengin turistin tercih ettiği tarifeli direk seferleri Antalya’ya getirmemiz lazım. Çok büyük bir şansımız var.  Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy turizmin içinden geliyor. Türk Hava Yolları ile haftada 2 gün Antalya’ya direkt uçuşların nasıl yoğunlaştırılacağı konusunda toplantılar yapıyor. Gelir düzeyi yüksek turist kurvaziyer gemilerle, büyük yatlarla geliyor. Biz bu gemileri buraya getirecek limanları yapmadığımız takdirde biz bu zengin turisti buraya nasıl getireceğiz? Gelir düzeyi yüksek turist nelerle geziyor büyük yatlarla geziyor. Biz bugün işte tam da bu çalışmaları yapıyoruz. Lara’da kurvaziyer liman yapmaya çalışıyoruz. İçerisinde bir de yat limanı olacak. Bir yat limanını da yine Konyaaltı’nda büyük limanın hemen doğu mendireğinin bitişinde yapacağız.”

Halka kapatacak dedikleri Konyaaltı cıvıl cıvıl

Başkan Türel şöyle devam etti: “Biz bir taraftan Antalya zenginleşsin, refah düzeyi artsın diye uğraşıyor iken bir bakıyorsunuz birileri de bunları yaptırmamak için pervane dönüyorlar. Bir bakıyorsunuz Konyaaltı’nda sahil projesi yapıyoruz. İnsan zincirleri kurdular. Sahil boyunca el ele tutuştular, “Bu sahili halka kapatacak” diye eylemler yaptılar. Konyaaltı Sahil Projesi’nden yazın günde 100 bin kişi faydalandı. Ben bazen sabahları spor yapıyorum orada. İnsanlar bisiklet sürüyor, koşu parkurunda koşuyorlar, yürüyorlar, çocuklar oyun bahçesinde oynuyor. İsteyen vatandaş toplamda projenin yüzde 7’sini oluşturan ticari ünitelerden parası karşılığı hizmetini alıyor. İsteyen de şemsiyesini kendi getiriyor, hasırını seriyor 1 kuruş ödemeden de sahilin yüzde 93’ünden de istifade ediyor. O söyleyenler nereye gitti şimdi. Orada geziyorken ne kadar da güzel sahili halka kapatmışım diyorum. Çünkü halk cıvıl cıvıl olmuş orada.”

Siyaseten engellemeye çalışıyorlar

Bu projelere karşı çıkanların, projeyle ilgili gerçekleri gördükleri için karşı çıktığına dikkati çeken Türel, “Çünkü biz buraları yaparsak siyaseten belki de daha da güçleneceğiz. Dolayısıyla bu fırsatı vermeyelim, Menderes Türel kaybetsin gerekirse de Antalya yansın bitsin. Bu mantığa akıl sır erdirmek mümkün değil. Siyasi parti değil hizmet yarışıdır yaptığımız. Ama bakıyorum birçok kesimde hizmetler projeler yarışmıyor, siyaset yarışıyor. Belediye başkanlığı seçimleri arifesindeyiz her seçimde projeler yarışsın, siyaset yarışmasın dedim. Çıksınlar Antalya’ya nasıl bir proje yapacaklar tüm bunları konuşalım. Birileri iyi iş yapıyor iken öbürleri ‘aman ha siyasetten güçlenir diye engellemeye’ çalışıyorlar. Bu memleketin evladı yaşayan bireyi olarak büyük bir üzüntüyle izliyorum” ifadelerini kullandı.

Çok şanslı bir dönemi yaşıyoruz

Antalya’nın çok şanslı bir dönemi yaşadığını belirten Türel, “Kültür ve Turizm Bakanımız Antalyalı ve turizmin içinden geliyor. Sayın Dışişleri Bakanımızın Antalyalı olması her konuda önümüzü açıyor. Ve en sıkıştığımız noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın müthiş iradesiyle birçok sorunu çözüyoruz. Keza vekillerimizle başkanlarımızla aramızda mükemmel bir uyum var. Bizim derdimiz memlekete hizmet etmek.  Baki kalan kubbede hoş bir seda bırakabilmek” şeklinde konuştu.

İlçe belediyelerle biz olduk

Başkan Menderes Türel, ilçe belediyelerle projelerde iletişim kopukluğu olup olmadığının sorulması üzerine şu yanıt verdi: “Batı Çevre yolu örneğinde olduğu gibi memleket hizmetine olan birçok konuda ortak hareket ederek farklı siyasi partilere de mensup olsak çok uyumlu bir çalışma sergilediğimizi söyleyebilirim. Batı Çevre Yolu neden bizim zamanımızda yapıldı da daha önce yapılamadı. Çünkü aynı partiden iki belediye başkanı birbirini yediler benden önceki dönemde. Geldik Muhittin Bey’le ortak bir çalışma yaptık, 1 senede bitti. Biz olmayı başardık. Şimdi Muratpaşa Belediyesi ile Kırcami’nde de aynı şey var. İlçesine hizmet etmeyi düşünen ilçe belediye başkanının Büyükşehir Belediye Başkanıyla iyi ve akıllı geçinmesi gerekir. İyi geçinmeyen akılsızdır demiyorum ama vatandaş bunu ilçe belediye başkanı yaptı, Büyükşehir yaptı diye ayırmaz vatandaş belediye yaptı ya da yapmadı der.”

 

 

 

 

 

 
Antalyaspor'da hedef Galatasaray galibiyeti
 
Halkın enflasyonu başka...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Akp beni ilgilendirmez 3 Ekim 2018 Çarşamba 19:08

İnadına menderes başkan. Kimin hizmet adamı olduğunu herkes biliyor. Projesi sadece park olanlar bizden uzak olsun

Yorumu oyla      3      3  
Analiz 3 Ekim 2018 Çarşamba 15:07

BAkanımız Antalya Akseki Ormana dandır. Turizmi Yükseltmek İçin NApılmalıdır? ÖNERİ: Çin Tayland Japonya dan ilk defa ülkemize gelecek olan Turistlere Acenteler aracılığıyla gelmesi koşulu ile ve en az 7 gün ve üzeri konaklamalarda kişi başı 150 TL günlük Tur Desteği Verilmelidir. Turist bu Çek ile de Günlük tur a katılmalıdır. Ören yerlerimizi gezmelidir. İlk hedef Uzak doğu ulkelerı olmalıdır. Çin yılda 150 milyon turist gonderen devasa ulkedır.bıze ne kadar gelıyor ulkemıze? 500 bın? yeterlı mı degıl. demekkı CIn turkıye ye turıst gonderen Almanya Rusya dan sonra 3. ulke konumuna yukselmelıdır. Yenı seferler konulmalıdır. Yenı otel tesvııgı vermekten vazgecın. Oteller eskı dokuluyor. Yenıleme tesvıgı verın ancak Yenılebılır enerjı kullananlara, enerjısını gunesten alana, suyu gunesden ısıtana, ısı yalıtımı yapana ısı kaybını en aza ındırene verın tesvıgınızı... otel sayısı yeterlıdır. buyuk oteller doldukca etraftakı kucuk caplı otellere ragabet artıyor... bu sekılde turızm ısı dagılıyor..

Yorumu oyla      3      3  
taş 3 Ekim 2018 Çarşamba 13:29

Diyelimki yüzde 35 le kazandı geriye kalan yüzde 65 ihanet mi etmiş oluyor,bu nasıl mantık ,herkes bir kişiye verecekse o zaman seçimler neden yapılıyor,insanları tapınacak hale getirmenin anlamı var mı,kim kazanırsa milletin iradesine saygı duymak lazım,şu kazandı şu kazanamadı diye bir şehir batmaz da bir şeyde olmaz.Devlet de devamlılık var bu güne kadar kimler geldi kimler gitti,hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değil,Şöyle bir adaylar belli olsun bakalım ondan sonra çok yazılıp çizilecek zaten.

Yorumu oyla      3      3  
Asat kanal 3 Ekim 2018 Çarşamba 09:25

Menderes başkan aday olursa, oy vermemek ihanet olur

Yorumu oyla      3      3  
dogru 3 Ekim 2018 Çarşamba 08:49

menderes başkanım bu seçimde de kazanacak.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyaspor'da hedef Galatasaray galibiyeti
Antalyaspor Asbaşkanı Bora Terzioğlu, ligin 7 haftasında 13 puana ulaşmanın ...
Tükürük bezi tümörü, yüz felcinin nedeni olabilir
ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. ...
ASFİM parkinson hastalarına umut oldu
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin, Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM) ...
 
'Kaleiçi Old Town Festivali' başlıyor
MURATPAŞA Belediyesi'nce gerçekleştirilen ve 11 Ekim Perşembe başlayacak ...
Rol alan mültecilerin hayatını değiştiren film, Antalya'da
ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'nde yarışan filmlerden 'Kefernahum'daki ...
FETÖ'den yargılanan eski rektör yardımcısı hakkında karar
ANTALYA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Akdeniz ...
 
Ağaç kesimi için suç duyurusu
ANTALYA'da bir grup kadın, Kuşkavağı Mahallesi'nde ağaç kesimi yapıldığını ...
Çanakkale lezzetleri YÖREX'te
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar ...
Aranan 136 kişi tutuklandı
ANTALYA'da, yılın 9 ayında haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva