Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
20 Şubat 2019 Çarşamba - 15:35

Türel canlı yayında gizli buluşmayı anlattı

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat Programı’na konuk olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Menderes Türel ile Konyaaltı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın adayı Muhittin Böcek soruları cevapladı.

Türel canlı yayında gizli buluşmayı anlattı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Küçükkaya’nın ilk konuğu Muhittin Böcekti… Proje tanıtımını cumartesi  günü Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapacağı için daha çok kendisi ve siyasi yaşamı ile ilgili bilgiler veren Böcek şunları anlattı:

Böcek:  Antalyamız çok özel ve güzel bir yer…  107 dönüm arazisi olan bir ailenin çocuğusun ama baba rahmetli… Portakalımız olur, tarımsal anlamda çiftçilikle uğraşırız. Hiç unutmam, okuldan öğretmenlerimiz eşofman alacaksınız, ayakkabı alacaksınız dediğinde, sütçü İbrahim abiye bunu dediğinde ‘Lastiklerini değiştirdim arabanın’ der ve bir ay sonraya kalır benim ayakkabı… O yokluk içerisinde büyümüş birisiyim… Ben sonra dağda bayırda harman makinesi çalıştırdım, Kemer-Antalya arasında dolmuş şoförlüğü yaptım…

Küçükkaya; Sizin için hep dolmuş şoförlüğünden geldi derler doğru mu bu?...

Böcek: Evet, tabi ki…

Küçükkaya; Sonra siyaset nasıl oldu?

Böcek; Rahmetle anıyorum, Hasan Talşık vardı… Konyaaltı’na  belediye başkan adayı olmuştu. Bana belediye meclis üyesi olacaksın dedi. Ben belediye meclis üyesinin ne olduğunu dahi bilmiyordum. O zaman 31 yaşındaydım. Dediler ki, ANAVATAN Partisi’ne kaydolacaksınız, iki resim, 2 bin lira para vereceksin dediler. Meclis üyesi ne iş yapar dedim, ‘elini kaldır, indir, karar vereceksiniz işte, Konyaaltı’nı yöneteceksiniz’… Son sıraya yazıldım ama seçilemedim.  Sonra seçim kazanılan yerlerde belde başkanı atandı. Seçimden 3 ay sonra ANAVATAN Konyaaltı Belde Başkanı oldum. 6 ay sonra merkez ilçe başkanlığına geldim.

Küçükkaya; Siz ANAP’lı mısınız?

Böcek: ANAP’lıyım…

Küçükkaya: Peki CHP nasıl oldu?

Böcek:  ANAP’ta  4 eğilim olunca, Samsun’da vatani görevimi yaparken rahmet Özal’ı orada bir gördüm. Çok tombiş, sevimliydi…  Antalyamızda turizme de çok büyük katkısı vardır.

Küçükkaya: ANAVATAN’dan geldiniz ve şimdi CHP’nin büyükşehir adayısınız. İyi Parti’nin de desteğini aldınız. Nasıl hissediyorsunuz?...

Böcek: Tabi ki.. Şimdi hemşehrilerime bir vefa borcum var. 1999’da ANAP’tan seçildim, o günden bu güne güzel hizmetler yapmaya çalıştım. 4 dönemdir yani 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Konyaaltı’nda yaşanılabilir bir kent yarattık. Konyaaltı sahilinin ilk projesi bizim projemizdir.

Küçükkaya: Sizi Kılıçdaroğlu neden aday gösterdi? Karşınızda güçlü bir rakip olarak Menderes Türel var.

Böcek: 25 yıllık siyasi hayatımda hiç rakiplerle kavgamız, gürültümüz olmamıştır. Biz ucuz siyaset yapmadığımız için Antalya’da  Gazipaşa’dan Kaş’a kadar hizmetlerimiz oldu. ANAVATAN Partisi barajı geçemeyince sayın Deniz Baykal aradı ve sizinle çalışmak istiyoruz dedi. O günden bugüne 4 dönemdir CHP’deyim. Ve bizim de bir başarı hikayemiz var. Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu’da ilçe belediyelerinde başarılı olan başkanlarımızı büyükşehire aday gösterdi.

Küçükkaya; Siz Menderes Türel’i yenebilir misiniz?

Böcek: Ben hayatım boyunca kimsenin oyuna ipotek koymadım. Başarı hikayemi genel merkezimizin, sayın Kılıçdaroğlu’nun görmüş olması sonucu aday oldum. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendiye de desteği için teşekkür ediyorum. Ben ittifakın ama Antalya’da herkesin adayıyım. Ben 4 dönem Akdeniz Belediyeler Birliği başkanlığı yaptım. Gitmediğim belde kalmadı. Böylesi bir emek var. Biz yörük insanız. Köylümüz kentlimiz hep birlikteyiz.  Aynı zamanda turizm birliğinin başkanıyım…

Küçükkaya: Antalya dünya kenti… Menderes Türel ‘in arkasında iktidarın da gücü ve desteği var. Bayağı projeler yaptı, oto yollar, şunlar bunlar… Siz bunları devam ettirebilir misiniz?..

Böcek: Ben 17 yıldır muhalefetteyim. Antalya’nın en büyük fuar ve kongre merkezini yaptım. Biliyorsunuz kitap fuarı da orada oluyor. Bugün 100 trilyon lira… Hizmet binası yaptım… Binalarımız hep ödüllüdür. Muhalefet olmak demek kavga etmek değildir. Tüm kurum ve kuruluşlarla hükümetle kavgamız yoktur.

Küçükkaya: Ben kürdüm diyelim, size neden oy vereyim?..

Böcek: Ben hayatım boyunca hiç kimseyi ötekileştirmedim. Bizim Pazar yerlerimizin yüzde 80’i Güneydoğuludur. Müteahhitlerimiz öyledir. Bizim gelinimiz Diyarbakırlı kürt… Öbür gelinimiz Çorumlu alevi… Yengem Karslı, ben Antalyalı ve yörüğüm… Biz mozağiyiz…

Kaçükkaya; Menderes Türel ile aranız iyi midir?..

Böcek: Benim kimseyle kavgam yoktur. Hep saygı duyarım. Antalya’nın seçtiği, çivi çakmış herkese saygı duyarım.

MENDERES TÜREL GİZLİ BULUŞMAYI ANLATTI

İsmail Küçükkaya, Muhittin Böcek’ten sonra Menderes Türel’i konuk olarak aldı.  Görüşme tarım konusu ile başladı.

Türel: Tarım bizim için çadırın orta direği… Bizlerde tarım için burada çok önemli çalışmaları yürütüyoruz. Sulama suyunda elektriği çiftçiye bedava veriyoruz. 7 bin 500 çifti ailesine kullandırıyoruz. 2019’da 50 bin çiftçi ailesi sulama suyunda elektriği bedava kullanacak. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi konusunda çalışmalarımız var. Önümüzdeki dönem tarım marketler kurarak çiftçimize gübre ve bazı ana kalemleri daha düşük fiyatla bizzat büyükşehir belediyesi olarak vereceğiz.

Küçükkaya: Turizm için ne yapacaksınız?..

Türel: 2004 yılında yeniden aday olduğumda proje kitapçığının kapağında 6-7 şehir saydım. New-York, Londra, Paris, Barselona,  Hawai, Miami, Dubai bunları saymıştım. Bazıları o dönemde bunlar gibi mi olacaksın dedi. Hayır onlar gibi olmak değil, onlar bizim önümüzdeki rakiplerimiz, onları geçmek için ben o şehirleri saymıştım. Biz Antalya gibi olacağız ama önümüzdeki rakiplerimizi de geçeceğiz demiştim. Bugün Antalya turizmde hangi noktaya geldi?.. Antalya bugün Paris ve Londra’dan sonra New-York’la birlikte dünya üçüncüsü… Konaklamalı turist sayısında en çok turist ağırlayan dünyanın üçüncü şehri Antalya… 15 senede böyle oldu… Demek ki, o saman saydığım Dubai gibi şehirleri geçmişiz… Bundan sonra bize dünya şampiyonluğu yakışır. Bunlar tesadüf olmadı. Ben Antalya’ya belediye başkanı seçildiğimde arıtma sayısı 2 taneydi… Şimdi 32 tane… 640 kilometrelik sahil şeridinde bugün bir milimetreküp su arıtılmadan denize gitmiyor. Antalya’nın merkezinde Kaleiçi’nde bile denize girebilirsiniz. Yaptığımız alt yapı ve üst yapıyla Antalya şampiyonluğa doğru ilerliyor.

Küçükkaya:  Bu dikey mimari konusunda ihanet tartışması var kentlerimizde… 17 yıldan beri bir tek parti iktidarı var. Bu konuda iktidarın sorumluluğu yok mu?

Türel: Sizin gösterdiğiniz gazetedeki başlıkta, ‘Ucubeler arasında bir şahaser’ diye yazıyordu.  Ben Antalya’ya yönelik olarak konuşacağım. Antalya’da ucubeleri ortadan kaldıran bir belediye başkanıyım. 126 katlı bir ucube özel idare il binasını yıkarak park yaptım. Hemen yanı başında sağlık meslek yüksekokulunu yıkarak park yapan bir belediye başkanıyım. Kendi mezun olduğum Hızır Reis Ortaokulu’nu yıktım ve park yaptım. Antalya’da ucubeleri yıkarak onun yerine park yapan bir belediye başkanıyım. Daha enteresan bir şey söyleyeyim. Türkiye’de eski stadyumu yıkıp millet bahçesi yapan belediye başkanlarından biri olmanın onurunu yaşıyorum. Antalya’yı betona teslim etmeyeceğiz.

Küçükkaya; Ben CHP’liyim,  MHP’liyim, HDP’liyim, İyi Partiliyim diyelim size neden oy vereyim?

Türel: Bir belediye başkan adayının geçmişinde belediye başkanlığı da var ise mutlaka yaptıkları yapacaklarına referans olmalı. Geçmişte her sözünü yerine getiren bir belediye başkanı olmanın onuruyla 359 projemi halkımızla paylaştım. Halkımız bize teveccühü gösterirse önümüzdeki 5 yıl içerisinde bunları gerçekleştireceğimiz konusunda iddialı konuşuyoruz. 359 proje ile 70 bin kişiye iş imkanı sağlıyoruz. İşsizlik yatırımla çözülür. Ortaokul ve lise düzeyinde 15 bin öğrencimize burs desteği verdik bunu 30 bine çıkaracağız. Önümüzdeki dönemde 5 bin emekçiye sigara parası miktarında bir taksitle aylık 606 TL ile sosyal konut yapıp vereceğiz. Ev hanımlarına üretim yapacaklarsa 5 biner liralık mikro kredi vereceğiz.

Küçükkaya; Antalya’da yaşayan bir kürt vatandaşıyım diyelim.. Ben neden size oy vereyim, bana onu anlatın.

Türel: Ben Cumhur İttifakı’nın adayım ama aslında ben Antalya ittifakının adayıyım. Ben Antalya’da her siyasi partiye oy vermiş arkadaşların oylarını almaya talibim ki, geçmişte almışım, gelecekte de alacağımı anketler gösteriyor. Biz belediyecilik anlayışımızda ayrımcılık yapmadık. Bizim meclis üyelikleri listelerimizi inceleyin. Daha birkaç hafta öncesine kadar CHP’de siyaset yapan arkadaşlar var. Alevi, sünni, kürt, laz, çerkes herkes var. Müslüman var, gayri müslim de var.

Küçükkaya; Kürt vatandaşların da oyunu istiyor musunuz?

Türel:  Elbette ki… Biz herkesin oyuna talibiz.

Küçükkaya:  Antalya’da kıran kırana çekişmeli bir seçim yarışı olduğunu söylesem inanır mısınız?

Türel: Bu kanaat doğrudur. Antalya’da şu anda çekişmeli bir yarış olması ihtimali kuvvetle muhtemel… Bizim anketlerimiz bugüne kadar bizi yanıltmadı. Anketlerde şu anda önde olduğumuzu biliyoruz. Gidişat gösteriyor ki, biz hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz.

Küçükkaya: Muhittin Böcek bir efsane mi?.. Bir ilçeden geldi ve sizin karşınızda başa baş yarışıyor gibi…

Türel: Bu seçimin kaderini önemli ölçüde ittifaklar, hatta gizli yapılan ittifaklar ortaya koyacak. Hepimiz demokrasiye inanmışız. Cumhuriyet vazgeçilmezimiz.  Cumhuriyet ve demokrasi şeffaflık demektir. Gizli pazarlıklar demokrasinin içerisinde yer almamalı. Geçtiğimiz günlerde bir ulusal kanalın ana haber bülteninde Antalya’da CHP il başkanı ile HDP’li il başkanının buluşması yayınlandı. Bunların görüntüleri ortaya çıktı. Önemli olan buluşmaları değil. Buluşabilirler. Ancak bu buluşmadan sonra CHP il başkanının bu buluşmayı adeta gizlemeye çalışmasıyla ilgili verdiği beyanatlar  bizi düşündürüyor.  Çünkü utanılacak bir şeyiniz varsa gizlersiniz. İşte bir internet sitesinde buluşmadan sonra CHP il başkanının söyledikleri… ‘HDP’lilerle bir pastanede oturmuş görüşme yapmışsınız. Bu atv’de yayınlandı, planlı bir görüşme miydi?’… İl başkanının cevabı şu; “O masadakilerden biri eskiden sendikanın yönetimindeydi onu tanıyorum”… 1.5 saat görüşmüşler tanımadıkları insanlarla… Bunun izahı mümkün değil. ‘Biri HDP’nin yönetiminde, diğeri HDP’nin eş başkanı tanıyor musunuz?..” ‘Tanımıyorum’ diyor CHP il başkanı, ‘Hayatımda ilk defa gördüm’ diyor… Neden tanıdığını gizlemeye çalışıyor.

Küçükkaya: Sizin hiç kürt tanıdığınız var mı hayatta?..

Türel: Benim eşim kürt…

Küçükkaya: Peki siz kürtlerle oturup yemek yiyor musunuz?..

Türel: Her zaman…

Küçükkaya: Buradaki sorun ne?..

Türel: Buluşmanın gizlenmeye çalışılması…

CHP VE HDP BULUŞMASI İLE İLGİLİ O HABER İÇİN TIKLAYIN...

 

 
Tomruklar devrildi, TIR'ın çekicisi havada kaldı
 
Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölüm yıl dönümünde anıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Timur İnanç 21 Şubat 2019 Perşembe 15:30

Muhittin Böcek Gelinim kürt ve Diyarbakırlı demiş? Menderes Türel'de Eşim kürt ve Diyarbakırlı demiş? iki başkan adayı nada sorarım??? Ulusal bir kanalda bunları söylüyorsunuzda?? neden meclis üyeliği için müracaat etmiş olan Bir Diyarbakırlıyı listelerinize yazmıyorsunuz...Söylemekle olmaz başkanlar?icraat lazım. yani senin eşin Diyarbakırlı seninde gelinin Diyarbakırlı (gelini dediği ablasının gelini) olmasından dolayı Diyarbakırlı size oymu verecek :) (2015 yılında tüikin açıklamış olduğu verilere göre Antalya merkezde 45.450 Diyarbakırlı yaşıyorken) ikinizde meclis üyeliğine müracaat eden Diyarbakırlıya meclis üyeliği vermeyin??? sonra biz Diyarbakırlılarla akrabayız diyin. Antalyalının meşhur bir lafı vardır. Hadi onay hamamına keseye :) anca gidersiniz :) :)

Yorumu oyla      3      3  
insan 21 Şubat 2019 Perşembe 11:56

suan firari fetoculerle sik sik goruse baskan adayi varmis. acaba hangisi?

Yorumu oyla      3      3  
Kucuk emrah 20 Şubat 2019 Çarşamba 21:51

Boynu bükükler.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Anadolu Nefesli Beşlisi' Antalya'da
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), sanatseverleri Paris'ten İstanbul'a ...
Başkan Uysal SP adayını kabul etti
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Saadet Partisi Muratpaşa Belediye ...
ADSO'dan saksafon konseri
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konser dizi kapsamında saksafon ...
 
Alanya Kalesi'ne fidan dikimi
ANTALYA'nın Alanya ilçesindeki Alanya Kalesi'nin teleferik hattı boyunca ...
Antalya TYSD 91 yaşında
TÜRKİYE Yardım Sevenler Derneği'nin (TYSD) kuruluşunun 91'inci yıl dönümü Antalya'da da kutlandı.
Antalya DOB 'Afife'yi sahneledi
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), ilk Türk kadın tiyatro sanatçısı ...
 
Muratpaşa'da kadınlar 8 Mart'a hazırlanıyor
MURATPAŞA Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde binlerce kadınla ...
Süper Ay, Antalya'da ilgiyle izlendi
AYIN dünyaya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği ...
Antalya Döşemealtı'na devlet hastanesi
ANTALYA İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Döşemealtı ilçesine 100 yataklı devlet ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva