7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
26 Mart 2019 Salı - 05:32

Türel'den Akaydın dönemi hatırlatması

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına konuk oldu.

Türel den Akaydın dönemi hatırlatması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ahmet Hakan, hem programa başlarken, hem de program sonunda Millet İttifakı'nın adayı CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek'i de davet ettiğini ancak kendisinin kabul etmediğini söyledi.

Türel ise Böcek'in Antalya mitingindeki konuşmasında kendisinden hesap soracağını söylediğini belirterek, "Ben isterdim ki, karşıma çıksın, milletin önünde soracaklarını sorsun. Benim verilmeyecek hesabım yok. Allah'tan başka da kimseden korkum yok" dedi.

Türel, Ahmet Hakan'ın bir sorusu üzerine kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladığını ancak Muhittin Böcek'in açıklamadığını da belirterek, "Açıklama yapmasını bekliyorum" diye konuştu.

Menderes Türel, programdaki konuşmasında, “Son 15-20 günde Antalya'nın kronikleşen mülkiyet sorunlarına yönelik çok ciddi sonuçlar aldık. Kır cami bölgesi, senelerdir imar sorunu çözülemeyen bir bölgeydi. 53 bin 700 vatandaşımıza tapusunu dağıttık bu son 15 günde. Çalkaya'da 30 senedir çözülemeyen bir sorun vardı. Bunlar senelerdir çalıştığımız konular ancak son 15 günü anlatıyorum. 34 bin 787 vatandaşımıza tapusunu verdik. Şunu sormak istiyorum, bir mahalleye özgün bir kanun çıkartabilecek düzeyde çözüm bulabilen bir şanslı dönemi yaşıyoruz. Antalya'da yeniden bir duraksama dönemi, Antalya'ya bir 5 sene daha zaman kaybı değil, çok daha fazlasını kaybettirir." dedi.

Menderes Türel, "“Bugün turizmde Antalya ağırladığı 13 milyon turist sayısı itibariyle New York ile birlikte dünya üçüncüsü. Önümüzde Londra ve Paris kaldı. Gelecek sene 16 milyon turist hedefliyoruz. 2023 hedefimiz Antalya'da 25 milyon turist. Antalya Dünya şampiyonluğuna doğru emin adımlarla ilerliyor. Ben seçildiğimde 2 arıtma tesisimiz vardı Büyükşehir Belediyesine ait. Bugün 32 arıtma tesisimiz var. Gözümüz gibi korumamız gereken denizi eğer kirletseydik bu kadar turist gelir miydi? Biz şimdi Belek'te yaptığımız yatırımla, 2040 yılına kadar Belek'in arıtma problemini çözüyoruz." diye konuştu.

"ANTALYA'YA GELENLERİN HEPSİ MEMNUN DÖNÜYOR"

359 proje açıkladıklarını belirten Türel, “359 proje içerisinde 70 bin kardeşimiz iş, aş, ekmek sahibi olacak. Bu turist geliyor ama öyle kendiliğinden gelmiyor, onlara hayal satıyorsunuz. Mutlu olma hayaliyle geliyor. Bütün tur operatörlerinin, özellikle yabancı tur operatörlerinin memnuniyet anketlerinde Antalya yüzde 95'in üzerinden memnuniyet ile belki dünya birincisi." ifadelerini kullandı.

"TARIM ANTALYA'NIN İKİNCİ ÖNEMLİ SEKTÖRÜ"

Menderes Türel, “Tarım marketleri kuruyoruz. Gübrede, solarizasyon naylonunda ve sera ipliğinde yüzde 20 daha düşük piyasa şartlarına göre satış yapacağız. Bunlar en önemli girdi maliyetleri. Çiftçiyi rahatlatacak. Gübreyi yüzde 20 satınca, piyasa dengesi oturacak. Bunu şöyle yapacağız: Nakliyesi belediye tarafından sağlanacak, toptancı haller belediyeye bağlı olduğu için, kira giderimiz yok oralarda, dükkanlarımız var oralarda, çiftçinin, üreticinin olduğu yerlerde açacağız. İşçilik de belediyede olacak ve ekstra bir maliyet getirmeyecek. Biz çiftçimizi düşünüyoruz. Çiftçimizi düşündüğümüz için Türkiye'de ilk defa sulama suyunda elektriği bedava biz verdik." şeklinde konuştu.

"5 BİN LİTRE BEDAVA SU"

Menderes Türel sözlerini şöyle sürdürdü:

Antalya'da 1 milyon 200 bin su abonemiz var. Bunun 444 bin 262 abonesi 5 bin litreden az su kullanıyor. Artık bu aboneler suya para ödemeyecek. Üstünde ödeyenler de, 5 bin litresi düşürüldükten sonra üstünü ödeyecekler.

TOPLU TAŞIMADA ÜCRETSİZ SEYAHAT

Sabah erken saatlerde ve akşam da belirli saatlerde, toplu ulaşımda ücretsiz yararlanılacak. Mesai saatlerinde toplu ulaşım kalabalık. Biz bu yoğunluğu yaymak istiyoruz. Sabah 5 ile 7 arası akşam 19 ile 21 arası ulaşım ücretsiz. Herkes orayı tercih etsin ki, toplu taşımadaki yoğunluk gitsin. Seçime daha gitmeden hemen uygulanıyor. 2-3 gün önce başladı. Ben bunu geçen Cuma açıkladım ve Cumartesi başladık. Biz bu uygulamaya başlayınca seçime kadar olduğunu söylüyorlar, yalan. Çünkü biz görevde olduğumuz müddetçe bu ücretsiz toplu ulaşım 5 sene devam edecek.

Menderes Türel, "Biz 25-30 milyon turist dediğimizde artık Antalya'da işsizlik diye bir sorun kalmayacak. Antalya'nın refahı artacak. Antalya'nın şehir kalitesini arttırırsanız o zaman şehirli de zenginleşecek. Zengin bir Antalya ve zengin Antalyalıların olduğu bir şehir ancak bu yatırımlarla olur.ö diyerek sözlerini tamamladı.

 
Ebru Türel; Eşimle gurur duyuyorum
 
Toptancı Hali'nde gerginlik: 4 yaralı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal 26 Mart 2019 Salı 08:35

Sayın başkan kaybederse ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumdan kaybeder. Tersi olsa Türkiye ortalamasının üstünde oy alabilir.

Yorumu oyla      3      3  
aziz 26 Mart 2019 Salı 08:24

kaybetmek isteyenler mutluysa sıkıntı yok

Yorumu oyla      3      3  
taş 26 Mart 2019 Salı 07:53

Anlaşılan Menderes Türel iyice sıkışmış,Muhittin Böcek'i böyle ciddiye aldığına göre demek ki anketler kendisini zorluyor.Aslında Muhittin Böcek'in hiç bir şey yaptığı yok,sadece bu ittifaklar kendisini belkide Belediye Başkanlığına taşıyacak.Şöyle teraziye koysanız Böcek'in karşısında Türel ağır basar ama rüzgar esmeye başladı mı durduramazsınız,Türel'in rahat olamaması da ondan,sonuç da seçim ortada gibi duruyor,milletin kafası karışdı,bu yeni sisteme zor alışacak.Kimin kimle olduğu belli değil,yerelde sorunların tartışılamadığı bir seçim yaşıyoruz.Herkes biliyor ki bu seçim yerel olmak dan çıkdı,evet Belediye Başkanları seçilecek ama bakın görün sanki bu yeni sistemin güven oylaması gibi bir duruma gelindi.Hep beraber bu hafta sonu göreceğiz,sandıkdan çıkan sonuçlara göre her parti söylemini ayarlayacak,doğum öncesi normal sancımı yoksa bebek ölümü doğacak anlaşılacak.Karar halkın o ne derse son söz...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ebru Türel; Eşimle gurur duyuyorum
BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da yaşayan Doğu ve ...
Tartışmalı adaylar için ne dedi?
CHP Antalya İl binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ahmet ...
Antalya'da restoranda yangın paniği
ANTALYA'da tarihi Kaleiçi Çarşı'sındaki iki katlı restoranın bacasında ...
 
ASAT'tan İbradı'ya 12 milyon yatırım
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından, İbradı'nın içme ...
Antalya'da uyuşturucuya 14 tutuklama
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonlarında ...
Antalya'da kumar baskınları
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kumar oynadığı ve kumar oynatmak ...
 
Antalya'da ele geçirildi
ANTALYA'da sebze yüklü kamyonda 32 paket halinde 34 kilogram 'skunk' ele ...
Antalya Muratpaşa ve Kepez'de sahte içki baskını
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda 119 şişe ...
Eşini öldürüp, 'Gidin evden alın' diyen zanlı, baldızını da öldürmüş
ANTALYA'da bir süredir ayrı yaşadığı eşi Nihal Işıldar'ı (37) başına tabancayla ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva