4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
9 Ağustos 2014 Cumartesi - 11:24

Türel'den cami ve cemevi sözü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya da bulunan alevi bektaşi dernek ve vakıfların yöneticileri ile 12 alevi dedesinin de yer aldığı yemekte bir araya geldi.

Türel den cami ve cemevi sözü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aliseydi KARAGÖZ / GÜNHABER
 
Antalya Sedir Restoran’daki yemekte konuşma yapan Türel, “Sizlere söz veriyorum, Antalya’ya büyük ve güzel bir cemevi yaptıracağım. ‘Menderes cemevi yapıyor’ diyecekler, desinler, umurum da bile değil. Ben bu hizmeti oy için değil, Allah  için yapıyorum” dedi.
 
Yemeğe, Abdal Musa Derneği Başkanı Ali Eriş, Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakverdi Çelik, Alevi Kültür Dernekleri Akdeniz Bölge Temsilcisi Kepez Şube Başkanı Abidin Özkan, Batı Akdeniz Tahtacıları Kültür Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Devrim Çevizci, Zeytinköy Derneği’nden Ahmet Hamuryudan, Antalya ve çevre ilçelerde bulunan 12 alevi dedesi, ve geçmişte Alevi Bektaşi derneklerinde çeşitli görevlerde bulunmuş olan çok sayıda eski yönetici katıldı.
 
Bir süre önce CHP den AKP ye geçen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Merthatun, gelen misafirlerle ayrı ayrı ilgilenerek teşekkür etti.
 
Yemekte ilk konuşmayı yapan Ercan Merthatun, Antalya da yaşayan Alevi Bektaşilerin sorunlarının çözümü için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.
 
Merthatun ayrıca, bu hizmetlerin aralıksız olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Merthatun’un konuşmasının ardından Aleviler adına Abidin Özkan ve Hakverdi Çelik birer konuşma yaptı.
 
Özkan, Alevilerin çeşitli sorunlarına vurgu yaparak “Eşit yurttaşlık istiyoruz. Biz de insan gibi inancımızı özgürce yaşamak istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
Özkan şunları söyledi;
 
 “ Bizim yıllardır kanayan bir cemevi sorunumuz var. Cemevlerimiz halen yasal statü haline değil. Bizim şu an Kepez ve Konyaaltı’nda acilen bir cemevine  ihtiyacımız var. Cemevleri alevilerin ibadet yeridir. Biz kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Alevilerin bayrak ve toprak sorunu asla olmadı. Tek isteğimiz insanca yaşamak. Sayın büyükşehir belediye başkanımızdan cemevi istiyoruz “ dedi
 
TÜREL BİZİM DOSTUMUZ
 
Abidin Özkan’nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Alevi Bektaşi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hakverdi Çelik ise, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bugüne kadar, alevilere çok büyük katkısı olduğunu belirtti.

Çelik, “Sayın başkanımız bizim her zaman dostumuzdur. Kendisini çok seviyoruz. Bizim sorunlarımızla yakinen ilgileniyor. Toplumumuza her zaman büyük katkıları olmuştur. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi
 
ANTALYA YA CEMEVİ YAPACAĞIM
 
Yemekte konuşan Başkan Türel, Alevi vatandaşların sorunlarının farkında olduğunu ve çözümü için çalıştıklarını ifade etti. Bu sorunların çözümü noktasında çalıştaylar yapıldığından bahseden Başkan Türel, bunlar sayesinde Alevi vatandaşların sorunlarının ülke gündemine getirildiğini ve Aleviliğin gizlenecek bir kimlik olmaktan çıktığını dile getirdi. 
 
Başkan Türel sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Camiler ve cemevlerinin milleti ayrıştıran değil birleştiren mekanlar olduğunu kaydeden Başkan Türel, Antalya'daki cemevi ihtiyacına da değindi. Geçmiş dönemde cemevine destekte bulunduğunu hatırlatan Başkan Türel, “Aslında Antalya ibadet yerleri hususunda fevkalade fakir bir şehir. Cenazelerimizi Muratpaşa Camii'nden kaldırıyoruz, trafiği sıkışık, otopark probleminin hat safhada olduğu ve küçücük bir alanda sıkışık bir şehir camimizde bu vazifemizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Antalya'da cenazelerimizi rahatlıkla kaldırabilip, mezarlığa ulaştırabileceğimiz bir camiye ihtiyaç olduğu gibi cemevlerine de ihtiyaç var. Bu memlekette hem camiler yapacağız hem de cemevleri yapacağız. Ben bu vazifeyi en iyi şekilde idrak edeceğim. Menderes cami yapıyor, cemevi yapıyor diye beni eleştirsinler hiç umrumda değil. Çünkü ben bu görevlerimi Allah için, ahret için yapıyorum"

 “Hep birlikte sizlerle bir arada olmak ve sizlerle bir lokmayı paylaşmaktan dolayı memnuniyet duydum” diyen Türel, şöyle devam etti;
 
“Bu ülkenin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Fakat son günlerde bu birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak isteyenler var. Bunlara asla fırsat vermeyeceğiz. Biz İktidara gelmeden önce Türkiye de hiç kimse Aleviyim diyemiyordu. Alevilerin sorunları hep göz ardı edildi. Bizim 12 yıllık iktidarımızda Aleviler artık ben aleviyim diyebiliyorlar. Biz din,ırk ve mezhep üzerinden siyaset yapmıyoruz. Farklılıklarımızı biz zenginlik olarak görmek zorundayız. Alevilerin sorunlarını biliyoruz. Sorunlarının çözülmesini bizde istiyoruz. Bu konuda çeşitli çalıştaylar yaptık. Alevilerin sorunlarını bu çalıştaylarda gündeme getirdik. Camiler ve cemevleri bu milleti ayrıştıran değil birleştiren yerleridir. Adı üstünde cem ve cami. Buluşmak için yapılan ibadet yeridir. Ben belediye başkanlığım döneminde Alevi kardeşlerime her türlü desteği verdim. Bundan sonrada destek ve hizmetlerimiz devam edecek. Ercan Merthatun kardeşimizin Ak Parti’ye  katılmasını son derece önemli görüyor ve benimsiyorum. Başarılı çalışmalarını taktirle karşılıyorum. Kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum.”
 
KİM KİMİN ADAYI BİLİYORSUNUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Türel, “Hep birlikte Türklerin ilk cumhurbaşkanı seçiminde ben de oy kullandım diyebilme şerefine sahip olabilmek için oylarımızı kullanalım. Ama tabi ki diğer adayları biliyorsunuz. Ama kimin kimlerin adayları olduğunu da çok iyi biliyorsunuz" diye konuştu.




 
 

 
Antalya'ya şehir hastanesi
 
Mehmet Baransu gözaltına alındı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tefik soysal 10 Ağustos 2014 Pazar 03:48

ilginç cumhurbaşkalığı seçim arifesinde

Yorumu oyla      6      3  
KEREM ERDEM 10 Ağustos 2014 Pazar 01:12

BU TOPLANTIDA TÜREL HER NE KADAR TÜM SİYASETÇİLER GİBİ KENDİNE PARSA TOPLAMAYA ÇALIŞSA DA KURUM TEMSİLCİLERİNDN ABİDİN ÖZKAN'IN SÖZLERİ ÖNEMLİ VE DEĞERLİDİR. ALEVİLERİN HAKLARI VE TALEPLERİ VARDIR. TÜM KAMU GÖREVLİLERİNİN ARTIK BUNU ANLAMASI GEREKİR. BU HAKLAR ALINACAKTIR. U TİP TOPLANTILAR BASININ ÖNÜNDE YAPILDIĞI İÇİN BAZI ÜRKEK ALEVİLER DE KAÇAK GÜREŞMEKTEN YANA OLDUKLARI İÇİN ELEŞTİRİYORLAR. SANAL ALEMDE BİR SÜRÜ YAZI YAZANLAR ÖNCE SEÇİMDEN SONRA HEMEN KOŞTURA KOŞTURA TÜREL'E TEBRİK ZİYARETİNE GİTMİŞ, ORADA "İYİ Kİ SİZ KAZANDINIZ" DEMİŞLERDİR. ŞİMDİ BELEDİYE BAŞKANI TÜM HALKIN BELEDİYE BAŞKANI OLMALIDIR. ALEVİLER DE HAKLARINI ALMALIDIR. GERİSİ LAF-I GÜZAFTAN İBARETTİR.

Yorumu oyla      5      5  
9 Ağustos 2014 Cumartesi 23:34

Aleviler den isteyen herkes her yerde siyaset yapmalı..Yıllardır CHP Alevileri kullandı.Hiçbir sorununu da çözmedi.Bundan sonrada çözecegide yok.Antalya da bir tane alevi bir belediye başkanı yok.bumu CHP nin alevilere saygı ve sevgisi.Konuşmaya gelince Alevileri seviyoruz derler ama,icraata gelince Alevileri inancından dolayı dışlarlar.Hep bu böyle olmuştur.Böylede gidiyor.Ercan Merthatun Alevilere Ak partide daha çok hizmet ediyor.CHP artık şunu çok iyi bilsin.Aleviler artık çantada keklik degil.

Yorumu oyla      6      4  
düzenin adamları 9 Ağustos 2014 Cumartesi 21:37

burda gördükleriniz sahıslar mustafa akaydın zamanında yanında ayrılmazlardı iyi para götürdüler kendilerine rant yaratılar,şimdi menderese aynı şeyleri yapıyorlar. vay be vay be . neymisin siz cilanız döküldü. daha neler görecegiz. yazık bu alevilere sizle ceme giriyorlar.

Yorumu oyla      7      6  
Bendeniz 9 Ağustos 2014 Cumartesi 20:17

Alevi olub da AKP'nin yalan ve aşağılamalarına alet olanlar ya çok önemli çıkar peşinde ya da inanacak kadar saflar...Bilinmelidir ki;Bazı insanları bir kez,bazılarını çok kez ama harkesi her kez bu AKP aldatamayacaktır.

Yorumu oyla      4      3  
Huseyin Kartal 9 Ağustos 2014 Cumartesi 17:03

Ne olmak ne olmalı İnsan itibar şerefli olmak Nemi? sorğulu soruya çelişkili cevap olmak Ne rant ne ihale önce ilkeli insan olmak

Yorumu oyla      4      3  
MURAT PAŞA 9 Ağustos 2014 Cumartesi 16:45

NE YAPACAKSIN CEMAATSIZ CAMİYİ ÖNCE CEMAAT YETİŞTİRMEK LAZIM KURU DUVARIN KİMSEYE FAYDASI YOK,

Yorumu oyla      5      3  
aslan inan 9 Ağustos 2014 Cumartesi 16:29

hüseyin kartal gibi düşünenler şunu bilmeliler yahu alevi oldunmu chp li olacaksın gibi toplumda bir alğı oluşdurmuşlar başka bir partide siyaset yaptınmı hemen tehditler hazır neymiş cemiyet içinde yer alamassınız gibi vs vsre ya sizler kendinizi ne zannediyorsunuz hani herkesin düşüncesine sayğılıydınız bırakın artık ya takım tutar gibi insanlar parti tutmak zorundamı chp nin aldığı oyların yüzde 50 si her zaman Bektaşi ve alevilerden gelmektedir peki şöyle bir bakın bakalım chp içinde verilen oyun yarısı kadar alevi vekil varmı daha yeni yerel seçimler oldu hiç bir ilde kazanılan belediye başkanları içinde alevi birtek belediye başkanı varsa yazın da öğrenelim acı ama gerçek yıllarca aleviler chp ye sadece oy veriyorlar ama yöneticilik istediklerinde hep bir ağızdan aslan sosyal demokratlar bağırıyorlar olmazzz genel merkezde myk bakın genel başkan hariç 1 tane alevi başkan yardımcısı var parti meclisinde ise bi kaç tane onlarda listeyi delerek girdiler artık chp de sorgulanmalı körü körüne oy vermenin hiç bir anlamı yok sanki bu diyanet işleri başkanlığını başkası kurdu artık cesur olmak lazım diyanet işleri başkanlığı kurulurken sadece Hanefi mezhebi üzerine kurulmuş diğer inançları yok saymış kuruluş aşamasında diyanetde alevi temsilcisi ve gayri Müslüm temsilciler de bulunamazmıydı çanakkalede ve kurtuluş şavaşında şavaşırken insanların mezheplerinemi bakdınız toplanan verğilerden 125 bin diyanet kadrosunun başda maaşları olmak üzere her türlü masrafları karşılanırken 1 tek kuruş başda aleviler olmak üzere hanği inanç grubuna harcanmışdır.2014 senesinde bunların halen sorun olarak konuşulması bile utanç verici insanın siyasi düşüncesi ne olursa olsun kendine hak olarak gördüğünü başkasınada hak olarak görmüyorsa ister sağcı olsun ister solcu olsun ne farkeder kafa aynı kafa hep bana hep bana sonuşda yıllardan beri sağdan da soldan da bi çok parti iktidara geldi gitti hiç birisi bu sorunu çözmediler yok saydılar tıpki kürt sorununu görmezden gelip 40 bin kişinin ölüp gitmesine seyirci kaldıkları gibi geldiğimiz noktaya bakınca değermiydi gözyaşları olmadan siyaseten çözülseydi ama siyasiler sırf ikdidar uğruna gözyumdular.inanç konusu gelincede aynı davranıyorlar gözleri görmez oluyor kulakları duymaz oluyor ne diyelim allahdan korkun kuldan utanın.

Yorumu oyla      24      7  
Hüseyin Kartal 9 Ağustos 2014 Cumartesi 13:03

Sözüm var kime! Başda Hakverdi Çelik oradaki birliktelikden ve görünen resminizde kulağını kaşıyorsun,bir daha sen diğer tanıdık olanlar cemevinde cemiyet içinde yer ve sıfat almak ancak kulağın arkasını aynasız görenlere has. Acı bir gülümsemenin fotorafına bakmak.Ar damarı olanlar has.

Yorumu oyla      10      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteroloji uyarmış
Antalya'nın bazı bölgelerini çarşamba akşamı vuran fırtına, sağanak yağış ...
Gülen Meclis'i karıştırdı
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Fettullah Gülen tartışması yaşandı.
Berberoğlu gitti
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, koltuğu bıraktı. ...
 
İstanbul uyardı Antalya uyudu
Türkiye, İstanbul’daki sel ve fırtanaya odaklanırken, Antalya yağmur, ...
Turizm çağrı merkezine 3 binden fazla başvuru
ANTALYA Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde kurulu Alo 179 Turizm Çağrı ...
Terasta Antalya hatırası
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın döneminde Tophane ...
 
Tontu'nun ölümü sorgulanıyor
KONYAALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD) Başkanı Emin Altıner, ...
Tatilde yağmura yakalandılar
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bugün etkili olan gökgürültülü sağanak, tatilcileri denizde yakaladı.
Haciz geldi, turistler gitti
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bulunan 89 odalı bir otele haciz geldi. Burada ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva