Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
31 Ekim 2018 Çarşamba - 13:15

Türel gençlere seslendi: Başarmak için çok çalışın

TÜRKİYE Gençlik Vakfı Antalya üyeleri ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gençlere bol bol nasihat etti ve yol gösterdi.

Türel gençlere seslendi: Başarmak için çok çalışın
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA'nın Antalya İl Yurtlar Koordinatörlüğü'nün düzenlediği 'İleri Düzey Liderlik Programı'nda gençlerle buluştu. Liderlikle ilgili gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Türel, gayret edildikten sonra ulaşılamayacak hedef olmadığını söyledi. Gençlerin rahat koşullarda hayat sürmeleri için büyük gayret içinde çalıştıklarını belirten Başkan Türel, “Hayatta çalıştıktan, gayret ettikten ve iyi niyetli olduktan sonra ulaşılamayacak hedef yoktur. Yeter ki hedeflerinizi koyun. Hayal edin korkmayın, hayallerinize ulaşmak için çok çalışın" diye seslendi.

Azim ve gayretin başarıya ulaşmanın en önemli sırrı olduğunu anlatan Başkan Türel, “Biz de Antalya için hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Antalya için ortaya koyduğumuz vizyon bir dünya vizyonu. Antalya dünya ile yarışıyor. Liderlik sadece bireysel liderlik değildir. Kişinin şahsında olmaz. Şehirlerin içinde de liderler var. Sporda sanatta liderlik vardır. Hayatım boyunca en büyük gayretim yaptığım işin en iyisini yapmak oldu. Hesapsız, art niyet olmadan, hangi görevi yapıyorsam o işin en iyisini yapmaya çalıştım ve belediye başkanı olarak Antalya'yı da lider şehirler arasına sokmaya çalıştım" dedi.

TARİHE ADIMI YAZDIRMAK İSTİYORUM

Geçmişte bulunduğu görevler hakkında gençlere bilgi veren Başkan Türel, gazetecilikten ATSO meclis üyeliğine, ATSO başkanlığından belediye başkanlığına uzanan hikayesini anlattı. “Bir yere gelebilmek için farkınızı mutlaka hissettirmek zorundasınız" diyen Başkan Türel, “Yaptığınız işin en iyisini yapmayı hedefleyin. O zaman biri sizi mutlaka fark eder" dedi. Belediye başkanlığı döneminde ATSO Başkanı iken gündeme getirdiği katlı köprülü kavşak, EXPO, raylı sistem gibi pek çok projeyi Antalya'ya kazandırdığını söyleyen Başkan Türel, “Sosyal ve kültürel projeler yapıyoruz. İnsana dokunan hizmetler gerçekleştiriyoruz. Adımı tarihte unutulmaz belediye başkanları arasında en üst sıralara yazdırmak istiyorum. Bunu ben yazmayacağım sizler, milletimiz, halkımız yazacak. Ben bunun için çalışıyorum" diye konuştu.

HEDEF YOL HARİTANIZ OLMALI

Türel, "Siz de lider olmak istiyorsanız kendinize hedef koyacaksınız. O hedef sizin yol haritanız olarak kalacak. Ben 2004'te adaydım broşürümün kapağında yedi tane şehir ismi yazıyordu. Londra, Paris, New York, Barcelona, Miami, Hawaii, Dubai vardı. Bunları saydık dedik ki bunlar başarmışlar bizim daha fazla zenginliğimiz var. Biz bunları geçeceğiz dedik. Biz bunlardan daha çok zenginliği olan bir şehir olarak bunların önüne geçeceğiz, benim hedefim bu şehirleri Antalya'yı geçirmek demiştim. Bugün Antalya 15 senede o saydığımız şehirlerin neredeyse hepsinin önüne geçti" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, TURKIYE GENCLIK VAKFI TUGVA'NIN ANTALYA IL YURTLAR KOORDINATORLUGU'NUN DUZENLEDIGI  'ILERI DUZEY LIDERLIK PROGRAMI'NDA GENCLERLE BULUSTU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

PLANLAMA, YÖNET VE DENETLE

Başkan Türel, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün dünyada en çok turist ağırlayan üç şehir var. Londra, Paris, New York'la beraber Antalya. Şimdi Londra ile Paris'e birisine 30 milyon birisine 20 milyon turist gidiyor senede. New York'a 14 milyon turist gidiyor yılda. Antalya'ya da inşallah 14 milyonuncu turist sene sonuna kadar gelmiş olacak. Şimdi bu yabancı turist siz şehrinizi lider yapmazsanız o şehre gider mi? Bunlar için o kadar çok seçenek var ki. Japonya, Tayland, İspanya, Fransa, Kuzey Afrika, Fas, Tunus, Cezayir, Amerika, Güney Amerika'ya kadar gidin. Yani Antalya'ya 120 ülkeden turist geliyor. Bunlar Antalya'yı beğendikleri için geliyor. Demek ki artık şehrimizi muhteşem bir noktaya getirmişiz. Bunun için ne gerekiyor? İyi niyet. İyi niyetle çalışacaksınız. Başkasının kötülüğü üstüne iyilik bina etmeyeceksiniz. İki samimiyet. Samimiyet çok önemli. Karşınızdaki insana samimi davranırsanız samimiyet görürsünüz. Kalpten geliyorsa samimiyet bu çok güzel bir şekilde karşıya geçer. Samimiyet vazgeçilmeziniz olacak. İyi niyet ve samimiyetle birlikte çok çalışmak. Gece gündüz çalışmak. Başarıya ulaşmak için 'Planlama, yönet ve denetle.' Bu şekilde başarıya ulaşılır."

SPOR YAPIN VE OKUYUN

Daha sonra gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Türel, 'Nasıl bir öğrenciydiniz' sorusuna, şöyle yanıt verdi:

"İyi bir öğrenciydim, takdirname alıyordum. Derslere, spora, kültürel sosyal faaliyetlere vakit ayırabiliyordum. Basketbol oynuyordum ve takım kaptanıydım. Bizim zamanımızda sporcular karnesi zayıf talebelerden oluşurdu, ben ilk takdirnamemi alacağım. Okul müdürü benim adımı okudu. Çıktım sahneye tekrar adımı okudu. 'Hocam benim' dedim, 'Sen basketbolcusun senin derslerin nasıl iyi olacak' dedi. Ben de evde çocuklarıma söylüyorum derslerinize çok çalışın diye. Bunu kafa ütüleme gibi görmeyin her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır. Kendinizi sıkmazsanız, zorlamazsanız ileride rahat edemezsiniz. Hayat zor bir süreç. Sizin bu zorlukları aşabilmeniz için öncelikle nefsinize yenik düşmemeniz, mutlaka kendinizi zorlayarak gayretli olmanız gerektiğini unutmayın. Hayatınızda boşluk bırakmayın, ders çalışmadığınız dönemlerde spor yapın çok okuyun. Ben hala okuyorum öğreniyorum bunların sonu yok. Hayatınızı ve günlük yaşamınızı iyi planlayın."

EN İYİSİ DOUKARA

Hizmetlerinde gençlere maddi ve manevi kalkınma imkânları sağlamanın önemine dikkat çeken Başkan Türel, “Gençleri ihmal etmemeliyiz. Gençlerimizin manevi kalkınmada yerini almasını sağlayamazsak o zaman Allah korusun eli molotoflu gençler yetiştirirsiniz. Biz manevi kalkınmayı güçlendirerek eli bilgisayarlı gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Maddi ve manevi kalkınmayı beraber yaparsak kalkınmamızın sürdürülebilir olmasını sağlarız" dedi. "Ronaldo mu Messi mi" sorusunu da yanıtlayan Başkan Türel, “Ne Messi ne Ronaldo, en iyisi Antalyasporlu Doukara" dedi.

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, TURKIYE GENCLIK VAKFI TUGVA'NIN ANTALYA IL YURTLAR KOORDINATORLUGU'NUN DUZENLEDIGI  'ILERI DUZEY LIDERLIK PROGRAMI'NDA GENCLERLE BULUSTU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Yalın, Antalyalı gençlerle buluştu
 
Antalya Meltem açık pazar yerine kış bakımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalın, Antalyalı gençlerle buluştu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri sanatçı Yalın'la ...
Manavgat'ta hırsızlık şüphelisi yakalandı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde giyim mağazasından hırsızlık yaptığı belirlenen ...
'Jet Fadıl'ın Antalya'daki arsası icradan satılıyor
KAMUOYUNDA 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün sahibi olduğu ...
 
Ali Çandır: Soğan çürüdü, fiyatı 10 kat artacak
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, ağustos ve eylül aylarında ...
Antalya'da eğitim camiasını yasa boğan ölüm
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde sınıf öğretmeni Şule Siray Arıkan İleri (36), ...
AEDAŞ çalışanlarına, meme kanseri farkındalık semineri
AKDENİZ Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), çalışanlarına 'Meme Kanseri Bilinçlendirme ...
 
Antalya'da öğretmenlere Anadolu Ateşi gösterisi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde öğretmenlere Anadolu Ateşi Dans Topluluğu tarafından gösteri sunuldu.
Antalya'da 400 öğrenci öğle namazına götürüldü
Antalya’da Kepez Müftülüğü’ne bağlı Mustafa Koç Camii’nde Cami-Okul Elele ...
Hitler'in savaş otomobilini 33 bin TL'ye Antalya'da yeniden topladı
HİTLER'in 2'nci Dünya Savaşı'nda komutanları için özel tasarlattığı ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva