Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Ferman Akgül Kopenhag'a taşınıyor
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Tarık Mengüç'ten çarpıcı açıklama
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
14 Ağustos 2017 Pazartesi - 13:11

Türel ne konuştu ben ne anladım?

Dursun GÜNDOĞDU yazdı

Türel ne konuştu ben ne anladım?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes Türel Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra onlarca kez Antalya’ya geldi. Ama, bu gelişi biraz daha farklı anlam taşıyordu. Hem Türel, hem de birileri için…
 
Önce o birileri, 15 Temmuz sürecinde yıpratmaya çalıştı Türel’i, sonra da Anayasa referandumunun ardından sürdürdüler yıpratma çalışmalarını… Bu dedikoduların çıkış noktasının muhalefet değil de, parti içinden olması düşündürücüydü…
 
Aslında mesele çok derin… Seçim yaklaştıkça, AKP içinde kimlerin kimlere niçin ve nasıl tuzaklar kurduğunu öğrendikçe yazacağız… Bazı kişilerin, başarısızlık ve suçluluk telaşı içerisinde sağa sola nasıl çamur attıklarına şahit olacağız. Şahit olduklarımızı da çekinmeden oturup kaleme alacağız.
 
Bugün size daha sıcak bir konudan bahsetmek istiyorum… Türel’in pazar günü AKP Antalya İl Danışma Meclisi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında yaptığı konuşmaya değineceğim.
 
Konuşma metni (tamamını buradan okuyabilirsiniz… TIKLAYIN) o kadar özenle hazırlanmış ki, ne bir eksiği, ne bir fazlası var… Anlayana sivri sinek saz misali, satır aralarında önemli mesajlar içeriyor. Tabi çekişmeleri bilenler o konuşmayı o perspektiften bakarak dinlemişlerdir. AKP’ye uzak veya yakın, konuyu tam bilmeyen, ama kulağına değişik dedikodular gelenler için de ben buradan konuşmanın Türkçe mealini vermeye çalışacağım.
 
Çarpıcı cümleleri Türel’in konuşma metninden aynen alıp aslında ne demek istediğini kendimce ‘türkçe meal’ olarak yorumlamaya çalışacağım.
 
Türel diyor ki: “Millet olarak, devlet olarak ve Ak kadrolar olarak büyük bir imtihanın içinden geçiyoruz; istiklalimizi, istikbalimizi ve birliğimizi tehdit eden şer ve belaları defetme mücadelesi veriyoruz. Bütün vatan evlatları olarak bu mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanımız sizin liderliğinizde devam ediyor.”
 
Türkçe meali: “Her ne kadar beni 15 Temmuz’dan sonra bir yerde konumlandıranlar, partide ileri geri dedikodumu yapanlar şunu bilmeliler ki, ben cumhurbaşkanımın yanındayım ve birlikte mücadele ediyoruz.”
 
Türel diyor ki; “Sn. Cumhurbaşkanım Türkiye'de bizlere dava adamlığının ne olduğunu devlet görevinin makam elde ederek halkı unutmak değil, halkın hizmetkarı olarak çalışarak makamları büyütmek olduğunun en güzel örneklerini sergilediniz.”
 
Türkçe meali: “Birileri makama oturduktan sonra halkı unuttuğumuzu kulağınıza fısıldayabilir. Veya size en yakın birinin kulağına sufle verebilir. Bu iftiralara inanmayın. Sizi örnek alıyor ve halkın hizmetkarı olduğumu söylemek istiyorum.”
 
Türel diyor ki; “Bu yola çıkıyorken önce nefer olmayı kafaya koymuş ve bismillah demiştim. Hala aynı noktadayım.”
 
Türkçe meali: “Sayın cumhurbaşkanım Giresun’da yaptığınız konuşmada, ‘Bizim bakanımız mütevazı olacak, belediye başkanımız mütevazı olacak, milletvekillerimiz mütevazı olacak. Eğer makamdan güç alarak yoluna yürümeyi düşünüyorsan, geldiğin gibi bu millet seni göndermesini de bilir’ demiştiniz ya, ben partinin neferiyim, makam mevki beni şımartmadı, şımartamaz da…”
 
Türel diyor ki: “Partimizin başarısı için, sizin bize örnek olduğunuz siyasetin makam için değil dava adamlığı için yapılması gerekliliğini arkadaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak için bunları ifade ediyorum. Artık Ak Parti olarak hedefimiz seçim kazanmak değil, en az yüzde 51'le seçimleri tamamlamaktır.”
 
Türkçe meali: “Sayın Cumhurbaşkanım birileri dava arkadaşlığı için değil makam için mücadele ediyor. Benim hedefim ise yeniden başkan olmaktan öte, sizi başkanlığa taşıyacak yüzde 51 için çalışmak olacaktır.”
 
Türel diyor ki: “Bu yüzden bundan sonra dava neferi olmaya birlik ve beraberliğe gönüller yapmaya her zamandan daha çok ihtiyaç vardır. Bu davaya nefer olan herkes nefsiyle mücadelesini yapmalı ve nefsinin bencilliğini yenmeyi başarmış olmalıdır. Kısır çekişmelere, fitneye, fesat ve tefrikaya artık tahammülümüz yoktur.”
 
Türkçe meali: “Birileri benimle uğraşıp duruyor. Oysa gün birlik ve beraberlik günüdür. Kendi koltuğu, kendi çıkarı için mücadele olmaz. Aksi halde 2019’da başarısız oluruz. Benimle uğraşanlara artık tahammülüm kalmadı.”
 
Türel diyor ki; “O yüzden 2019-2023 hedeflerimiz için birlik beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyacımız var. Kişisel hesaplarına kimse bu davayı hamal edemez.”
 
Türkçe meali: “Sayın cumhurbaşkanım, siyasi hedefimi sizin gibi 2023 olarak koydum. Birileri benimle ne kadar uğraşırsa uğraşsın, halkımız ister, siz  de uygun görürseniz başkanlığa yeniden talibim. Birilerinin kişisel hesapları için partimizi basamak yapmak istediğini biliyorum. Benim koltuğumda gözü olan birileri, seçimden başarısız çıkıp partiyi o yükün altında bırakamaz.”
 
Türel diyor ki: “Antalya'ya çağ atlatan eserlerimizdeki destekleriniz için size ne kadar teşekkür etsek azdır.”
 
Türkçe meali: “Siz beni anlıyor, destek veriyor ve yaptıklarımı takdir ediyorsunuz. O birileri de artık anlamalı ve destek vermeli.”
 
Türel diyor ki: “Çalışma aşkını ve disiplinini sayın cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Bu eserler hep kendilerinin ve sizlerin desteğiyle oldu.”
 
Türkçe meali: “Hep sizi örnek aldım ve alıyorum.”
 
Türel diyor ki:”…Muhalefetin engellerine alıştık, normaldir. …böyle bir dönemde rehavete kapılma ve içimizde fitne ve fesada izin verme hatasına düşemeyiz. Benlik davasına kapılamayız.”
 
Türkçe meali: “Sayın cumhurbaşkanım, muhalefet çalışmalarımızı engellemek için çalışır tamam da, parti içinde fitne ve fesata tevessül edenler var. Lütfen bunları engelleyin. Onlara bu güne kadar prim vermediniz, bundan sonra da vermeyin.”
 
Türel diyor ki: “Bizi dışarıdan yıkamayacaklarını bilenler aramıza nifak tohumları sokmaya çalışacaklar. Onlara fırsat vermeyeceğiz.”
 
Türkçe meali: “Sayın cumhurbaşkanım, sizi örnek alıyorum, sizi seviyorum, çok büyük saygı duyuyorum. Aramızdaki bu bağı koparmak için içimizden birileri dedikodu getirip götürebilirler. Onlara fırsat vermeyelim.”
 
 

Etiketler:
 
Kitap günleri devam ediyor
 
Özge, yürümeyi öğrendiği düzenekle koşmayı da öğrenecek
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 15 Ağustos 2017 Salı 09:50

Birde Kepez Teomanpaşa Mah çöp daglarını sökülüp yapılmayan kaldırımlarını ve artık yama bile yapılmayan yollarını yazarsanız belki Hakan Efendinin haberi olur sağolun

Yorumu oyla      3      6  
Solomon61 14 Ağustos 2017 Pazartesi 23:01

Artık kişilerin önemi yok.akp Antalya'ya yönettiği sürece hizmet alir.keşke Melih Gökçek Antalya'ya aday olsa

Yorumu oyla      5      4  
CEMSULTAN 14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:22

MEALİ BEĞENMEDİM.

Yorumu oyla      7      7  
HALİL BOLATAN 14 Ağustos 2017 Pazartesi 13:46

Türel olmazsa antalyada cemaat ve tarikatlara yakın biri aday olursa çok çok sıkıntı olur mutlaka TUREL aday gosterilmeli

Yorumu oyla      8      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türel, Antalya İl Danışma Meclisi'nde konuştu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı Recep ...
İşte CHP'de adı geçen belediye başkan adayları
CHP, Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerle ...
Görevden alınan başkan gözaltında
Karabük'ün Safranbolu İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Necdet Aksoy, FETÖ/PDY ...
 
İşte Kılıçdaroğlu'nun Akaydın kararı
Kılıçdaroğlu: Ben de Antalya milletvekilimiz de şehit ve gazilerin hukukunu ...
Antalya'da 2 parti yöneticisi dahil 23 gözaltı
ANTALYA, merkezli 5 ilde gerçekleştirilen terör örgütü PKK'ya yönelik ...
Meral Akşener'in parti hazırlıkları tamam
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Eski MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı'dan ...
 
Siyasileri şoke edecek anket
​Yaptığı anketlerle son günlerde adından çok söz ettireceğe benzeyen ...
AKP'de MHP rahatsızlığı
Birçok konuda MHP’yle ortak hareket eden AKP’de kaygılar artıyor. Politikalar ...
Antalya Türel'den 'Memnun'
Bir süre önce ORC Araştırma Şirketi’nin yaptığı ankette 30 büyükşehir ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva