Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
Başkan Kotan'ın ilk ziyareti Kaymakam Köse'ye
7 Haziran 2020 Pazar - 13:16

Turistlere gönderilen mektuplar karşılığını buldu

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle etkilenen turizm sektörünü normalleşme süreciyle birlikte tekrar canlandırmak isteyen turizmciler, daha önce Antalya bölgesine gelen 23,5 milyon turiste 4 farklı dilde mektup gönderdi.

Turistlere gönderilen mektuplar karşılığını buldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu organizasyona katılan Alanya'daki turizmciler de farklı ülkeden gelen turistlerin olması dolayısıyla dil seçeneğini arttırarak daha önce buraya gelen turistlere mektup yolladı. Bu mektuplar karşılığını buldu. Almanya, Hollanda ve İspanya'da yaşayan ve daha önce Alanya'ya tatile gelmiş turistler video yollayarak tekrar Alanya'ya gelmek istediklerini dile getirdi.

Koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirlerin salgının yayılma hızını azaltması sonrası vaka sayılarının düşmesiyle normalleşme sürecine girildi. Türkiye'nin özellikle 1 Haziran sonrası aldığı kararlarla uzun süredir kapalı olan plajlar, oteller, kafeler, çay bahçeleri, havuzlar gibi birçok yer sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yeniden açıldı. Türkiye'de yavaş yavaş normalleşme adımları atılırken, turizm sezonunun önce yerli turistle başlaması bekleniyor. Özellikle temmuz ayı sonrası yabancı turistlerin de kontrollü olarak ülkeye gelmesi beklenirken, mayıs ayında Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında sektör temsilcileriyle yapılan toplantıda alınan karar gereği, bütün otellerin, eski müşterilerine salgın sürecinde evde kalmalarının istendiği, sonrasındaysa Antalya'ya davet edildiği 4 dille hazırlanan #SunAndMore mottolu mektup Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından hazırlandı. Antalya'da başlatılan bu organizasyona Alanya'daki turizmciler de katıldı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) öncülüğünde yürütülen projede 4 dille sınırlı kalınmadı. Alanya'ya gelen Polonyalı, İranlı, Finlandiyalı, Hollandalı turistleri de düşünerek hareket eden turizmciler, hazırlanan mektubu daha fazla dile çevirdi. Hazırlanan mektuplar daha önce Alanya'ya gelen turistlere gönderildi.

'TÜRKİYE'NİN SAĞLIĞIMIZI KORUMAK İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALDIĞINA EMİNİM'

Turizmcilerin gönderdiği mektuplar karşılığını bulurken, Almanya'da, Hollanda'da, İspanya'da yaşayan ve daha önce Alanya'ya tatile gelen turistler video aracılığıyla tekrar gelmek istedikleri belirtti. Almanya'nın Braunschweig şehrinde yaşayan Martina Mic, Alanya'ya çok kez geldiğini ancak bu yıl koronavirüs nedeniyle daha önce rezervasyon yaptırdığı tatilini iptal ettiklerini söyledi. Mic, "Birçok kez Alanya'nın Konaklı bölgesinde tatilimi geçirdim. Maalesef haziran ayındaki tatilimizi iptal ettiler. Ama biz mutlaka eylül veya ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğiz. Türkiye'nin bizim sağlığımızı korumak için tüm tedbirleri aldığından eminim. Ben her zaman çok memnun kaldım. Buradan misafirperverliğiniz için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sağlıkla kalın, tekrar görüşeceğiz" dedi.

'TÜRK DOSTLARIMIZI ÇOK ÖZLEDİK'

İspanya'nın Valensiya Finestrat şehrinde yaşayan ve daha önce Alanya'da yerleşik olarak da bulunan 65 yaşındaki Anne Owen, "Alanya'ya 2014 yılında yaptığım ilk ziyaretimde daire aldık ve 8 sene boyunca çok mutlu yaşadık. Alanya çok güzel bir şehir, bizlere sunacak harika güzelliklere sahip. Taş ve tahta oymacılığından, uluslararası triatlon, Noel pazarı gibi kültür içeren harika bir atmosfere ve ihtişama sahip. Yerli halk çok yardımsever ve çok cana yakın. Yaşadığımız dönemde edindiğimiz birçok dost ve arkadaşımız oldu. Hepsiyle hala görüşüyoruz. Restoranlar ve servisler harika. Restoranların bazıları için dünyanın en iyileri diyebiliriz. Oteller çok yüksek kalite standartlarında hizmet veriyor. Dim Çayı'nda bir gün geçirmek dünyada yaşanabilecek en büyük güzelliklerden biri. Dim Çayı, Dim Mağarası tek kelimeyle muhteşem. Alanya, mevcut pandemi sürecini çok iyi idare ediyor. Ailevi sebeplerden dolayı Alanya'dan taşındık. Seneye tekrar Alanya'ya gelebilmeyi umut ediyoruz. Bu temiz, muhteşem şehri ve Türk dostlarımızı çok özledik" diye konuştu.

'ALANYA BİZİM İKİNCİ MEMLEKETİMİZ'

Almanya'nın Bremen şehrinde yaşayan Benedikt Pröhl, Alanya'nın ikinci memleketleri olduğunu vurgularken, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 10 senedir her sene birkaç haftalığına Alanya'ya geliyoruz. Yani senede birçok defa. Alanya'nın konumundan, konaklamasından, plajlarından ve çevresinden çok memnun kaldık. Alanya'da kendimizi o kadar rahat hissettik ki kendi evimizi bile aldık. İkinci memleketimiz olan Alanya'ya tekrar gelebileceğimiz için çok mutluyuz. Pandemi sürecini yönetmek ve misafirlerin sağlığını korumak konusunda alınan tedbirleri beğeniyoruz. Sağlıklı kalmak için herkes kendince bu konuda ufak da olsa katkı sağlayabilir. Temmuz başı ikinci memleketimiz olan Alanya'ya gelmemize izin verilmesine çok sevindik. Uçak biletlerimizi şimdiden aldık."

'TEKRAR ALANYA'DA TATİLİMİ GEÇİRMEK İSTİYORUM'

Almanya'nın Frankfurter Main'de yaşayan ve Alman vatandaşı olan Nalan Darendelioğlu, bir sonraki tatili için şimdiden çok mutlu olduğunu dile getirirken, "Yaklaşık 4 sene önce eylül ayında Alanya'ya tatile geldim. Hacet Mahallesi'nde konakladım. Harika ve unutulmaz bir tatildi. Tekrar tatilimi Alanya'da geçirmeyi çok isterim. Pandemi bittiğinde ve Türkiye'nin Covid-19 kapsamında tüm tedbirleri yüzde 100 aldığından emin olduğum zaman, tekrar Alanya'da tatilimi geçirmek istiyorum. Bir sonraki tatilim için şimdiden çok mutluyum" dedi.

'İLK UÇAKLA GELECEĞİM'

Hollanda'da yaşayan ve yılda en az iki kez Alanya'ya gelen Anja De Jong, yurt dışı uçuşlarının açılmasının ardından ilk uçakla geleceğini söyledi. De Jong, "Ben normal şartlarda Alanya'ya senede 2 defa geliyorum. Bu şu an koronavirüsten dolayı mümkün değil. Türkiye'ye şimdilik uçuş yok. Belki temmuzun ikinci yarısında deniliyor. Dilerim çok yakın bir zamanda mümkün olur. Umarım haziran ayında. Her ne olursa olsun güzel Alanya'ma tekrar gelmek için bir uçuş olursa ilk uçuşla gelirim. Yakında görüşmek üzere" diye konuştu.

KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE ETKILENEN TURIZM SEKTORUNU NORMALLESME SURECIYLE BIRLIKTE TEKRAR CANLANDIRMAK ISTEYEN TURIZMCILER, DAHA ONCE ANTALYA BOLGESINE GELEN 23,5 MILYON TURISTE 4 FARKLI DILDE MEKTUP GONDERDI.BU MEKTUPLAR KARSILIGINI BULDU. ALMANYA, HOLLANDA VE ISPANYA'DA YASAYAN VE DAHA ONCE ALANYA'YA TATILE GELMIS TURISTLER VIDEO YOLLAYARAK TEKRAR ALANYA'YA GELMEK ISTEDIKLERINI DILE GETIRDI. (BENEDIKT PROHL) (FOTO:ALANYA-DHA)

KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE ETKILENEN TURIZM SEKTORUNU NORMALLESME SURECIYLE BIRLIKTE TEKRAR CANLANDIRMAK ISTEYEN TURIZMCILER, DAHA ONCE ANTALYA BOLGESINE GELEN 23,5 MILYON TURISTE 4 FARKLI DILDE MEKTUP GONDERDI.BU MEKTUPLAR KARSILIGINI BULDU. ALMANYA, HOLLANDA VE ISPANYA'DA YASAYAN VE DAHA ONCE ALANYA'YA TATILE GELMIS TURISTLER VIDEO YOLLAYARAK TEKRAR ALANYA'YA GELMEK ISTEDIKLERINI DILE GETIRDI. (NALAN DARENDELIOGLU) (FOTO:ALANYA-DHA)

KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE ETKILENEN TURIZM SEKTORUNU NORMALLESME SURECIYLE BIRLIKTE TEKRAR CANLANDIRMAK ISTEYEN TURIZMCILER, DAHA ONCE ANTALYA BOLGESINE GELEN 23,5 MILYON TURISTE 4 FARKLI DILDE MEKTUP GONDERDI.BU MEKTUPLAR KARSILIGINI BULDU. (FOTO:ALANYA-DHA-ARSIV)
Burcu MUTLU-Engin ANAK/ALANYA, (DHA)-

Etiketler:
 
Hal çalışanının öldürülmesine 3 tutuklama
 
ASSİM faaliyetlerine başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve bir günde hepsi gitti
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde, sahile yakın bir noktaya konuşlanan karavancılar, ...
Alkaya: Turizmde 50 milyar dolarlık beklenti vardı
TURİZMCİ Zafer Alkaya, sektörün geçen yıl 35 milyar dolar ciro yakaladığını ...
Bilim Kurulu üyesi; 'Havuz yerine denize girin'
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, tatilde ...
 
Kredili tatil, turizme ivme kazandıracak
TÜRKİYE Turizm ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Yağcı, ...
Sahil Yaşam Parkı'nda direniş var
Konyaaltı Yaşam Parkı’nda esnafın ‘Yeşil alan’ direnişinde ortaya çıkan ...
Kişiye özel şezlongun fiyatı cep yakıyor
Bodrum'un gözde tatil beldesi Türkbükü’nde hizmet veren lüks bir otelin ...
 
Alanya'daki 2 otele 'Güvenli Turizm Sertifikası'
KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın otellerde koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
Konyaaltı'na karavankondu
Antalya'da onlarca kampçı, Konyaaltı sahilindeki vatandaşa ait araziyi ...
Otelin ilk müşterilerine alkışlı karşılama
KORONAVİRÜS nedeniyle yaklaşık 2, 5 aydır kapalı olan Antalya'nın dünyaca ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva