22 yaşındaki berke kaza kurbanı
22 yaşındaki berke kaza kurbanı
Alex de Souza Antalyaspor ile sözleşme imzalamak için geldi
Alex de Souza Antalyaspor ile sözleşme imzalamak için geldi
Milletvekili kaza geçirdi
Milletvekili kaza geçirdi
Anne ve babasını tabancayla öldürüp intihara kalkıştı
Anne ve babasını tabancayla öldürüp intihara kalkıştı
8 Şubat 2015 Pazar - 16:08

Turizm etkilenir

Köprülü Kanyon'a komşu Kasımlar HES'ine komisyondan olumlu rapor çıktı.

Turizm etkilenir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


ANTALYA'da Köprülü Kanyon Milli Parkı'na ait, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca da kabul edilen, Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı'nda alanla ilişkili yerlerde HES'lere izin verilmemesi ilke kararına rağmen bölgeye komşu Değirmenözü'nde projelendirilen Kasımlar HES'ine ilişkin imar planları yarın toplanacak Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Görüşmelere temel oluşturan komisyon raporundan CHP'nin 'ret' oyuna rağmen HES için olumlu görüş çıktı.

Pazartesi günü saat 14.00'te Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü salonunda toplanacak mecliste Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 15 Aralık 2010 tarihli üretim lisansına istinaden yapılmak istenen Kasımlar Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin uygulama ölçeğindeki plan değişiklikleri karara bağlanacak.

Konuyla ilgili çalışmasını tamamlayan Meclis İmar ve Bayındırlık Komisyonu, HES için uygunluk raporu verdi. CHP'li 2 üye Mustafa Reşat Oktay ve Oytun Eylem Doğmuş, karara 'ret' şerhi düştü. CHP'li üyeler bölgeye kurulacak olası bir HES'in bölgenin turizm çeşitliliğini ve yöre halkının rafting faaliyetlerinden elde ettiği turizm gelirini olumsuz etkileyebileceğini, ayrıca santral sahasında Değirmenözü Mahallesi'nin bir bölümünün yer aldığını belirterek, 'vatandaşlar mağdur olacağı' gerekçesiyle komisyon görüşüne katılmadıklarını beyan etti.

Dosyada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Manavgat Belediyesi'nden söz konusu plan değişikliğine ilişkin görüşünü sorduğu yazı da yer aldı. Belediyenin 1 Kasım tarihli cevap yazısında, Değirmenözü Mahallesi'nde 102436 megawatt kurulu güce sahip Kasımlar Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin Antalya- Burdur- Isparta Çevre Düzeni Planı'nda ormanlık alan tanımlanan alanda önerildiğini ve Köprülü Kanyon Milli Parkı'na da komşu olduğunun tespit edildiği dile getirildi. Köprülü Kanyon Milli Park Alanı'na ait 'Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı'nın 30 Mayıs 2014 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca onaylanarak yürürlüğe girdiğinin belirtildiği yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı, Plan Araştırma Raporu'nda alanın içersindeki ve milli park dışında olup alanla doğrudan ilişkili olan ve kanyon yapıları içinde akış gösteren yüzey suları ve kaynaklar, alanın kaynak değerleri arasında sıralanmış olup, sahip olduğu doğal ve tarihsel değerlerin yanı sıra, rafting sporuna elverişli yapısı ile bölgenin en önemli alternatif turizm alanları arasında bulunan Köprüçay Irmağı ve kanyon oluşumlarının taşıdığı sürdürülebilir turizm potansiyelinin koruma-kullanma dengesi gözetilerek bölgeleme karar ve hükümlerine göre yönetilmesi gerektiği ve alanda ekosistemin dengesini bozacak ve biyoçeşitliliğe zarar verebilecek baraj, HES vb. tesislerin yapımına izin verilmemesi hususları vurgulanmıştır."

Yazıda, Kasımlar Barajı'nın Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda doğal ekosistem dengesini ve turizm potansiyelini olumsuz etkileyeceği, Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı'nda HES ve benzeri tesislerin yapımına izin verilmemesi gerektiğine vurgu yapılarak, konunun Manavgat Belediyesi'nce olumsuz değerlendirildiği belirtildi.

EN UZUN KANYONLARDAN BİRİ

Ülkedeki 40 milli parktan biri olan Köprülü Kanyon Milli Parkı 35 bin 719 hektara ulaşan yüzölçümüyle Türkiye'nin sahip olduğu milli park alanlarının yüzde 4,5'ini oluşturuyor. 12 Aralık 1973'te milli park ilan edilen alanın değerini Köprü Çayı'nın Bolasan Köyü ile Beşkonak arasında meydana getirdiği yarma vadi şeklinde yaklaşık 14 kilometre uzunluğunda ve 100 metreyi aşan duvar yüksekliğiyle Türkiye'nin en uzun kanyonlarından biri olan Köprülü Kanyon oluşturuyor. Milli Park'ta kızılçam ve makilik alanlar yaygın olmakla birlikte 400 hektarlık saf Akdeniz servi ormanı benzersiz bir botanik özellik oluşturuyor. Alabalıkları ile ünlü Köprüçay, aynı zamanda Türkiye'nin en popüler rafting alanını oluşturuyor. Park sınırları içerisinde toplam 11 yerleşke yer alıyor. İç kısımlarda Karabük, Beşkonak, Gaziler, Altınkaya, Ballıbucak çevresinde ise Yeşilvadi, Hasdümen, Değirmenözü, Çaltepe, Demirciler, Beydiğin mahallelerinde yaklaşık 8 bin kişi yaşıyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Kamyonetin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü öldü
 
Cavit Arı istifa mı ediyor?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
uzun devreli gelişme 8 Şubat 2015 Pazar 17:29

uuzun devreli gelişim reviyon planı geregi verilen hesin hukuki geçerligi yoktur. çünkü orman mühendisleri 6. danıştay dairesine yürütmeyi durdurma kararı istenmişti. daıştay25,9. 2014 tarihinde E2014,3674 KARARLA yürütmeyi durdurma kararı verdi VERİLEN KARARIN GEÇERLİGİ YOK MİLLİ PARKLARYÖNETMENLİGİNE GÖRE UYMAYANLAR 2 YIL CEZAEVİNE GİRER.

Yorumu oyla      3      3  
gözün aydın antalya 8 Şubat 2015 Pazar 17:23

yeni yasayla hes maden ocakları büyükşehir belediyesi imar bayındır komisyonu tarafından verilmektedir. buraya izin 2. mhp üye 4. akp oyuile izin veridi. chp çekimser kaldı.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonetin çarptığı elektrikli bisiklet sürücüsü öldü
ANTALYA'da meydana gelen trafik kazasında elektrik bisiklet kullanan 55 ...
Antalya'da 3.9'luk deprem
ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde Richter ölçeğine göre, 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İş kazasına davet
İŞ kazalarının en çok yaşandığı inşaat sektöründe yapılan uyarılar dikkate ...
 
5 dil bilen manken
ANTALYA'ya 8 yıl önce gelen Ukraynalı manken Mariya Rapeuska 5 dil biliyor.
Seyyarlara gece operasyonu
KALEİÇİ'nde yoğun şikayet konusu olan ve insan sağlığı için tehdit oluşturan ...
Yozgatlılar buluştu
ANTALYA'da yaşayan Yozgatlılar bu yıl ikincisini düzenledikleri birlik ...
 
Aksekililer düğünde kaşıkla coştu
ANTALYA'da 1 yıldır nişanlı olan Çağdaş Gültekin ve Çiğdem Ülkü, Grand ...
Antalya'da Paris rüzgârı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) sahnelenen 'Paris'te Bir Gece' ...
Antalya'da yolcu otobüsü devrildi: 1'i ağır, 37 yaralı
ANTALYA'nın Akseki İlçesi yakınlarında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu, ...
 
Dursun Gündoğdu
Erdoğan gitti vantilatör geldi
YAZARLAR
İsa Altun
İsa Altun
ÖNLEMEK TEDAVİ ETMEKTEN KOLAY
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Eğitim şart 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Nereye kadar?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva