12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
19 Nisan 2023 Çarşamba - 08:12

Turizm sektörü son iki yılda hızlı toparlanma sürecine girdi

Dünya Turizm Örgütü’ne (UNWTO) göre pandeminin ardından turizm sektörü hızlı bir toparlanma sürecine girdi. Söz konusu toparlanma geçen sene beklenenin ötesine geçerek 2023 yılında pandemi öncesi seviyelerin yaklaşmasına neden oldu

Turizm sektörü son iki yılda hızlı toparlanma sürecine girdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Küresel anlamda yaşam maliyeti her geçen gün büyüyen bir soruna dönüşerek tatil planlarını zorlasa da turizm sektöründe rekabet her geçen gün artıyor. Örneğin Suudi Arabistan uzun süredir, turizm sektöründe son zamanlarda görülmeyen yatırımlara imza atarak inanç turizmi dışında pazarda kendisine yer bulmaya çalışıyor. Japonya ise çok yakın zamanda radikal bir adım atarak daha fazla turist çekebilmek adına ülkenin ilk kumarhanesini açacağını duyurdu. Afrika ise belirlediği niş alanlarla turistler için tercih sebebi haline geliyor.

Hürriyet’ten Gamze Şener’in haberine göre 2022 yılında tüm dünyada yaklaşık 917 milyon kişi seyahat etti. Avrupa hala en fazla turist çeken destinasyonlardan biri olmayı sürdürüyor. Ancak en canlı sektörlerden biri olan turizmde tüketicilerin tercihleri de hızla değişiyor ve farklı destinasyonlara olan talep her geçen yıl artıyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Suudi Arabistan örneğinden yola çıkarak, “Birkaç bölge turistik bölge olarak hazırlanıyor. Turist vizesi diye yeni bir vize türü çıkardılar. Bununla umre de yapılabiliyor. Kapalılık tamamen değişmiş vaziyette. Türkiye de onlar için önemli bir pazar. Pazara yepyeni, şu ana kadar olmayan bir ürün girdi. Kısa sürede ciddi bir potansiyele sahip olacaktır” diye konuştu.

TURİZM PANDEMİ ÖNCESİNE GÖRE YÜZDE 121 ARTIŞ GÖSTERDİ

Ülkede sadece turizm sektörü için 2030 yılına kadar 6 trilyon dolarlık yatırım hedefleniyor. Turizmden beklenen gelir ise 550 milyar Dolar. Suudi Arabistan, bugün dünyada turizme en çok yatırım yapan ülkelerin başında geliyor. Ülkeye 2022 yılında toplam 93.5 milyon ziyaretçi geldi ve turizm pandemi öncesine göre yüzde 121 artış gösterdi. Suudi Arabistan için ulusun doğduğu kent olarak görülen ve 300 yıllık bir şehir olan Diriyah’ı dönüştürmek için 50.6 milyar dolarlık bir plan oluşturuldu.

Kızıl Deniz Projesi (Red Sea Global) ise 90’dan fazla adayı kapsayacak oldukça büyük bir turizm projesi. Projenin 2030 yılına kadar devam etmesi beklenirken; küresel anlamda ülkenin prestijini artıracağı düşünülüyor. 2023 yılında çok sayıda lüks otel zincirinin bölgede açılış yapması bekleniyor.

Japonya’da tartışmalara konu olan ülkenin ilk kumarhanesi için geçtiğimiz günlerde bir karar alındı. Osaka şehrinde 2029 yılında açılması planlanan kumarhaneyle ülkeye gelen yabancı turistin artması bekleniyor. Japonya Başbakanı Fumio Kişida, bu adımın bölgenin kalkınması için destek niteliğinde olacağını belirterek, Japonya’nın cazibesini dünyaya yayacak bir turizm üssü haline geleceğini söyledi.

PANDEMİ SONRASI AFRİKA ÜLKELERİNDE TURİZM HEDEFİ YÜKSELDİ

Osaka’daki 13.5 milyar dolarlık kompleksin, yılda 20 milyon ziyaretçi ve 4 milyar dolarlık gelir getirmesi bekleniyor. Ülkede 2019’da 32 milyon olan turist sayısı 2022’de 4 milyona düşerken; Çin hedef pazarlardan biri olarak öne çıkıyor.

Turistlerin daha çok sakin bir tatil ve muhteşem doğası nedeniyle tercih ettiği Afrika ülkeleri, Pandemi sonrası turizmde hedef yükseltti. İnternet üzerinden yayın yapan kuruluşların kıtaya dair içerikleri, kıtada niş bir turizm alanı da yarattı. Sadece kara değil, artık deniz safarileri de Afrika’nın bazı ülkelerinde öne çıkıyor. Afrika’daki ülkeler, engelliler için hayatı kolaylaştırmaya yönelik hizmetlere yöneldi. Globalde 1.3 milyar engelli için önemli bir pazara dönüşmek hedefleniyor. Kıta, dijital göçebeler (digital nomads) için de parlayan yıldız haline geldi. Namibya gibi pek çok ülke çalışmalarını hızlandırmış durumda.

 
400 bin TL'ye özgürlük
 
Rus milyarder Abramoviç'in yatı Marmaris'te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmde bayram hareketliliği
TURİZM merkezi Antalya'da, Ramazan Bayramı ve eğitime verilen ara tatil ...
Turizm sezonu öncesi uyarı, 'Carettalara dokunmayın'
MUĞLA'nın Ortaca ilçesinin İztuzu Plajı'nda faaliyetlerini sürdüren Deniz ...
Yaz tatiline konaklama engeli
Oteller 2023 yılı yaz sezonu için açılmaya başlandı. Bu sezon için otel ...
 
Turizmci Hamit Kuk, İyi Parti'den Antalya vekilliği için başvurdu
Turizmci Hamit Kuk, İYİ Parti’den Antalya milletvekili adaylığı için başvurdu.
Tarım Bakanlığı ‘Turizm’de Su Verimliliği’ rehberi hazırladı
Tarım ve Orman Bakanlığı, turizm sektöründe su tüketiminin azaltılmasına ...
Turizmde ilk 2 aylık yabancı ziyaretçi artışı yüzde 37
TÜRKİYE, 2023 yılının ilk 2 ayında 3 milyon 876 bin 381 yabancı ziyaretçiyi ...
 
Bakan Ersoy'dan Phaselis açıklaması: Böyle bir şeye izin vermem!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Phaselis Antik Kenti içerisindeki koylara ...
Otel patronu asgari ücreti 12.500 yaptı
Prince Şirketler Grubu, bünyesindeki Royal Diwa Tekirova, Euphoria Palm ...
Kemer'de yeni 5 yıldızlı otel
Tur Operatörü PEGAS, Antalya-Kemer'de beş yıldızlı yeni otel açtı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva