Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
28 Aralık 2011 Çarşamba - 10:56

Turizmci, 2012 için ‘temkinli’ iyimser

Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden turizmde, 2011'de başarılı performans sergileyen sektör temsilcileri, 2012 için 'temkinli' bir iyimserlik içerisinde.

Turizmci, 2012 için ‘temkinli’ iyimser
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turizmciler, dünyadaki ekonomik krizin Türk turizmini olumsuz etkileyebileceği öngörüsüne rağmen, iyi bir tanıtım ve pazarlama faaliyeti yürütülerek, 2012'de de başarılı bir sezon geçirileceğini umut ediyor. Avrupa'daki ekonomik kriz yüzünden, turistin tatilini evinde geçirmesinden endişe duyuluyor.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 2011'in iyi bir yıl olduğuna değinerek, Türkiye'nin turizmdeki genel rakamlarının gayet iyi olduğunu, turizmcilerin beklentilerini karşılayan bir yıl gerçekleştiğini belirtti. 2012'de de aynı temponun, 2011'in biraz altında olmakla birlikte, tüm dünyadaki olumsuzluklara rağmen yakalanabileceğine işaret eden Ayık, dünyadaki ekonomik kriz yüzünden bazı riskler olabileceğine değindi.
ŞUBAT SONUNU GÖRMEK GEREK
2012 yılında sektörel anlamda kötü bir yıl yaşanmayacağını umduklarını söyleyen Osman Ayık, 2012'ye ilişkin öngörülerin netleşebilmesi için Şubat ayı sonunu beklemek gerektiğini vurguladı. Ayık, "Şubat sonuna kadar alınacak ön rezervasyonları görmemiz lazım ki, 2012 ile ilgili daha net bir şeyler söyleyebilelim. Ancak, tüm olumsuzluklara rağmen çok da kötü bir yıl beklemiyorum. En azından rekabet ettiğimiz, aynı kulvarda yarıştığımız ülkelerin bir adım önünde oluruz" diye konuştu.
2012 DAHA İYİ GEÇECEK ANCAK DİKKATLİ OLMAK LAZIM
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İkinci Başkanı Talha Görgülü de 2011'in beklentiler doğrultusunda, iyi bir yıl olduğuna işaret ederek, 2012'ye, dünya genelindeki ekonomik krizin etkisiyle 'moralsiz' başlandığını belirtti. Buna rağmen, 2012'de Türkiye'nin turizm sektörünün 2011'e göre yüzde 8-10 arasında büyüyeceğini tahmin ettiğini vurgulayan Görgülü, şunları söyledi:
"Turizm pazarımız genişledikçe Türkiye bir marka haline geldi. Dünyada turizmde ilk 5'i zorlayan bir ülke oldu. Sektörün yüzde yüz Türk olan konaklama sektörü, filoları sürekli genişleyen Türk bayraklı uçak şirketleri, Türk sermayeli tur operatörlerinin dünyanın en büyük tur operatörleri arasında yerini almasının yanı sıra, son yıllarda ortaya çıkan kültür değerlerin turizme yeniden katılması ve bu sayede kültür turlarına olan ilginin artmasıyla Türkiye önemli bir avantaj elde etti. Ayrıca, Türkiye'de toplantı ve kongre turizmi de artıya geçti. Türkiye 2012'yi daha iyi geçirecek ama daha dikkatli olmamız lazım."
2012 FLU
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ise dünyadaki ekonomik kriz ve turizm yatırımlarının artmasıyla devreye giren yeni yataklar nedeniyle 2012'nin de turizmde 2011 gibi geçeceğini, 2012'de turizmde önemli bir büyüme beklenmemesi gerektiğini söyledi. Çorabatır, 2011'deki başarının verdiği rahatlık ve güvenle rehavete kapılmadan, hizmet anlayışından taviz vermeden ve tedbiri elden bırakmadan yapılacak çalışmalar sayesinde 2012'nin kayıpsız atlatılabileceğini vurguladı. Çorabatır, kendisinin de 2012'yi flu gördüğüne işaret ederek, "2012 tatil sezonuna yönelik ilk satışlar, 2011'in bu dönemindeki gibi olmadı. Ancak, ön rezervasyonların kısa sürede toparlanacağını tahmin ediyorum. Türk turizmi rakiplerine göre avantajlı olsa da tedbiri elden bırakmadan, kamu-özel sektör işbirliğiyle takım oyunu oynayarak, pastadan en büyük payı alabiliriz" dedi.
RESESYON TEHLİKESİ
Merkezi İstanbul'da bulunan Turistik Otelciler Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır da, Avrupa'daki bir çok ülkede 'resesyon' tehlikesinin başgösterdiğinin altını çizerek, "Türkiye'de tatil yapan müşterinin yarısının Orta Avrupa'da olduğunu düşünürsek sıkıntı yaşamama şansı yok. Mümkün olduğu kadar yeni pazarlar açarak 2012'deki muhtemel sıkıntıyı hafif atlatmaya çalışacağız. Ama göstergeler geçen seneye göre pek iyi olmayacak gibi" görüşünü dile getirdi.
RUS TURİST KAPIŞMASI
Turizm Gazeteci ve Yazarları Derneği (TUYED) Başkanı Kerem Köfteoğlu ise Türkiye'nin en büyük pazarı olan Avrupa'da turistlerin 2012'de tatile çıkmak yerine evde kalacağına ilişkin araştırma sonuçları bulunduğunu belirtti. Köfteoğlu, şu bilgileri verdi:
"Diğer yandan tüm rakiplerimiz gözlerini ikinci büyük pazarımız Rus turiste çevirmiş durumda. 2012'de Rus turisti kapma konusunda ciddi bir rekabet yaşanması bekleniyor. Büyük bir aksilik olmazsa, 2012'de Avrupa pazarında oluşacak kayıpların, Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den telafi edilebileceğine inanıyoruz. 'Turizmde Çin Yılı' ilan edilen 2012'de gerekli adımların atılması halinde bu ülkeden gelecek, iyi para harcayan kültür turisti sayısı artırılabilir."
DHA-Antalya - Bünyamin TOKMAK

 
Otomobiliyle bahçeye uçtu
 
‘Ustadan Tükenmez Kalem Mucizesi’ adlı sergi açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otelcilerin yeni başkanı Osman Ayık'ın 3 önceliği
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkanlığı görevini Ahmet ...
Osman Ayık TÜROFED Başkanı oldu
Ankara’da yapılan ve iki listenin yarıştığı Türkiye Otelciler Federasyonu ...
Frenzel; 2015'de 44 milyon turist
DÜNYANIN turizm devi TUI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Michael Frenzel, küresel ...
 
Yılbaşı tatili, turizmciyi memnun etmedi
Yılbaşının hafta sonuna rastlaması, iç pazarda turizmcileri memnun etmedi. ...
'Turizm sektörüne engelli istihdamı' paneli
'Turizm Sektöründe Engelli İstihdamı, Ulaşılabilirlik ve Yerel Yönetimler ...
Lüks gemi Alanya'ya 1047 turist getirdi
Malta bayraklı 'Thomson Celebration' adlı lüks gemi, Antalya'nın Alanya ...
 
Altınbeşik Mağarası'na turist ilgisi artıyor
Antalya'nın İbradı İlçesi'nde bulunan dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ...
Turizmci işadamının otomobilini taradılar
CEYLAN Intercontınental Otel’in ortaklarından Mahmut Ceylan’ın aracına ...
Günay, Beymelek'in fahri hemşehrisi
Antalya'nın Demre İlçesi'ne bağlı Beymelek Beldesi Belediye Meclisi, oybirliği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva