'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
11 Ekim 2012 Perşembe - 11:58

Turizmci 6 günlük bayram tatilinden memnun

Kurban Bayramı'nda 10 gün istenen tatil süresinin Bakanlar Kurulu'nca 6 gün olarak kararlaştırılmasına rağmen tatilciler, önceden yaptıkları tatil planlarını bozmadı.

Turizmci 6 günlük bayram tatilinden memnun
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yurtiçinde 300 bin, yurtdışında ise 150 bin tatilci paket tur tercih etti. Yurtdışında İtalya, yurtiçinde de Ege öne çıktı. Kararın sektöre olumsuz bir etkisi olmadığı da belirtildi.
Karar geç açıklandığı için işletmelerin de Bakanlar Kurulu'nun açıkladığı karara yakın bir plan yaptığını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, 6 gün tatilin beklentilerinin dışında olmadığını, iç pazar için son dakika karar vereceklerin bu haftadan itibaren hareketlilik oluşturmasını beklediklerini söyledi. Ayık, "Tatil süresi 10 gün açıklanmış olsaydı eğer önce tatilini yapan vatandaşlar bayramın ikinci, üçüncü günlerinde dini vecibelerini yerine getirme imkanı da bulabileceklerdi. Bu açıdan avantaj olabilirdi. Hükümetin takdiridir, bir olumsuzluk sözkonusu değil" dedi.
Türkiye iç pazar hareketliliğine bakıldığında tatil sürelerinin zaten 5-7 gün gibi planlandığını aktaran Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, açıklanan kararın Antalya sahillerine hareketlilik kazandıracağını söyledi. Çorabatır, "10 gün olmasını isterdik, ama Türkiye'nin üretimi de düşünülmeli. Örneğin Şubat tatili 15 gün. Karşılaştırınca 6 günlük Kurban Bayramı tatilinin normal olduğunu düşünüyorum" dedi.
TATİLCİ PLANINI ÇOKTAN YAPTI
Kurban Bayramı tatil süresine ilişkin günler öncesinden 10 gün olabileceğine ilişkin yorumların ve taleplerin gündeme geldiğini hatırlatan Prontotour'dan Ercüment Sarp Özkar, insanların Ramazan Bayramı'nda tatil yapamamaları nedeniyle Kurban Bayramı'na yoğunlaştığını ve günler öncesinden '10 gün olmasa bile kendi iznimizden kullanırız' diye 7-8 gün veya üzeri paket turları tercih ettiklerini açıkladı.
YURTDIŞI 150 BİN, YURTİÇİ 300 BİN TATİLCİ
10 gün söylentilerinin uzun tur paketlerinin de yoğun satışına neden olduğunu belirten Özkar, "6 gün olarak açıklanması çok kötü bir etki yapmadı. Rezervasyon yaptıranlara ilişkin de olumsuz geri dönüş olmadı. Türkiye'de tatile çıkanların yüzde 10'u iki bayramdan birini tercih ediyor, iki bayramda da tatile çıkanların oranı yüzde 10. Ramazan Bayramı'nın çok kısa olması ve diğer tatil dönemi aralığının yakın olması nedeniyle bu yıl yoğun olarak Kurban Bayramı planlanmıştı ve öyle gerçekleşiyor. Kurban Bayramı nedeniyle yurtdışına 150 bin, yurtiçinde de 300 bin tatilcinin paket turları tercih ettiğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.
YURTDIŞINDA İTALYA, YURTİÇİ'NDE EGE
Kurban Bayramı için yurtdışı ve yurtiçinde tercih edilen noktalara ilişkin de bilgi veren Özkar, yurtiçinde Kuzey Ege'de Çanakkale, Asos, Ayvalık, Bozacada, Batı Karadeniz kültür turlarının ağırlıklı satıldığını açıkladı. Stratejik konumu itibariyle Güneydoğu Anadolu turlarının bile ciddi talep gördüğünü belirten Özkar, yurtiçinde paket turlara yönelik satışların çok erken başladığını ve kapasitenin yüzde 90 dolduğunu söyledi.
Yurtdışı turlarda ise kapasitenin yüzde 97 doluluğa ulaştığını dile getiren Özkar, en çok tercihin İtalya'dan yana kullanıldığını kaydetti. Özkar, "Budapeşte- Viyana- Prag gibi Orta Avrupa turları, Bosna Hersek- Hırvatistan ve Karadağ vizesiz olması nedeniyle, Barcelona- Madrid gibi İspanya turları yoğun talep gördü. Uzun paketlerde ise Kuzey Avrupa'da İskandinav ülkeleri, Letonya, Estonya ve Litvanya tercih edildi. Daha sıcak tatil isteyenler de Uzakdoğu'da Dubai ve Beyrut'u satın aldılar. Vizesiz olması nedeniyle Beyrut, Fas, Tunus da rağbet gören diğer yerler" şeklinde konuştu.
Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Turkish Airlines çeyrek final heyecanı
 
ABD, Türkiye-Suriye sınırına asker gönderdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş yağmur altında çalıştı
Milli maç arasını değerlendirmek isteyen Beşiktaş, 5 günlük kamp için ...
Bu otomobilden sağ çıktı
ANTALYA’da 24 yaşındaki Osman Solak otomobiliyle aydınlatma direğine çarptı. ...
16 yaşında şiir kitabı oldu
Akev Koleji Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Buse Bilyay, 'Sonbaharda ...
 
Hastanede 'Köşe Kapmaca' hazırlığı
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin doktor, hemşire ve teknisyenlerinden ...
Osmanlı sanatını yaşatıyorlar
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Konyaaltı Şubesi'nde, yeni sezon eğitimlerine ...
Çamura can veriyorlar
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü'nün ...
 
ANSAN'da 19 yıl sonra bir ilk
ANTALYA Sanatçılar Derneği'nin (ANSAN) olağanüstü genel kurulunda belirlenen ...
Taziyeden dönen aile kaza yaptı:1 ölü,3 yaralı
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde, taziye ziyaretinden dönen ailenin içinde ...
‘Toprağın çocukları’ gala yaptı
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Yönetmen Ali Adnan ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva