Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
28 Aralık 2015 Pazartesi - 16:31

Turizmciler karamsar: Birçok otel- işletme batacak

Antalya'da bazı turizmcilerin kurduğu ATİB, birçok otel ve işletmecinin batacağına ilişkin karamsar bir tablo ortaya koydu.

Turizmciler karamsar: Birçok otel- işletme batacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da yeni kurulan Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği'nin (ATİB) tanıtımında, 2015'i pek sevmediklerini belirten turizmciler, Rus uçağının düşürülmesiyle yaşanan kriz nedeniyle 2016'nın çok zor bir yıl olacağını söyledi. ATİB yöneticileri, 'Birçok otel, işletme batacak, çok ağır darbeler alacağız" dedi.

Antalya'da deniz- kum- güneş turizmine alternatif sunulan kültür, sanat, spor, eğlence gibi etkinlikleri düzenleyen kuruluşlar, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği'ni kurdu. Tarım eski Bakanı ve Antalya Binicilik ve Atlı Spor Kulübü sahibi İlker Tuncay'ın başkanlık ettiği ATİB'in bünyesinde Anadolu Ateşi, Antalya Aqualand, Aktur Park, Dinopark, Düden Rafting, Kadir'in Ağaç Evleri, Kelebek Park, Olympos Teleferik, Peloid Antalya, Sandland, Sealanya, Saklıkent Gobi Turizm gibi işletmeler bulunuyor.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ndeki tanıtım toplantısında ATİB Başkanı İlker Tuncay, alternatif turizm alanında faaliyet gösteren işletmeler olarak tanıtımda işbirliği yaparak, hedef kitlelere en etkin biçimde ulaşımı sağlamak, mesleki dayanışma ve güç birliği oluşturmak, kaynak sağlamayı amaçladıklarını anlattı. Tuncay, Antalya merkezli birliğin Türkiye genelinde bu alanda faaliyet gösteren tüm işletmelere açılacağını da kaydetti.

BÜYÜK DARBE VURACAK

ATİB yöneticilerinin de katıldığı toplantının en önemli konusu ise Rusya krizi oldu. Turizmin çok sıkıntılı bir dönemece girdiğini belirten ATİB Başkan Yardımcısı Cem Karaca, 2016'nın zor bir yıl olacağını söylemenin sürpriz olmayacağını kaydetti. Kesinlikle yara alınacağını belirten Karaca şöyle konuştu:

"3.5 milyonluk bir pazarı kaybetmiş durumdayız. 1, 2 veya 3 sezonda bunu geri kazanacağımızı düşünmüyorum. İsrail'le, Mavi Marmara krizi sonrası turizm bıçak gibi kesilmişti ve aradan 4- 5 sene geçti. Rusya bunu hakikaten ciddi şekilde önemsiyor. İş şirazesinden çıkıyor. Rusya misli derece aldığı önlemlerle Türkiye'yi zora sokmaya çalışıyor. Rusya'nın charter seferlerini yasaklaması, 1 Ocak'tan itibaren vize uygulaması getirmesi gibi büyük darbe vuracak çalışmalara imza atılıyor."

2015'İ MUMLA ARAR DURUMDAYIZ

2015'in çok renkli geçmediğini ve birçok otelin bazı bölümlerini açmadığını vurgulayan Karaca, şunları söyledi:

"Biz turizmciler kendi aramızda '2015'i pek sevemedik' diye espriler yapıyorken, uçak krizi sonrasında pek de sevmediğimiz 2015'i mumla arar durumdayız. 11 milyonluk turistin geldiği şehirde 3.5 milyonluk bir eksi, üç kişiden bir kişi gelmeyecek durumda. Konaklama sektörünün bu açıdan durumu içler açısı. Kemer bölgesi başta olmak üzere birçok otel sezonu açamayacak. İstihdamda düşme meydana gelecek. 60 sektörün beslendiği bir sektör ve bu domino etkisi yaratacaktır. Turizmle beraber 60'a yakın sektörde sıkıntılar yaşanacak. Seyahat acenteleri açısından da çok zor bir yıl olacak. Pek parlak değil."

RUSLAR GEZMEYİ SEVİYOR

Rus turistlerin gezmeyi çok sevdiği ve alternatif turizm işletmeleri açısından da hiç parlak olmadığını dile getiren Karaca, çok fazla ağlamaya- sızlanmaya gerek olmadığı ve buradaki açığın nasıl kapatılması gerektiği yönünde başta bakanlık olmak üzere sektörün çalışmalar yapması gerektiğini dile getirdi. Çin ve İran pazarlarından beklentinin de kalmadığını anlatan Karaca, alternatif turizm işletmelerini ziyaret eden turistlerin yüzde 65- 70'inin Ruslardan oluştuğunu kaydetti.

Yaklaşık 500 bin Rus'un tarifeli uçaklarla Türkiye'ye geleceğini tahmin ettiklerini belirten Cem Karaca, "Birçok otel işletme batacak çok ağır darbeler alacağız" dedi.

YERLERİ KOLAY DOLDURULMAZ

Kemer Tahtalı Dağı'ndaki Olympos Teleferik'in satış müdürü Haydar Culfa da, müşterilerinin yüzde 65 civarında Rus olduğunu söyledi. Rusların ciddi anlamda gezen, ekstra değer yaratan bir müşteri tipi olduğunu belirten Culfa, "Yerinin çok hızlı, kolay doldurulabilir olduğunu düşünmüyorum. Uçuş yakınlığı açısından Avrupa görünüyor ama terör sıkıntısı var. İran ve Çin gibi diğer pazarlarda Rusya'yla iyi ilişkilerde olan ülkeler. Gerçekten çok zor bir sezon olacak bizim için" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR / ANTALYA, (DHA) -



 

 
Pompalı tüfekle dehşet saçtı
 
Gürsel Tekin neden aradı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan 29 Aralık 2015 Salı 21:43

Dogru söylüyorsun deniz

Yorumu oyla      3      3  
denizz 28 Aralık 2015 Pazartesi 18:20

Fiyatları bu kadar yüksek tutarak hep yabancı turiste göre tesis işletiyorsunuz,yerli turiste yabancı tur firmalarının fiyatlarından daha yüksek fiyat belirliyorsunuz.O nedenle biraz fiyatları düşürün yerli turist tatil yapsın.Sizde biraz az kazanın.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otellerde sahte yıldıza ceza yağdı!
Tüketicilerden gelen şikayetlerle harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ...
Turizmde korkulanı o söyledi
Avrupa’dan Antalya’ya THY’nin direkt uçuş başlatmasını istediklerini söyleyen ...
Huzur var turist var
İspanya, kasım ayına ve yılın 11 aylık dönemine ait ziyaretçi verilerini ...
 
Bakanlık turiste buraları gezmeyin diyor
Yeni yılla birlikte geçerli olacak müze ve örenlerin giriş ücretine zam ...
Otel çalışanı yaralandı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki bir otelde çalışan 19 yaşındaki Şaban İçözlü, ...
Mardan Otel'in icradan satışına itiraz reddedildi
MARDAN Otel'in Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ...
 
'Rus turizm pazarı atla- deve bir kayıp değil'
DÜNYA Turizm Forumu Başkanı Bulut Bağcı, Rusya pazarındaki kaybın tahmin ...
Güneydoğu'da turizm kurbanı
Güneydoğu turizmi 300 milyon liralık terör darbesi yedi.
Ruslar gelmeyince Almanlar zirveyi devraldı
ANTALYA, yılın 11 ayında Rus turist pazarında 644 bin kayıp yaşadı. Uçak ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva