AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
28 Nisan 2021 Çarşamba - 15:53

Turizmcilerden 'tam kapanma' yorumu

TÜRKİYE genelinde uygulanacak 17 günlük tam kapanmanın turizme etkilerini değerlendiren sektör temsilcileri, kapanmanın virüsü azaltacağını söylerken, turizm hareketliliğinin ise duracağını aktardı.

Turizmcilerden  tam kapanma  yorumu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan- 17 Mayıs arasında tam kapanma kararı alındı. Antalya'da sezonu açmaya hazırlanan turizmciler ise tam kapanmanın virüsün azalmasında önemli olduğunu belirtirken, sektör açısından ise hareketliliği durduracağını ama sonrasında daha büyük hareketlilik olacağını söyledi. Türkiye Turizm Geliştirme Ajansı (TTGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kurulu üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 17 günlük kısıtlamanın vaka sayılarının düşmesi anlamında olumlu olduğunu belirtirken, rezervasyonlar konusunda otelcilerin de kimseyi mağdur etmeyeceğini söyledi. Sili, "Bugün bu sıkıntıyı yaşayacağız belki ama yarın hem sağlık açısından hem ekonomi açısından çok daha olumlu bir noktaya gideceğimize inanıyorum" dedi.

'REZERVASYONLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ İPTAL OLDU'

9 gün olarak açıklanan bayram tatilinin kısıtlama süreci içinde kaldığını hatırlatan Burhan Sili, "Açıklandığına göre rezervasyonlar bir seyahat gerekçesi değil bu sefer. Ama bu sefer farklı bir nokta var, seyahat izni alabiliyorsanız ve otel rezervasyonu yaptırıp ödemesini de gerçekleştirdiyseniz her ikisini de gerçekleştirdiyseniz otellere gelmeniz söz konusu. Her şeye rağmen iç pazardaki hareketlilik şu anda durmuş durumda. Hem ramazan dönemi olması hasebiyle hem de 17 günlük bir süreç olması hasebiyle farklı paketlerle çıkıyoruz. Ama iç pazarda görünen o ki bayram da dahil olmak üzere çok yoğun bir dönem olmayacak. Daha önce almış olduğumuz rezervasyonların büyük bir bölümü de bu anlamda iptal oldu. Seyahat izni alanlar gelecek, izin alamayanlardan biz otelciler olarak herhangi bir para talep etmeyeceğiz. Rezervasyon yaptırmış olanlar acenteleriyle kendileri görüşerek ya farklı bir tarihe öteleyecekler veya paralarını iade alacak" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇIK'

Sili, dış pazarda herhangi bir hareketlenme olup olmamasıyla ilgili de, şöyle dedi:

"Dış pazarla alakalı olarak zaten şu anda kaynak pazarlarımızın büyük bir bölümü başta Rusya olmak üzere kapalı. Bu vaka sayılarını düşürdüğümüz oranda uçuşların da başlayacağını öngörüyoruz. Tabii şu anda önce İngiltere, Danimarka, Türkiye'ye uçuşlarıyla alakalı kararlar aldı. Ukrayna, Belarus, Doğu Avrupa ülkelerinden bir geliş var. Polonya pazarı keza öyle. Ama öncelikle tabii ki vaka sayılarını düşürmemiz lazım. Aşılama sürecinin hem turizm bölgelerinde hem genelde tamamlanması lazım. Keza bunlar kaynak pazarlarımız için de geçerli. Bunlar gerçekleşmeden turizmde çok rahat bir hareket olmayacak. Ama bunlar gerçekleştikten sonra öyle görüyoruz ki Türkiye'nin önü açık. Özellikle Antalya, İstanbul bu işin başkentleri, bu noktada bizler hızlı bir şekilde toparlanma sürecine gireriz." 

'ARTIK HAZİRANA BAKIYORUZ'

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz ise son gelişmelerle turizm sektöründe ciddi bir sıkıntı olduğuna işaret etti. Normalde nisan sonunda açılması gereken sezonun son yaşananlarla ve Rusların da gelmemesiyle mayıs ayına ertelendiğini aktaran Yorulmaz, "Bayramı da fırsat görerek bayram öncesine ertelemiştik ama son alınan kararlarla bayramda da kapanmanın devam etmesi ve şehirlerarası yolculuğun otel rezervasyonu olsa bile yapılamamasıyla bayram da yalan oldu ve artık maalesef açamıyoruz otelleri. Dolayısıyla artık hazirana bakıyoruz" dedi.

'PAZAR KALMADI'

Halen çalışmalarını sürdüren ve kapanmamaya direnen oteller olduğunu vurgulayan Volkan Yorulmaz, şöyle konuştu:

"Şu an açmış direnen ve kapatmayan oteller var ama ticari anlamda çok büyük beklentiler yok. Çünkü malum pazar kalmadı. Rusya yok, Almanya yok şu anda İngiltere yok, Avrupa yok. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde geriye kalan 5 ya da 6 pazar var. Onlardan da gelebilecek volume Antalya çanağına yetmez bu bir gerçek. Dolayısıyla şimdi ümidimiz, geçmişi de tartışmanın çok anlamı yok. 'Ne zaman, ne yapmasaydık, keşke böyle olmasaydık' falan filan ama buradaki tek ümidimiz Rus uçuşlarının haziranda başlayabilmesi. Bununla beraber mayısın 17'sinden sonra da İngiltere'de uçuşların planlamasına göre gözüküyor tabii o günkü sayılara göre bir karar alacak İngilizler de Avrupalılar da keza. Yani mayıs 17-18'den sonra bir hareket başlar ve haziranda da bunu Ruslarla pekiştirebilirsek 'ne ala' diyeceğiz ama inşallah geçen seneyi aramayız diyorum. Biz daha önce bakkal hesabıyla bunun bir hesabını yapmıştık zaten sadece Rus'taki kayıp 1,5 milyar dolar civarındaydı. Buna diğer pazarları da eklerseniz 3-4 milyar doları rahat kaybetmiş durumdayız şu anda sektör olarak, ülke olarak, Antalya olarak. Dolayısıyla ayakta durması çok zor bir hale geldi konu. Ben herkese sabır diliyorum." 

TURKIYE GENELINDE UYGULANACAK TAM KAPANMA KARARININ TURIZME ETKILERINI DEGERLENDIREN SEKTOR TEMSILCILERI, KAPANMANIN VIRUSU AZALTACAGINI SOYLERKEN, TURIZM HAREKETLILIGININ ISE DURACAGINI AKTARDI. KEMER YORESI TANITIM VAKFI (KETAV) BASKANI VOLKAN YORULMAZ, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN- Burcu MUTLU/KEMER- ALANYA (Antalya), (DHA)

 
Kullanılmayan sinema binasında yangın
 
Kısıtlamaya rağmen kahvenin asma katında kumara 83 bin TL ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronanın turizme faturası, 116 milyon geceleme kaybı
TÜRKİYE'deki konaklama tesislerinin, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 ...
ABD Türkiye seyahat uyarısını güncelledi
Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, aralarında Türkiye’nin ...
Antalya Rixos'ta virüse rağmen eğlence tam gaz...
Antalya’da turizm neredeyse dibe vurmak üzere… Almanya vatandaşlarına ...
 
Rusya kararının kaybı en az 1 milyon turist
TURİZMCİ Recep Yavuz, Rusya'nın 15 Nisan- 31 Mayıs döneminde Türkiye'ye ...
Antalya'da 5 yıldızlı otelde eğlence; koronavirüs unutuldu
ANTALYA'da bayi toplantısı düzenleyen bir şirket, konakladıkları 5 yıldızlı ...
Bodrum'da Gezilecek Yerler
Ülkemizin gözde tatil beldelerinden olan Bodrum, her yıl yerli ve yabancı ...
 
Korona tatil anlayışını değiştirdi
Önceden açık büfe restoran, her şey dahil sistem, kapalı mekandaki konser, ...
5 yıldızlı otelde parti; tedbirler unutuldu
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, 5 yıldızlı otelde düzenlenen bayi toplantısı ...
Lebaleb kongreler, eğlenceler, umursamazlık ve sonuç; Turizmde kara listedeyiz
Alman hükümeti, günlük vaka sayısının 55 bini aştığı Türkiye’yi enfeksiyon ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva