Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
9 Ağustos 2019 Cuma - 15:28

Turizmcilerden tatil dolandırıcıları uyarısı

TURİZMDE bu yıl 16 milyon turist hedefleyen Antalya'da Kurban Bayramı dolayısıyla oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı. Tatilcilere rezervasyon yaptırmadan tatile çıkmamaları yönünde çağrıda bulunan turizmciler, tatil dolandırıcılarına karşı da uyardı.

Turizmcilerden tatil dolandırıcıları uyarısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği(POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, vatandaşlara mutlaka bilinen ve marka değeri olan tur operatörlerinden tatillerini ayarlamalarını tavsiye etti.

Turizmde hareketli bir sezon yaşayan Türkiye'de, Kurban Bayramı'nda 5 milyon üzerinde kişinin seyahat etmesi bekleniyor. Yurt dışından Türkiye'ye ciddi talep yaşanırken, Kurban Bayramı'nın yıldızı Antalya'da şehir nüfusunun 4 milyonu aşması bekleniyor. Turizmciler yaklaşık 1,5 milyon tatilcinin Antalya'ya geleceğine işaret ederken, vatandaşları tatil dolandırıcıları konusunda uyardı.

POYD Başkanı Ülkay Atmaca, turist sayısı açısından rekora doğru gittiklerini vurgulayarak, tatil dolandırıcılarının bu tabloya gölge düşürdüğünü söyledi. Dolandırıcıların turizm sektörünü hedef aldığına değinen Atmaca, "Tatil dolandırıcıları nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Otellerin internet sayfaları kopyalanarak, dolandırıcılık olayı yaşanıyor. Maalesef dijitalleşme bize zarar vermeye başladı. Hem tüketiciler hem de biz turizmciler mağdur oluyoruz" dedi.

ÜLKE İMAJI ZARAR GÖRÜYOR

Bu tür olayların ülkeye ve otellere zarar verdiğini anlatan Atmaca, "Tüketici parasını ödemiş, tatil yapmak istiyor, otel de para almamış, rezervasyondan haberi olmadığını söylüyor. Bu durumdan diğer turistler de zarar görüyor, otelin de ülkenin de imajı zedeleniyor" diye konuştu.

'BİLİNEN VE MARKA DEĞERİ OLAN TUR OPERATÖRLERİNİ TERCİH EDİN'

Tüketicilere, mutlaka bilinen ve marka değeri olan tur operatörlerinden tatillerini ayarlamalarını tavsiye eden Atmaca, "Otellerden alacaklarsa da mutlaka otellerle bizzat iletişime geçerek, teyit etmelerini öneriyorum. Bilmedikleri mecralardan uzak dursunlar" dedi. Ülkay Atmaca, tatil dolandırıcılığına karşı önlem alınması ve yapılacak çalışmaların ele alınması için Kurban Bayramı'ndan sonra sektör temsilcileriyle bir araya geleceklerini söyledi.

SAHTE İNTERNET SİTELERİNE DİKKAT

Manavgat ilçesinde hizmet veren Hotel Derin Ma Genel Müdürü Hakan Taşar da tatile çıkacakların sahte internet siteleri konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Vatandaşların güzel ve sorunsuz bir tatil geçirmelerini arzuladıklarını ifade eden Taşar, "Bunun için otellerimizin kendi internet sitelerinden ya da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) logolu güvenilir, problem yaşadıkları zaman muhatap bulabilecekleri tatil satışı yapan sitelerden rezervasyon yaptırmalılar" dedi.

TÜRSAB LOGOSUNA DİKKAT

Nashira Resort Hotel Genel Müdürü Gökhan Ali Özaltın ise tatile gideceklerin bir yılın yoğunluğu ve yorgunluğunu atmak isterken tatil dolandırıcılarının mağduru olabildiğini söyledi. Dolandırıcıların seyahat acenteleri ya da otellerin internet sitelerini kopyalayarak,sahte tatil sattığını kaydeden Özaltın, "Tatilciler sahteciliğe çok dikkat etsin. Rezervasyonlarını TÜRSAB belgeli internet siteleri ve otellerin resmi sitelerinden yaptırsınlar. Sahteciler özellikle bayram döneminde insanların canını yakıyor" diye konuştu. Özaltın, hem Manavgat hem Antalya genelinde otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını sözlerine ekleyerek, “Bu sene sezon çok iyi gidiyor. Gelecek yıla ilişkin ilk edinilen izlenimler çok iyi" dedi.

TURIZMDE BU YIL 16 MILYON TURIST HEDEFI KONAN ANTALYA'DA KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA OTELLER YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI. (FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

TURIZMDE BU YIL 16 MILYON TURIST HEDEFI KONAN ANTALYA'DA KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA OTELLER YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI. (FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

TURIZMDE BU YIL 16 MILYON TURIST HEDEFI KONAN ANTALYA'DA KURBAN BAYRAMI DOLAYISIYLA OTELLER YUZDE 100 DOLULUGA ULASTI. (FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

TATILCILERE REZERVASYON YAPTIRMADAN TATILE CIKILMAMASI CAGRISINDA BULUNAN TURIZMCILER, TATIL DOLANDIRICILARI KONUSUNDA DA UYARIDA BULUNDU. NASHIRA RESORT HOTEL GENEL MUDURU GOKHAN ALI OZALTIN (FOTODAKI), TATILE GIDECEK OLAN INSANLARIN BIR YILIN YOGUNLUGU VE YORGUNLUGUNU ATMAK ISTERKEN, TATIL DOLANDIRICILARI NEDENIYLE MAGDUR OLABILDIGINI SOYLEDI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

TATILCILERE REZERVASYON YAPTIRMADAN TATILE CIKILMAMASI CAGRISINDA BULUNAN TURIZMCILER, TATIL DOLANDIRICILARI KONUSUNDA DA UYARIDA BULUNDU. HOTEL DERIN MA GENEL MUDURU HAKAN TASAR (FOTODAKI), TATILE CIKACAKLARIN SAHTE INTERNET SITELERI KONUSUNDA COK DIKKATLI OLMALARI GEREKTIGINI BELIRTTI.(FOTO:MITHAT ABAKAN/MANAVGAT-DHA)

Yılmaz KILIÇKAYA- Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
İstanbul’da bayram tatili trafiği başladı
 
Depremde devrilen 200 kiloluk camın altında kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Finike'ye ekolojik turizm köyü
ANTALYA'nın Finike ilçesinde alternatif turizm kapsamında 10 dönümlük ...
Oteller doldu şehir esnafını düşünen yok
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, kurban bayramı tatilinin 9 güne ...
Hem cana hem turizme kıymayın
Antalya'da merdiven altı üretilen veya kaçak yoldan yurda sokulan alkollü ...
 
Kum heykellere Orta Doğulu turist ilgisi
ANTALYA'da 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ...
Antalya’da Konaklama Tavsiyeleri
Türkiye’nin en büyük tatil destinasyonlarından biri olan Antalya, çeşitli ...
Turizmcilerden 'rezervasyonsuz tatile çıkmayın' uyarısı
ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Kurban ...
 
Antalya'nın ünlü turizmcisi Talha Görgülü neyle suçlanıyor?
GTI Kayı Grubu Başkanı Talha Görgülü Ukrayna'da yakalandıktan sonra teslim ...
Antalya'ya gelen turist sayısı 8 milyonu geçti
TURİZMDE 2019'un 'rekorlar yılı' ilan edildiği Antalya'ya, 7 ayda gelen ...
Antalya'da geceliği 110 bin TL'ye de tatil var, 25 TL'ye de...
Bayram tatilinin yaklaştığı şu günlerde tatilcinin cazibe merkezi yine ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva