'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
8 Aralık 2015 Salı - 17:21

Turizmciye 'su' desteği

ANTALYA'da, Rusya krizinin derinden etkilediği turizmciye sevindirici haber Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu'ndan çıktı. Kurumun 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü Genel Kurul'da turistik konaklama tesislerinin su tarifesine zam yapılmadı.

Turizmciye  su  desteği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da konut ve işyerlerine suya yüzde 8 zam öngören ASAT'ın 2016 yılı bütçesi kabul edildi. Oy çokluğuyla geçen bütçeye göre kent merkezinde suyun metreküp birim fiyatı KDV hariç 2.26 liradan 2.44 liraya yükseldi. Zamlı tarifeler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

OTELLER İÇİN TEK TİP TARİFE

Yeni tarifeye göre Antalya kent merkezinde işyerlerinde 3.56 lira olan birim fiyat 3.85 liraya yükselirken 1 metreküp suya 3.50 lira ödeyen oteller için zam yapılmadı. 25 odayı geçmeyen pansiyon, otel ve motel tipi turizm konaklama tesisleri, tarifeye ayrı bir başlık olarak girdi ve bu tip tesisler için suyun birim fiyatı 2.65 lira olarak belirlendi. Turistik konaklama tesisleri için belirlenen tarifeler tüm ilçeler için aynı şekilde kabul edildi.

İLÇELERDE FİYATLAR

Bununla birlikte ilçe merkezlerinde, Alanya'da suyun birim fiyatı 1.64 liradan 1.77 liraya, Kemer'de 1.42 liradan 1.53 liraya, Finike, Kumluca, Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Gazipaşa'da 1.10 liradan 1.19 liraya ve 0.90 kuruş olan Elmalı, Demre, Korkuteli'nde 0.97 kuruşa yükseldi.

CHP ZAMMIN ÇEKİLMESİNİ İSTEDİ

Oylama öncesi tarifelerle ilgili konuşan CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, otellerin su tarifesinin yüksek olduğunu savundu. Beşiktaş, "Uçak Antalya'nın bağrına düştü. Su fiyatlarına zam yapmayı değil de zammın geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi. MHP sözcüsü Selçuk Senirli ise zammın enflasyon oranında olmasını önerdi ve "Turizmde ve tarımda bir kriz olursa, ki olacak gibi görünüyor bu alanda su kullanıcılarını ya da atık su giderlerini iyileştirilmesini teklif edeceğiz" dedi.

CHP'nin 'zammın geri çekilmesi' talebinin değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın CHP'nin yönetiminde geçen 2009 - 2014 yılları arasında suya yüzde 66 oranında zam yapıldığını hatırlatarak, "Ama bu 'Keşke' diye bir temennim" dedi.

'KİMSE BANA ZAM YAPIYORSUN DEMESİN'

CHP'nin önerisi reddedilirken Antalya'nın 30 Mart 2014 seçimleri öncesi suyu en pahalı kullanan ilk üçten birisi olduğunu aktaran Başkan Türel, ancak yaptıkları düzenlemelerle su fiyatlarında ciddi indirimler sağladıklarını söyledi.

Türel, CHP grubuna yönelik, "Kimse bana 'Sen su fiyatlarını arttırıyorsun' falan demesin. 2004 - 2009 arasında indirimimiz var CHP'nin 2009 - 2014 yılları arasında yüzde 66 artışı var. CHP 'Geri çekin' diyor. Siz yüzde 66 zam yapmasaydınız belki bu imkan olurdu" sözleriyle yüklendi.

TÜRKİYE'NİN EN UCUZU

Turizm sektöründe krizin her dönem yaşandığının altını çizen Başkan Türel, "Gökten iki kuş düşüyor turizm sektörü krizi yaşıyor. Geçen yıl Ruble krizi, ondan önce geçmiş dönemde kuş gribi vardı. Turizm sektörümüz kriz yönetimi konusunda son derece tecrübelidir" diye konuştu.

Turizmin desteklenmesinin kendisinin de en önemsediğim konuların başında yer aldığını kaydeden Türel, Antalya'daki turistik tesislerin Türkiye'nin en ucuz suyunu kullandığını söyledi. Aydın'da oteller için belirlenen su birim fiyatının 9.66 lira, İstanbul'da 8.8 lira, İzmir'de 7.65 lira, Ankara'da 7.27 lira, Adana ve Kayseri'de 5 lira olduğunu aktaran Türel, "Feda olsun. Kriz gerekçesi ama başka bir nedenden dolayı otellerdeki fiyatlarda 1 kuruşluk artış yapmıyoruz" dedi.

Konutlarda ise zammın enflasyon oranında gerçekleştiğini ve yine kentin Türkiye'nin en ucuz suyunun kullandığını karşılaştırmalı olarak açıklayan Başkan Türel, bunun zam olarak değerlendirilemeyeceğini savundu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -



 

 
Deniz dibinde Akdeniz fokunu görüntüledi
 
Fazlasını verip helalleştik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz dibinde Akdeniz fokunu görüntüledi
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde dalış yapan Mustafa Akkoca, nesli tükenme ...
Otomobil sahibi dilenciler
Büyükşehir Belediye Zabıtası’nın dilencilere yönelik gerçekleştirdiği ...
Uzay gözlemine mermer tozu engeli
ANTALYA'da TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'ndeki (TUG) en büyük teleskop olan ...
 
Evlerinde üretim ihraç ediyorlar
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa ülkeleri başta olmak üzer ...
Tecavüzcü takdir indirimi yok
ANTALYA'da güvercin taşıması bahanesiyle evine götürdüğü 11 yaşındaki ...
Şahika Ercümen, Aylan bebek ve mülteci çocuklar için daldı
SERBEST dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, mültecilerin sorunlarına ...
 
'Dostluk ve Barış Festivali' sona erdi
ANTALYA'da Türkiye, Rusya, Kazakistan ve Polonya'nın katılımıyla düzenlenen ...
Milyonluk öpücük
ANTALYA 4 gün 4 gece süren Hint düğününe ev sahipliği yaptı. Milyon Euro'yu ...
16 koyduk 3 alacağız
Bir zamanlar rahmetli Turgut Özal, Körfez Savaşı ile ilgili 'Bir koyduk, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva