Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
5 Nisan 2021 Pazartesi - 14:01

Turizmde 'kırmızı kategori' endişesi

SAĞLIK Bakanlığı'nın 81 ilin risk durumunu gösteren haritada 68 ilin çok 'yüksek riskli' iller kategorisinde kırmızı renge dönüşmesi, turizm sektöründe endişeyle karşılandı.

Turizmde  kırmızı kategori  endişesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sağlık Bakanlığı'nın 81 ilin risk durumunu gösteren ve 'çok yüksek riskli', 'yüksek riskli', 'riskli' ve 'az riskli' kategorilerine ayırdığı haritada, 68 ilin rengi 'kırmızı' oldu. Şubat ayı ortasında turuncu renkle yüksek riskli iller arasındaki Antalya'da da vaka sayıları sürekli artıyor. Bir önceki hafta 100 bin kişide 143.88 olan vaka sayısı, 27 Mart-2 Nisan arasında 190,44'e yükseldi.

KORKUTAN TABLO

Haritada 68 ilin çok 'yüksek riskli' iller kategorisinde kırmızı renge dönüşmesi, turizm sektöründe endişeyle karşılandı. Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, son günlerde artan vaka sayılarının sadece insanların hayatını tehdit etmediğini belirterek, “Aynı zamanda dünya gündeminde önemli haber olarak geçiyor ve Türkiye'nin kırmızı haritası hafızalara kazınıyor. Önceki gün günlük vaka sayımız 42 bin 308 idi. Oysa bir ay önce 2 Mart 2021 günü vaka sayımız 11 bin 837 idi. Bir ayda neredeyse dört katı artan korkutucu bir tablo ile karşı karşıyayız. Geçen sene 2 Nisan'da 2 bin 786 vaka vardı" dedi.

UMUTLAR HAVALARIN ISINMASI

Bunca kapanmaya, tedbire, önleme rağmen salgının bir türlü önünün kesilemediğini kaydeden Yavuz, sadece Türkiye için değil tüm dünyada kapanmalar ve tedbirlere rağmen salgının önünün kesilemediğini kaydetti. Yavuz, “Üstünden 1 yıl geçmesine ve olabilecek bütün önlemler neredeyse alınmasına rağmen dünyada henüz refaha ermiş bir ülke yok. Önümüzdeki günlere dair tek teselli havaların düzelmesi ile salgının hız kesmesi olacak" diye konuştu.

İNSANLAR TATİL HAYALİ KURUYOR

Nisanın ilk günleriyle birlikte insanların yüzünü güneşe döndüğü ve ilk fırsatta gidebileceği ilk tatilin hayalini kurduğunu belirten Yavuz, “Bunu çok iyi bilen ve durumun kontrolden çıkmasından endişe eden devletler bunun önüne set çekmek için birtakım çağrılar, o da yetmedi yaptırımları ardı ardına sıralıyor. Eldeki en büyük caydırıcı koz PCR testi ve karantina. Belirlenen kriterlere uymayan ülkelere gidenleri maddi ve manevi maliyeti olan bu iki şart ile sınırlıyorlar" dedi.

TURİZM İLLERİ KIRMIZI

Kriterler ülkeden ülkeye değişirken, ana hatlarıyla tatil ülkelerinin 7 günlük vakaları trafik lambası misali sarı, kırmızı, yeşil olarak belirlediğini anlatan Yavuz, “AB 100 bin kişiye 50 vakanın üzerini riskli görüyor ve o bölgelere PCR test ve karantina şartı getirerek, oralarda tatil yapmayı büyük ölçüde engelliyor. Bu kriterlere bakarak tatil planlanması durumunda Antalya 190, İstanbul 591, İzmir 218, Muğla 146, Nevşehir 209 vaka sayılarıyla portföyden çıkacaktır" diye uyardı.

TÜRKİYE'Yİ DEVRE DIŞI BIRAKMA TEHLİKESİ

Avrupa'nın Portekiz ve Mayorka'nın önünü açtığını, ilk etapta bu bölgelerin dolmasını hedeflediğini anlatan Yavuz, ardından Yunanistan ve İtalya'nın geleceğini söyledi. Bu keskin tutumun yaz ortasına doğru gevşemesini beklediğini aktaran Yavuz, “Ancak bununla birlikte AB ülkelerinin başı çektiği aşı pasaportu dayatmasını aşmak zaten başlı başına zor bir konu iken, bir de vaka sayılarımızın yüksekliği Türkiye'yi devre dışı bırakmak için ilave bir neden olacaktır" dedi.

ARTIK SORUMLULUK VATANDAŞTA

Pandeminin başından beri Güvenli Turizm Sertifikası ile en hızlı ve etkin tedbirleri alıp, 300'e yakın maddeyi hayata geçirerek bir adım öne geçmiş Türkiye'nin, bütün tatil birimlerindeki avantajlarla rakip ülkeleri tedirgin ettiğine dikkati çeken Yavuz, şu çağrıda bulundu:

“Eğer haritanın rengi değişmezse bütün bu emekler boşa gidecek ve vaka sayıları nedeni ile Türkiye'yi mümkün olduğunca yaz sonuna itekleyecekler. Artık sorumluluk biz vatandaşlarda. İyi kötü herkes nasıl korunabileceğini öğrendi ve aslında sadece buna dikkat etmesi gerekiyor. Zira aramızda yaklaşık her 20 kişiden biri virüs bulaştırma riski taşıyor. Turizm ikinci bir kriz yılını kaldıramaz. Eğer bu yılın ikinci bir kabus yılı olmasını istemiyor ve turizmin nefes almasını önemsiyorsak üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Yoksa sadece sağlığımız değil, efsanevi turizmin yıkımı da kaçınılmaz. Haritanın rengi değişmeden bizimle görüşmeye sıcak bakacaklarını düşünmüyorum."

TURIZMCI RECEP YAVUZ, KORONAVIRUS VAKA SAYISININ ARTMASININ SADECE INSANLARIN HAYATINI TEHDIT ETMEDIGINI, DUNYA GUNDEMINDE ONEMLI HABER OLARAK GECTIGINI VE TURKIYE'NIN KIRMIZI HARITASININ HAFIZALARA KAZINDIGINI VURGULADI. YAVUZ, HARITANIN RENGI DEGISMEZSE BUTUN EMEKLERIN BOSA GIDECEGINI KAYDETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURIZMCI RECEP YAVUZ, KORONAVIRUS VAKA SAYISININ ARTMASININ SADECE INSANLARIN HAYATINI TEHDIT ETMEDIGINI, DUNYA GUNDEMINDE ONEMLI HABER OLARAK GECTIGINI VE TURKIYE'NIN KIRMIZI HARITASININ HAFIZALARA KAZINDIGINI VURGULADI. YAVUZ, HARITANIN RENGI DEGISMEZSE BUTUN EMEKLERIN BOSA GIDECEGINI KAYDETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Kameranın başına geçen makak maymunu viral oldu
 
Salihli’de at arabaları trafikten menedildi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
zeynep 5 Nisan 2021 Pazartesi 23:29

Sayın Yavuz. Antalya nın rengini kırmızıdan döndürmenin ve turizmi kazanmanın tek denenmemiş ve en uygulanır yolu ev misafirciliği aile akraba buluşmalarına iki ay yasak konulması. Bu şekilde sosyal hayatta da hiç bir etkilenme olmadan zincir kırılacaktır.Nitekim İngiltere şu dönem bu yöntemi uygulamaktadır. Saygılarımla.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya ve diğer turizm kentlerinde vaka sayıları
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı illere göre haftalık vaka sayılarına göre, ...
Antalyalı turizmci otelinde ölü bulundu
ANTALYA’nın Kemer ilçesinde işlettiği otelin çocuk havuzundaki suyu boşaltmak ...
'Turizm personelinin aşılanması gidişatı değiştirir'
KEMER Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, aşılama için turizm ...
 
Antalya'da turizm çalışanlarının aşılanacağı tarih belli oldu
Turizm sektörü çalışanlarına verilen aşı önceliği hazırlıklarında sona ...
Kıbrıs Transfer Hizmeti Neden Bu Kadar Popüler?
Kıbrıs transfer hizmeti, son zamanların en popüler ve en faydalı hizmetlerinden ...
Son dönemin tatil trendi: Muhafazakar villa
Muhafazakar villa, Türkiye’nin en iyi tatil beldelerinde tüm gözlerden ...
 
Easyjet Holidays, 250 otelle İngilizlere Türkiye tatili sunacak
İngiliz havayolu şirketi Easyjet’in 2019 yılının sonunda hayata geçirdiği ...
5 milyon Alman, tatil için 'Türkiye' dedi
TURİZMCİ Recep Yavuz, ITB Berlin Fuarı'nda yapılan ankette, Almanların ...
Pandemi sonrasında Antalya'ya 20 milyon turist hedefi
TÜRKİYE Belediyeler Birliği'nin 'Pandemi Sonrası Bölgesel Kalkınma Toplantıları'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva