TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
21 Ocak 2021 Perşembe - 09:10

Turizmde online fuar dönemi

DÜNYANIN en büyük turizm fuarı olarak bilinen ITB Berlin Fuarı'nın, pandemi nedeniyle online düzenlenmesine karar verildi. Moskova, Utrecht, Kazakistan, Ukrayna, İstanbul EMİTT gibi birçok uluslararası fuar da ya online düzenlenecek ya da yapılamayacak.

Turizmde online fuar dönemi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl turizm sektöründe birçok uluslararası fuar iptal edildi. Dünya turizm sektörünün nabzını oluşturan başta Berlin, Moskova, Londra, İstanbul gibi iptal edilen birçok turizm fuarının geleceği, 2021 yılı fuar sezonunun başlamasıyla birlikte turizm sektöründe merakla bekleniyor. Geçen yıl kasım ayında online düzenlenen Londra fuarıyla başlayan, ağırlıklı ocak- şubat- mart aylarını kapsayan uluslararası turizm fuarlarının en büyüğü olarak kabul edilen ITB Berlin Fuarı, 9-12 Mart tarihlerinde online gerçekleştirilecek.

BÜTÜN FUARLAR ONLİNE

EMİTT İstanbul başta olmak üzere bütün fuarların online platformda yapılacağının görüldüğünü belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, online düzenlenme kararlarının Londra Fuarı ile başladığını, önümüzdeki ITB Berlin, Moskova gibi diğer bütün fuarların da online yapılacağını belirtti.

'FAYDASI OLACAK AMA'

Online fuarların gerçeği gibi olamayacağını belirten Ülkay Atmaca, “Bir taraftan dijitalleşme diyor ve bu konuda çok büyük çaba ve para harcıyoruz ama bu fuarlar tamamen ikili insan ilişkileriyle yürüyen bir iş. Evet mutlaka faydası olacak, bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey tanıtım. Ama Berlin, Moskova, Londra, Utrecht'te birebir ilişkilerle sağlanan başarılardı. Bekleyip göreceğiz, ben de çok merak ediyorum online fuarlarda nasıl bir sonuç çıkacağını" dedi.

2021'DE UMUTLAR DAHA YÜKSEK

2021'den daha umutlu olduklarını belirten Atmaca, “Çünkü 2020'de dünyaya örnek olacak bir iş çıkardık. Güvenli Turizm Sertifikası ile çıktığımız yolda, 1 Haziran'daki normalleşme süreciyle müthiş bir ivme yakaladık ve geçen yıl 50 oda ve üzeri olan Güvenli Turizm Sertifikası zorunluluğu su sene 30 oda ve üzerine uygulanacak. Yarından itibaren kapınızı açmak istiyor ve 30 oda üzerindeyseniz Güvenli Turizm Sertifikası almanız gerekiyor. Sektör inanılmaz adapte oldu ve çok hızlı harekete geçildi. Bunun karşılığında Antalya'ya 3,5 milyon, Türkiye'ye yaklaşık 15 milyon turist geldi. 2021'e bunu taşımak zorundayız, taşıyoruz da. Şu an açık bütün tesislerimizde Güvenli Turizm Sertifikası layıkıyla uygulanıyor" diye konuştu.

YÜZDE 100 ARTIŞ BEKLENTİSİ

2020'deki misafirlerin alınan önlemleri çok yerinde bulduğuna işaret eden Atmaca, 2021 için aşıyla birlikte nisan gibi seyahat yasaklarının kalkmasının beklendiğini söyledi. Atmaca, “Nisan ayından başlayarak 2021'de Sayın Kültür ve Turizm Bakanımızın da açıkladığı gibi yüzde 100 artış bekliyoruz. Hazırlıklarımız o yönde. Tek dileğimiz Antalya ve Türkiye'de kapalı konaklama tesisi kalmaması, turizme bağlı 58 sektörün ayağa kalkması, 2019'da olduğu gibi yine rekorlar kırabileceğimiz bir yıl olsun diye uğraşıyoruz" dedi.

ITB BERLİN ONLİNE VE 3 GÜNE DÜŞTÜ

Uluslararası turizm fuarlarının genelde kış dönemi, şubat-mart aylarında yoğunluklu olduğunu belirten Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, maalesef bu dönemde uçuş hareketliliği mümkün görünmediği için Berlin dahil birçok fuarın iptal edildiğini ve online yapılması kararı alındığını açıkladı. Normalde 5 gün süren ITB Berlin'in süresinin 3 güne düşürüldüğünü belirten Yavuz, sadece turizm profesyonellerinin katılacağı online konferanslar şeklinde planlandığını kaydetti.

55 YILLIK TARİHİNDE BİR İLK

Bu fuarların pandemi şartlarında kapalı alanlarda düzenlenemeyeceğini anlatan Yavuz, Berlin fuar alanının da şu an 5 bin yataklı hastane olarak kullanıldığını hatırlattı. Yavuz, “Berlin eyaletinde 7 milyar Euro'luk kayıp söz konusu bu kararla ama bu şekilde yapmak zorundaydılar. 55 yıllık tarihlerinde ilk defa 2021'i online gerçekleştirecekler. Bütün fuarların içeriği ise pandemi şartlarında turizmi nasıl yaşatabiliriz, buna dair öngörüler, tespit, öneriler ve yeni ürünler, pandemide hangi ürünlerle öne çıkabiliriz yoğunluk buna doğru gidiyor fuar konusu olarak" dedi.

YA ONLİNE YA İPTAL

ITB Berlin dışında Moskova, Ukrayna, Kazakistan gibi diğer fuarlarla ilgili henüz resmen ilan edilmese de online düzenleneceği beklentisi olduğunu dile getiren Yavuz, “Şu ana kadar Türk tur operatörlerine bunlara dair bir bildirim gelmedi. Fakat bu şartlarda o kadar insanı kapalı bir ortamda tutmak mümkün değil. Onların da online düzenleneceği veya iptal olacağını düşünüyorum. 2021'in ilk döneminde herhangi bir fuarın yapılması pek mümkün gözükmüyor. Bunlar da herhalde önümüzdeki sonbahara ertelenir" dedi.

DUNYANIN EN BUYUK TURIZM FUARI OLARAK BILINEN ITB BERLIN FUARI'NIN, PANDEMI NEDENIYLE ONLINE DUZENLENMESINE KARAR VERILDI. MOSKOVA, UTRECHT, KAZAKISTAN, UKRAYNA, ISTANBUL EMITT GIBI BIRCOK ULUSLARARASI FUAR DA YA ONLINE DUZENLENECEK, YA DA YAPILAMAYACAK. (ITB BERLIN FUARI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

DUNYANIN EN BUYUK TURIZM FUARI OLARAK BILINEN ITB BERLIN FUARI'NIN, PANDEMI NEDENIYLE ONLINE DUZENLENMESINE KARAR VERILDI. MOSKOVA, UTRECHT, KAZAKISTAN, UKRAYNA, ISTANBUL EMITT GIBI BIRCOK ULUSLARARASI FUAR DA YA ONLINE DUZENLENECEK, YA DA YAPILAMAYACAK. (ITB BERLIN FUARI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

DUNYANIN EN BUYUK TURIZM FUARI OLARAK BILINEN ITB BERLIN FUARI'NIN, PANDEMI NEDENIYLE ONLINE DUZENLENMESINE KARAR VERILDI. MOSKOVA, UTRECHT, KAZAKISTAN, UKRAYNA, ISTANBUL EMITT GIBI BIRCOK ULUSLARARASI FUAR DA YA ONLINE DUZENLENECEK, YA DA YAPILAMAYACAK. (MITT MOSKOVA FUARI) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

DUNYANIN EN BUYUK TURIZM FUARI OLARAK BILINEN ITB BERLIN FUARI'NIN, PANDEMI NEDENIYLE ONLINE DUZENLENMESINE KARAR VERILDI. MOSKOVA, UTRECHT, KAZAKISTAN, UKRAYNA, ISTANBUL EMITT GIBI BIRCOK ULUSLARARASI FUAR DA YA ONLINE DUZENLENECEK, YA DA YAPILAMAYACAK. ANTALYA KENT KONSEYI TURIZM CALISMA GRUBU BASKANI RECEP YAVUZ, ACIKLAMA YAPTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Side Sualtı Müzesi'ne, 6 yılda 70 bin kişi daldı
 
Gaziantep'e özgü 'nohut dürüm' tescillendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'daki oteller kış ve kamp turizmine hazır
Antalya'nın Serik ilçesinde bulunan oteller kış ve futbol turizmine yönelik ...
Nisan ayında otellerimizi açmak hepimizin işine gelir
KEMER Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz,  ...
Antalya, pandemiye rağmen 3.4 milyon turist ağırladı
ANTALYA, milyonlarca insanın pandemi kısıtlamaları nedeniyle yılın önemli ...
 
2000 otelin satışa çıkarıldığı iddiası doğru mu?
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, 2021 ...
Sen çok yaşa müdürüm...
ANTALYA İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, kentteki vaka sayısının ülke ...
2021 turizm tredleri: 'doğa ve lüks'
TURİZMDATABANK, dünya turizm uzmanlarının görüşlerine göre 2021 yılı turizm ...
 
Korona, dünya turizmini 30 yıl geriye götürdü
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Dünya Turizm ...
'Turizmde 2021 için Türkiye'ye yönelik büyük ilgi görüyoruz'
MANAVGAT Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz ...
Kemer, pandemi döneminde 1 milyon 100 bin turist ağırladı
ANTALYA'nın Kemer ilçesi bu yılın 11 aylık döneminde 1 milyon 100 bin ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva