Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
18 Mayıs 2021 Salı - 13:57

Turizmde tüm verileri tek çatıda toplayacak TURSAM kuruldu

TÜRKİYE'de turizm sektörünün politika, plan ve girişimlerine destek olmak için doğru ve şeffaf verilerin analizlerinin yapılması amacıyla sektörün önde gelen kuruluşları tarafından Turizm Strateji ve Araştırma Merkezi (TURSAM) kuruldu.

Turizmde tüm verileri tek çatıda toplayacak TURSAM kuruldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TURSAM, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD), Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmecileri Derneği (TURYİD), Turizm Akademisyenleri Derneği'nden (TUADER) oluşuyor. TURSAM yönetimi sektörün ilgili diğer kuruluşlarının da ortaklık yapısına dahil edilebileceğini açıkladı.

TURSAM'ın tanıtım toplantısı Kültür ve turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, TTYD Başkanı Oya Narin, TUREB Başkanı Suat Tural, TÖSHİD Başkanı Mehmet Tevfik Nane, TURYİD Başkanı Kaya Demirer, TUADER Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna'nın katılımıyla online yapıldı. TURSAM'ın tanıtımı Prof. Dr. Muharrem Tuna tarafından yapıldıktan sonra ilk konuşmayı Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan yaptı.

'BİLGİ ÖNEMLİ GÜÇ'

TURSAM'ın çok önemli bir adım ve atılım olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, “Günümüzde bilgi en önemli güç. Bu bilginin stratejik bir şekilde ve organize ve tüm tarafların katılımıyla kullanılması bu gücün potansiyelini daha da üst düzeylere çıkarıyor. TURSAM her türlü stratejik bilgiye daha doğru ve yöntemle ulaşmasını sağlayacaktır. Gerek içinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçlere gerekse turizmin daha üst noktalara yükseleceği normal dönemlerde ve turizmde yıllardır iddialı bir ülkeyiz ve dünyada daha ön sıralara çıkmak adına buradan çıkacak araştırma ve raporlar, stratejik planlar son derece önemli olacaktır. Biz de bakanlık olarak bu süreçte gerekli işbirliği koordinasyonu içerisinde olacağımızı belirtiyorum. Doğru, güzel, hayırlı bir adım olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

'TURİZMDE TAŞLAR YERİNDEN OYNADI'

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmin ekonominin çarklarını harekete geçiren, 50'den fazla sektöre iş olanağı sağlayan, istihdam yaratan, ülkeler için döviz girdisi oluşturan özellikleriyle çok stratejik bir sektör olduğuna dikkati çekti. Gelinen noktada, dünya turizminde taşların yerinden oynadığı, rekabetin yepyeni bir seviyeye taşındığını söyleyen Bağlıkaya, “Aşılanmanın, vaka sayılarının, devletlerin uyguladıkları seyahat kısıtlamalarının belirleyici olduğu, uluslararası rekabetin hiç olmadığı kadar keskin bir hal aldığı, turizmdeki küresel yarışın yeniden başlayacağı bir döneme giriyoruz" dedi.

'HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK'

Bu yarıştan önde çıkmak için değişen şartların doğru biçimde analiz edilmesi ve yapılan bu analizler ışığında çağın gereklerine uygun turizm stratejileri geliştirilmesi gerektiğini anlatan Bağlıkaya, şöyle devam etti:

“Bu kriz ve keskin rekabet döneminde en ufak bir hata yapma lüksümüz yok. Ortak akıl ve vizyon olmadan yapılan işlerde yaşadıklarımızı hep birlikte görüyoruz. Birlikten güç doğar atasözümüzün anlamındaki güç kendini hep hatırlatıyor. TURSAM'ı bu gerçeklerden hareketle ülkemizde turizm sektörüne yönelik uygulanacak politika, plan ve girişimlere sektörün ihtiyaçları doğrultusunda destek olmak amacıyla hayata geçiriyoruz."

'SEKTÖRE YÖN GÖSTERECEK'

Kısa, orta ve uzun vadeli turizm hedeflerinin belirlenmesi noktasında devlet politikalarına katkı sunmanın yanında turizm sektör bileşenleriyle akademik camia arasında, köprü niteliği oluşturacağını da kaydeden Bağlıkaya, “Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda araştırmalara kapı aralayacağına da inanıyoruz. TURSAM'ın dünya genelinde değişen tüketici davranışlarına mercek tutarak yeni turizm ürünleri geliştirilmesi konusunda sektörümüze yön göstermesini de bekliyoruz" dedi.

'TÜRK TURİZMİNDE BİR İLK'

Türk turizmi açısından bir ilke tanıklık edildiğini belirten TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır ise şöyle konuştu:

“Turizmimizin her alanında çalışanların ihtiyaçları olan ve bu güne kadar çeşitli sivil toplum örgütlerinin kendi anlayışlarına ve taleplerine göre gerçekleştirmeye çalıştıkları araştırmaları, raporları tek bir çatı altına almayı başardık. İlk defa sektörün bileşenleri güçlerini ve azimlerini ortaya koyarak bugüne kadar hep konuşup da gerçekleştiremediğimiz turizm eğitimi veren Akademi Dünyası ile turizm sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini bir çatı altında buluşturduk."

'ENVANTER EKSİKLİĞİ SORUNU'

Envanter bilgisi eksikliğinin hep hissedildiğine dikkati çeken Çorabatır, “Rakip ülkelerimizin turizm alanındaki durumunu hep gecikmeyle güvenilir olmayan kaynaklardan öğrenmek zorun kaldık. Yeni yatırımlarda, pazarlamalarımızda, çalışmalarımızda ihtiyaç duyduğumuz ve duyacağımız tüm bilgilere bu merkez amacıyla ulaşmak hedefimiz olmalıdır. Stratejik olarak bilmek istediğimiz bilgilere TURSAM aracılığı ile ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

'MERKEZİ ANKARA'DA'

TURSAM'ın, ülkemizde turizm sektörüne yönelik yapılacak politika, plan ve girişimlere destek olacağını açıklayan  TUADER Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda doğru ve şeffaf verilerin sektör ve akademi iş birliğiyle derlenerek analizler yapılacağını kaydetti. Prof. Dr. Tuna, veriler ışığında turizmin tüm bileşenlerine yönelik stratejilerin geliştirilmesi ve tüm çalışmaların periyodik olarak kamuoyu ve paydaşlara sunulması amaçlandığını da söyledi. Merkezi Ankara'da olacak TURSAM çalışma sahasının uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel olduğunu anlatan Prof. Dr. Tuna, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sektörün diğer paydaşlarıyla işbirliği içerisinde olunacağını dile getirdi.

TURSAM'IN TANITIM TOPLANTISI KULTUR VE TURIZM BAKAN YARDIMCISI NADIR ALPARSLAN, TURSAB BASKANI FIRUZ BAGLIKAYA, TUROFED BASKANI SURURI CORABATIR, TTYD BASKANI OYA NARIN, TUREB BASKANI SUAT TURAL, TOSHID BASKANI MEHMET TEVFIK NANE, TURYID BASKANI KAYA DEMIRER, TUADER BASKANI PROF. DR. MUHARREM TUNA'NIN KATILIMIYLA ONLINE YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

TURSAM'IN TANITIM TOPLANTISI KULTUR VE TURIZM BAKAN YARDIMCISI NADIR ALPARSLAN, TURSAB BASKANI FIRUZ BAGLIKAYA, TUROFED BASKANI SURURI CORABATIR, TTYD BASKANI OYA NARIN, TUREB BASKANI SUAT TURAL, TOSHID BASKANI MEHMET TEVFIK NANE, TURYID BASKANI KAYA DEMIRER, TUADER BASKANI PROF. DR. MUHARREM TUNA'NIN KATILIMIYLA ONLINE YAPILDI. (FIRUZ BAGLIKAYA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

TURSAM'IN TANITIM TOPLANTISI KULTUR VE TURIZM BAKAN YARDIMCISI NADIR ALPARSLAN, TURSAB BASKANI FIRUZ BAGLIKAYA, TUROFED BASKANI SURURI CORABATIR, TTYD BASKANI OYA NARIN, TUREB BASKANI SUAT TURAL, TOSHID BASKANI MEHMET TEVFIK NANE, TURYID BASKANI KAYA DEMIRER, TUADER BASKANI PROF. DR. MUHARREM TUNA'NIN KATILIMIYLA ONLINE YAPILDI. (SURURI CORABATIR) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
FETÖ üyesi 5 sanığa, 7 yıl 6 ay ile 10 yıl hapis
 
Sahilde kabindeki genç kızları görüntülerken yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ üyesi 5 sanığa, 7 yıl 6 ay ile 10 yıl hapis
ANTALYA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan örgütün ...
Kaçak tütün ve makaron operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polis ekipleri bir ev ve iş yerine kaçak ...
İsviçreli Jonas aile geleneğine pedal çeviriyor
Ailesi bisiklet turu için 22 kez Türkiye'ye gelen İsviçreli Jonas Wüst ...
 
Sanatçı Yıldız Ayhan yoğun bakımda
TRT'nin ünlü ses sanatçılarından, zatürre teşhisiyle tedaviye alınan 83 ...
Kokoreç yerine ceza yediler
ANTALYA'da, sokak kısıtlamasını ihlal edip, otomobille kokoreç yemeye ...
Domatesin koronası; İsrail virüsü...
ANTALYA'daki domates üreticisi, İsrail'den gelen tohumlarda ortaya çıktığı ...
 
Antalya'da kaza; 2 yaralı
ANTALYA'da kontrolsüz kavşakta midibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada, 2 sürücü hafif yaralandı.
Bizans ve Roma dönemine ait 32 sikke ele geçirildi
ANTALYA'da yol denetiminde yapılan aramada, Bizans ve Roma dönemine ait 32 sikke ele geçirildi.
Demre Belediye meclisi toplandı
DEMRE Belediye meclisi mayıs ayı olağan toplantısını yaptı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva