Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
8 Ekim 2012 Pazartesi - 10:36

Turizmin gözbebeği sahipsiz

Antalya Oteller Bölgesi olarak da bilinen, yılda yaklaşık 1 milyon turistin ağırlandığı Aksu İlçesi'ne bağlı Kemerağzı Köyü'nde dağ gibi büyüyen sorunlara yerel yönetimlerin ilgisizliği nedeniyle köy muhtarı Tezcan Yılmaz ve köylüler isyan etti.

Turizmin gözbebeği sahipsiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kemerağzı'nın sahipsiz kaldığını ifade eden köy muhtarı Tezcan Yılmaz, yerli 3 bin 500 nüfus, turizmle birlikte yaz dönemlerinde özellikle 30 bine kadar yükselen insan varlığı olduğu, Antalya turizminde çok önemli bir yere sahip bölgede devletin varlığını hissedemediklerini söyledi.
OKUL YOK EVLER BOMBOŞ
Bölgede 5 bin konut olduğunu, ancak 1000'e yakın kısmının dolu olduğunu belirten Muhtar Tezcan Yılmaz, okul olmaması nedeniyle oteller ve bölgedeki diğer işyerlerinde çalışan yaklaşık 15 bin kişiden çocuklu ailelerin okul olmaması nedeniyle bölgede ikamet edemediklerini söyledi. 10 bin metrekare üzerinde 2 okul arazisinin de hazır olduğunu belirten Muhtar Tezcan, Aksu Kaymakamı'nın bile bölgede ikamet ederken okul olmadığı için evini taşımak zorunda kaldığını aktardı.
EMLAK FİYATLARI DİBE VURDU
Muhtar Tezcan, bölgede okul, sağlık ocağı, kreş vb hiçbir hizmetin olmayışı, Büyükşehir ve Aksu belediyelerinin ilgisizliklerinden dolayı binlerce dairenin boş olması, plajların pislik içinde oluşu, yolların aydınlatılmaması gibi nedenlerden dolayı kiralarda olduğu gibi evlerin satış fiyatında da ciddi bir düşüş olduğunu söyledi. Yabancılar da dahil olmak üzere bölgede ev alanlarının büyük bölümünün 300-400 bin liraya satın aldıkları evleri yarı fiyatına satmak istediklerini ama talep olmadığını kaydetti.
KAYMAĞI BELEDİYELER YİYOR
Bölgedeki ruhsat işlemlerinin Aksu Belediyesi'nce yapıldığını ama Kemerağzı olarak Aksu Belediyesi'ne oy kullanılmadığı için altyapı hizmeti alamadıklarını belirten Yılmaz, "Bölgenin kaymağını Aksu Belediyesi ve Büyükşehir yiyor, biz çilesini çekiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ne oy kullanıyoruz ve tabela gelirleri gibi ücretler de Büyükşehir'e gidiyor ama bugüne kadar tek bir çivi çakılmadı. Ana arter üzerindeki aydınlatma direkleri, orta refüjün düzenlenmesi tamamen bölgedeki otelciler ve esnafın katkıları ile yapıldı" diye konuştu.
TURİSTLER AYDINLATMADAN ŞİKAYETÇİ
Ana arter üzerindeki aydınlatma direklerini tamamen kendi imkanları ile yapmalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin aydınlatma işlemini yapmadığını söyleyen Muhtar Yılmaz, "Turistler akşamları otelden çıkmak istiyor, ama her yer karanlık. Günde 20-30 turist bu konuda şikayete geliyor. Büyükşehir'in TEDAŞ'a devretmesi gerekiyor ama onu da yapmıyorlar. Böylesine önemli bir bölgede turizmimiz açısından da yüz kızartıcı bir durum. Başkan Mustafa Akaydın bir toplantıda 'Otelcilerden de bir şikayet var' dedi ama yaz bitti hala yanmıyor" dedi.
LATUYAB'A RED
Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesindeki iki halk plajının pislik içinde olduğunu ve hiçbir altyapı hizmeti olmadığını belirten Yılmaz, "Lara Turizm Yatırımcıları Birliği (LATUYAB) bu plajları halkın kullanımı için düzenlemek, gerekli altyapı hizmetlerini yapmak için kendilerine devredilmesini istedi ama Büyükşehir Belediyesi vermedi. Yine aynı şekilde hem Acısu hem de Kopakçayı'nın etrafı düzenlenip, küçük sandal gezilerinin yapılabileceği bir ortam oluşturulmak istendi ama yine izin çıkmadı" dedi.
'OTELE VAR KÖYLÜYE YOK'
Yılmaz, halk plajlarından birini bölgede bir sitenin Antalya Defterdarlığı'na ecrimisil bedelini de ödemek suretiyle düzenlediğini ve hem site sakinleri hem de köylülerin yararlanabildiği şekilde şezlong konulduğunu, ama belediye tarafından kaçak yapı olduğu gerekçesiyle kaldırıldığını açıkladı. Muhtar Yılmaz, "O zaman tüm otellerin şezlongları da kaldırılsın. Bedelini ödemişiz ve şezlong nasıl kaçak yapı sayılabilir. O zaman gelsinler kendileri bu hizmeti köylüye versinler" dedi.
3 KÖYÜN ÇOCUKLARI BEKAR KALDI
Muhkar Yılmaz şöyle konuştu: "Bizim sahibimiz yok. Biz köy olarak kime bağlıyız, kimden hizmet isteyeceğiz bilmiyoruz. Köy içinde Aksu Belediyesi izin vermediği için tek bir çivi çakamıyor, tavuk kümesi dahi yapamıyoruz. Çocuklarımız evlenecek ve onlara ev yapmak istiyoruz ama belediye hemen yıkıyor. İmar izni de verilmiyor. Aksu'ya bağlı 13 köy içerisinde Büyükşehir sınırlarına dahil olan Kundu, Kemerağzı ve Karaçalı köylerinde bu sorun yaşanıyor. Çocuklarımız bu yüzden evlenemiyorlar ve hepsi bekar kaldılar."
SEÇİMDEN SONRA HOCA'YI GÖREMEDİK
Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Mustafa Akaydın'ın bir kez geldiğini ve "Her gün içinizdeyim" diye söz verdiğini, ama o günden sonra bir daha hiç göremediklerini ifade eden Tezcan Yılmaz, "Seçimlerde halbuki CHP birinci parti çıkmıştı. Burada ne belediyeler ne de devlet yok. Sahipsiziz. Bölge esnafı tüm bu sorunlar nedeniyle büyük sıkıntı çekiyor. Kapısına icra gitmeyen esnaf kalmadı" dedi.
Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Bakanın helikopterine PKK füzesi
 
Kansere sıkı takip
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 3 günlük bebek terkedildi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir kadın, 3 gün önce doğduğu sanılan erkek ...
AKP'li eski bakan Altın Portakal kortejinde
Antın Portakal'ın geleneksel kortej geçişinde bir ilk yaşandı. İlk kez ...
Ömür Gedik'e rağmen muhteşem açılış
Altın Portakal'ın açılış ve onur ödülleri gecesinde sahne alan gazeteci ...
 
Ünlüler Altın Portakal için geliyor
BU yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne ...
Menderes Türel’den sevinç gözyaşı
AK Parti'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ...
Sağlık turizminde hedef dünya birinciliği
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak, bu yıl ...
 
Likya yolu belgeseline büyük ilgi
Antalya'dan başlayıp Kemer üzerinden geçen ve Fethiye'de sona eren 506 ...
Minikler 'Sarı Parti'de eğlendi
Antalya Koleji okul öncesi öğrencileri, düzenledikleri 'Sarı Partisi'nde ...
En büyük Siemens
Siemens SM Beyaz Eşya mağazası Bülent Ecevit Bulvarı'nda düzenlenen törenle ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva