Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
25 Kasım 2021 Perşembe - 11:53

Türk-Alman Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayımlandı

AKDENİZ Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk-Alman Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildiride göç politikaları üzerinde Türk ve Alman kurumlarının iş birliğinin önemi vurgulandı.

Türk-Alman Konferansı nın sonuç bildirgesi yayımlandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Friedrich Ebert Vakfı İstanbul Temsilciliği'nin 11-12 Kasım 2021 tarihlerinde ortaklaşa düzenlediği Türk-Alman Konferansı, önemli sonuçlarla tamamlandı. Türkiye'den ve Almanya'dan uzmanlar, sosyal ve sağlık alanı uygulayıcıları ve akademisyenler tarafından iki ülke arasında 60 yıl önce başlayan göçün sonuçlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı konferansın sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildiride, göç politikaları üzerinde Türk ve Alman kurumlarının iş birliği vurgulandı.

GÖÇ POLİTİKALARI GİDEREK ULUSLARARASILAŞIYOR

Konferansta Türk-Alman uzmanları tarafından tartışılan 60 yıllık göç hikâyesi üzerinden çıkarılan sonuçlara göre, bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Göç politikalarının giderek uluslararasılaşması, bu alanda önemli bir rekabetin de olduğunu gösteriyor. Her biri birer göç ülkesi olma yolundaki gelişmiş ülkeler, göçmen işgücü piyasasından ısrarla pay alma çabasında. Bu ihtiyaç onları Almanya örneğinde olduğu gibi göç politikalarını ve uygulamaları uluslararası standartlarla uyumlaştırmaya zorluyor. Almanya geçtiğimiz yıl 400 bin nitelikli göçmen çalışana ihtiyaç duyarken, sadece 65 bin civarında göçmen işgücü alabilmiş. Bu sayı ihtiyacın yüzde 20'sini bile karşılamıyor, üstelik ülkeye girişi kolaylaştırmaya yönelik tüm tedbirlere rağmen. Diğer birçok Avrupa Birliği ülkelerinde de devam eden bu ihtiyaca bakarak, gelecekte göç politikalarının daha insancıl bir boyut alacağı ve bu ülkelerde bulunan yurttaşlık haklarının büyük ölçüde göçmen kökenlilere de kullandırılacağı tahmin ediliyor."

ÇOK DİLLİLİĞİN DESTEKLENMESİ BEKLENİYOR

Bildiriye göre konferansa katılan uzmanlar tarafından, gelecekte göçmenlere tanınan hakların iyileşmesi, onların beraberinde getirdikleri dil, din ve kültürel farklılıkların önemli birer değer, hatta doğal sermaye olduğu görüşünün güçleneceği öngörülüyor. Özellikle göçmen çocuklarının eğitimi alanında yeni uygulamaların zemin kazanması beklenirken örneğin anadil ediniminin ve bununla birlikte eğitimde çok dilliliğin desteklenmesi, Almanya'da kurulma aşamasında bulunan yeni federal hükümetin de göç ve uyum politikalarında yerini alması bekleniyor.

TÜRK VE ALMAN KURUMLARININ İŞBİRLİĞİ VURGULANDI

Türkiye'de Suriyeli göçmenlerin de 10. yılında sorunların ele alındığı konferansta tartışılan çözümler konusunda özellikle Türk ve Alman kurumlarının işbirliği, vurgulanan ana başlıklar arasında yer aldı. Bu kapsamda Türk-Alman kreşlerinde iki dilli ve çift diplomalı lisans programı mezunu öğretmenlerin yetiştirilebilmesi için Türk ve Alman üniversitelerinin işbirliği yapmaları gerektiği, aynı şekilde Türk Dili ve Kültürü, Din dersi ve kültürlerarası sağlık ve sosyal hizmetlerin geliştirilmesi konusu da ikili ortak yükseköğretim programlarını zorunlu kıldığı belirtildi.

SİVİL TOPLUMA ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR

Kamuya düşen görev yükseköğrenim alanının yanında ayrımcılığın önlenmesine yönelik yeni kurumların oluşturulması ve yapılacak düzenlemelerin devlet eliyle yürütülmesi de konferansta vurgulanan konular arasında bulunurken Türk ve Alman uzmanlar, göçmenlerin uyumu ve toplum tarafından kabul görmesi konusunda sivil topluma önemli görev düştüğünü, özellikle göçmenlere hizmet verecek uzman kuruluşların sivil toplum sektöründe oluşturulmasının daha etkili olacağı konusunda görüş birliğine vardı.

AKDENIZ UNIVERSITESI'NIN EV SAHIPLIGINDE DUZENLENEN TURK-ALMAN KONFERANSI'NIN SONUC BILDIRGESI YAYIMLANDI. BILDIRIDE GOC POLITIKALARI UZERINDE TURK VE ALMAN KURUMLARININ IS BIRLIGININ ONEMI VURGULANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI'NIN EV SAHIPLIGINDE DUZENLENEN TURK-ALMAN KONFERANSI'NIN SONUC BILDIRGESI YAYIMLANDI. BILDIRIDE GOC POLITIKALARI UZERINDE TURK VE ALMAN KURUMLARININ IS BIRLIGININ ONEMI VURGULANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI'NIN EV SAHIPLIGINDE DUZENLENEN TURK-ALMAN KONFERANSI'NIN SONUC BILDIRGESI YAYIMLANDI. BILDIRIDE GOC POLITIKALARI UZERINDE TURK VE ALMAN KURUMLARININ IS BIRLIGININ ONEMI VURGULANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
İki grup arasında silahlı kavga: 1 ölü
 
Yaşlı çifti dolandıran sanık: Kan parası için yaptım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dekan Kuştarcı: Sağlık ağızdan başlar
Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Kuştarcı, ...
Prof. Dr. Özkan: Aşıyla serviste yatan hasta sayısı 6'da 1'e düştü
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, aşı yaptırmayanlara ...
Rektör Özkan, öğrenci başkanlarla buluştu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, gençlik kampındaki ...
 
'Neler Oluyor Hayatta?' üçüncülük getirdi
AKDENİZ Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 'A Awards Açıkhava ...
Azra'nın annesi: Buraya çocuğumun mezuniyetine gelmek isterdim
ANTALYA'da emlak işi yapan Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülen üniversite ...
4 üniversiteye 'rektör' ataması Resmi Gazete'de
RESMİ Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararlarıyla Ege Üniversitesi, ...
 
Avukat Mesut Özderin konuşmasıyla tabuları yıktı
AKDENİZ Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Özderin Avukatlık Bürosu'nun ...
Yaşlıların yaşamını iyileştirmek için ortak proje
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Eğitim Fakültesi ve Hemşirelik Fakültesi tarafından ...
Antalya Teknokent, 63 teknokent arasında 8'inci
AKDENİZ Üniversitesi Antalya Teknokent, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
H.O.P
H.O.P
Saray değil yavrusu...
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva